Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wielkanocne jajka ciężko pracują, w styczniu kołysanki podśpiewują. 🐣
Odpowiedz

Wielkanocne jajka ciężko pracują, w styczniu kołysanki podśpiewują. 🐣

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek - zależy od Twojego podejścia, ale mnie jak jest bardzo zimno to wystarczy lampka czerwonego wina albo herbata z imbirem. W jakim momencie cyklu jesteś?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka to znowu jedziemy na tym samym wózku, bo ja też wypatruję owu😁 obstawiam poniedziałek-środa😁

Skorek też pierwsze co mi przyszło do głowy to tarczyca. Ale to chyba by musiał być sporo gorszy wynik niż 2,9. Spróbuj gorącą kąpiel, skarpety wełniane, koszulkę z merino, gorące kakao do picia.

Jeżynka lubi tę wiadomość

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salv wrote:
    Ja dziś zaczynam testowanie, mam cień-cienia na owulaku. Dla mnie to mega trudne wytrzymać te min. 2h bez picia 🤣

Dla mnie tak samo, staram się dużo pić wody ale zawsze jak planuje zrobić test i nie pić trochę to wtedy akurat ciągle mi się chce 😜

Mersalla u mnie też jakieś anomalie. Miałam ciążę biochemiczną w lutym i coś dziwnego się dzieje z tym cyklem. Tylko u mnie test dziś prawie pozytywny a śluzu bardzo mało gdzie zawsze mam powódź już kilka dni przed owu 🙄

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Czyli faza lutealna w Twoim przypadku może być krótka przez karmienie? A widzisz, nie wiedziałam nawet. A podczas karmienia nie można brać progesteronu na wydłużenie?

I pytanie ogólne: czy ktoś próbował pic zioła oj. Sroki (te na owulacje) ? Czy pomogły? Przyspieszyły owulacje?

Może być przez karmienie. Wygląda to tak, że jeśli karmisz to lekarz cię zbywa, bo nawet karmiąc minutę dziennie może się cykl rozjechać, choć jest to mało prawdopodobne. Najpierw każe odstawić dziecko, a potem ewentualnie będzie szukał problemu. Podczas karmienia mało co można, a do tego ja się po prostu boję zaszkodzić, jedyne na co sobie pozwalam jak już nie daje rady to paracetamol. No i ostatnio pije szałwię. I dziś zaczęłam D3 po tym co przeczytałam😁

• Milka85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek, od lat jestem człowiek lód. Staram się z tego wyjść z panią od akupunktury. Ważne jest grzanie od środka, czyli:
    - imbir wszędzie gdzie się da, nie tylko do herbaty ale też ścieram do sosów i zup
    - jedzenie ciepłych posiłków przez cały dzień, minimum trzech
    - używanie przypraw rozgrzewających: cynamon, kurkuma, pieprz, goździki itd. oraz imbir gdzie się da 🙂
    - unikanie, a najlepiej odstawienie nabiału i cytrusów, bo wychładzają organizm
    - nie jedzenie niczego bezpośrednio z lodówki, tylko o temperaturze pokojowej
    A dodatkowo moczenie stópek w ciepłej wodzie ze sporą ilością imbiru i skarpetki.

Naprawdę warto spróbować tych sposobów. Życzę dużo ciepełka ☀️🏜️

Księgowa, szona lubią tę wiadomość

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • Jula😍🥰 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salv wrote:
    Ja dziś zaczynam testowanie, mam cień-cienia na owulaku. Dla mnie to mega trudne wytrzymać te min. 2h bez picia 🤣
    Mam to samo . Tak wstrzymywalam ze teraz mnie pecherz boli. Tylko ja na ciazowe testy .

• Jula😍🥰 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja kupuje witD i Omega3 z Nowfoods. Zamawiam z iherb, one są przystępne cenowo i zostały przebadane osobiście przez mojego ulubionego endokrynologa wiec mam zaufanie do tej marki. Można je również kupić w Polsce na stronach z różnymi suplami, np tu:
    https://www.bodypak.pl/pl/zdrowie-kondycja/3069-now-foods-omega-3-1000-mg-200-kaps.html?gclid=EAIaIQobChMI9LPe3Jj07wIV0KfVCh3FggCEEAQYASABEgLaafD_BwE
    https://www.bodypak.pl/pl/witaminy/14574-now-foods-vitamin-d-3-high-potency-2000-iu-30-kaps.html?uxf=searchresults

Jo_an bardzo mi przykro 😢
    Dzieki wielkie

• Milka85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Ja mialam immunosupresje zlecona na 14 dni...equoral+ encorton.. w trakcie czulam sie dobrze choc dopadl mnie podczas brania lekow kaszel ktory trzyma do tej pory, teraz mijaja 2 tyg po to wlosy mi strasznie wypadaja :( mam nadzieje ze to wypadanie niedlugo minie
    Oby kuracja oszczędziła Twoje zdrowie i włosy. Niestety ma długotrwały wpływ na organizm i pewnie trzeba liczyć się z tym, że skutki uboczne chwilę potrwają 😔 Ale najważniejsze żeby przyniosła zamierzony efekt 🙂

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • rozmaryn89 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trapi mnie dzisiejszy dzień. Przepraszam wszystkie dziewczyny, które poczuły się dotknięte moją wypowiedzią. Spokojnej nocy. Już nic nie będę pisać.

• Jula😍🥰 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmaryn89 wrote:
    Trapi mnie dzisiejszy dzień. Przepraszam wszystkie dziewczyny, które poczuły się dotknięte moją wypowiedzią. Spokojnej nocy. Już nic nie będę pisać.
    Wzajemnie. Dziewczyny zamknely dyskusje wiec wybaczyly . Wiec sie niemartw juz .

• asiek96 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmaryn, dopiero nadrobiłam poprzednie wpisy. Nie chcę rozgrzebywać dyskusji ale jak możesz nazwać ten wątek kółkiem wzajemnej adoracji? Śledzę wątki staraniowe od dłuższego czasu, może jakoś się za często nie udzielam, ale obserwuje co tu się dzieje. Dziewczyny wspierają siebie nawzajem, cieszą się z pozytywnych testów, pocieszają jak coś pójdzie nie tak. Każda dziewczyna która chce dołączyć do tych wątków w odpowiedni sposób jest przyjmowana bez żadnego ale i tak powinno być. Od tego jest to forum, żeby dzielić się radością i smutkiem.
    Ja osobiście cieszę się że mogę należeć do tej społeczności, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak pomagają mi te wątki, bo tylko te dziewczyny które przeżyły nieudane starania są w stanie zrozumieć jak to jest jak się nie udaje.
    Dziewczyny dziękuję wam z całego serca, jesteście mega babki! ❤️

lawendowePole, Iseko lubią tę wiadomość

7b0959fad6.png
  • Olkaa00 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w niedzielę i życzę miłego dnia ☀☀☀😀😀
    Cecylia Jeżynka trzymam kciuki żeby owulacja była owocna ;)
    Zielone. Słońce super że macie plan działania trzymam kciuki ;)

Zielone.Slonce, Atena37, Jeżynka, Cecylia lubią tę wiadomość

• asiek96 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na rozpoczęcie dnia opowiem wam taką śmieszną przynajmniej dla mnie anegdotkę
    Przez dłuższy czas miałam problem z zajściem w ciążę, byłam już serio podłamana. Zdecydowaliśmy się z mężem na kota. I tak szczerze odwrócił trochę moją uwagę od tej całej sytuacji.
    Teraz śmiejemy się z mężem, że to dla nas taki sprawdzian przed bobosiem. Wyobraźcie sobie, że nasz kot ma delikatny problem z korzystaniem z kuwety, mianowicie kopie sobie dołek na kopke, i zamiast ładować w ten dołek on w nim siada i ładuje na górkę - często gdzieś ubrudzi łapkę i trzeba go myć. Kot zaczyna dzień gdzieś o 4.30, i gdy tylko zaczyna szurać w kuwecie oboje zrywamy się na proste nogi i lecimy sprawdzać czy przypadkiem się nie ubrudził 😂

Atena37, Noelle, Justyna.Optyk, Wiolala, Salv, szona, lawendowePole, Simons_cat, Iseko lubią tę wiadomość

7b0959fad6.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_246 wrote:
    Red, jak Mama?

Dziewczyny, wiecie co u Frelci i Rysia?
    Bo właśnie bez zmian, lekarz nie odpisał, czekam czy w ogóle przyspiesza, termin operacji :( wkur... Mnje to bo cały czas mówił że pomoże :( dzięki za pamięć :(

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Olkaa00 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Bo właśnie bez zmian, lekarz nie odpisał, czekam czy w ogóle przyspiesza, termin operacji :( wkur... Mnje to bo cały czas mówił że pomoże :( dzięki za pamięć :(
    Mam nadzieję że odezwie się jak najszybciej i pomoże. Teraz jest coraz mniej lekarzy, którzy naprawdę chcą pomoc takie odnoszę wrażenie. Ale trzymam bardzoo mocno kciuki za Twoja mamę i że będzie dobrze 😘😘

Red555 lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek96 dzisiaj mnie w ogóle nie śmieszy Twoja historia z kotem. Wiesz czemu? Bo o 4:30 obudził mnie mój szczeniak, który jeszcze załatwia potrzeby w domu (na dworze też, ale minie chwila zanim się całkowicie nauczy). Problem polega na tym, Samoyedy pomimo, że piękne i białe to są brudasy, które ubrudzą tą piękną sierść jak tylko mają okazję. Więc mój pies stwierdził, że to świetny moment żeby się ubrudzić... Własną kupą. W środku nocy razem z mężem trzymamy go, niczym Steve Irwin wijące się krokodyle i próbujemy umyć, wyczesać. Mój mąż klnie, wręcz płacze, bo bestia walczy o pozostanie brudnym... I w ten oto sposób mój pies zaczął urodziny mojego męża 😂😂 to pierwsza taka sytuacja, a Aspen wybrał akurat tę datę 😂😂

Noelle, szona, Oliwka91, Kaśik, Mersalla, Simons_cat, Cecylia, Iseko, Księgowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska złóż mężowi życzenia od staraczkowego grona! 😉

My jesteśmy tak wyczuleni na dźwięk wymiotującego sznaucera miniaturę. 😂
    Słyszymy go przez sen nawet jeżeli zdąży się już doczłapać z łóżka na drugi koniec mieszkania. 🙈
    Oboje startujemy na pomoc jak rakiety - raz żeby dziada wesprzeć a dwa żeby potem tego nie zjadł. 🙄
    Znacie taki żart o dwóch świniach?

Jedzą sobie dwa prosiaki z koryta i jeden nagle do niego wymiotuje a ten drugi na to:
    - Nie dolewaj bo nie zjemy.

No ekhem..... 😂

miska122, Wiolala, szona, *Agape*, Oliwka91, lawendowePole, Mersalla, Simons_cat, Cecylia, Iseko lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Miska złóż mężowi życzenia od staraczkowego grona! 😉

My jesteśmy tak wyczuleni na dźwięk wymiotującego sznaucera miniaturę. 😂
    Słyszymy go przez sen nawet jeżeli zdąży się już doczłapać z łóżka na drugi koniec mieszkania. 🙈
    Oboje startujemy na pomoc jak rakiety - raz żeby dziada wesprzeć a dwa żeby potem tego nie zjadł. 🙄
    Znacie taki żart o dwóch świniach?

Jedzą sobie dwa prosiaki z koryta i jeden nagle do niego wymiotuje a ten drugi na to:
    - Nie dolewaj bo nie zjemy.

No ekhem..... 😂

Dziękuję, złożę 😌
    Znam ten żart o świniach i totalnie pasuje, zwierzaki są czasami naprawdę obrzydliwe 🙄🤣

Noelle lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska a najgorsze, że nie ważne co zeżarł na spacerze, ile razy zwymiotował i czy lizał przed chwilą jajka...... i tak te ryło jest do wycałowania o każdej porze dnia i nocy. 🥺

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam, jako że dzisiaj urodziny mojego męża, a ja nie zamierzam w najbliższym czasie robić żadnych badań, to może Noelle uczynisz honory i wpiszesz mi tego kurczaczka na pierwszej stronie? 😍
    Zawsze chciałam to zobaczyć 🥰

Oczywiście ponieważ minęły 2 dni od bety to już panikuję i codziennie się nakręcam, myślę, że do czasu USG to osiwieję najzwyczajniej.

Noelle, szona, Zielone.Slonce, lawendowePole, Kaśik, Jeżynka, Jo_an, Gośka29, Gośka29, Simons_cat, Cecylia, Iseko, Księgowa, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ