Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Jasne Alutka, czekamy na Ciebie 💜❤ jakby ci przyszlo do glowy zrobic test z rana to powiedz nam tez jaki wyszedl ✊✊❤❤❤ Trzymam kciuki aby sie ulozylo!

Testu nie robię, nie chce się stresować nie potrzebnie,
    Moja przyjaciółka właśnie mnie uświadomiła że u niej też testy w ogóle nie ciemniały a właśnie tuli parodniowa księżniczkę :)
    Czas pokaże :)

Marienn lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Do wizyty jeszcze tyle i czasami z byle powodu wariuje

Marienn lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczyny sny w ciazy sa wykanczajace 🙈😂 ale dzisiejszy mi sie teraz przypomnial...
    Porwalam chlopczyka takiego z 5latek z osiedla i wsadzilam go do malucha kolezanki (ona miala malucha taxi) i bylam tak szczesliwa ze porwalam se chlopczyka 🙈🙈🙈🙈😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie i tak wyjątkowo rzadko coś się sni 🙈
    Dzisiaj szef kuchni (w sensie mua) serwuje na śniadanko słodkie placuszki z jabłkami, posypane cukrem pudrem, do tego delikatna kawka z mlekiem i syropem karmelowym. 😎

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam krwawić... Znowu ciąża biochemiczna.... Niby wiedziałam że tak może być ale jednak człowiek miał nadzieję.... 💔😭

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka... Tak bardzo, bardzo mi przykro. :(
    Ściskam Cię mocno... Jak dojdziesz do siebie, to musisz już włączyć jakąś profilaktykę, nie zostawiają tego znów samemu sobie. Musisz działać :(

Tymczasem odpoczywaj i pamiętaj, że Twój dzidziuś nadal czeka na swoją kolej. Widać, że bardzo chce i uda mu się.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Alutka... Tak bardzo, bardzo mi przykro. :(
    Ściskam Cię mocno... Jak dojdziesz do siebie, to musisz już włączyć jakąś profilaktykę, nie zostawiają tego znów samemu sobie. Musisz działać :(

Tymczasem odpoczywaj i pamiętaj, że Twój dzidziuś nadal czeka na swoją kolej. Widać, że bardzo chce i uda mu się.

Narazie przerywamy starania... Doprowadzę tarczycę do porządku i wtedy się uda...

qb3c2n0aaonxly0p.png

Wysłany: 12 marca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Zaczęłam krwawić... Znowu ciąża biochemiczna.... Niby wiedziałam że tak może być ale jednak człowiek miał nadzieję.... 💔😭

Trzymaj się❤
    Szybkiego powrotu do zdrowia.
    Na pewno niedługo wszystko będzie dobrze i po leczeniu zaczniecie starania.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Narazie przerywamy starania... Doprowadzę tarczycę do porządku i wtedy się uda...
    Może rzeczywiście spróbujcie doprowadzić do porządku tarczycę.
    Niemniej, przy kolejnych staraniach już zabiegałabym gdzieś o jakąś luteinę.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,

Jutro w Bobowózki mają któreś tam urodziny sklepu i będą promocje.
    My jednak jedziemy tam, bo mają na stanie te wózki, które chcemy obejrzeć.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ❤bardzi mi przykro🥺 bedziemy na ciebie czekaly ❤ dbaj o siebie 😘

Dziewczyny dzis bylam na usg tym szpitalnym 😁
    Bejbus ma juz 1.5cm urosl szybciutko 💜 krwiak jeszcze jest, nie wiemy czy zmalal, bo ginekolog tydzien temu go nie zmierzyl, dzis krwiak ma 0.5cm podobno nie ma czym sie martwic ... ale sprawdzila mi zdjecia z poronienia i tam tez byl taki krwiak... wiec moze to jakas poprostu kropka w moim ciele albo krwiak staly? 😑 kazali mi sie nie przejmowac ale nie wiem co myslec.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, bardzo mi przykro :(

Niewyspana, dzięki 😁 muszę w końcu na dB zlajkowac jakieś sklepy dzieckiem żeby mieć takie info na bieżąco. Ja jutro jestem akurat cały dzien poza łodzią... No ale dzisiaj pooglądam przynajmniej co maja. Jeśli jutro coś kupicie to pochwal się 😁

Marienn, ale byk już z tego Twojego dziecia 😁😁 bardzo się cieszę ze wszystko jest ok. A jeśli lekarz mówi żeby się nie martwić to co robimy? Nie martwimy się 😁 ja sama po tej niedomykalność trochę się przejmowałam ale w końcu stwierdziłam ze muszę zaufać osobie która jest ode mnie mądrzejsza w tym temacie. Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu a jeśli na prawdę dzialo by się coś złego to lekarz by o tym powiedział. Ciesz się ciąża :) a jak Twój żołądek?

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 12 marca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka ❤bardzi mi przykro🥺 bedziemy na ciebie czekaly ❤ dbaj o siebie 😘

Dziewczyny dzis bylam na usg tym szpitalnym 😁
    Bejbus ma juz 1.5cm urosl szybciutko 💜 krwiak jeszcze jest, nie wiemy czy zmalal, bo ginekolog tydzien temu go nie zmierzyl, dzis krwiak ma 0.5cm podobno nie ma czym sie martwic ... ale sprawdzila mi zdjecia z poronienia i tam tez byl taki krwiak... wiec moze to jakas poprostu kropka w moim ciele albo krwiak staly? 😑 kazali mi sie nie przejmowac ale nie wiem co myslec.

Myślę że warto zaufać lekarzowi, fajnie że mały urósł :) , kiedy teraz wizyta?

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 12 tydzien jakas podobno podumowywujaca , niby jedna z wazniejszych wizyt.

Tez nie wiem co zrobic musze zobaczyc jak to pojdzie bo w szpitalu mi to zrobia za darmo, ale oni sa bardzo ciezcy ludzie i ja im nie ufam... dzis jak powiedzialam ze mam aspiryne od lekarza to przewrocila oczami ze po co on wypisuje lepi jak natura i tak zrobi swoje 🙈🤦‍♀️

No i mam wizyte o prywatnego tez umowiona na 12 tydzien . Nie wiem czy mozna tak dzien po dniu? Czy np u jednych w 12 tyg a u prywatnego w 13tyg ? Ale kazal mi byc na 12 tydzien. (Szczerze to chce do niego jechac bo on by tez przyjzal sie krwiakowi itp)

Postanowilam odpoczywac wiecej chyba bo przez to ze nie mam objawow ciazowych to sobie za bardzo folguje, zauwazam ze za duzo chodze , sprzatam, ukladam nosze gora dol... a jednak chyba wysilek.mniej mi wskazany...

Zoladek juz nie boli na szczescie, nic , wszystko przeszlo... teraz mnie tak zmulilo na spanie ze ide na drzemke... te 3dni w pracy daja mi w kosc...

Ale kawal Bejbusia juz mam 😁1.5cm 😁 Gonimy was dziewczyny! 💜

Wy tez mialyscie w 7+6 jakos usg juz przez powloke brzuszna? Bo juz mi dopochwowo nie zrobila...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko pierwsze USG dopochwowe. 😘

Wózek wybrany, fotelik wybrany - z całą pewnością warto wydać więcej i wziąć... Lżejszy. Miałam okazję wszystkie wziąć w rękę - przy Cybexie myślałam, że jajo zniosę, a do tego jeszcze około 4kg dziecka na wstępie i więcej...
    Wrócimy po całym zestaw na koniec maja🥰

Przy okazji... Przez przypadek kupiliśmy farby do pokoju Małej.
    Na koniec miesiąca będzie malowanie. 🥰 Dzisiaj będziemy prawdopodobnie zamawiać komodę i szafę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 13:04

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, pokazuj co wybraliście 😁 a jaki pomysł na pokoik? Farba różowa? 😁😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozeczek tak jak mówiłam, Bebetto Torino w kolorze 01. Jeszcze nie wiem czy budka z tej ekoskóry czy TEX 🥰 Zamówimy na koniec maja, w maksymalnie 6 tygodni będzie dostarczone 🥰
    A fotelik do auta Avionaut. Jest droższy z bazą o 300zł, ale waga tego nosidełka to 2,5kg podczas gdy Cybex to 4,6... Myślałam, że się zarwe.
    No i jak dzidzia wyrasta z Cybexa to musisz kupić nowy fotelik i nową bazę. A w Avionaut wymieniasZ tylko fotelik, bo baza może być wykorzystana do większego fotelika.😁 Więc idealnie.

A pokój Małej będzie... Szary 😁
    Z różowego i białego wyszedł szary 😁
    Wybraliśmy piękny kolor, bardzo dobrą farbę. Normalnie w sklepie mogłam oblać ścianę Pepsi i sprawdzić czy się zetrze. Skroplilo się idealnie. Mega sprawa!
    No i właśnie zamówiliśmy naklejki na ścianę.
    O tak będzie, kolor ściany zbliżony. 🥰

https://zapodaj.net/d7e0b04b92cc2.jpg.html

A naklejki takie, chodzi mi głownie o tego króliczka co jest głowa do dołu, no zakochałam się w nim 😝

https://zapodaj.net/d0d0cbbe99082.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 13:37

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu niewyspana... czad ! :D
    Bardzo mi sie podoba wszystko co wybralas! Sama nie moge sie doczekac podejmowania takich decyzji <3

A co do koloru pokoju to widze ze mamy podobnie :P hah ja tez uwielbiam wszystko co ciemne przyciemnione... i takie jakby pastelowe :) te naklejki będą swietnie wspolgrały :D
    Normalnie zazdrooo :D Matka poszalała :D no i super!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziasne te naklejki 🥰 super pomysł, mega mi się podoba.

Nie wiedziałam ze na wózek trzeba czekać 6 tyg. Ale chyba na miejscu jeśli jest konkretny model to tez można kupić? Kurczę, to nie możemy tego odkładać na początek sierpnia np bo skończymy na noszeniu małej wszędzie 😂

Zazdro ze już maxie wszystko zaplanowane i wybrane 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie mamy wszystkiego wybranego... To tylko kropla w morzu planów i potrzeb. 😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ