Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Hej Alutka, Bardzo fajnie ze zajrzalas do nas na chwilke chociaz ❤ mysle ze niedlugo zawitasz na dluzej ❤🤞
    Badaj sie, bierz co trzeba i kontynuuj na spokojnie ♥️
    Problemu z zajsciem nie masz wiec mysle ze szybko dolaczysz 😘😘

Milka -ciezko mi cos ci doradzic ale widze ze jestes bardzo zaniepokojona cala sytuacja ♥️ interesuje mnie jednak fakt ze mialas owulacje wczesniej np to nie staracie sie caly czas? Tzn wiele razy w cyklu? Tylko czekasz do dni plodnych?
    Jesli moge poradzic to moze wlasnie odpusc umysl i postaraj sie dosuplementowac siebie i partnera witaminami, no i dzialajcie na spontanie np co 2-3dni bez sprawdzania kiedy owulacja?
    Nasienie slugo trzymane w partnerze nie zawsze jest dobre bo moze byc np slabe, i potem nie zdaza doleciec plemniczek.
    W innej kwestii niestety nie pomoge ❤Ale za to mocno trzymam kciuki 🤞

Dzięki Ci za podpowiedz i radę . No właśnie chyba już jesteśmy z mężem zmęczeni tym staraniem się że po prostu czekamy aż okres się skończy i zbliżają się dni płodne przejrzysta wydzielina i wtedy działamy i to tak różnie wtedy ale na ogół po owulacji już nic i przed okresem jakoś
    Wiem że masz rację i też o tym myślałam że może powinnyśmy tak częściej to robić tzn co 2 lub 3 dni. Tylko że nie zawsze mamy ochotę. Mamy już synka 3 lata i często jesteśmy oboje padnięci i zasypiamy w swoich ramionach ale nic poza tym 😅
    Rozmawiałam już dziś z mężem i powiedział że postaramy się bardziej i częściej i że mam mu kupić jakieś witaminy i wspomagacz może 🤦😅😁 tylko że ja nie wiem co kupić może pomożecie ?
    Za kilka dni kończę okres i zaczniemy znów starania. Dziś 3 DC.

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    A co narobilas ? 😁 niepotrzebny stres 😑
    Sprawa spadkowa, ale mnie przeraża samo słowo "sąd".
    Mam nadzieję, że uda mi się z tego wymiksować i wystarczy mój prawnik. 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka8686 wrote:
    Dzięki Ci za podpowiedz i radę . No właśnie chyba już jesteśmy z mężem zmęczeni tym staraniem się że po prostu czekamy aż okres się skończy i zbliżają się dni płodne przejrzysta wydzielina i wtedy działamy i to tak różnie wtedy ale na ogół po owulacji już nic i przed okresem jakoś
    Wiem że masz rację i też o tym myślałam że może powinnyśmy tak częściej to robić tzn co 2 lub 3 dni. Tylko że nie zawsze mamy ochotę. Mamy już synka 3 lata i często jesteśmy oboje padnięci i zasypiamy w swoich ramionach ale nic poza tym 😅
    Rozmawiałam już dziś z mężem i powiedział że postaramy się bardziej i częściej i że mam mu kupić jakieś witaminy i wspomagacz może 🤦😅😁 tylko że ja nie wiem co kupić może pomożecie ?
    Za kilka dni kończę okres i zaczniemy znów starania. Dziś 3 DC.

Każdy ma swój jakiś sposób. U nas kiedy w cyklu było 2-3 dni to nici z tego.
    Przy następnym jak tylko wiedziałam że wkrótce dni płodne to codziennie było 😂 i staraliśmy się kilka dni po owulacji ( której nie byłam pewna bo miałam nieregularnie). Wiem że niektórzy mówią że codziennie nie wolno bo nasienie się osłabia, ale u nas zadziałało.

Powodzenia:) i nie stresuj się

Milka8686 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakas, mam dzis wolne, i postanowilam ze chyba jednak bym pojechala na te emergency sprawdzic czy wszystko jest okey bo praktycznie nie czuje tej ciazy...

online dowiedzialam sie ze mam dzwonic bo jest COVID... no wiec juz 3h od rana dzwonie i kazdy mnie przelącza do poloznej zebym se z nią pogadala a polozna ma w doopie i nie odbiera.....

jak sie z irytuje to pojade bez dzwonienia ale przeciez chory to by tego nie zniósł wcale...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok , odebrali... no tego jeszcze nie slyszalam ... :P W Polsce tez tak jest ?

Mowi mi polozna ze ten sprzet co mają na dole na emergency to nie dziala na wczesne ciąze tylko od 12 tygodnia :P wiec nie moge se tak przyjechac :P muszę umowic sie do departmentu na wczesną ciąże tam gdzie bylam ostatnio... a jak sie umowic? musze zadzwonic do rodzinnego lekarza przedstawic objawy (czyli ich brak) i jak rodzinny zdecyduje ze powinnam isc na usg to wysle im wiadomosc a oni mi przyslą list na szybszą wizytę :P
    Rozwalila mnie tym ;P mowie okey to ja chyba se odpuszcze bo to zajmie czas a ja sie stresuje juz teraz przeczytlam cale google i wiem ze moze to byc zly znak... a ona mowi ooohhh no tak tak ale spokojnie nie stresuj sie , ja mowie no ciekawe jak mam sie nie stresowac jak mialam juz jedno poronienie i chcialabym uniknąc kolejnego ... i te slowa podzialaly :D babeczka ruszyla z miejsca i mowi ok zalatwie ci wizyte najszybciej jak moge na departmencie wczesnej ciazy... no i zadzwonila za chwile ze na 12.00 w poniedzialek mam przyjechac :)

Zaraz po tym zaczelam czuc klucie brzucha, chyba maluch daje mi znac ze jest okey ale jak nie sprawdze to nie uspokoje sie...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa ja nigdy nie zajde w zdrową ciążę.... Nigdy kurwa... TSH skoczyło mi z 0,22 z lutego na 8,5 z wczoraj....
    Dodatkowo endokrynolog widzi jakieś małe guzki na tarczycy więc już w ogóle wkurw i nerwy.... Mam mieć robiona biopsję....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, cieszę się ze udało się załatwić wizytę 😁 mam nadzieje ze się uspokoisz :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Luna 🥰 Tez mam ogromna nadzieje ze z dzieckiem wszystko wpozadku, i jak tak jest to obiecuje sie wkoncu uspokoic 🤞🤞♥️

Co u Ciebie Luna? Wiem ze ostatnio wolisz tu nie zagladac czesto ale jakos tak pusto tutaj bez was...
    Chociaz podejrzewam ze u was juz wiele sie teraz chyba nie dzieje... i to tez pewnie dlatego 😁

Powiem wam taka ciekawostke, znajoma z osiedla w listopadzie dodala zdjecie na fcb ze bedzie miala dziewczynke (ma juz chlopczyka) , wszystko przygotowala pod dziewczynke na zolto 😁 (Dobrze ze na zolto) a wczoraj przyjechala z malenstwem i to z chlopczykiem 😁😁
    Lekarze sie pomylili a ona prywatnie nie chodzila.
    Ps. W tym kraju lekarze ze szpitala nie chca mowic plci bo wiedza ze moga sie pomylic🤦‍♀️ a teraz w to uwierzylam 😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wpadliśmy w wykonczeniowy szał przed lockdownem. Zamówiliśmy łóżko, kanapę, drzwi do mieszkania - rzeczy na które najdłużej trzeba czekać. Niby mozna przez internet, ale ja wole sobie dotknąć materiału i zobaczyć jednak coś na żywo, niz kupowac w ciemno, zwłaszcza, że tanie rzeczy to nie są. We wtorek odbieramy klucze i po świętach zaczynamy wykończenie. Trzymajcie kciuki, żeby nam sprawnie poszło i żebyśmy faktycznie w czerwcu mogli już zamieszkać :D

Ja po wczorajszych zakupach byłam wykończona, ale ogólnie czuję się dobrze. Czasem zdarzą się jakieś wymioty, ale to już pojedyncze przypadki, bez porównania do tego, co było. Czuję się bezpieczniej, bo w czwartek mam wizytę i zobaczę co u malutkiego potwora :D
    Zaczęłam obawiać się covidu.. Zawsze starałam się podchodzić do tego racjonalnie, wirus jest ale nie panikujmy, ale teraz już nie mogę tego słuchać. Codziennie gadanie jak to jest źle, wieczne "uważaj teraz na siebie" co powtarza mi KAŻDY.. No uważam, ale nie mam na to wpływu. Siedzę w domu, ok, ale mąż pracuje, spotyka się z ludźmi i nie wiem co przyniesie do domu.. Muszę pogadać o tym z lekarzem, może mnie troche uspokoi.

Oooo proszę :D Też czytałam wiele historii, że przy porodzie płeć okazała się inna, niż na USG :D no trudno, nie mamy na to wpływu :D Lekarz wydaje się nie mieć wątpliwości, ale wiadomo jak to jest :D nasza dzidzia i tak odziedziczy sporo ciuszków po kuzynach i synkach przyjaciół, więc będą głównie neutralne kolory :D

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Kurwa ja nigdy nie zajde w zdrową ciążę.... Nigdy kurwa... TSH skoczyło mi z 0,22 z lutego na 8,5 z wczoraj....
    Dodatkowo endokrynolog widzi jakieś małe guzki na tarczycy więc już w ogóle wkurw i nerwy.... Mam mieć robiona biopsję....

Alutka, spokojnie.. Dobrze, że jesteś pod opieką lekarza, na pewno wyprostuje Ci te wyniki. Co do guzków - oczywiście mam nadzieję, ze to nic poważnego, mocno trzymam kciuki. Kiedy masz mieć robioną biopsję?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:

Powiem wam taka ciekawostke, znajoma z osiedla w listopadzie dodala zdjecie na fcb ze bedzie miala dziewczynke (ma juz chlopczyka) , wszystko przygotowala pod dziewczynke
    a wczoraj przyjechala z malenstwem i to z chlopczykiem 😁😁

Marienn, u mnie w pierwszej ciąży do 7 miesiąca twardo słyszałam, że będzie dziewczynka. Na usg w 8 miesiącu, usłyszałam, że jednak SYN :) I faktycznie był chłopiec :)

Także rzadko, ale zdarzają się takie obroty sprawy :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to rzeczywiscie macie urwanie glowy teraz z remontem.... ale napewno sie wam uda, blizej maja znow pootwieraja pewnie sklepy, u nas leckdown ma trwac do konca kwietnia wstepnie, ale pamietam jak w tamtym roku blizej czerwca sie otwieralo... trzymam kciuki! Uda sie i pokoik dla malutkiej bedzie skonczony przed czasem 😁

Wiem co mowisz o covidzie bo tez zaczelam sie go bac...
    Aktualnie moj kuzyn 22 lata jest pod respiratorem w spiaczce i jego stan jest krytyczny, covid wykancza mu pluca i jego pluca nie podejmuja walki o zycie...
    Dla nas to szok, a ja sie tak boje... pracuje w sklepie 3 dni w tyg, obsluguje na swojej zmianie okolo 600 osob mam duza stycznosc z ludzmi, i kazde moje kichniecie powoduje ze zaczynam sie bac...
    Jeszcze wczoraj dziewczyna na grupie napisala ze miala jakis stan zapalny przez przeziebienie.... przez to urodzila w 32tyg 😓 strasznie sie tez boje...
    Ale musimy dac rade, ja pije witamine C ... wiecej chyba zrobic nie mozemy 🤞

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to rzeczywiscie macie urwanie glowy teraz z remontem.... ale napewno sie wam uda, blizej maja znow pootwieraja pewnie sklepy, u nas leckdown ma trwac do konca kwietnia wstepnie, ale pamietam jak w tamtym roku blizej czerwca sie otwieralo... trzymam kciuki! Uda sie i pokoik dla malutkiej bedzie skonczony przed czasem 😁

Wiem co mowisz o covidzie bo tez zaczelam sie go bac...
    Aktualnie moj kuzyn 22 lata jest pod respiratorem w spiaczce i jego stan jest krytyczny, covid wykancza mu pluca i jego pluca nie podejmuja walki o zycie...
    Dla nas to szok, a ja sie tak boje... pracuje w sklepie 3 dni w tyg, obsluguje na swojej zmianie okolo 600 osob mam duza stycznosc z ludzmi, i kazde moje kichniecie powoduje ze zaczynam sie bac...
    Jeszcze wczoraj dziewczyna na grupie napisala ze miala jakis stan zapalny przez przeziebienie.... przez to urodzila w 32tyg 😓 strasznie sie tez boje...
    Ale musimy dac rade, ja pije witamine C ... wiecej chyba zrobic nie mozemy 🤞

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, mam nadzieję, że Twój kuzyn jak najszybciej wróci do zdrowia.. Jestem na grupie na fb gdzie mnóstwo dziewczyn przechodzi covid w ciąży i może jest ciężko pod tym względem, że za bardzo lekami nie można się szprycować, ale jednak zdecydowana większość nie miała wpływu na dziecko. A to dla mnie najważniejsze, jeśli nie daj Boże, się zarażę, przemęczę się. Grunt, żeby nie zaszkodziło to dzidziuchowi.

W ogóle to grupy na fb to jest jakiś cyrk.. :D W zyciu bym nie wpadła na to zeby pytac, czy aparat ortodontyczny przeszkadza w porodzie. Może się nie znam, ale jak dla mnie to nie rodzi się ustami.. :D Albo wrzucanie zdjęć na których przedstawiają w jaki sposób w komodzie poukładane mają ciuszki. Serio.. kogo to interesuje? :D Wiem, że to ekscytacja przed porodem itd, ale po co dzielić się tym ze światem :D

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jesteś na tej grupie co ja, bo wczoraj widziałam dokładnie taki sam post.
    Chociaż to jest jeszcze do przeżycia, mnie rozwalają posty z pomocą przy wyborze imienia 🤦.
    Albo te, w których dziewczyny piszą swoje objawy zamiast od razu jechać na IP lub dzwonić do lekarza.

Ja dzisiaj już mam dość tego dnia. Moja przyjaciółka od rana troszkę krwawiła (31tc), więc od razu na IP. Rozwarcie minimalne, szyjka skrócona... Normalnie aż się rozpłakałam. Na szczęście skurczy na ktg brak.
    Musieliśmy od razu jechać po jej męża, zabrać auto spod szpitala... Zestresowałam się jak głupia, na szczęście czują się dobrze.
    Ale dało mi to jasno do zrozumienia, że koniec zapieprzania w domu jak głupia. Leżeć na dupie. I koniec.

Ale w końcu przejechałam się samochodem, ale mi brakowało piratowania. 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 16:00

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 27 marca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy omawianiu się na prenatalne powinnam brać pod uwagę termin Om czy usg przy ustaleniu tygodnia ciąży? Bo u mnie to różnie wychodzi.
    Kompletnie zglupialam teraz, w sumie po tym co czytam w Internecie i po ostatniej wizycie. Myślałam że dobrze się umówiłam A teraz obawiam się że za późno... konkretnie swojego lekarza się nie dopytalam😫

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, tylko i wyłącznie termin pierwszego usg. Nie Om.

A w którym tygodniu ciąży wypadnie ci prenatalne tak jak się już umowilas?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png

Wysłany: 27 marca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Nadzieja, tylko i wyłącznie termin pierwszego usg. Nie Om.

A w którym tygodniu ciąży wypadnie ci prenatalne tak jak się już umowilas?

Wg pierwszego usg to termin na który sie umówiłam to zacznie sie 13tc.
    Wg drugiego i om to zupełnie inaczej. Naczytalam się że usg robione do 12 tc nie powinno być brane pod uwagę tylko om.
    Dziękuję za szybką odpowiedź.
    AnnaMaria na pewno wg terminu I usg bo mialam robione w 6tc 6d? O ile to ma znaczenie.
    I już w panice zaczęłam szukać przychodni jakiejkolwiek by nie przegapić
    Czyli mam się nie sugerować ostatnim usg? Kurczę jakie to skomplikowane zwłaszcza że w karcie ciąży inny termin porodu..

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna/Niewyspana tak tez takie posty widze , pewnie jestesmy na tych samych grupach, dziewczyny pytaja o dokladnie wszystko.... tez sie zastanawiam jak one sobie poradza bez porad o tym jak skladac ubranka naprzyklad 😂

Niewyspana straszne jest to co napisalas az to poczulam... masakra mam nadzieje ze wsyzstko bedzie dobrze i znajomej maluszek wytrzyma jeszcze kilka tyg..
    💪

Nadzieja wlasnie ja sie tez zastanawiam jak to zrobic, mimo ze mi usg mowi ze zgodnie z terminem jest dziecko to ja mam 2 terminy bo na 12+6 mam w szpitalu a 13+4 mam prywatnie. Czy to nie za pozno?? Tzn u nas prenatalnych nie robia. Nazywa sie to Dwunastka i wtedy sprawdzaja dokladnie dziecko licza paluszki i kregi...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak umawiam się na prenatalne, połówkowe to zawsze jestem pytana o OM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 22:31

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ