Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane wizytę mam 15.02, to będzie prawie 2 tyg po terminie @. W ten czwartek została jedna godzina, kiedy nie dam rady pojechać wobec tego jutro powtarzam betę, żeby spać spokojnie. A jakby co po luteine pojadę na IP. Ciekawe jak to załatwić żeby dostać tam receptę
-
pakatasia96 wrote:Nie mam już na co liczyć, co nie?Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Luna1993 wrote:Kochane wizytę mam 15.02, to będzie prawie 2 tyg po terminie @. W ten czwartek została jedna godzina, kiedy nie dam rady pojechać wobec tego jutro powtarzam betę, żeby spać spokojnie. A jakby co po luteine pojadę na IP. Ciekawe jak to załatwić żeby dostać tam receptę
Pakatasia przykro mi -
nick nieaktualny
-
reset wrote:Zabrzmiało prawie jak Zbyszko z Bogdańca
Moje endo 9mm, mam nadzieję, że w środę idę na ostatnią wizytę i decyzja konkretnie transfer w poniedziałek.reset, Emiilka lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Lucia88 wrote:No to teraz zgłupiałam...4 lekarzy ze specjalizacją ginekologia o tym samym nazwisku (chyba niezbyt popularne to nazwisko?!)w dodatku w różnych miejscach Polski?
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Emilkap11 wrote:O to jak nam pomoże to spory fanklub będzie miał na ovu
Malwas wrote:Z tym że ja idąc do niego leczyłam się już u dwóch innych lekarzy 9 miesięcy, byłam w szpitalu na pełnej diagnostyce hormonalnej pare dni, mój M też miał już wszystkie badania nasienia porobione pełen pakiet i wiadomo było o co chodzi, w klinice leczę się już ponad rok i teraz zdecydowaliśmy się na IVF
Na jednym z wątków na naszym bocianie dziewczyny piszą, że "Chrostowski każdą zaplodni" i szczerze powiedziawszy bardzo na to liczęMalwas, Flowwer lubią tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Emilkap11 wrote:Flowwer jest moją inspiracją. To jej sukces był impulsem, żeby iść w kierunku IVF. Co do leczenia waham się pomiędzy dr Chrostowskim (Artvimed), a Mrugaczem z Bielegostoku, ale chyba ostatecznie postawimy na Kraków.
Dla mnie fajterkami są Kotowa, Bertha, Problemik, Aksamitna,Yosel.
Ja troszeczkę inaczej podeszłam do IVF wpierw badania a póżniej transfer ponieważ już mam swoje lata a mogła się zdażyć taka sytuacja jak u Kate. Jeden zarodek i reszta zdegraduje do 5 doby. Umowa między mną a M to tylko podejście do jednej procedury a póżniej AZ lub KD do OA.
Emilka szaleństwo aż się uśmiechmam od ucha do ucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:35
Emiilka, problemik lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Frelcia wrote:
Masz coś z pasztetem ? słono ? mam fazę na takie jedzenie a niby mam mieć dziewczynkę co jej sprzeczne z moimi upodobaniami kulinanymi.
Pakatasia przykro mi to twój pierwszy CB ? Zazwyczaj po takich ciążach szybo jest fasolka.
Nowa szczerze jak bym bez badania nasienia nie robiła nic więcej bo 50% jest po stronie chłopów co zresztą tu na OF widać. Moji ginowie od wykluczenia eMka zaczynają diagnostykę bo to najprościej a to że ma dziecko nie świadczy o tym że aktualnie jest płodny. Ile tu takich przypadków ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Emilkap11 wrote:Oby wszystko pięknie się udało.
Na jednym z wątków na naszym bocianie dziewczyny piszą, że "Chrostowski każdą zaplodni" i szczerze powiedziawszy bardzo na to liczęEmilkap11 lubi tę wiadomość
Bajkaaa wrote:Dziewczyny tak tylko wtrące, czy Kate ma już wyniki bety? Bo nie wiem czy nie ominelam...
Jeszcze nie, ale u Kate zawsze te wyniki są późno.
Flower , u mnie krem chrzanowy z jajkiem i chipsem z boczku oraz sałatka z kurczakiem po meksykańsku i ryż po chińsku z czosnkiem Zapraszam, nagotowałam na trzy dniWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 18:32
Bajkaaa, Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kochane, pomożecie w interpretacji wyników? Bardzo niepokoi mnie wysoki poziom kwasu foliowego... Zażywam go od blisko 6 miesięcy i troszkę zaczynam się obawiać czy ten poziom nie świadczy o mutacji MTHFR. W poniedziałek za tydzień (w 3 dc) zamierzam zbadać progesteron, prolaktynę, koniecznie homocysteinę i Wit. B12. Oczywiście do mojego lekarza też mam zamiar spróbować się umówić jak najszybciej po otrzymaniu wyników. Jak myślicie czy do tego czasu odstawić kwas foliowy i zacząć brać metylowaną formę? A jeśli tak, to jaki polecacie?
A to wyniki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4604b03cb179.png👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️