X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wczesna ciąża?
Odpowiedz

Wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 21 października, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dzisiaj u ginekologa na wizycie kontrolnej oraz aby zalecił mi jakie badania wykonać (mam stwierdzoną endometriozę PCOS, oprócz tego tyłozgięcie macicy, wiele zrostów w tym lewy jajnik w bezpośrednim kontakcie ze ścianą macicy), i wydarzyła się ciekawa sytuacja. Mianowicie podczas badania USG lekarz zauważył ciałko żółte. Dostałam informację, że może oznaczać to wczesną ciążę, lecz nie musi. Dostałam informację, że jeżeli miesiączka nie przyjdzie to mam się testować, jeśli przyjdzie to wykonać rezerwę jajników i będziemy kombinować dalej. Mam dzisiaj 33 dc, miesiączki nieregularne (jestem kilka miesięcy po odstawieniu tabletek anty). Czy była któraś w podobnej sytuacji? Czy może istnieją szanse, aby to była faktycznie wymarzona ciąża?

• Martolina Autorytet

Wysłany: 22 października, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 22 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.

Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 22 października, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz jutro i pojutrze i zobaczysz czy kreska będzie wyraźniejsza. ;)

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 22 października, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allthatnats wrote:
    Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?
    wszystko zależy kiedy była owulacja, ale najlepiej w dzień spodziewanej miesiaczki. Choć możesz nawet jutro jeśli nie możesz się doczekać, ale wszystko zależy od tego który to twój dzień po owulacji.

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.11🩸
    Monitoring ➡️ 11.12

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 22 października, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to z gin który mówi że ciałko żółte świadczy o ciąży, chyba że coś źle zrozumiałaś

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ