Wątpliwości
-
Jestem tu nowa i głównie przez to, że chciałam na nowo obserwować organizm i mieć wszystko wpisane w jednym miejscu. I tak jak sobie na was patrzę i czytam wasze wpisy, to wiele z was robi jakieś badania, bierze suplementy, a my tak po prostu działamy. I zastanawiam się czy coś robimy nie tak..może coś powinnam wiedzieć więcej niż wiem, żeby kiedyś się udało. Może takie pójście na żywioł, bez badań i lepszych obserwacji jest po prostu nieodpowiedzialne? nie wiem. Naszły mnie wątpliwości czy zamiast działać powinnam najpierw więcej poczytać, dokształcić się, więcej badać, coś brać, itp. jak to widzicie? z jakiego stanu startowałyście? pamiętacie swoje takie zupełnie pierwsze starania?To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
-
nick nieaktualnyTutaj są głównie dziewczyny, które długo się starają i nie wychodzi, albo które przeżyły poronienia. Jeśli zaczynacie się starać to daj sobie na razie spokój z badaniami, ewentualnie możesz sprawdzić tarczycę i tyle. Daj sobie czas.
golonat lubi tę wiadomość
-
No co ty. Działaj i się nie przejmuj. Tak właśnie powinny wyglądać starania Tutaj na forum udzielają się głównie dziewczyny, które mają już zdiagnozowane problemy, albo takie które zaczynają szukać przyczyny niepowodzeń, starające się już jakiś czas. Jeśli jesteś ogólnie zdrowa, nie masz problemów z cyklami, to po prostu się kochaj regularnie z partnerem/mężem. Jedynie pamiętaj o suplementacji kwasu foliowego.
golonat lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -