Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj obkupilam sie w lody 😁 jakiś szał mam ostatnio.
Zamówiłam sobie legginsy ciążowe i jeansy, choć jeszcze na mnie za chwilę będą. O ile będą pasować, bo jestem zwolenniczką zakupów stacjonarnych - muszę zmierzyć, wymacać materiał itp. Ale cóż czasy na to nie pozwalają. W biustonosz już żaden się nie zamieszczę dobrze że cały czas w domu to w miękkich, sportowych chodzę.
U mnie cera uległa pogorszeniu ale włosy poprawie 😁
A jak tam u Was weekend ?Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Hej Nadzieja 🥰❤
Ja tez mam na lody ale ostatnio te bardziej takie wodniste na patyku niz te smietankowe czy cos...
A zakupki online to teraz niestety norma.. tez caly czas zamawiam, bo u nas jest lockdown od 24grudnia juz, ale to taki maxymalny wszystko jest zamkniete od tego czasu na maxa tylko spozywcze otwarte.. nawet w Tesco jak sa pulki z ubraniami czy zabawkami to sa zaklejone czarnym workiem..🤦♀️ mozna kupic tylko pizamy, majteczki i skarpetki oraz kapcie 🤦♀️ no i narazie zamknieci jestesmy do polowy kwietnia z oczekiwanym przedluzeniem do polowy maja wstepnie... gospodarka juz ledwo piszczy...
Dlatego jak widze w Tv jak w polsce mieliscie wszystko otwarte galerie itp to az oczy sie swieca 😁
Wiem ze was zamykaja sle uwierzcie mi na miesiac czy cos to nic w porownaniu z tym co my mamy 😂
I to nie jest wina premiera czy prezydenta tylko to wyglada jak narzucanie tego gdzies od gory z Unii chyba...
____
A co ja dzis robilam? Jejku jaki dzien...
Od rana, zrobilismy z partnerem ogrod, poprzesadzalismy kwiaty, ja wysprzatalam caly dom, on umyl okna , na koniec zrobilismy domowego kebaba... padlam... wycisk na calego..
Ale wiecie co? Zastanawia mnie, bo dzis od rana przestalam czuc jakbym byla w ciazy, wiem ze moze to normalny objaw ale naprawde? Nic nie czuje, jeszcze wczoraj mialam jakies klucie, jakies uczucie spuchniecia, jakies cos.... a dzis nic... i taki wysilek, nic kompletnie... zero... az w pewnym moemencie zapomnialam ze ja jestem w ciazy...
Mozliwe zeby nic nie czuc w brzuchu czy podbrzuszu?
Wy tez tak macie ? 🥰
Co u was kochane?PaniM lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja od tygodnia nie wymiotowalam, mdli mnie wciąż na niektóre jedzenie, ale staram się wprowadzać- sukces wczoraj zjadłam dwa kawałki panierowanych polędwiczek z kurczaka. Cal y czas odbija mi się po każdym posiłku. A wieczorem miewam zgage. Czytałam że to normalne jeśli że 2-3 dni nie ma się żadnych objawów bo organizm już się przyzwyczaił do wzrostu hormonów.
Dziewczyny te które robiły usg genetyczne i PaPPe w Polsce ile płacilyscie?Synek
-
Tylko ze mi bardzoej chodzi o brak totalnych objawow w brzuchu... bo ja nie mam i tak i tak wymiotow, ani mdlosci... nic..
Ale zawsze mialam uczucie np ze cos mnie kluje, albo ze jednak cos w tym brzuchu jest, gdzie tam jak sie schylalam czy cos to czulam ze brzuszek pelny czy cos takiego, nie wiem nawet jak to opisac, tak ze gumka mnie uciskala itp.
A od wczoraj nie odczuwam brzucha , zrobil sie miekki , nie czuje .... nie wiem naczytalam sie strasznie... 😑
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis na tym wątku i co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, ale mam pytanie. Otóż chciałam się dowiedzieć jak wyglądało u Was z bólem piersi między owulacją a planowanym terminem miesiączki w cyklu kiedy udało się zajść w ciążę. Czy w ogóle pojawił się taki objaw i kiedy Was zaczęły te piersi boleć? Ból piersi to też objaw pms i się zastanawiam czy można go jakoś odróżnić od bólu piersi w ciąży.Łucja ur. 09.2022❤
-
Hej, ja miałam weekendowy detoks od forum 🙈 przepraszam ze nie dałam znać, ale mieliśmy na prawdę fajny weekend, mi trochę głowa odpoczęła od czarnych scenariuszy, czasem tak chyba muszę ☺️
Wczoraj wieczorem natomiast pozwoliłam sobie zjeść 2 cheesburgerki z Maka i moja córka stwierdziła ze chyba sobie żartuje. Nigdy w życiu tak nie rzygałam, jak wczoraj. Myślałam ze wyrzygalam wszystko, co zjadłam od piątku, razem z jelitami. Tragedia. Dzis na szczęście jest już ok.
Marienn, na pewno wszystko jest w porządku. Trochę Ci zazdroszczę takiego braku męczących objawów, bo u mnie to nie znam dnia ani godziny kiedy coś się wydarzy. Nie czytaj za dużo, bo wiesz ze w necie możesz wyczytać tylko negatywne diagnozy. Ciesz się dobrym samopoczuciem 😃
-
Hej.
Ja właśnie się budzę.
Weekend miałam pracowity, ja ogólnie mam jobla na punkcie sprzątania, nie zrozumiem kurzu w żadnym zakątku, a przez to, że teraz sprzątam i codziennie i kilka razy dziennie to momentami brakuje mi tego co mogę już sprzątnąć - więc wynajduję sobie nowe miejsca, które wymagają (wcale nie) posprzątania.
Wczoraj zrobiłam na obiad pyszną, puszystą pizzę - opłaca się dobrze współpracować z ciastem drożdżowym 🖤
Miałam zrobić kokosanki, ale mąż wręcz przywiązał mnie do łóżka, żebym leżała i odpoczywała (ale garnka, który miał umyć już nie umył, qqrrwaaaa...).
Wybraliśmy jednak inną szafę do pokoju Małej, to wszystko to milion decyzji na raz... I zmian...
Luna,
Ja Cię doskonale rozumiem, bo miałam dokładnie taką akcję z KFC na początku lutego.
Od tamtej pory nie mogę nawet patrzeć na reklamę tego gówna w tv i wiem, że już mi tak zostanie.
Na MC mam mega ochotę, ale boje się, że to właśnie tak samo się skończy.
-
Nadzieja, jeśli chodzi o test pappa to nie pomogę bo miałam skierowanie na NFZ a Niewyspana nie robiła z tego co pamietam bo wszystko pięknie wyszło na usg. Ale dziś widzę się z koleżanka która robiła go prywatnie, to podpytam.
Darkaaa, również nie pomogę, nigdy nie miałam bólów piersi, czy to przed okresem czy na początku ciąży, ale pewnie dziewczyny się wypowiedzą.
Laski, a jak u Was z ochota na seks? Bo ja powiem szczerze ze mam zerowa. I jako ze mam już wyrzuty sumienia, staram się jakoś inaczej mężowi to wynagrodzić 🙈 -
Darkaaa wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis na tym wątku i co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, ale mam pytanie. Otóż chciałam się dowiedzieć jak wyglądało u Was z bólem piersi między owulacją a planowanym terminem miesiączki w cyklu kiedy udało się zajść w ciążę. Czy w ogóle pojawił się taki objaw i kiedy Was zaczęły te piersi boleć? Ból piersi to też objaw pms i się zastanawiam czy można go jakoś odróżnić od bólu piersi w ciąży.
Cześć
Ja w ogóle nie miałam takiego bólu, podczas miesiączek też nigdy piersi mnie nie bolały. Apogeum zaczęło mi się w ok. 5 tc wtedy zaczęły rosnąćSynek
-
Niewyspana, zazdroszczę zdolności kulinarnych i wogole chęci do gotowania. Ja nienawidzę gotować. Raczej zawsze robi to mój mąż.
A ze sprzątaniem mam tak samo. Jak tak dalej pójdzie to zapukam do sąsiadów czy może im by czegoś nie ogarnąć bo u mnie można już jeść z podłogi i nie tylko 😂 -
Dzięki Luna.
Ceny są wysokie, dodatkowo do lekarza którego sobie wybrałam nie ma już miejsc, musiałam wybrać przypadkowego. Jutro skonsultuje że swoim lekarzem czy zrobić pappe też.
U mnie też ciężko z chęcią do przytulania. wszystko zależy to od hormonów, więc w każdej chwili libido może nam wzrosnąć 🤣Synek
-
Luna33 wrote:Niewyspana, zazdroszczę zdolności kulinarnych i wogole chęci do gotowania. Ja nienawidzę gotować. Raczej zawsze robi to mój mąż.
A ze sprzątaniem mam tak samo. Jak tak dalej pójdzie to zapukam do sąsiadów czy może im by czegoś nie ogarnąć bo u mnie można już jeść z podłogi i nie tylko 😂
Uwielbiam gotować, zwłaszcza piec! Szykuje się na święta na sernikowy torcik oreo 😍
Co do testu pappa, to ja nie robiłam, ale u mnie się płaci 250 zł.
A przytulanki... Cóż... No nie bardzo 😂
Na szczęście stary umie się "wyłączyć". Zresztą sam ciągle źle się czuje ostatnio, w piątek miał pierwsza dawkę szczepionki, więc cały weekend znowu zdychał. Co chwilę coś.😂 Więc nawet nam się nie składa, żeby o tym pomyśleć.
Ja mam znowu cudowny dzień. Wymiotuje wszystko, wszystko, wszystko 💪
-
Piec tez lubię i to mi nawet niezle wychodzi. Dziś u mnie na kolacje wjadą gofry, takie dania jeszcze mnie nie pokonały. Stary gotuje jednak sto razy lepiej. Ale ile syfu przy tym narobi.. i wtedy wjeżdżam ja haha 😂
Jezu, cieszę się ze nie tylko ja tak mam. Dziś zaczęłam 17 tydz i w mojej apce wyczytałam ze mogę odczuwać zwiększony popęd. No kuzwa odczuwam, do wiszenia nad kiblem 🤷♀️
Niewyspana, trzymaj się 💪🏻 -
niewyspana wrote:Dałam radę zadzwonić do Diasona - 15.04 idziemy z Malutką na badania połówkowe. 🖤🥰
Super!
Ja mam zamiar na najbliższej wizycie uprosić lekarza żeby na połówkowe mógł wejść ze mną mąż. Pewnie się zgodzi, ale mam nadzieje ze babki na rejestracji go nie cofną do wyjścia -
To jest mega niefajne, bo ja widzę, że mój nie umie się zaangażować, a może takie wspólne USG dałoby mu kopa. W sensie, jest zaangażowany, ale takie USG łapie za serduszko:)
No trudno, mam nadzieję, że będzie mógł być przy porodzie. W sumie to tylko dlatego właśnie się szczepi, żeby nóż widelec mieć papier, bo MOŻE pomoże.
Ale znając życie, gówno to pomoże. 🤦