Wariatka 😂nietypowe testy ciążowe i objawy
-
Hej dziewczyny , zacznę od tego , że mam w tym roku magiczną 30 . Od Lutego 2024 staram się o dziecko z partnerem ( oboje mamy dzieci z poprzednich związków - więc jednak da się) przez ten rok miałam jedną ciążę biochemiczną niby z nami wszystko ok ... Co wprawia mnie w jeszcze gorszą frustrację ☺️ Moje cykle trwają 24 dni więc owulację mam dosyć szybko . W tym miesiącu miałam potwierdzoną owulację u ginekologa przypadła na 12 dzień cyklu ... Zacznę testować w sobotę od 8 dnia ... Zanim skomentujecie ja wiem , że to szybko ... Producenci zarabiają na mnie krocie ...
W skrócie od owulacji boli mnie podbrzusze i jajnik daje o sobie znać było by to ok ale zwykle takie dolegliwości miałam jeden dzień max dwa w tym miesiącu utrzymuje się to cały czas , mogę spać jak niedźwiedź, płacze i ogólnie mi odbija. W piersiach zmian nie zauważyłam. Mogłabym to zrobić na PMS ale w moim wypadku to powinno zacząć się na około 4 dni przed miesiączką. Nigdy nie miałam tak zrypanego cyklu .
A teraz największą głupota świata ... Jak stoicie to usiądźcie 😂
Natknęłam się na tiktoku jakieś lekarki z Afryki ,która robiła test solny 😂 i no jak to ja nie mogłam się powstrzymać robiłam go dwa dni temu i według tego był negatywny ...
No i zrobiłam dzisiaj rzekomo test jest " pozytywny" niby takie testowanie niema potwierdzonej pewności ale chyba coś jest na rzeczy jak gdzieś tam na świecie w taki sposób stwierdzają ciążę 😂 o prawdziwości pewnie się dowiem po testach ciążowych -
Agnieszka1995 wrote:Hej dziewczyny , zacznę od tego , że mam w tym roku magiczną 30 . Od Lutego 2024 staram się o dziecko z partnerem ( oboje mamy dzieci z poprzednich związków - więc jednak da się) przez ten rok miałam jedną ciążę biochemiczną niby z nami wszystko ok ... Co wprawia mnie w jeszcze gorszą frustrację ☺️ Moje cykle trwają 24 dni więc owulację mam dosyć szybko . W tym miesiącu miałam potwierdzoną owulację u ginekologa przypadła na 12 dzień cyklu ... Zacznę testować w sobotę od 8 dnia ... Zanim skomentujecie ja wiem , że to szybko ... Producenci zarabiają na mnie krocie ...
W skrócie od owulacji boli mnie podbrzusze i jajnik daje o sobie znać było by to ok ale zwykle takie dolegliwości miałam jeden dzień max dwa w tym miesiącu utrzymuje się to cały czas , mogę spać jak niedźwiedź, płacze i ogólnie mi odbija. W piersiach zmian nie zauważyłam. Mogłabym to zrobić na PMS ale w moim wypadku to powinno zacząć się na około 4 dni przed miesiączką. Nigdy nie miałam tak zrypanego cyklu .
A teraz największą głupota świata ... Jak stoicie to usiądźcie 😂
Natknęłam się na tiktoku jakieś lekarki z Afryki ,która robiła test solny 😂 i no jak to ja nie mogłam się powstrzymać robiłam go dwa dni temu i według tego był negatywny ...
No i zrobiłam dzisiaj rzekomo test jest " pozytywny" niby takie testowanie niema potwierdzonej pewności ale chyba coś jest na rzeczy jak gdzieś tam na świecie w taki sposób stwierdzają ciążę 😂 o prawdziwości pewnie się dowiem po testach ciążowych
Witaj Agnieszka. O tym teście nic nie słyszałam.
Mam 31 lat i staram się już 7 miesięcy. Też mam cykle 24 dniowe i testowanie przypada mi na 8 lutego
Też mam różne objawy, czasem czuje trochę piersi, innego dnia bóle w podbrzuszu, ale staram się podchodzić do tego bardzo chłodno, bo już wiele razy myślałam że takie objawy to już na pewno coś musi być na rzeczy i nigdy dwóch kreseczek nie widziałam. A każdy cykl jest inny od poprzedniego 😂 więc staram się myśleć o czym innym i czekać do tej soboty żeby zrobić test.
Daj znać jak ci poszło 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 15:26
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-