Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, nadal ma problem.
Kiedyś jej mówiłam, że bierzemy pod uwagę Lilianna. I tak chciałam, ale później bardzo źle mi się skojarzyło.
A ona stwierdziła, że takie będzie lepsze i koniec.
Mnie to średnio obchodzi, nie życzę sobie, żeby tak się zachowywała wobec mojego... Brzucha.🤦
A Diana NIE, bo jej pies kiedyś tak się wabił. Ale co mnie to obchodzi? -
Ja od czasu do czasu zaczęłam coś tam przygotowywać do jedzenia, ale mięsa nie przygotowywałam ani jadłam od początku ciąży. Wiem ze powinnam dbac o diete ale nie mogę tknac, nie dobrze mi na samą myśl.
Zrobiłam dziś racuchy z jabłkiem. Dobre wyszły, a tak słabo mi wchodziły.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nie wiem jak to jest z tym jedzeniem bo ja jem wszystko 😁
Chinczyki, kurczaki itp... 😂😂
😂 Az sie sama sobie dziwie ze nie mam tak lekko, zeby tylko mnie przestalo ciagnac w tym jajniku czy to macica...
🙏
Leze dzis caly dzien, kluje mnie 😑 uciska, ciagnie... 😑 strach, stres...
Niewyspana rozumiem cie dokladnie, bo tez bym nie chciala zeby ktos decydowal o imieniu , ale mysle ze jak spojrzy na malenstwo toxjuz jej sie zle nie bedzie kojarzylo 🤦♀️ i odrazu zmieni zdanie.... 😁
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, nie martw się na zapas. Prawdopodobnie któraś z nas miała to co Ty i to normalne. Ja wczoraj się martwiłam moim kluciem, niewyspana napisała ze tez tak ma i od razu mi lepiej było. A zaraz przeszło całkowicie 😂
Co do imion, u mnie tez każdy miał swoje sugestie ale ostatecznie nasz wybór tez im się spodobał i zaakceptowali. Niewyspana, Twoja mama tez się na pewno przekona. Może teraz ma jeszcze nadzieje ze zmienicie zdanie 😂
Ja ledwo otworzyłam oczy i przeglądam wózki 🙈 mam 3 typy i dalej chyba nie oglądam bo będzie zbyt dużo do wyboru tego jedynego 😂
A dziś z mężulkiem idziemy na masaż i juuuuz się nie mogę doczekać 🥰 -
Luna33 wrote:Marienn, nie martw się na zapas. Prawdopodobnie któraś z nas miała to co Ty i to normalne. Ja wczoraj się martwiłam moim kluciem, niewyspana napisała ze tez tak ma i od razu mi lepiej było. A zaraz przeszło całkowicie 😂
Co do imion, u mnie tez każdy miał swoje sugestie ale ostatecznie nasz wybór tez im się spodobał i zaakceptowali. Niewyspana, Twoja mama tez się na pewno przekona. Może teraz ma jeszcze nadzieje ze zmienicie zdanie 😂
Ja ledwo otworzyłam oczy i przeglądam wózki 🙈 mam 3 typy i dalej chyba nie oglądam bo będzie zbyt dużo do wyboru tego jedynego 😂
A dziś z mężulkiem idziemy na masaż i juuuuz się nie mogę doczekać 🥰
Ale ci fajnie...
Masaz ❤ jejku ale se przyjemnisc w poniedzialek zrobiliscie...
Ja jestem nie do zycia dzis.. nienawidze poniedzialkow 🙈🤦♀️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny ale sie wkurzylam , malo nie zeszlam tak mi cisnienie sie podnioslo...
Rozmawialam se z mamą i od slowa do slowa wyszlo ze a no my juz patrzymy na kolory wózka , pokoiku czy ostatnio nawet mniej wiecej imie dla chlopaka wybralismy...
''wez nawet mi nie mow, co wy robicie, przeciez to zawczesnie , bedziesz potem plakac!''
O Jezus! jak mi skoczylo cisnienie, mowie jej ze te czarnowidztwo mnie tak wkur... ze teraz dowie sie o wszystkim ostatnia! skoro uwaza ze za wczesnie na to aby sobie móc popatrzec czy pogadac o tym , przeciez ja tego nie kupuje tylko oglądam...
No i dzien zaliczony..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 14:31
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, kurczę strasznie słaba sytuacja.. ja rozumiem ze ktoś może mieć inne podejście i uważać ze to za wcześnie. Ale po co to mówić na głos? I jeszcze walić takimi tekstami...
Sproboj się nie przejmować i robić dalej swoje. To normalne ze jesteś w ciąży, cieszysz się z tego i chcesz to przezywac i moc sobie powybierać imię czy wózek. Kuzwa to normalne, przykro mi ze bliska osoba próbuje Ci to odebrać 🤯 -
❤Dzieki kochane, teraz chyba tak serio zrozumialam jak poczula sie newyspana po slowach brata..
😣 zadzwonilam do narzyczonego i mnie uspokoil troche tez, powiedzial to samo... dodal mi troche otuchy... postaram sie o tym nie myslec...
Ale takie slowa , zle wrozenie i myslenie na czarno nie pomoze mi w niczym....
Bynajmniej zrozumialam ze takimi tematami nie musze dzielic sie z mama. 🙄
I dokladnie tak! To moja pierwsza ciaza, troszke wyczekiwana, i chec i cieszenie sie bejbusiowymi kolorkami czy kocykami sprawia miogromna radosc. Owszem mam z tylu glowy gdzies ze trzeba wychamowac ze nie moge tak szybko ... ale sprawia mi to przyjemnosc jak se popatrze 😁 a skarpetki powiedzialam ze kupie juz jak sie dowiem w 12tyg po usg ze wszystko jest super ❤
I co ? Kupie se takie malusie skarpetusie i dam dla przyszlego tatuska w prezencie ❤ tak se postanowilam i tak zrobie 🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien,
Ja akurat dobrze wiem, że to boli i przede wszystkim wkurwia.
Dlatego nikomu z rodziny nie zdaję z niczego relacji, bo i po co. Czasami coś wspomnę, ale to tyle.
Ojezzzu, dziewczyny, dostałam książkę, po której szczeka mi opada.
Fantasy/ sci-fi, bo głównie takie czytam, ale wooooow.
Póki co czytam przedpremierowo, więc nawet nie mogę podać tytułu, ale od pół roku nie miałam tak dobrej książki w łapkach. Zostało mi 27% do przeczytania i serce mi pęka, że będę musiała ją dzisiaj skończyć, zaczęłam wczoraj wieczorem. 😁 -
Dziewczyny jak ten czas leci. Jak patrzę na Wasze suwaczki 😉 Lunka już 16 tydzień Niewyspana zaraz też, Marienn ponad 8😄
Ja za tydzień wreszcze wizyta, mąż w pt odbierze wynik swojej grupy krwi.
Na 7 kwietnia umowie się na prenatalne. Chyba po tym czasie odetchne.Synek
-
Niewyspana doskonale rozumiem o ksiązce bo ja tak mam tylko z romantykami.... nie jestem niestety milosniczką sci-fi ale romatyczne mnie wciągają
Dziewczyny dostalam dzis dokumentacje ze szpitala
Niby wiedzialam ze tak to sie tutaj odbywa ale jednak sie zaskoczylam
Patrzcie opieka ciązy:
12 tydzien - usg
15 tydzien - wizyta u lekarza rodzinnego na pagadanki...
20 tydzien - wizyta u lekarza szpitalnego bez usg. (?) nie mam pojecia po co ale ok pogadamy se...
32 tydzien- usg
36 tydzien -usg
Czyli biorąc rzecz normalnie to mam 3 usg przez całą ciążę, wiem ze polki tutaj mowią ze oczywiscie jak sie zle czujesz czy masz obawy to jedziesz do szpitala o kazdej porze i robą ci usg bo np. mozesz powiedziec ze nie czujesz ruchów czy cos...
Naprawde to tak wyglada? u was tez?
Powinnam chodzic na wiecej wizyt prywatnie?
Moj narzyczony oczywiscie widzi wszystko w samych superlatywach i twierdzi ze nie ma sensu jezdzic prywatnie co chwile... Nie wiem tez co mam z robić z tą prywatną wizytą usg u gina w 12tyg skoro tutaj mam ją w szpitalu....
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, ja nie mam pojęcia szczerze mówiąc jak to wyglada w Polsce na NFZ. Wiem za to ze gdybym miała 3 usg w ciągu całej ciąży to bym osiwiala prawdopodobnie. Ja nie wiem jak wytrzymam do tego 1.04 skoro to będzie miesiąc od poprzedniego badania 🙈 to Wasza decyzja, na pewno jeśli z ciąża będzie wszystko ok to te badania wystarcza.. ale jak z Twoim zdrowiem psychicznym będzie to już nie wiem 😂
Oo Marienn, a możesz polecić coś fajnego do poczytania? Tez lubię romansidła, pod warunkiem ze dzieją się w obecnych czasach a nie jakieś z poprzedniej epoki 😂
Nadzieja, kiedy dokładnie masz wizytę? Czekam na info 😁 a co do grupy krwi męża, to jest obowiązkowe? Czy tylko w przypadku podejrzenia konfliktu serologicznego? Bo nikt mi nigdy o tym nie mówił 🤔 -
Jakie romanse czytacie?
Nie jestem w tym najlepsza, bo po prostu nie lubię takich zwykłych romansów, nie wiem, nie przemawia to do mnie.
Mogę jedynie polecić obyczajówki, między innymi książki Magdaleny Krauze Tutaj znajdzie się i fajny wątek miłosny i bardzo przyjemne poczucie humoru, ciepło wlane przez autorkę w każdą scenę.
-
Wizytę mam 23.marca o 9:00.
Lekarz poprosił bym na tę wizytę miała oznaczenie grupy krwi męża. Czytałam, że to dotyczy zwłaszcza drugiej ciąży ( pierwszą utraciliśmy), a w razie różnic w tej krwi to podaje się zastrzyk. Nie jest to obowiązkowe.
Ciekawie dlaczego prosił bym na druga wizytę miała, skoro Niewyspana może teraz donieść
Marienn jeśli nic się nie dzieje to będziecie musieli przemyśleć czy chcecie dodatkowo jeździć na przeswietlenia tylko po to, żeby zobaczyć kropka. Jak na moje lista wizyt jest konkretna, kiedyś słyszałam ,że na NFZ przysługuje 4 usg na całą ciąże, wiec wszystko się zgadza. Zapewne ja tez tak będę miała, mój jest na NFZ ale to zaufany doktor, którego mam od lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 16:08
Synek
-
Z takich co zawsze polecam bez warunkowo trzeba przeczytac
11 minut - Paulo C.
Kuszaca pomylka- Vi...
Sto osiemdziesiat stopni -Darcy T.
Tak ogolem to 11 minut jest poprostu zabujczo dobra, trzymajaca w napieciu i z wielkim hardkorem..... lepszej nie czytalam! A kolejne dwie to takie moje ulubione romansiki
____
Nadzieja u mnie lekarza pytalam czy moj ma zrobic test na krew bo nie zna to machnal reka i powiedzial ze to nic nie zmieni bo ja jestem 0Rh+ , nie wiem co by bylo gdybym byla innej grupy.
Ale on zaczal od tego ze nie ma koniecznosci badania grupy krwi. Ja tp sie wogole zastanawiam czy ktos mi wkoncu wykona jakies badania z krwi i moczu ? Do cholerki , wszedzie czytam ze kobiety w ciazy powinny miec takie badanie + nawet zwazyc lekarz ich powinien a mnie nawet o wage nikt nie zapytal😂
Wiecie co laski? Kurtka mi sie troszke juz nie dopina, czy ten brzuchol naprawde juz ciuuut spuchl?🙈🙈
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, dzięki, poczytam 😁
Co do badań - mi lekarz badania z krwi i moczu kazał zrobić przed ukończeniem 10 tyg. Wtedy tez oznaczałam grupę krwi. Może na kolejnej wizycie Ci o tym powiedzą? Ew skontaktuj się o dopytaj jak to wyglada
Woow! To szybciutko by Ci zaczął rosnąć 😁 przynajmniej będziesz miała poczucie ze faktycznie ktoś tam w środku mieszka 😁😁 -
Niewiem wlasnie jak to z ta krwia moze na 12stym tyg pobiorą itp.
12 tydzien mam na 15 Kwiecien
Bylam umowiona prywatnie na 9 kwietnia ale przeloze to.
Pojde najpierw do szpitala zobacze co powiedza i 13 tyg jak cos to pojade prywatnie zeby mnie uspokoil.
A jesli bedzie wszystko ok na 12 tyg to chyba pojade prywatnie jakos w 16-17 moze bo chce sie plec dowiedziec a przeciez do 30tygodnia niebede czekala 🙈😂
Pytalam tutaj polek to mowia ze w tym 20 tygodniu na tej wizycie z lekarzem w szpitalu moze byc tak ze jak cos go zaniepokoi to zrobi mi usg. Ale nie musi. A plec tutaj w tym kraju nie gra roli i oni zadko kiedy mowia podobno plec.
Ciezko im jest zeby okreslic bo oni nie chca pomylek... 😂
No szok...
_Nadzieja postaram sie nie zapomniec o twojej 12stce a jesli juz to plisss przypomnij nam zebysmy trzymaly kciuki ✊✊✊✊✊ Ale napewno wszystko bedzie gralo ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 20:35
👩 31l. + 👱♂️ 31l.