Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie We wrześniu łapiemy się za brzuchy 🤰, bo w maju wyskoczą z nich maluchy 🤱
Odpowiedz

We wrześniu łapiemy się za brzuchy 🤰, bo w maju wyskoczą z nich maluchy 🤱

Oceń ten wątek:
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu.

Wiolala przytulam 🫂

Wizyta u lekarza udana ale dzisiaj 16dc i po owulacji 😢 Dostałam badania do zrobienia. Smutno mi 😔 😔 😔

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Marcysias Przyjaciółka

Wysłany: 16 września, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Marcysia kciuki za betę, wiesz mniej więcej kiedy możesz się spodziewać wyników?
    Myślę że do 14 będą, robiłam w diagnostyce bo bruss to porażka. Poprzednio o 19 były wyniki

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Wracam do domu.

Wiolala przytulam 🫂

Wizyta u lekarza udana ale dzisiaj 16dc i po owulacji 😢 Dostałam badania do zrobienia. Smutno mi 😔 😔 😔

Bardzo mi przykro 🫂

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka bardzo mi przykro, że już po owulce :( z drugiej strony pomyśl o tym może w ten sposób, że teraz będziesz miała spokojniejsze 2 tygodnie, bez tego wyczekiwania czy się udało czy nie i potem od nowego cyklu zadziałacie z nową energią. Dostałaś receptę na Euthyrox? Zdążysz jeszcze badania zrobić tutaj w Polsce? Jak to w ogóle jest w UK, są prywatne laboratoria czy jest problem z dostępnością?

Marcysia - rozumiem to oczekiwanie i mam nadzieję, że nie będą Ci kazać czekać zbyt długo. U mnie niestety lokalnie jest tylko punkt pobrań Diagnostyki i próbki są potem przewożone do Wrocławia, więc wyniki tak czy inaczej są dopiero popołudniu.

Pielegniarka, która mi pobierała krew już mnie poznała dzisiaj i się uśmiechnęła , ciekawe czy one sobie coś myślą o nas😂 ale przyznać jej trzeba - dobra jest. Trzeci raz z tej samej żyły i nawet malutkiego siniaczka nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 10:58

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka, Wiolala - przytulam. 😞

Marcysias - czekam na wyniki 💕

Odnośnie alkoholu - zgadzam się, najlepiej nie popadać w skrajności. Dopóki nie ma dodatniego testu to na spokojnie.
    Mi Mąż wręcz sam podpowiada abym wypiła lampkę kiedy robię się nieznośna, a poza tym czerwone wino w małych ilościach działa dobrze na endometrium :D

Poza tym jakbym zrezygnowała całkiem ze wszystkiego i nastawiła się, że się uda, to tym bardziej bolałoby mnie rozczarowanie po ujemnym teście.

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wręcz zastanawiam, jak to jest, że często Ci co piją patologicznie dużo, z taką łatwością płodzą dzieci... na logikę ich organizmy powinny być wyniszczone i niezainteresowane rozmnażaniem się, a jednak "znam" (z widzenia) wiele takich rodzin. Tak samo w pobliskim sklepie pracuje babeczka, która widzę, że przez całą ciążę pali papierosy. I wcale się z tym nie kryje. Kilka razy zmierzyłam ją wzrokiem, ale brakowało mi odwagi coś skomentować. To jej 5 dziecko i mogę się domyślać, że w żadnej z ciąż nie przestawała palić. Szkoda zdrowia dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:09

sofiz lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Olinek7 Znajoma

Wysłany: 16 września, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia - Taak 😄

Chesterka, Wiolala mocno tulę 🫂🫂

Jeżowa, czy dziś czekamy na wynik Twojej bety? Pisałaś, że byłaś na badaniach, ale upewniam się czy dziś sprawdzasz kolejny przyrost?? 😍🤞🏻

Starania od 03.2024

12.06 ⏸️
    14.06 beta 15
    16.06 cb 💔

10.09 ⏸️
    11.09 beta 31,9 / prog 28,8
    13.09 beta 108 / prog 31,2
    30.09 0,5 cm okruszka z bijącym ♥️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek - tak, poszłam jeszcze raz na betę, pierwotnie miałam iść jutro (po 4 dniach od ostatniej), ale pękłam dzisiaj. Strasznie nie lubię początków ciąży, bo bardzo siadają mi na psychikę. Jestem control freakiem i jak mój mózg nie dostaje regularnie informacji czy jest dobrze czy źle, to sobie układa tylko czarne scenariusze🙈 między innym z tego powodu tak długo trwały u nas dywagacje czy zaczynać starania o kolejne dziecko - bo hormony mocno wpływają na mój nastrój.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ja się wręcz zastanawiam, jak to jest, że często Ci co piją patologicznie dużo, z taką łatwością płodzą dzieci... na logikę ich organizmy powinny być wyniszczone i niezainteresowane rozmnażaniem się, a jednak "znam" (z widzenia) wiele takich rodzin. Tak samo w pobliskim sklepie pracuje babeczka, która widzę, że przez całą ciążę pali papierosy. I wcale się z tym nie kryje. Kilka razy zmierzyłam ją wzrokiem, ale brakowało mi odwagi coś skomentować. To jej 5 dziecko i mogę się domyślać, że w żadnej z ciąż nie przestawała palić. Szkoda zdrowia dzieci.
    Też często nad tym myślę.. nikt z nas nie jest idealny, ale ja od zawsze staram się, aby unikać wszystkiego co szkodzi. Zawsze wybieram zdrowsze jedzenie, zdrowsze kosmetyki itd. Oczywiście człowiek wypije alkohol, czasem za dużo zje słodyczy no, ale ci co całkiem o siebie nie dbają mają dzieci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:24

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • Olinek7 Znajoma

Wysłany: 16 września, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Olinek - tak, poszłam jeszcze raz na betę, pierwotnie miałam iść jutro (po 4 dniach od ostatniej), ale pękłam dzisiaj. Strasznie nie lubię początków ciąży, bo bardzo siadają mi na psychikę. Jestem control freakiem i jak mój mózg nie dostaje regularnie informacji czy jest dobrze czy źle, to sobie układa tylko czarne scenariusze🙈 między innym z tego powodu tak długo trwały u nas dywagacje czy zaczynać starania o kolejne dziecko - bo hormony mocno wpływają na mój nastrój.

W takim razie dziś znów trzymam kciuki za piękny przyrost ♥️

Cały weekend się głowiłam czy również się udać, a w mojej głowie zrodziły się różne, dziwne scenariusze.
    Staram się czekać do pierwszej wizyty i nastawiać pozytywne. Do tego mam tak tkliwe piersi - dopóki objawy występują, jestem dość spokojna 🫣

Starania od 03.2024

12.06 ⏸️
    14.06 beta 15
    16.06 cb 💔

10.09 ⏸️
    11.09 beta 31,9 / prog 28,8
    13.09 beta 108 / prog 31,2
    30.09 0,5 cm okruszka z bijącym ♥️
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka przytulam cię mocno! 🤍
    Jezowa czekamy na wyniki. :)

U mnie dzis 31 dc, 🐵 nadal nie ma… czuje się całkowicie inaczej niż w poprzednim cyklu. Nie mam wrażliwych piersi ani żadnych innych objawów. Zastanawiam się czy w ogóle miałam owulację. Odpuściłam testowanie po kilku dniach wtedy. Robiłam test 13 w piątek i była biel. Jutro rano znów powtórka bo dziś nie miałam testów w domu. Być może jeszcze cykle mi się nie uregulowały. Czekam.

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek7 wrote:
    Wyobraźnia - Taak 😄

Chesterka, Wiolala mocno tulę 🫂🫂

Jeżowa, czy dziś czekamy na wynik Twojej bety? Pisałaś, że byłaś na badaniach, ale upewniam się czy dziś sprawdzasz kolejny przyrost?? 😍🤞🏻
    Moje rodzinne strony 😀zawsze urywaliśmy się z lekcji, żeby pojechać na winobranie 😀

Jeżowa, Olinek7 lubią tę wiadomość

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler jak dobrze cię widzieć! Czekam z niecierpliwością na Twoje jutrzejsze testowanie 🍀

Schuyler lubi tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀

Wysłany: 16 września, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Wracam do domu.

Wiolala przytulam 🫂

Przytulam 🫂

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF

Wysłany: 16 września, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Chesterka przytulam cię mocno! 🤍
    Jezowa czekamy na wyniki. :)

U mnie dzis 31 dc, 🐵 nadal nie ma… czuje się całkowicie inaczej niż w poprzednim cyklu. Nie mam wrażliwych piersi ani żadnych innych objawów. Zastanawiam się czy w ogóle miałam owulację. Odpuściłam testowanie po kilku dniach wtedy. Robiłam test 13 w piątek i była biel. Jutro rano znów powtórka bo dziś nie miałam testów w domu. Być może jeszcze cykle mi się nie uregulowały. Czekam.
    A może akurat zaskoczyło wtedy jak odpuściliście 🤔 jestem ciekawa Twojego jutrzejszego testu

Schuyler, Insane lubią tę wiadomość

• Schuyler Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję że mnie coś rozbiera. Strasznie mnie głowa boli i zatkało mi nos. A w nocy normalnie mnie na wymioty brało..

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek szacunek za silną wolę, naprawdę😀 Myślę że mi też byłoby łatwiej gdybym miała jakieś "stałe" objawy, ale z każdą kolejną ciążą sygnały od organizmu (poza mdłościami, ale to jeszcze chwila do nich u mnie), są słabsze. Mnie piersi nigdy jakoś mega mocno nie bolały (ani przed okresem, ani w ciąży), a teraz po 5,5 latach łącznie karmienia piersią już im chyba wszystko jedno🙈 macicy też nie czuję, jajniki pociągną raz na jakiś czas przy wstawaniu i to by było na tyle. A ja bym wolała mieć jakiś taki mały symptom, który mi pomaga zidentyfikować, że jest ok 😀 albo np. domowe laboratorium 😂

Shuyler 🤞 kto wie!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Marcysias Przyjaciółka

Wysłany: 16 września, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 153 , Progesteron 36,30 jej cieszę się :* zrobię betę sama w czwartek jeszcze. Mocne wyniki chyba to nie bliźniaki :p kurcze a testy takiego mocnego pika nie pokazywały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 12:32

kałamarnica 11, Olcia1987, Jeżowa, Marysia996, Olinek7, Wyobraźnia87, Jaszczureczka, Wiolala, Aksandra, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 16 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias - piękne wyniki ❤
    Schuyler - 🤞🤞🤞

Marcysias lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 16 września, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Bo tyle pija i się nie zastanawiają, nie mierzą temp, nie sikają na testy … luz na fazie 🤪
    A wiadomo, im bardziej myślimy tym bardziej się na tym skupiamy, to gorzej 😢

Właśnie znajoma ogłosiła wszem i wobec że spodziewają się bliźniaków 😭 jak to stwierdziła (dosłownie)
    „No ch** ostatnie czego się spodziewałam to ciąży, ale cóż, przecież nie wyskro***”
    Eh mam ochotę 😭😭😭😭

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ