Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie. Dostałam luteinę przez to ze mam od wczoraj jakieś dziwne kłucia i twardnienie podbrzusza. Ale to tak na wszelki wypadek bo wszystko wyglada w porządku. Wg OM 18+3, wg USG 19+4 wiec dzidziuch przyspieszały chyba trochę 😁 wazy 288 g i szaleje w brzuchu, chociaż nadal tego niestety nie czuje
Za 3 tyg połówkowe, mąż może wejść ze mną wiec już przebieram nogami 😁😁
Mam nadzieje tylko ze te kłucia mi przejdą bo niby super ze lekarz powiedział ze wszystko ok, a jednak ja mimo wszystko się denerwujeKasian lubi tę wiadomość
-
Kochana wiem co czujesz bo tak to wlasnie jest jak lekarz mowi ze to tylko zapobiegawczo a jednak zasiewa nutke niedowiary....
Ale jesli dal luteine to bez obaw ♥️ napewno tylko na dobre... ja jestem wdzeczna dla Gina za progesteron ktory dostalam na poczatku bo tez nie wiem jakby to bylo...
Wazne ze dzidzia sobie tam wariuje 😁😁 to uczucie jak widziss raczki i nozki wierzgajace 🥰🥰🥰 no i rosnie wam szybciutko! ❤❤❤ pieknie! Bedzie dobrze nie przejmuj sie😊👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mam nadzieje ze będzie dobrze. Jak się tylko położyłam na leżance, doktorek ledwo dotknął brzucha tym usg i zobaczyłam od razu ze serduszko bije, zeszło ze mnie tyle nerwów 🤯😁
A wogole mam wrażenie ze właśnie z godzinę temu ja pierwszy raz poczułam 😯 ale nie jestem pewna czy to nie naleśniki które zjadlam wcześniej się przemieszczają 🙈 trzymam się wersji ze to ona mówi mi ‚matka opanuj emocje, przecież rosnę i jest ok!!’ ❤️
To kto teraz wizytuje w najbliższym czasie? Chociaż waszymi wizytami się nacieszę 😁😁Kasian lubi tę wiadomość
-
Niewyspanej nie widze ? Puk puk kochana zamelduj sie!
Mysle ze Nadzieja jakos miala miec teraz prenatalne?
Kasian nieflugo bedzie pewnie po wizycie🤞
Ja mam 15.04 w szpitalu 12stke a potem 19.04 poprawka u prywatnego
Mysle Luna ze poczulas juz malenstwo tylko jeszcze potrzebujesz chwilki by sie oswoic a brzuszek,juz troszke sie pokazal?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Właśnie dziewczyny, prosimy o aktualizacje informacji ☺️
Ja widzę u siebie malutki brzuszek, ale jak mnie ktoś nie zna czy nawet zna ale jestem w normalnych ciuchach, nie jakiś obcisłych, to absolutnie nie widać ciąży 🙈😂
Moja mama stwierdziła ze widać po tym ze jak leżę to nie jestem wklęsła tylko płaska 😂 -
Ja na 9.04. dopiero..Pani dr chce mieć pewność że będzie już serduszko😁
To sporo cierpliwości jeszcze ode mnie wymaga ale czas szybko płynie🥴💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Cześć.
Żyję, ale męczy mnie wszystko, łącznie z życiem.
Nie mam ani siły, ani humoru, wczoraj rzucałam wręcz garami z płaczem. Mam już momentami tak dosyć, że... Eh.
Szkoda gadać.
Zaczęły mi się skurcze Alvareza, to raczej jeszcze nie są BH, ale tak czy siak to za wcześnie i na te. Co ja się dziwię? Jak ma coś komuś dolegać, to będę to miała.
Te skurcze to nic przyjemnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 10:50
-
Niewyspana, ale co sie dzieje? Chodzi o to ze ciagle cos ci dolega czy jakies inne prywatne sprawy?
Moze jakas depresja ciazowa?
Moze brak pracy wplywa na twoje funkcjonowanie..?
Kurcze, chcialabym Ci pomoc...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
To jest takie dziwne uczucie,fala, która przechodzi w brzuchu, macicy, od góry do dołu dosłownie taką falą. Czuję wtedy, że na sekundy twardnieje mi brzuch i po kilku sekundach po prostu puszcza i tyle z tego.
Myślałam, że to jelita, ale dzisiaj się zorientowałam co to jest. 🤦
Ciągle mi coś dolega i mam dosyć.
I szczerze mówiąc czasami rzeczywiście czuję, jakbym miała złapać jakiegoś doła, depresję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 12:01
-
Witajcie
Dziś posprzątałam cale mieszkanie, rano byłam na spacerze a pod marketem budka z goframi i lodami włoskimi 🤣 oprzeć się nie mogłam nad waniliowym włoskim- pyszny był 😁
Prenatalne mam za 6 dni a 19.04 normalna wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 15:30
Marienn lubi tę wiadomość
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Niewyspana, moze sprobuj jakis herbatek ziolowych na uspokojenie? Moze jakas joga? Wiem ze to glupio brzmi ale moze chociaz troche cie zrelaksuje....
Czasem brak pracy tak wplywa na kobiete ktora ma ogromne ambicje, mimo ze podswiadomie wiesz ze to dla dobra dziecka to z drugoej strony boisz sie ze cos tracisz... i to powoduje nerwy stres i zmeczenie... dodatkowo twoje odpoczywanie wcale nie jest takie relaksujace... wiec moze gin by cos polecil? A te skurcze sa normalne? Moze sa jakies witaminy do picia ktpre wyluzuja twoj organizm...
Oj biedna 💗
Nadzieja trzymam ksiuki za prenatalne 😁 dawaj znac odrazu! 💓
Kasian wytrzymasz juz tylko tydzien a potem odrazu nam sie chwal czy mamy jedno serduszko czy dwa 💗Kasian, NadziejaUmiera lubią tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Strasznie zaczęłam cierpieć. Co chwilę muszę z kimś z pracy rozmawiać, nawet z szefową rozmawiam co 2 tygodnie, a potem czuję taką tęsknotę za pracą.
A teraz robię wielkie nic. Obiad, porządki. Kuźwa, przed ciążą robiłam wszystko sama i też było dobrze.
Ostatnie 6 lat mojego życia było tak intensywne zawodowo, że sobie nie radzę. Nawet na urlopy chodziłam co 2 lata.
Co ja później zrobię, jak będę chciała wrócić do pracy już? A jak nie będę nadążać? 🤦
Wróciłam trochę do książek, ale po prostu już nie rozsadza. Ale do pracy jak wrócę, to wiem, że nerwy mi pójdą, logistyka to ciężki kawałek chleba.
Więc zostaje na zwolnieniu.
Serce mi pęka, a później nie umiem się cieszyć dzieckiem... Przestałam wybierać ubranka, kocyki, nic mi się nie podoba, nawet nie chcę mi się tego oglądać. -
Niewyspana nie brzmi to najlepiej,
Jedyna rada jaka moge ci polecic zajmij sie czyms typu praca... cos co sprawi ci chociaz troche obowiazku,
Nie wiem w czym poza logistyka jestes dobra ale mam na mysli cos typu np.
Malowanie i sprzedawanie obrazow, robotki reczne handmane i wystawienie ich na jakies allegro czy olx, odnawianie starego mebla z mysla o zarobku...
Cos typu ze wiesz ze musisz spelnic sie w tym zeby to opitolic ale tez zeby to tak oglosic, porobic zdjecia aby kupca zachecic do kupna... moze to nie jest nic wow ale sprawi w tobie chec zajecia glowy i czasu a ty poczujesz sie wartosciowa dla samej siebie bo to bedzie cos jak praca wkoncu kazdy zarobekto praca...
Niewyspana wiem o czym mowisz kochana, uwierz mi jafe na dwie prace, mam wlasny biznes w domu + 3 dni jestem w dodatkowej pracy. Niby daje rade ale dzis juz odczowam okropny bol plecow i podbrzusza, boje sie ze bede musiala isc na zwolnienie, a przy wlasnym biznesie niemoge isc na zwolnienie tylko w Sklepie a biznes prowadzic bo mam dochod wtedy... mam masakre w glowie bo wiem ze nie poradze sobiew domu, ja nie jestem kura domowa i nie umiem zyc nic nie robiac... mam zadatki menadzerskie i handlowe i kazdy zabrany kontakt z klientem jest dla mnie okropny... promowanie innych biznesow to moja pasja...
Bardzo sie boje jak to bedzie...
Ale o tym co piszesz zaczynam sie o ciebie martwic kochana, sprobuj moze cos... nie wiem moze jakas przyjaciolka ktora cie dobrze zna wpadnie na jakis super pomysl dodatkowej pracy dla ciebie ? 😘👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nienawidzę rękodzieła, robótek ręcznych, malowania... No z tej mąki chleba nie będzie ;P
Ja kocham logistykę, spedycję, stres, sytuację podbramkowe, darcie się na ludzi - ostatnio śniła mi się moja poprzednia praca. Obudziłam się z takim "ehhh, ale bym się na kogoś wydarła". Wiem jak to brzmi 😂
Ale nie nadaje się do innej roboty...
Nie powiem, z dnia na dzień jest mi naprawdę coraz ciężej, bo nie umiem wysiedzieć. A te skurcze tylko mi szkodzą, bo wiem, że muszę więcej leżeć wtedy.
Już nawet zaczęłam myśleć o psychologu 🤦 Ale daje sobie czas. -
niewyspana wrote:A w ogóle to czekam właśnie na wizytę u mojej prowadzącej...
Daj znać 😀
A może to chwilowe załamanie?
Zobaczysz małą i wróci myśl że jest najważniejsza na świecie. Niedługo pogoda się poprawi ciepło, słońce, więcej się będzie wychodzić.
Mnie W ogóle już trochę wysadziło 🤣 przedwczoraj była moja mama i mówi zauważyłam 😁 wcześniej miałam jedynie wzdęcia jak się najadlam.
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Już jestem w domu, wszystko okej.
Szyjkę mam w porządku, ale dostałam magnez 3 razy dziennie i mam obserwować, czy nie dzieje się to za często.
Pani doktor zajrzała dziecku między nogi, tam w ogóle armagedon, bo pięta w kroczu i śpi.
Zmolestowała i "widzę cipkę". 🙈 Więc chyba nie powinno to już ulec zmianie, bo jak to mój mąż mówi "gdyby to był mój syn, to na pewno już byłoby widać sprzęt". 🤦😂
Z psychologiem jeszcze poczekam. Ja wiem ja to wygląda, byłam kilka razy.
Może po prostu potrzebuję czasu. Nie boli mnie żołądek od wczoraj, więc czuje się troszkę lepiej. -
No i super 💜
Dobrze ze jest dobrze, a bedzie lepiej 💜
Nadzieja ja mam wrazenie ze moj brzuch jest 3x wiekszy niz byl, bo ja mialam kiedys brzuszka troszke ale teraz to juz wogole ... wiec u ciebie napewno tez juz jest fajny 💙
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.