Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi pierwsze legginsy ciążowe.
    Nie wiem czy mam wejść w jedną nogawkę obydwoma nogami czy co.. xD

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co to za rozmiar? 😂 one są z tego shein?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhhaaha jakie zamowilas?? takie wielkie przyszly ? :D

Ja dzis otzryamalam przesylke z missguided
    Tez zamowilam ciazowe leginy zeby miec do pracy no i serio one chyba sa na brzuch od 5 miesiaca tak jak pisze bo duuuuuzo mi brakuje..

Za to zamowilam tam sukienkę na wielkanoc nie koniecznie w moim stylu ale powiem wam ze zarąbiscie wygląda na zywo.

https://www.missguided.com/ie/blush-slinky-ruched-milkmaid-maternity-dress-10220323?istCompanyId=50a07e7b-445c-477c-9c73-fa25dfe8c133&istFeedId=79035071-c1f0-4c16-b3d5-904c06f98968&istItemId=iqwmrxqwl&istBid=tztx&gclid=EAIaIQobChMIyviX4Lyl7wIVwejmCh0N_QTdEAYYAiABEgL3z_D_BwE&gclsrc=aw.ds

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak założyłam, to okazało się, że wcale nie jest tak źle 🤣 reszta, które zamówiłam są troszkę mniejsze w obwodzie ud i bioder, więc powinny być akurat.
    W tych jak mi brzuch wypchnie trochę, to też już będą się trzymać.
    Ale jak się patrzy, to jest szok.
    Przyszły mi póki co jedne legi i 3 bluzki. Czekam jeszcze na 4 pary legow, spódnice, kilka bluzekj i sukienkę.😊
    Wystarczy. Na lato kupię sobie kilka luźnych sukienek i tyle.

Missquided akurat mi kompletnie nie odpowiada, ale moja przyjaciółka też tam kupuje i jest zadowolona :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zle 😁 ja strasznie lubie leginsy ale juz mnie te gumki wkurzaja... a ciazowe jeszcze za duze....
    No nic jakos to zniose ❤

Tez teraz wlasnie rozgladam sie za sukienkami takimi na codzien luznymi ...

Dzis mnie mega podbija i czuje sie slabo jakby ogolem tak na przeziebienie ... ale do wymiotow intak pewnie nie dojdzie 😂🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowalyscie mnie o tez zrobiłam zamówienie. Teraz czekam, ciekawe co przyjdzie 🙈

Marienn, tak narzekałaś ze nie masz objawów, oby nie przyszły ze zdwojona siła 😂 odpoczywaj i na pewno poczujesz się lepiej :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym odpoczywaniem to akurat ciezko
    Dzis i jutro do 24.00 w sklepie... 🤮

Ale moze dam rade :D w piatek juz usg! 🥰😁

Zakupy sa fajne :D ale tylko te online bo po sklepach nie lubie zbytnio chodzic .. 😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np dowiedziałam się właśnie od mojej babci ze chyba jestem niepoważna ze w sobotę idę do fryzjera 😂 przeze mnie moje dziecko będzie miało słabe włosy!! Moja mama chyba musiała regularnie się farbować będąc ze mną w ciąży w takim razie, tajemnica moich 3 włosów na krzyż rozwiązana 🤯😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Ja np dowiedziałam się właśnie od mojej babci ze chyba jestem niepoważna ze w sobotę idę do fryzjera 😂 przeze mnie moje dziecko będzie miało słabe włosy!! Moja mama chyba musiała regularnie się farbować będąc ze mną w ciąży w takim razie, tajemnica moich 3 włosów na krzyż rozwiązana 🤯😂
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣

A weź... Niepoważna kobieto... 🤣
    Idź do tego fryzjera xD
    Jak ja słyszę takie zabobony, to mnie aż strzela 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej ze idę, jeszcze do końca mi nie wypaliło mózgu 😂 Ale moja babcia jest ciężka osoba i jeszcze niejedna taka dobra rada mnie czeka. Moje postanowienie: nie zwracać uwagi i w miarę możliwości nie wkurwiac się bardzo 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ciężkie wiadomości.
    Dzisiaj rano się obudziłam i w łazience przy podcieraniu zauważyłam żywoczerwona krew 😟 napisałam do męża (on, jako że pracuje w szpitalu przeszedł się na sąsiedni oddzial- ginekologie i wypytał co robić.) Wyszło że jak plamienie to jeśli chcemy to bardziej dla nas niż że terapeutycznie mogę wziąć luteinę, ale na tak wczesnym etapie w zasadzie nie za wiele można zrobić i żeby wracal z pracy do mnie do domu prosto... Zanim dojechał krwawiłam na całego z skrzepami 😭 czyściło mnie do tego góra i dołem, jakiś koszmar... Teraz siedzę uspokojona z czwarta podpaska od rana i godzę się z myślą że doszło do poronienia... Plusem jest to że po niepowodzeniu na tak wczesnym etapie praktycznie w tym samym cyklu mogę zajść w ciążę (to też sugerowali na oddziale, żeby się nie zamykać i nie odkładać starań tylko iść za ciosem...) Mam nadzieję że dość szybko znów zawitam w tym wątku, a tymczasem życzę wam cudownych ciąż i wspaniałych zakupow 😉

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalgenka, tak strasznie mi przykro 😭😭😭 nie wiem co mądrego mogłabym w takiej sytuacji powiedzieć.. trzymaj się kochana, płacz ile potrzebujesz, ważne ze masz wsparcie męża. Odwiedzaj nas tutaj, pisz co u Ciebie a my czekamy ❤️ Na pewno wkrótce wszystko będzie znowu dobrze. Przytulam ❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    Dzisiaj rano się obudziłam i w łazience przy podcieraniu zauważyłam żywoczerwona krew 😟 napisałam do męża (on, jako że pracuje w szpitalu przeszedł się na sąsiedni oddzial- ginekologie i wypytał co robić.) Wyszło że jak plamienie to jeśli chcemy to bardziej dla nas niż że terapeutycznie mogę wziąć luteinę, ale na tak wczesnym etapie w zasadzie nie za wiele można zrobić i żeby wracal z pracy do mnie do domu prosto... Zanim dojechał krwawiłam na całego z skrzepami 😭 czyściło mnie do tego góra i dołem, jakiś koszmar... Teraz siedzę uspokojona z czwarta podpaska od rana i godzę się z myślą że doszło do poronienia... Plusem jest to że po niepowodzeniu na tak wczesnym etapie praktycznie w tym samym cyklu mogę zajść w ciążę (to też sugerowali na oddziale, żeby się nie zamykać i nie odkładać starań tylko iść za ciosem...) Mam nadzieję że dość szybko znów zawitam w tym wątku, a tymczasem życzę wam cudownych ciąż i wspaniałych zakupow 😉

Przykro mi.... Wiem co czujesz... Ściskam ❤️

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naglenka ❤ duzo wytrwalosci zycze 🥺 i nie ma slow by to opisac... ale starajcie sie dalej jesli ginekolog pozwoli odrazu, mi nie pozwolono odrazu, kazano odczekac do kolejnej miesiaczki ktorej nie mialam chyba z 5 miesiecy, a potem bywalo roznie.... raz byla raz nie, minal praktycznie nie caly rok az sie ustabilizowalo.... ale moglam sie starac juz po 5miesiacach :) ty jesli na tym etapie to zapewne mozesz odrazu jesli lekarz pozwolil... duzo witamin i suplementow i bedzie dobrze ❤ wroc do nas szybciutko !

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:

ściskam mocno! bądź silna

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie w 13 dc. Miałam być w 12 ale nie mogłam więc dziś rano pojechałam. Lekarz mówił że nic nie szkodzi.
    I co się u mnie wydarzyło ?
    Otóż to drugi cykl z bromergon jak już pisałam wcześniej no i jestem zdziwiona 😱 bo owulacja w tym miesiącu przyszła z kilka dni prędzej co najmniej 4 .
    Wczoraj właśnie lekko mnie kulo w lewym jajniku i zaczęliśmy starania.
    Tak podejrzewalam że może byc to owulacja ale myślałam że to za wcześnie.
    Zazwyczaj mam ją w 16 dc a tu teraz w 12. 😱
    No i nie wiem czy się uda bo mogło być już za późno .
    Zaczęło boleć w boku źle się czułam ogólnie cały dzień glowa bolała . No i wieczorem dopiero zbliżenie.
    Dziś powtórzymy ale czy to coś da nie wiem .
    Widoczne na USG ciałko żółte.

Czekamy....
    Lekarz kazał przyjść jeśli nie uda się i wtedy będziemy radzić coś dalej 🤷
    Ojej już nie wiem czy robimy coś źle 🤔
    Na pewno prędzej musimy współżyć po okresie zaraz w 10dc tak mówił lekarz.

Dziewczyny poradzicie coś

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    Bardzo mi przykro.
    Bądź silna.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka8686 wrote:
    Ja dziś byłam na wizycie w 13 dc. Miałam być w 12 ale nie mogłam więc dziś rano pojechałam. Lekarz mówił że nic nie szkodzi.
    I co się u mnie wydarzyło ?
    Otóż to drugi cykl z bromergon jak już pisałam wcześniej no i jestem zdziwiona 😱 bo owulacja w tym miesiącu przyszła z kilka dni prędzej co najmniej 4 .
    Wczoraj właśnie lekko mnie kulo w lewym jajniku i zaczęliśmy starania.
    Tak podejrzewalam że może byc to owulacja ale myślałam że to za wcześnie.
    Zazwyczaj mam ją w 16 dc a tu teraz w 12. 😱
    No i nie wiem czy się uda bo mogło być już za późno .
    Zaczęło boleć w boku źle się czułam ogólnie cały dzień glowa bolała . No i wieczorem dopiero zbliżenie.
    Dziś powtórzymy ale czy to coś da nie wiem .
    Widoczne na USG ciałko żółte.

Czekamy....
    Lekarz kazał przyjść jeśli nie uda się i wtedy będziemy radzić coś dalej 🤷
    Ojej już nie wiem czy robimy coś źle 🤔
    Na pewno prędzej musimy współżyć po okresie zaraz w 10dc tak mówił lekarz.

Dziewczyny poradzicie coś

Ja moge poradzic tylko tyle...
    Zacznij wspolczyc od zakonczenia okresu co 3 dni czasem co 2, ale lepiej wiekszosc co 3 dni, az do np 5dni przed @
    Wiem ze to wyzwanie ale tak jest najlepiej, plemniki sa wtedy bardzo dobrej jakosci i sa mocne.
    Te plemniki z codziennego sa troszke za slabe czasem, a te z tygodnia moga tez juz nie doleciec. To wszystko zalezy od nasienia ale wspolzycie co 3 dni jest najbezpieczniejsze.

Dziewczyny tak mnie boli zoladek ze zejde zaraz.... rumianek, mieta... wszystko juz tu wypilam.... :(
    Do tego mam lekkie swedzenie 'pipki'i zastanawiam sie czy to nie jakas infekcja... kuzwa same problemy 😑 nie moze byc spokojnie...

Milka8686 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko ta mięta pomagała, ale to tak naprawdę na chwilę, musiałam pić kilka dziennie, a od tego nawalał pęcherz.
    Więc poza miętą nic Ci nie doradzę:(

Mnie oczywiście głowa boli. Skończyła mi się woda butelkowana, więc muszę pić filtrowaną z kubeczka.
    A ja jak nie mam butli pod gębą to oczywiście się nie napije. No i mam, karę.
    A zaczęłam książkę czytać 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 19:29

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam butelkę filtrująca. Nauczyłam się dzięki niej pic wodę, mam ciagle pod ręka No i wystarczy kranówa. Chyba ze przeszkadza Ci woda z kranu, ale w Łodzi mamy podobno całkiem dobra.

Marienn, wiem co czujesz. Ja nawet nie mogłam się kołdra przykryć bo mi za bardzo naciskało na żołądek. Tylko mi nic nie pomagało :(

Ja za to chyba mam kolkę jelitowa. I podejrzewam ze te moje kłucia to tez właśnie ta kolka. Mam przynajmniej nadzieje bo to niegroźne dla dzidziucha a ja się przemecze..

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ