X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wczesna ciąża?
Odpowiedz

Wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 21 października 2024, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dzisiaj u ginekologa na wizycie kontrolnej oraz aby zalecił mi jakie badania wykonać (mam stwierdzoną endometriozę PCOS, oprócz tego tyłozgięcie macicy, wiele zrostów w tym lewy jajnik w bezpośrednim kontakcie ze ścianą macicy), i wydarzyła się ciekawa sytuacja. Mianowicie podczas badania USG lekarz zauważył ciałko żółte. Dostałam informację, że może oznaczać to wczesną ciążę, lecz nie musi. Dostałam informację, że jeżeli miesiączka nie przyjdzie to mam się testować, jeśli przyjdzie to wykonać rezerwę jajników i będziemy kombinować dalej. Mam dzisiaj 33 dc, miesiączki nieregularne (jestem kilka miesięcy po odstawieniu tabletek anty). Czy była któraś w podobnej sytuacji? Czy może istnieją szanse, aby to była faktycznie wymarzona ciąża?

• Martolina Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - ❄️ 4BB
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    10 dpt beta 216 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100
    20.05.2025 25dpt - CRL 0,32cm, mamy 🩷
    03.06.2025 - CRL 1,88 cm
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 22 października 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ciałko żółte świadczy o tym że była owulacja. Jeśli współżyłaś około owulacji to jest szansa na ciążę, ale sama obecność ciałka żółtego nie jest jej potwierdzeniem - ono jest zawsze po owulacji.

Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz jutro i pojutrze i zobaczysz czy kreska będzie wyraźniejsza. ;)

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10🤞🍀
    Chwilo trwaj! ❤️
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allthatnats wrote:
    Martolina Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Troszkę mnie to zszokowało z racji, że powinnam dostać @ za 2 dni, to mój 34 dzień cyklu. W takim razie za ile mniej więcej mogę się testować?
    wszystko zależy kiedy była owulacja, ale najlepiej w dzień spodziewanej miesiaczki. Choć możesz nawet jutro jeśli nie możesz się doczekać, ale wszystko zależy od tego który to twój dzień po owulacji.

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to z gin który mówi że ciałko żółte świadczy o ciąży, chyba że coś źle zrozumiałaś

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ