Wczesna ciąża?
-
Hej, byłam dzisiaj u ginekologa na wizycie kontrolnej oraz aby zalecił mi jakie badania wykonać (mam stwierdzoną endometriozę PCOS, oprócz tego tyłozgięcie macicy, wiele zrostów w tym lewy jajnik w bezpośrednim kontakcie ze ścianą macicy), i wydarzyła się ciekawa sytuacja. Mianowicie podczas badania USG lekarz zauważył ciałko żółte. Dostałam informację, że może oznaczać to wczesną ciążę, lecz nie musi. Dostałam informację, że jeżeli miesiączka nie przyjdzie to mam się testować, jeśli przyjdzie to wykonać rezerwę jajników i będziemy kombinować dalej. Mam dzisiaj 33 dc, miesiączki nieregularne (jestem kilka miesięcy po odstawieniu tabletek anty). Czy była któraś w podobnej sytuacji? Czy może istnieją szanse, aby to była faktycznie wymarzona ciąża?
-
Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11 -
Martolina wrote:Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.
Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?
-
Allthatnats wrote:Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Monitoring ➡️ 11.12
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
12/24- 2 cykl stymulowany Lametta
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Co to z gin który mówi że ciałko żółte świadczy o ciąży, chyba że coś źle zrozumiałaś🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -