Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie Marienn ja wpadam w panikę 😁 nie wiedza mnie dobija. Szukając na własną rękę jeszcze wieksza dezorientacja bo co artykuł to inna informacja.
Niewyspana A wiek ciąży z om i usg Ci się zgadzał czy Nie?
Czyli konkretnie ze pytali a jak ja się umawialam to nic ta rejestracja nie mówiła. W takim razie poszukam na przyszły tydzień żebym potem nie plula sobie w brodę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 22:35
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Czytalam gdzies ze to moze byc 12-14tydzien wykonane badanie tak? Bo juz zglupialam.... to moze ja tez przeloze sobie prywatnego na szybciej?
12+5 w szpitalu to nie bedzie za pozno?
Kurcze... jak to zaplanowac?
Bede w poniedzialek na badaniu w szpitalu to sie dowiem od poloznej...
🙏mam tylko nadzieje ze z bejbusiem wszystko okey...
Nadzieja ja nie pomogez datami z usg bo mi pokazywalo na usg prawidlowo tak samo jak z obliczen. 🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
NadziejaUmiera wrote:Wg pierwszego usg to termin na który sie umówiłam to zacznie sie 13tc.
Nadzieja, to dobrze się umówiłaś! Spokojnie, nie masz czym się martwić Odetchnij
niewyspana wrote:Jak umawiam się na prenatalne, połówkowe to zawsze jestem pytana o OM.
Pierwsze słyszę.. mam drugi raz prenatalne w klinice ze specjalistą od usg do którego jeżdżą z całego województwa, i w rejestracji u niego babki zawsze pierwsze co mówią: "Poproszę termin porodu wg pierwszego usg jakie robił pani ginekolog, NIE miesiączki".
-
Marienn wrote:Czytalam gdzies ze to moze byc 12-14tydzien wykonane badanie tak?
12+5 w szpitalu to nie bedzie za pozno?
Marienn, spokojnie! Nie będzie za późno. Robią to usg nawet jak jest 13 tc i 2, 3 dni, po prostu inne parametry wychodzą i dlatego m.in nie ma co porównywać wyników tych prenatalnych z kimś, kto miał robione je np. w 12 tygodniu.. Kość nosowa rośnie i wyniki będą zupełnie inne, przezierność też będzie inna, bo wyższa, ale dlatego, że z każdym dniem dziecko rośnie i ten pomiar będzie wyższy.
Dziewczyny, naprawdę macie dobrze umówione terminy -
niewyspana wrote:Nawet w karcie ciąży na wizytach zapisujemy skończone tygodnie OM.
No i to jest ok, to normalne tylko i wyłącznie do prenatalnych jest tak ścisłe wyliczenie, bo u każdej z was owulacja, zapłodnienie mogło być w innym tygodniu cyklu, z poślizgiem nawet tygodniowym..
Połówkowe rządzi się już innymi prawami, ma bardzo szerokie widełki czasu badania i dziecko już nie rośnie tak skokowo, że jak się spóźnisz kilka dni, to już badanie nie będzie miarodajne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 09:18
-
Podsumowując dziewczyny wszystko to dla mnie zawiłe jest 😂
Moje badanie prenatalne umówione na 07.04 licząc wg Om odbędzie się 13t 5 D ciąży
Licząc wg pierwszego usg 13 t
Ponieważ wg Om to ostatni dzień dlatego się niepokoilam. W karcie ciąży mam wg Om wpisane. Jutro zadzwonię do rejestracji i zapytam. W pt dzwoniłam i chciałam przesunąć o 1-2 dni wcześniej to nie było miejsca 😐Synek
-
Nadzieja, nie martw się, OM liczy termin tylko orientacyjnie i statystycznie , to usg wylicza stan realny i faktyczny, więc jest OK! Masz dobry termin na to badanie
-
Cześć dziewczyny!
Pierwszy raz pisze na tym wątku, bo troszkę zaczęłam się martwic.
W piątek bhcg = 545 a ja nie odczuwam żadnych objawów.
Jutro chce powtórzyć badanie ale może jest któraś na podobnym etapie? Jak samopoczucie?💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
nick nieaktualnyKasian,
Nie ma się czym martwic, na tym etapie większość kobiet nie czuje ciąży ja swoją czułam i niestety poronilam, z kolei siostra dopiero ponad tydzień po spodziewanej miesiączce robiła test i długo po nim nic nie czuła a synek zdrowy już urodzony z tego co widzę beta przyrasta ładnie, nie martwiłabym się na zapas trzymajcie się zdrowo!Kasian lubi tę wiadomość
-
Hej kasian ❤ nie ma czym sie martwic, zerknij na moj opis, ja do dzis nie mam objawow zadnych....
Jutro ide sprawdzic czy z bejbusiem wszystko okey
Dziewczyny trzymajcie kciuki prosze 🙏🙏🙏🥺🥺🥺
12.30 PL czasu ❤
Kasian, ha_annna, Milka8686, Annamaria lubią tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
NadziejaUmiera wrote:Każdy ma swój jakiś sposób. U nas kiedy w cyklu było 2-3 dni to nici z tego.
Przy następnym jak tylko wiedziałam że wkrótce dni płodne to codziennie było 😂 i staraliśmy się kilka dni po owulacji ( której nie byłam pewna bo miałam nieregularnie). Wiem że niektórzy mówią że codziennie nie wolno bo nasienie się osłabia, ale u nas zadziałało.
Powodzenia:) i nie stresuj się
Dzięki Ci 😉👋
No właśnie ja już luzuje na prawdę powoli . Jestem zmęczona i to widać po mnie. Tak psychicznie wyczerpana .
Dlatego skupiam się na sprawach przyziemnych jednak czuwam w tym temacie jak najbardziej....już zaczynamy współżycie bo kończy się miesiączka.
Lepiej zawczasu idąc za waszymi radami postanowiłam spróbować inaczej.
Właśnie ja to nie mam tak z kim porozmawiać szczerze na takie tematy niestety.
Nie mam na tyle zaufanej osoby niestety na przyjaciółce trochę się zawiodłam kiedyś i teraz mały dystans mam a koleżanki omijam z tym tematem bo plotkują.
Jedynie siostra mi zostaje ale ona jest młodsza dziesięć lat.
Ma już swoją córkę kilka miesięcy ma malutka więc jest na świeżo z tematem więc tylko z nią tak mogę pogadać swobodnie mimo różnicy wieku na szczęście mamy dobry kontakt ale marzy mi się prawdziwa przyjaciółka taka z opowieści na prawdę prawdziwa . Ah pomarzyć można.
Mam prawie 35 lat i pewnie marne szanse już na to ale jak to mówią nadzieja umiera ostatnia 😁🤭
-
Marienn wrote:Hej kasian ❤ nie ma czym sie martwic, zerknij na moj opis, ja do dzis nie mam objawow zadnych....
Jutro ide sprawdzic czy z bejbusiem wszystko okey
Dziewczyny trzymajcie kciuki prosze 🙏🙏🙏🥺🥺🥺
12.30 PL czasu ❤
Dziękuję za uspokojenie, jutro betka prawdę mi powie ale jestem spokojniejsza😘
Mocno trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę✊🙏♥️💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Kasian 3mam kciuki za Twoja bete jutro, daj znac jak wyszla pliss 🤞🙏🥰
Dziekuje za wsparcie jutro bede pisala wam jak tylko wyjde ♥️
przez ta zmiane czasu nie moge spac, nie moge sie uspokoic... ale dam rade! Bedzie pieknie! Musi🤞🤞💪💪
Kasian lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kurczę, pierwszy raz dzisiaj śniło mi się ze mala się już urodziła i była z nami. I pierwszy raz ja karmiłam, pierwszy raz mnie obrzygala i wszystko pierwszy raz 😂 i to był super sen bo czułam ze wszystko umiem przy niej zrobić i nie boje się ze zrobię coś zle. Wiadomo, ze to tylko sen, ale nastroił mnie pozytywnie 😁🙈
-
Luna jaki ładny sen!
Marienn trzymam kciuki i czekam na info.
Dzwoniłam do przychodni w której umówiłam badanie prenatalne, rejestracja poinformowała mnie że to lekarz prowadzący powinien wyznaczyć, ale z reguły to jest liczone wg Usg.
Rczej zostawię już ten termin bo tak czy inaczej pokrywa się on w przypadku jednego i drugiego.Synek