X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wczesna ciąża?
Odpowiedz

Wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 21 października 2024, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dzisiaj u ginekologa na wizycie kontrolnej oraz aby zalecił mi jakie badania wykonać (mam stwierdzoną endometriozę PCOS, oprócz tego tyłozgięcie macicy, wiele zrostów w tym lewy jajnik w bezpośrednim kontakcie ze ścianą macicy), i wydarzyła się ciekawa sytuacja. Mianowicie podczas badania USG lekarz zauważył ciałko żółte. Dostałam informację, że może oznaczać to wczesną ciążę, lecz nie musi. Dostałam informację, że jeżeli miesiączka nie przyjdzie to mam się testować, jeśli przyjdzie to wykonać rezerwę jajników i będziemy kombinować dalej. Mam dzisiaj 33 dc, miesiączki nieregularne (jestem kilka miesięcy po odstawieniu tabletek anty). Czy była któraś w podobnej sytuacji? Czy może istnieją szanse, aby to była faktycznie wymarzona ciąża?

• Martolina Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 10.2024

16 CS - cykl naturalny
    🩸 19.01

🔜 05.02 - pierwsza wizyta w klinice
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 22 października 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.

Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz jutro i pojutrze i zobaczysz czy kreska będzie wyraźniejsza. ;)

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allthatnats wrote:
    Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?
    wszystko zależy kiedy była owulacja, ale najlepiej w dzień spodziewanej miesiaczki. Choć możesz nawet jutro jeśli nie możesz się doczekać, ale wszystko zależy od tego który to twój dzień po owulacji.

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina

22.01 ⏸️
    24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
    26.01- beta 29

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to z gin który mówi że ciałko żółte świadczy o ciąży, chyba że coś źle zrozumiałaś

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ