Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra , jeszcze zebym w domu byla, to bym sie zwinela w lozku o tyle a tutaj w pracy mam nerwice przy takim bolu..
A jeszcze wczoraj mowilam ze jak to dobrze ze mnie zoladek w ciszy nie boli bo w poprzedniej bolal bardzo 🙈
Pije te miety i rumianki na przemian jest mi lzej po nich, jeszcze zuje duzo gumy mietowej, tez pomaga juz chyba z 3 paczki wyzulam..... ale co z tego jak bylam glodna na przerwie i polka przyniosla mi akurat dzis pizze bo pracuje w pizzerii obok 😂😁 wiec skusilam sie , dziecko glodne bylo no i masz babo za swoje i teraz od nowa cala kuracja i placz ze boli.... 😑🤮
A wody z kranu ani filtrowanej tez sie nie napije 😂 jakis taki glupi nawyk 😂
Jejku laski, same bolesci dzis mamy .....👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach..
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
* * *
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
* * *
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
* * *
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
* * *
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
* * *
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
* * *
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
* * *
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
* * *
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
DZIEWCZYNY MUSIALAM 😂😂🙈🙈🙈🙈 To chyba my 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Haha uśmiałam się 😂 ale tez mam postanowienie ze nie będę taka matka panikara 😂 mam w bliskim otoczeniu dwoje maluszków nad którymi rodzice się nie trzęsą, traktują normalnie, pozwalają się uderzyć jeśli za szybko biegają czy bawić zabawkami psa łącznie z jedzeniem ich 😂 oczywiście to takie przykłady i wszystko w granicach rozsądku ale dzieciaki są tak super pozytywne, samodzielne, nie są dzikusami, nie chorują, ze tez mam takie postanowienie. Jak to wyjdzie - zobaczymy. Ale bardzo bym chciała żeby nam aie udało 😁
-
nalgenka, bardzo mi przykro z powodu twojej straty... Trzymaj się i będę trzymać kciuki za kolejne cykle!
Alutka, widziałam twój piękny test z 5 marca i ten po kilku dniach, z prawie niewidoczną kreską.. ściskam cię.. wygląda to na biochem niestety... Może razem z nalgenką wrócicie tu jak bumerang już niedługo!!
Luna33 wrote:Tzn mi się czarne podobają. Tylko boje się właśnie tego ze będzie się bardzo nagrzewał. Ale może wózki maja jakieś super rozwiązania ze mimo wszystko w środku nie robi się gorąco, nie zaglebialam się jeszcze 😁
Luna, ja mam teraz cały czarny wózek, tylko materacyk wkładka do spacerówki jest czerwona. Gondolę też miałam całą czarną. Akurat nie z wyboru, szukałam niedrogiego podwójnego wózka, i taki się trafił.
I nieee, te czarny kolor nie wpływa znacząco na temp w środku bo i tak jest to otwarta przestrzeń, czy to w gondoli, czy w spacerówce (tam już w ogóle jest przewiew). Wiadomo, jak dziecko zaśnie na spacerze to i tak nie zostawiasz go na słońcu, tylko szukasz cienia i tam się zatrzymujesz..
Także wybierajcie na luzie co tam się wam podoba
Tylko jedną wskazóweczkę mam... warto kupić wózek na sam koniec ciaży. Nie teraz, czy w połowie.
Chodzi o gwarancję...
Najpierw używacie gondolki i wozicie małego okruszka który waży tyle co nic. W zależności od wymiarów gondolki, może będziecie używać jej nawet do 7 miesiąca, wszystko zależy od bobasa.. A prawdziwe użytkowanie wózka zaczyna się od spacerówki, cięższe dziecko, więcej zakupów, więcej dłuższych spacerów i solidny wycisk dla wózka, bo już tak się nie cackasz jak z noworodziem, żeby "ostrożnie, żeby nie trzęsło, itd"..
I powiem wam, że jak coś ma pęknąć, odpaść kółko, szlag trafić zapięcie pasów, albo cokolwiek, to fajnie mieć nadal gwarancję.. a takie rzeczy dzieją się najczęściej właśnie po roku, półtorej.. także ten, jak nie musicie się spieszyć, to warto poczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 09:48
Luna33, Marienn lubią tę wiadomość
-
NadziejaUmiera wrote:Dziewczyny to normalne że zwiększa się ilość wodnistej wydzieliny?
Czy mam się martwić?☹
Ginekologiem nie jestem ale wg moich obserwacji normalne. Miałam jakiś tydzień koedy leciało ze mnie tak ze myślałam nie raz ze się posikalam.. 🙈 No i na wizycie dowiedziałam się ze w ciąży większa ilość śluzu jest normalna. Jeśli zacznie być jej tak dużo ze zacznie Ci przeszkadzać, być może wdała się jakaś infekcja. Ale jeśli po prostu jest jej trochę więcej to wg mnie norma i nie musisz się martwić 😁 -
Ja tez mam woeksza wydzieline , troche to irytujace, teraz jeszcze przy progesteronie dopochwowym mam czasem 'serek'i tez nie wiem czy to ta tabletka czy raczej infekcja...
Jutro na usg podpytam jeszcze ginekolog jak to dokladnie na tym etapie powinno byc, ale pewnie uslysze takkk to natura 😂😂😂
Gosia, najpierw byl test pozytywny 6 dni przed @ , a beta 2dni przed @.
Nie wiem kiedy mialam owulacje.👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Niewyspana mi pomoglo wtedy duzo wody i witamina C rozpuszczona...
Tylko tyle a jednak puscilo... no i wypilam jakas tam herbate jedna, druga ale nie mysle ze herbata miala wplyw.
Znam ten bol.. i wierze ze jest okropnie nieprzyjmeny... 😣👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Niewyspana , mialam zapytac, ten detektor serduszka to od ktorego tygodnia zaczelas uzywac?
Powiedz mi czy dzieki niemu slyszysz bicie serca czy ruchy dziecka? i czy jest calkowicie bezpieczny?
i jeszcze jakbys podala dokladny model jaki masz to bym se parametry sprawidzla i mysle czy nie zamowic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 12:26
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Niewyspana , mialam zapytac, ten detektor serduszka to od ktorego tygodnia zaczelas uzywac?
Powiedz mi czy dzieki niemu slyszysz bicie serca czy ruchy dziecka? i czy jest calkowicie bezpieczny?
i jeszcze jakbys podala dokladny model jaki masz to bym se parametry sprawidzla i mysle czy nie zamowic...
A jeżeli chodzi o detektor to mam Angelsounds, taki:
https://mednova.pl/jumper-angelsounds-jpd-100s-detektor-tetna-plodu-doppler?gclid=Cj0KCQiAnKeCBhDPARIsAFDTLTIb0IU64JB8QWHh0UrOtC_ctIco_lQi_lRDFr74713O0jzktelB-ncaAhejEALw_wcB
Znalazłam serduszko w 8+5 i to był pierwszy raz jak to używałam. Tak słychać tylko tętno, z ruchami nie ma to nic wspólnego.😊
Ja znalazłam bardzo bardzo szybko, wszyscy się dziwią, że się udało, no ale mam nawet nagranie 😅
Tylko raz miałam problem ze znalezieniem, musiałam trochę się naszukać, ale póki człowiek umie opanować nerwy, to luzik
Bezpieczne. Teraz słucham Małej może raz w tygodniu, dwa razy. Czasami mam ochotę po prostu zobaczyć w której części brzucha siedzi -
niewyspana wrote:Z bolami głowy już tyle się męczę... 😂 Bleee.
A jeżeli chodzi o detektor to mam Angelsounds, taki:
https://mednova.pl/jumper-angelsounds-jpd-100s-detektor-tetna-plodu-doppler?gclid=Cj0KCQiAnKeCBhDPARIsAFDTLTIb0IU64JB8QWHh0UrOtC_ctIco_lQi_lRDFr74713O0jzktelB-ncaAhejEALw_wcB
Znalazłam serduszko w 8+5 i to był pierwszy raz jak to używałam. Tak słychać tylko tętno, z ruchami nie ma to nic wspólnego.😊
Ja znalazłam bardzo bardzo szybko, wszyscy się dziwią, że się udało, no ale mam nawet nagranie 😅
Tylko raz miałam problem ze znalezieniem, musiałam trochę się naszukać, ale póki człowiek umie opanować nerwy, to luzik
Bezpieczne. Teraz słucham Małej może raz w tygodniu, dwa razy. Czasami mam ochotę po prostu zobaczyć w której części brzucha siedzi
Super dzięki , jutro mam wolne to sobie poczytam i popatrze czy mam tutaj jakis sklep z tym sprzetem.
jutro tez zobacze co na usg wyjdzie wiec bede mogla sie moze bardziej uspokoic bo tez ten krwiak mnie martwi itp. Dziekuje👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny sytuacja wygląda u mnie tak że nic się nie dzieje, czasami zaboli brzuch, czasami piersi, żadnych plamien, w miarę dużo kremowego sluzu kompletnie nic dzięki Bogu 🙏
Caly czas mam w głowie że wszystko jest w porządku, nawet się nie martwię, za 8 dni idę do "lekarza" tak jak mi zalecił, mam nadzieję że wszystko jest w porządku.
A od 3 dni jem nałogowo i w wielkich ilościach czosnek ,😂
Nie udzielam się bo nie mam na to głowy, nie mam ochoty też czytać ciągle i się nakręcać albo dołować, nie gniewajcie się dziewczyny, jak już będzie sytuacja jasna to do Was wrócę ❤️❤️❤️