Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj obkupilam sie w lody 😁 jakiś szał mam ostatnio.
    Zamówiłam sobie legginsy ciążowe i jeansy, choć jeszcze na mnie za chwilę będą. O ile będą pasować, bo jestem zwolenniczką zakupów stacjonarnych - muszę zmierzyć, wymacać materiał itp. Ale cóż czasy na to nie pozwalają. W biustonosz już żaden się nie zamieszczę dobrze że cały czas w domu to w miękkich, sportowych chodzę.
    U mnie cera uległa pogorszeniu ale włosy poprawie 😁
    A jak tam u Was weekend ?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nadzieja 🥰❤
    Ja tez mam na lody ale ostatnio te bardziej takie wodniste na patyku niz te smietankowe czy cos...
    A zakupki online to teraz niestety norma.. tez caly czas zamawiam, bo u nas jest lockdown od 24grudnia juz, ale to taki maxymalny wszystko jest zamkniete od tego czasu na maxa tylko spozywcze otwarte.. nawet w Tesco jak sa pulki z ubraniami czy zabawkami to sa zaklejone czarnym workiem..🤦‍♀️ mozna kupic tylko pizamy, majteczki i skarpetki oraz kapcie 🤦‍♀️ no i narazie zamknieci jestesmy do polowy kwietnia z oczekiwanym przedluzeniem do polowy maja wstepnie... gospodarka juz ledwo piszczy...
    Dlatego jak widze w Tv jak w polsce mieliscie wszystko otwarte galerie itp to az oczy sie swieca 😁
    Wiem ze was zamykaja sle uwierzcie mi na miesiac czy cos to nic w porownaniu z tym co my mamy 😂
    I to nie jest wina premiera czy prezydenta tylko to wyglada jak narzucanie tego gdzies od gory z Unii chyba...
    ____
    A co ja dzis robilam? Jejku jaki dzien...
    Od rana, zrobilismy z partnerem ogrod, poprzesadzalismy kwiaty, ja wysprzatalam caly dom, on umyl okna , na koniec zrobilismy domowego kebaba... padlam... wycisk na calego..

Ale wiecie co? Zastanawia mnie, bo dzis od rana przestalam czuc jakbym byla w ciazy, wiem ze moze to normalny objaw ale naprawde? Nic nie czuje, jeszcze wczoraj mialam jakies klucie, jakies uczucie spuchniecia, jakies cos.... a dzis nic... i taki wysilek, nic kompletnie... zero... az w pewnym moemencie zapomnialam ze ja jestem w ciazy...
    Mozliwe zeby nic nie czuc w brzuchu czy podbrzuszu?
    Wy tez tak macie ? 🥰

Co u was kochane?

PaniM lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 21 marca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia nie wymiotowalam, mdli mnie wciąż na niektóre jedzenie, ale staram się wprowadzać- sukces wczoraj zjadłam dwa kawałki panierowanych polędwiczek z kurczaka. Cal y czas odbija mi się po każdym posiłku. A wieczorem miewam zgage. Czytałam że to normalne jeśli że 2-3 dni nie ma się żadnych objawów bo organizm już się przyzwyczaił do wzrostu hormonów.

Dziewczyny te które robiły usg genetyczne i PaPPe w Polsce ile płacilyscie?

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze mi bardzoej chodzi o brak totalnych objawow w brzuchu... bo ja nie mam i tak i tak wymiotow, ani mdlosci... nic..
    Ale zawsze mialam uczucie np ze cos mnie kluje, albo ze jednak cos w tym brzuchu jest, gdzie tam jak sie schylalam czy cos to czulam ze brzuszek pelny czy cos takiego, nie wiem nawet jak to opisac, tak ze gumka mnie uciskala itp.
    A od wczoraj nie odczuwam brzucha , zrobil sie miekki , nie czuje .... nie wiem naczytalam sie strasznie... 😑

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko okey dziewczyny ? Luna ? Nie odzywasz sie juz od kilku dni...
    Niewyspana?
    🤞

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Darkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis na tym wątku i co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, ale mam pytanie. Otóż chciałam się dowiedzieć jak wyglądało u Was z bólem piersi między owulacją a planowanym terminem miesiączki w cyklu kiedy udało się zajść w ciążę. Czy w ogóle pojawił się taki objaw i kiedy Was zaczęły te piersi boleć? Ból piersi to też objaw pms i się zastanawiam czy można go jakoś odróżnić od bólu piersi w ciąży.

Łucja ur. 09.2022❤
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam weekendowy detoks od forum 🙈 przepraszam ze nie dałam znać, ale mieliśmy na prawdę fajny weekend, mi trochę głowa odpoczęła od czarnych scenariuszy, czasem tak chyba muszę ☺️
    Wczoraj wieczorem natomiast pozwoliłam sobie zjeść 2 cheesburgerki z Maka i moja córka stwierdziła ze chyba sobie żartuje. Nigdy w życiu tak nie rzygałam, jak wczoraj. Myślałam ze wyrzygalam wszystko, co zjadłam od piątku, razem z jelitami. Tragedia. Dzis na szczęście jest już ok.

Marienn, na pewno wszystko jest w porządku. Trochę Ci zazdroszczę takiego braku męczących objawów, bo u mnie to nie znam dnia ani godziny kiedy coś się wydarzy. Nie czytaj za dużo, bo wiesz ze w necie możesz wyczytać tylko negatywne diagnozy. Ciesz się dobrym samopoczuciem 😃

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja właśnie się budzę.
    Weekend miałam pracowity, ja ogólnie mam jobla na punkcie sprzątania, nie zrozumiem kurzu w żadnym zakątku, a przez to, że teraz sprzątam i codziennie i kilka razy dziennie to momentami brakuje mi tego co mogę już sprzątnąć - więc wynajduję sobie nowe miejsca, które wymagają (wcale nie) posprzątania.
    Wczoraj zrobiłam na obiad pyszną, puszystą pizzę - opłaca się dobrze współpracować z ciastem drożdżowym 🖤
    Miałam zrobić kokosanki, ale mąż wręcz przywiązał mnie do łóżka, żebym leżała i odpoczywała (ale garnka, który miał umyć już nie umył, qqrrwaaaa...).
    Wybraliśmy jednak inną szafę do pokoju Małej, to wszystko to milion decyzji na raz... I zmian...

Luna,
    Ja Cię doskonale rozumiem, bo miałam dokładnie taką akcję z KFC na początku lutego.
    Od tamtej pory nie mogę nawet patrzeć na reklamę tego gówna w tv i wiem, że już mi tak zostanie.
    Na MC mam mega ochotę, ale boje się, że to właśnie tak samo się skończy.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, jeśli chodzi o test pappa to nie pomogę bo miałam skierowanie na NFZ a Niewyspana nie robiła z tego co pamietam bo wszystko pięknie wyszło na usg. Ale dziś widzę się z koleżanka która robiła go prywatnie, to podpytam.

Darkaaa, również nie pomogę, nigdy nie miałam bólów piersi, czy to przed okresem czy na początku ciąży, ale pewnie dziewczyny się wypowiedzą.

Laski, a jak u Was z ochota na seks? Bo ja powiem szczerze ze mam zerowa. I jako ze mam już wyrzuty sumienia, staram się jakoś inaczej mężowi to wynagrodzić 🙈

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 22 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis na tym wątku i co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, ale mam pytanie. Otóż chciałam się dowiedzieć jak wyglądało u Was z bólem piersi między owulacją a planowanym terminem miesiączki w cyklu kiedy udało się zajść w ciążę. Czy w ogóle pojawił się taki objaw i kiedy Was zaczęły te piersi boleć? Ból piersi to też objaw pms i się zastanawiam czy można go jakoś odróżnić od bólu piersi w ciąży.

Cześć
    Ja w ogóle nie miałam takiego bólu, podczas miesiączek też nigdy piersi mnie nie bolały. Apogeum zaczęło mi się w ok. 5 tc wtedy zaczęły rosnąć

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, zazdroszczę zdolności kulinarnych i wogole chęci do gotowania. Ja nienawidzę gotować. Raczej zawsze robi to mój mąż.
    A ze sprzątaniem mam tak samo. Jak tak dalej pójdzie to zapukam do sąsiadów czy może im by czegoś nie ogarnąć bo u mnie można już jeść z podłogi i nie tylko 😂

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 22 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Luna.
    Ceny są wysokie, dodatkowo do lekarza którego sobie wybrałam nie ma już miejsc, musiałam wybrać przypadkowego. Jutro skonsultuje że swoim lekarzem czy zrobić pappe też.

U mnie też ciężko z chęcią do przytulania. wszystko zależy to od hormonów, więc w każdej chwili libido może nam wzrosnąć 🤣

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, zazdroszczę zdolności kulinarnych i wogole chęci do gotowania. Ja nienawidzę gotować. Raczej zawsze robi to mój mąż.
    A ze sprzątaniem mam tak samo. Jak tak dalej pójdzie to zapukam do sąsiadów czy może im by czegoś nie ogarnąć bo u mnie można już jeść z podłogi i nie tylko 😂
    Ja dostaję szału jak mąż zaczyna coś robić w kuchni albo sprzątać... No nie... Czasami go poproszę, jak nie mam siły w łapie, ale... No jak widać wtedy nie robi 😂😂

Uwielbiam gotować, zwłaszcza piec! Szykuje się na święta na sernikowy torcik oreo 😍

Co do testu pappa, to ja nie robiłam, ale u mnie się płaci 250 zł.

A przytulanki... Cóż... No nie bardzo 😂
    Na szczęście stary umie się "wyłączyć". Zresztą sam ciągle źle się czuje ostatnio, w piątek miał pierwsza dawkę szczepionki, więc cały weekend znowu zdychał. Co chwilę coś.😂 Więc nawet nam się nie składa, żeby o tym pomyśleć.

Ja mam znowu cudowny dzień. Wymiotuje wszystko, wszystko, wszystko 💪

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam radę zadzwonić do Diasona - 15.04 idziemy z Malutką na badania połówkowe. 🖤🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 10:54

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piec tez lubię i to mi nawet niezle wychodzi. Dziś u mnie na kolacje wjadą gofry, takie dania jeszcze mnie nie pokonały. Stary gotuje jednak sto razy lepiej. Ale ile syfu przy tym narobi.. i wtedy wjeżdżam ja haha 😂

Jezu, cieszę się ze nie tylko ja tak mam. Dziś zaczęłam 17 tydz i w mojej apce wyczytałam ze mogę odczuwać zwiększony popęd. No kuzwa odczuwam, do wiszenia nad kiblem 🤷‍♀️

Niewyspana, trzymaj się 💪🏻

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiększony popęd 😂 kuźwa, dobre 😂 skąd oni te informacje biorą?! 😂😂😂

Chyba, że tak jak mówisz, zapomnieli dopisać, że popęd do spędzania czasu z muszla 😂

Luna33 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Dałam radę zadzwonić do Diasona - 15.04 idziemy z Malutką na badania połówkowe. 🖤🥰

Super!
    Ja mam zamiar na najbliższej wizycie uprosić lekarza żeby na połówkowe mógł wejść ze mną mąż. Pewnie się zgodzi, ale mam nadzieje ze babki na rejestracji go nie cofną do wyjścia

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak, że możesz 😂
    W diasonie już na pierwszych drzwiach jest napisane, że ZAKAZ wprowadzania osób towarzyszących 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie 🤦‍♀️ No zobaczymy co mi powie doktorek

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest mega niefajne, bo ja widzę, że mój nie umie się zaangażować, a może takie wspólne USG dałoby mu kopa. W sensie, jest zaangażowany, ale takie USG łapie za serduszko:)
    No trudno, mam nadzieję, że będzie mógł być przy porodzie. W sumie to tylko dlatego właśnie się szczepi, żeby nóż widelec mieć papier, bo MOŻE pomoże.
    Ale znając życie, gówno to pomoże. 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ