Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj akurat zgadzam sie z Luna, moze odpusc mamie z ciuszkami, zawsze to fajniej jak ci nakupi ubranek i bedzie miala z tego radoche :) daj jej troche tez przyjemnosci z ubranek to nie bedzie czepiala sie innych rzeczy :)
    Ja swojej tez powiedzialam ze ubranka czy cos to okey, ale jakies grubsze sprawy typu nosidelka maty itp to lepiej niech mi wysle zdjecie najpierw. A jak bede miala duzo spioszkow to jej powiem ze juz spioszkow zadnych czy np body nie, a jak bede szukala sukienek czy skarpetek to tez dam jej znac ;) taki troche kompromis...
    Mowilam tez ze nie lubie kropek i czerwonego ona o tym wie ze ten kolor nie zawita u nas.... 😂 a bede podsylala jej rowniez zdjecia co jest w naszym guscie zeby nie bylo ze "kazda rzecz z innej budy" wiec zeby starala sie dopasowac.
    Tez biore pod uwage jej szauuuu bo to pierwszy wnuczek/wnuczka wiec napewno nie chce zabierac mase przyjemnosci :)
    Dlatego niewyspana mysle ze moze jakies kompromisy u twojej mamy pomoga 😘🤞 przemysl to na spokojnie co mozesz jej zaproponowac ❤ i jak ladnie wyjasnic kolory czy styl.... i niech sie bawi 😁😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam być szczera to nie, kompromisów nie będzie.
    Były. Wszystko miałyśmy obgadane, ale skoro ona tak stawia sprawę, to ja nie będę szła na kompromisy.
    Za te teksty o imieniu? Za to, że mówi, że robię dziecku krzywdę, popełniam BŁĄD i będę tego żałować?
    No dziewczyny, jeśli pójdę na kompromis, to ona uzna, że wszystko jej wolno, taka prawda. Bez konsekwencji nie ma nauki.
    A potem mi wejdzie na głowę przy wychowywaniu dziecka.
    Już to robi, a dziecko ma 16 tygodni i jest w brzuchu.

Moi rodzice zawsze uważali, że wiedzą lepiej niż ktokolwiek inny.

A skoro moja mama już zmieniła zdanie co do tego, że nie będzie ze mną konsultowała pewnych zakupów, to jest to droga do tego, żeby ubranka również kupować takie, jakie jej się podobają, a nie mnie.
    Całe życie ustępowałam. Za stara już na to jestem, żeby ustępować i dać się nabrać na te zagrania...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama najlepiej znasz swoją mamę i możesz przewidzieć jak to się potoczy. Faktycznie, jak ma to wyglądać tak jak piszesz, to nie ma to najmniejszego sensu. To prawda, ze nie możesz dać sobie wejść na głowę.
    Także w tej chwili możesz chyba tylko zagryźć zęby i w miarę możliwości odciąć się od tych wszystkich dobrych rad.

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie teraz będzie, bo przecież się obraziła 🤦
    Ale ja na tym tylko dobrze wyjdę, dzisiaj już jestem mega spokojna, brzuch od kilku godzin też normalny.
    Ale te wymioty... Ojessu... Nie polecam 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos w tym jest co piszesz, my Niestety nie zdecydujemy za ciebie jak ma to wygladac ale wiem jedno zrob tak abys ty byla szczesliwa ...
    Ciagle spiny z mama doprowadzaja do szlu, ja sama o tym wiem.... bo z jednej strony mowisz okey mam to gdzies i nie odbierasz a z drugiej strony ciagle o tym myslisz i sie zadreczasz, bynajmniej ja tak mam... 😣
    A to jest pierwszy raz kiedy twoi rodzice zostaja dziadkami?

Luna ja ci wspolczuje tego auta ktore wysiadlo 😑🤦‍♀️ naprawde, wychodzisz z paznokci zrelaksowana a tu zonk... 😂 ale dobrze ze macie tramwaje 😂 i ze deszcz nie padal 😂 wiec ogolem jakas nowa przygoda w ciagu dnia 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, a miałaś kable? Nie mógł Ci ktoś pomóc?
    Kurde, zostawiłaś autko takie samo samotne?😁

Marienn,
    Tak, to pierwszy raz.
    Ale to nie ma znaczenia. Co by się nie działo, to oni wiedzą lepiej, a ja gówno wiem. :)

Asqa88 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To stary zlomek mojego brata. Pożyczyłam go, bo moje jest u mechanika, specjalnie, żeby nie jechać tramwajem 🙈 kable miałam, ale nie trafił się nikt kto by mógł i chciał mi pomoc. A byłam tak zła ze tylko dostał kopa w oponę i pomaszerowałem na tramwaj. Teraz mój mąż z bratem właśnie pojechali go zabrać łaskawie z powrotem 😂😂

Niewyspana, grunt ze lepiej się czujesz. A może jak dluzej odpoczniesz to i te wymioty przejdą. Nie ma co na sile utrzymywać ciepłych relacji skoro druga strona zawsze wie najlepiej 🤷‍♀️
    Poza tym nam tutaj wszystkim imię się podoba wiec nie masz się nad czym zastanawiać 😂😂🙈

Atena37 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu... Dzisiaj wymiotowałam już 4/5 razy. 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :(
    A powiedz mi, proszę, jakim kurierem przychodzi przesyłka z shein? Inpostem?
    Zamawiałam stamtąd pierwszy raz a nie było chyba nigdzie info na ten temat.

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Inpost:)
    Jak już przygotują paczkę, to pojawi Ci się w aplikacji jako przesyłka od firmy worldtech, czy jakoś tak.
    Status zmieni się dopiero jak trafi do Polski. Jak już trafi do Polski, to następnego dnia jest u Ciebie. 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje 😁 a jak długo czekałaś na swoją przesyłkę?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam juz tydzien 😂 narazie status sie nie zmienia pozatym ze wczoraj juz opuscila kraj wysylki...

Tak se mysle ze to tak troche jak Aliexpress przeciez... w sumie tak samo jakby dziala...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie minęło jakieś 7-8 dni. Przewidywany termin dostawy to 30.03 ale wiem ze często dochodzą szybciej, dlatego tak orientacyjnie pytam 😁
    Z Aliexpress tez nigdy nic nie zamawiałam wiec nie mam zupełnie doświadczenia.
    A faktycznie w apce inpostu mam przesyłkę od takiego nadawcy. Zdziwiłam się bo nie dostałam żadnego powiadomienia. I myślałam ze to może jakaś inna paczka bo ostatnio trochę ich zamawiałam, ale wychodzi na to ze to musi być shein. No to czekam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza paczka przyszła po 5 dniach (łącznie z weekendem), a druga po 12. :)

Luna33 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo,
    Wszystkie całe i zdrowe? 😘

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂🥰 Tak... dzieki za troske...
    Wlasnie usiadlam...
    Jezu co za dzien ....

Od rana parno, slonce, upal... ludzie na wariata w poszukiwaniu krotkich spodenek itp...
    Mysle se ok ubiore sie i ja, ale zaczelo sie... wygladam jak slon 😭😭 nie przytylam, nadal mam rozmiar M/L alewszystko mnie uciska ,w kur.... i drazni! Potrzebuje sukienek chyba jakis oversizowych.... leginy to juz odpadaja napewno, w dzinach sie nie zapne...

Boze.... jestem jakas spuchnieta.... 😭😭😭 blada, biala.... slonce blyslo a ja czuje sie okropnie , z odrostami na glowie , bez paznokci... 😭😭😭😭😭 ratunku!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 18:33

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w ciąży 🤣
    Ja czuję się jak gówno i wyglądam jak gówno odkąd jestem w ciąży. Wyglądam paskudnie, mam syfy na twarzy, włosy się nie układają i nie mogę patrzeć na swoje ciało w lustrze.
    Amen.
    Ale nie martw się, kiedyś będziemy się czuły lepiej 🤣🤣🤣🤣🤣 chyba 🤣🤣🤣🤣

Sukienki są najwygodniejsze:)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba musialam sie wyplakac😭 akurat po napisaniu tego posta moj narzyczony wrocil do domu i przywital mnie slowami czesc pączusiu😭😭😭 dobil mnie!

Rozplakalam sie 😭
    Ale na szczescie wzielam prysznic i sie ogarnelam juz do lozka, boyfriend przeprosil bo nie wiedzial ze dzis jest dzien hormonow... i zaczal mi wpierac ze jestem dalej piekna 😭 taaa...

No ale jedna dobra rzecz z tej ciazy u mnie akurat to to ze mam aksamitna ladna skore... i mocne paznokcie...

Ale i tak czuje sie jak gowno.. dobrze powiedziane niewyspana...

Teraz juz wiem dlaczego mowi sie do dziecka ze "od poczatku sie dla Ciebie poswiecalam.."

😘Niewyspana jeszcze przyjda lepsze dni 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź się w ogóle nie martw tym wszystkim. Ja też lubię sobie pozrzędzić, ale pamiętaj, że czas ciąży jest przejściowy i niestety nie od nas zwykle zależy jak będziemy się czuły ani jak będziemy wyglądały.
    Jest jak jest. 😘

Ciąża się skończy, połóg się skończy, nauczymy się jak nie upuścić dziecka i możemy się brać za siebie.
    Będzie wszystko dobrze 😘😘😘

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana 🥰 wsparcie sie zawsze przydaje...
    Juz mi chyba lepiej ❤💪

A co u was dziewczyny?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ