We wrześniu łapiemy się za brzuchy 🤰, bo w maju wyskoczą z nich maluchy 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam do domu.
Wiolala przytulam 🫂
Wizyta u lekarza udana ale dzisiaj 16dc i po owulacji 😢 Dostałam badania do zrobienia. Smutno mi 😔 😔 😔 -
Chesterka1124 wrote:Wracam do domu.
Wiolala przytulam 🫂
Wizyta u lekarza udana ale dzisiaj 16dc i po owulacji 😢 Dostałam badania do zrobienia. Smutno mi 😔 😔 😔
Bardzo mi przykro 🫂👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Chesterka bardzo mi przykro, że już po owulce z drugiej strony pomyśl o tym może w ten sposób, że teraz będziesz miała spokojniejsze 2 tygodnie, bez tego wyczekiwania czy się udało czy nie i potem od nowego cyklu zadziałacie z nową energią. Dostałaś receptę na Euthyrox? Zdążysz jeszcze badania zrobić tutaj w Polsce? Jak to w ogóle jest w UK, są prywatne laboratoria czy jest problem z dostępnością?
Marcysia - rozumiem to oczekiwanie i mam nadzieję, że nie będą Ci kazać czekać zbyt długo. U mnie niestety lokalnie jest tylko punkt pobrań Diagnostyki i próbki są potem przewożone do Wrocławia, więc wyniki tak czy inaczej są dopiero popołudniu.
Pielegniarka, która mi pobierała krew już mnie poznała dzisiaj i się uśmiechnęła , ciekawe czy one sobie coś myślą o nas😂 ale przyznać jej trzeba - dobra jest. Trzeci raz z tej samej żyły i nawet malutkiego siniaczka nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 10:58
-
Chesterka, Wiolala - przytulam. 😞
Marcysias - czekam na wyniki 💕
Odnośnie alkoholu - zgadzam się, najlepiej nie popadać w skrajności. Dopóki nie ma dodatniego testu to na spokojnie.
Mi Mąż wręcz sam podpowiada abym wypiła lampkę kiedy robię się nieznośna, a poza tym czerwone wino w małych ilościach działa dobrze na endometrium
Poza tym jakbym zrezygnowała całkiem ze wszystkiego i nastawiła się, że się uda, to tym bardziej bolałoby mnie rozczarowanie po ujemnym teście.👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Ja się wręcz zastanawiam, jak to jest, że często Ci co piją patologicznie dużo, z taką łatwością płodzą dzieci... na logikę ich organizmy powinny być wyniszczone i niezainteresowane rozmnażaniem się, a jednak "znam" (z widzenia) wiele takich rodzin. Tak samo w pobliskim sklepie pracuje babeczka, która widzę, że przez całą ciążę pali papierosy. I wcale się z tym nie kryje. Kilka razy zmierzyłam ją wzrokiem, ale brakowało mi odwagi coś skomentować. To jej 5 dziecko i mogę się domyślać, że w żadnej z ciąż nie przestawała palić. Szkoda zdrowia dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:09
sofiz lubi tę wiadomość
-
Wyobraźnia - Taak 😄
Chesterka, Wiolala mocno tulę 🫂🫂
Jeżowa, czy dziś czekamy na wynik Twojej bety? Pisałaś, że byłaś na badaniach, ale upewniam się czy dziś sprawdzasz kolejny przyrost?? 😍🤞🏻Starania od 03.2024
12.06 ⏸️
14.06 beta 15
16.06 cb 💔
10.09 ⏸️
11.09 beta 31,9 / prog 28,8
13.09 beta 108 / prog 31,2
30.09 0,5 cm okruszka z bijącym ♥️ -
Olinek - tak, poszłam jeszcze raz na betę, pierwotnie miałam iść jutro (po 4 dniach od ostatniej), ale pękłam dzisiaj. Strasznie nie lubię początków ciąży, bo bardzo siadają mi na psychikę. Jestem control freakiem i jak mój mózg nie dostaje regularnie informacji czy jest dobrze czy źle, to sobie układa tylko czarne scenariusze🙈 między innym z tego powodu tak długo trwały u nas dywagacje czy zaczynać starania o kolejne dziecko - bo hormony mocno wpływają na mój nastrój.
-
Jeżowa wrote:Ja się wręcz zastanawiam, jak to jest, że często Ci co piją patologicznie dużo, z taką łatwością płodzą dzieci... na logikę ich organizmy powinny być wyniszczone i niezainteresowane rozmnażaniem się, a jednak "znam" (z widzenia) wiele takich rodzin. Tak samo w pobliskim sklepie pracuje babeczka, która widzę, że przez całą ciążę pali papierosy. I wcale się z tym nie kryje. Kilka razy zmierzyłam ją wzrokiem, ale brakowało mi odwagi coś skomentować. To jej 5 dziecko i mogę się domyślać, że w żadnej z ciąż nie przestawała palić. Szkoda zdrowia dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:24
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬 -
Jeżowa wrote:Olinek - tak, poszłam jeszcze raz na betę, pierwotnie miałam iść jutro (po 4 dniach od ostatniej), ale pękłam dzisiaj. Strasznie nie lubię początków ciąży, bo bardzo siadają mi na psychikę. Jestem control freakiem i jak mój mózg nie dostaje regularnie informacji czy jest dobrze czy źle, to sobie układa tylko czarne scenariusze🙈 między innym z tego powodu tak długo trwały u nas dywagacje czy zaczynać starania o kolejne dziecko - bo hormony mocno wpływają na mój nastrój.
W takim razie dziś znów trzymam kciuki za piękny przyrost ♥️
Cały weekend się głowiłam czy również się udać, a w mojej głowie zrodziły się różne, dziwne scenariusze.
Staram się czekać do pierwszej wizyty i nastawiać pozytywne. Do tego mam tak tkliwe piersi - dopóki objawy występują, jestem dość spokojna 🫣Starania od 03.2024
12.06 ⏸️
14.06 beta 15
16.06 cb 💔
10.09 ⏸️
11.09 beta 31,9 / prog 28,8
13.09 beta 108 / prog 31,2
30.09 0,5 cm okruszka z bijącym ♥️ -
Chesterka przytulam cię mocno! 🤍
Jezowa czekamy na wyniki.
U mnie dzis 31 dc, 🐵 nadal nie ma… czuje się całkowicie inaczej niż w poprzednim cyklu. Nie mam wrażliwych piersi ani żadnych innych objawów. Zastanawiam się czy w ogóle miałam owulację. Odpuściłam testowanie po kilku dniach wtedy. Robiłam test 13 w piątek i była biel. Jutro rano znów powtórka bo dziś nie miałam testów w domu. Być może jeszcze cykle mi się nie uregulowały. Czekam. -
Olinek7 wrote:Wyobraźnia - Taak 😄
Chesterka, Wiolala mocno tulę 🫂🫂
Jeżowa, czy dziś czekamy na wynik Twojej bety? Pisałaś, że byłaś na badaniach, ale upewniam się czy dziś sprawdzasz kolejny przyrost?? 😍🤞🏻Jeżowa, Olinek7 lubią tę wiadomość
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Schuyler jak dobrze cię widzieć! Czekam z niecierpliwością na Twoje jutrzejsze testowanie 🍀
Schuyler lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Chesterka1124 wrote:Wracam do domu.
Wiolala przytulam 🫂
Wizyta u lekarza udana ale dzisiaj 16dc i po owulacji 😢 Dostałam badania do zrobienia. Smutno mi 😔 😔 😔👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Schuyler wrote:Chesterka przytulam cię mocno! 🤍
Jezowa czekamy na wyniki.
U mnie dzis 31 dc, 🐵 nadal nie ma… czuje się całkowicie inaczej niż w poprzednim cyklu. Nie mam wrażliwych piersi ani żadnych innych objawów. Zastanawiam się czy w ogóle miałam owulację. Odpuściłam testowanie po kilku dniach wtedy. Robiłam test 13 w piątek i była biel. Jutro rano znów powtórka bo dziś nie miałam testów w domu. Być może jeszcze cykle mi się nie uregulowały. Czekam.Schuyler, Insane lubią tę wiadomość
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Olinek szacunek za silną wolę, naprawdę😀 Myślę że mi też byłoby łatwiej gdybym miała jakieś "stałe" objawy, ale z każdą kolejną ciążą sygnały od organizmu (poza mdłościami, ale to jeszcze chwila do nich u mnie), są słabsze. Mnie piersi nigdy jakoś mega mocno nie bolały (ani przed okresem, ani w ciąży), a teraz po 5,5 latach łącznie karmienia piersią już im chyba wszystko jedno🙈 macicy też nie czuję, jajniki pociągną raz na jakiś czas przy wstawaniu i to by było na tyle. A ja bym wolała mieć jakiś taki mały symptom, który mi pomaga zidentyfikować, że jest ok 😀 albo np. domowe laboratorium 😂
Shuyler 🤞 kto wie! -
Beta 153 , Progesteron 36,30 jej cieszę się :* zrobię betę sama w czwartek jeszcze. Mocne wyniki chyba to nie bliźniaki :p kurcze a testy takiego mocnego pika nie pokazywały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 12:32
kałamarnica 11, Olcia1987, Jeżowa, Marysia996, Olinek7, Wyobraźnia87, Jaszczureczka, Wiolala, Aksandra, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
-
Marcysias - piękne wyniki ❤
Schuyler - 🤞🤞🤞Marcysias lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Jeżowa wrote:Ja się wręcz zastanawiam, jak to jest, że często Ci co piją patologicznie dużo, z taką łatwością płodzą dzieci... na logikę ich organizmy powinny być wyniszczone i niezainteresowane rozmnażaniem się, a jednak "znam" (z widzenia) wiele takich rodzin. Tak samo w pobliskim sklepie pracuje babeczka, która widzę, że przez całą ciążę pali papierosy. I wcale się z tym nie kryje. Kilka razy zmierzyłam ją wzrokiem, ale brakowało mi odwagi coś skomentować. To jej 5 dziecko i mogę się domyślać, że w żadnej z ciąż nie przestawała palić. Szkoda zdrowia dzieci.
Bo tyle pija i się nie zastanawiają, nie mierzą temp, nie sikają na testy … luz na fazie 🤪
A wiadomo, im bardziej myślimy tym bardziej się na tym skupiamy, to gorzej 😢
Właśnie znajoma ogłosiła wszem i wobec że spodziewają się bliźniaków 😭 jak to stwierdziła (dosłownie)
„No ch** ostatnie czego się spodziewałam to ciąży, ale cóż, przecież nie wyskro***”
Eh mam ochotę 😭😭😭😭
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC