Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahahhhaaha jakie zamowilas?? takie wielkie przyszly ?
Ja dzis otzryamalam przesylke z missguided
Tez zamowilam ciazowe leginy zeby miec do pracy no i serio one chyba sa na brzuch od 5 miesiaca tak jak pisze bo duuuuuzo mi brakuje..
Za to zamowilam tam sukienkę na wielkanoc nie koniecznie w moim stylu ale powiem wam ze zarąbiscie wygląda na zywo.
https://www.missguided.com/ie/blush-slinky-ruched-milkmaid-maternity-dress-10220323?istCompanyId=50a07e7b-445c-477c-9c73-fa25dfe8c133&istFeedId=79035071-c1f0-4c16-b3d5-904c06f98968&istItemId=iqwmrxqwl&istBid=tztx&gclid=EAIaIQobChMIyviX4Lyl7wIVwejmCh0N_QTdEAYYAiABEgL3z_D_BwE&gclsrc=aw.ds
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jak założyłam, to okazało się, że wcale nie jest tak źle 🤣 reszta, które zamówiłam są troszkę mniejsze w obwodzie ud i bioder, więc powinny być akurat.
W tych jak mi brzuch wypchnie trochę, to też już będą się trzymać.
Ale jak się patrzy, to jest szok.
Przyszły mi póki co jedne legi i 3 bluzki. Czekam jeszcze na 4 pary legow, spódnice, kilka bluzekj i sukienkę.😊
Wystarczy. Na lato kupię sobie kilka luźnych sukienek i tyle.
Missquided akurat mi kompletnie nie odpowiada, ale moja przyjaciółka też tam kupuje i jest zadowolona -
No to nie zle 😁 ja strasznie lubie leginsy ale juz mnie te gumki wkurzaja... a ciazowe jeszcze za duze....
No nic jakos to zniose ❤
Tez teraz wlasnie rozgladam sie za sukienkami takimi na codzien luznymi ...
Dzis mnie mega podbija i czuje sie slabo jakby ogolem tak na przeziebienie ... ale do wymiotow intak pewnie nie dojdzie 😂🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Z tym odpoczywaniem to akurat ciezko
Dzis i jutro do 24.00 w sklepie... 🤮
Ale moze dam rade w piatek juz usg! 🥰😁
Zakupy sa fajne ale tylko te online bo po sklepach nie lubie zbytnio chodzic .. 😁👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja np dowiedziałam się właśnie od mojej babci ze chyba jestem niepoważna ze w sobotę idę do fryzjera 😂 przeze mnie moje dziecko będzie miało słabe włosy!! Moja mama chyba musiała regularnie się farbować będąc ze mną w ciąży w takim razie, tajemnica moich 3 włosów na krzyż rozwiązana 🤯😂
-
Luna33 wrote:Ja np dowiedziałam się właśnie od mojej babci ze chyba jestem niepoważna ze w sobotę idę do fryzjera 😂 przeze mnie moje dziecko będzie miało słabe włosy!! Moja mama chyba musiała regularnie się farbować będąc ze mną w ciąży w takim razie, tajemnica moich 3 włosów na krzyż rozwiązana 🤯😂
A weź... Niepoważna kobieto... 🤣
Idź do tego fryzjera xD
Jak ja słyszę takie zabobony, to mnie aż strzela 😁 -
nick nieaktualnyDziewczyny mam ciężkie wiadomości.
Dzisiaj rano się obudziłam i w łazience przy podcieraniu zauważyłam żywoczerwona krew 😟 napisałam do męża (on, jako że pracuje w szpitalu przeszedł się na sąsiedni oddzial- ginekologie i wypytał co robić.) Wyszło że jak plamienie to jeśli chcemy to bardziej dla nas niż że terapeutycznie mogę wziąć luteinę, ale na tak wczesnym etapie w zasadzie nie za wiele można zrobić i żeby wracal z pracy do mnie do domu prosto... Zanim dojechał krwawiłam na całego z skrzepami 😭 czyściło mnie do tego góra i dołem, jakiś koszmar... Teraz siedzę uspokojona z czwarta podpaska od rana i godzę się z myślą że doszło do poronienia... Plusem jest to że po niepowodzeniu na tak wczesnym etapie praktycznie w tym samym cyklu mogę zajść w ciążę (to też sugerowali na oddziale, żeby się nie zamykać i nie odkładać starań tylko iść za ciosem...) Mam nadzieję że dość szybko znów zawitam w tym wątku, a tymczasem życzę wam cudownych ciąż i wspaniałych zakupow 😉 -
Nalgenka, tak strasznie mi przykro 😭😭😭 nie wiem co mądrego mogłabym w takiej sytuacji powiedzieć.. trzymaj się kochana, płacz ile potrzebujesz, ważne ze masz wsparcie męża. Odwiedzaj nas tutaj, pisz co u Ciebie a my czekamy ❤️ Na pewno wkrótce wszystko będzie znowu dobrze. Przytulam ❤️
-
nalgenka wrote:Dziewczyny mam ciężkie wiadomości.
Dzisiaj rano się obudziłam i w łazience przy podcieraniu zauważyłam żywoczerwona krew 😟 napisałam do męża (on, jako że pracuje w szpitalu przeszedł się na sąsiedni oddzial- ginekologie i wypytał co robić.) Wyszło że jak plamienie to jeśli chcemy to bardziej dla nas niż że terapeutycznie mogę wziąć luteinę, ale na tak wczesnym etapie w zasadzie nie za wiele można zrobić i żeby wracal z pracy do mnie do domu prosto... Zanim dojechał krwawiłam na całego z skrzepami 😭 czyściło mnie do tego góra i dołem, jakiś koszmar... Teraz siedzę uspokojona z czwarta podpaska od rana i godzę się z myślą że doszło do poronienia... Plusem jest to że po niepowodzeniu na tak wczesnym etapie praktycznie w tym samym cyklu mogę zajść w ciążę (to też sugerowali na oddziale, żeby się nie zamykać i nie odkładać starań tylko iść za ciosem...) Mam nadzieję że dość szybko znów zawitam w tym wątku, a tymczasem życzę wam cudownych ciąż i wspaniałych zakupow 😉
Przykro mi.... Wiem co czujesz... Ściskam ❤️ -
Naglenka ❤ duzo wytrwalosci zycze 🥺 i nie ma slow by to opisac... ale starajcie sie dalej jesli ginekolog pozwoli odrazu, mi nie pozwolono odrazu, kazano odczekac do kolejnej miesiaczki ktorej nie mialam chyba z 5 miesiecy, a potem bywalo roznie.... raz byla raz nie, minal praktycznie nie caly rok az sie ustabilizowalo.... ale moglam sie starac juz po 5miesiacach ty jesli na tym etapie to zapewne mozesz odrazu jesli lekarz pozwolil... duzo witamin i suplementow i bedzie dobrze ❤ wroc do nas szybciutko !👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dzisiaj rano się obudziłam i w łazience przy podcieraniu zauważyłam żywoczerwona krew 😟 napisałam do męża (on, jako że pracuje w szpitalu przeszedł się na sąsiedni oddzial- ginekologie i wypytał co robić.) Wyszło że jak plamienie to jeśli chcemy to bardziej dla nas niż że terapeutycznie mogę wziąć luteinę, ale na tak wczesnym etapie w zasadzie nie za wiele można zrobić i żeby wracal z pracy do mnie do domu prosto... Zanim dojechał krwawiłam na całego z skrzepami 😭 czyściło mnie do tego góra i dołem, jakiś koszmar... Teraz siedzę uspokojona z czwarta podpaska od rana i godzę się z myślą że doszło do poronienia... Plusem jest to że po niepowodzeniu na tak wczesnym etapie praktycznie w tym samym cyklu mogę zajść w ciążę (to też sugerowali na oddziale, żeby się nie zamykać i nie odkładać starań tylko iść za ciosem...) Mam nadzieję że dość szybko znów zawitam w tym wątku, a tymczasem życzę wam cudownych ciąż i wspaniałych zakupow 😉
ściskam mocno! bądź silna
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Ja dziś byłam na wizycie w 13 dc. Miałam być w 12 ale nie mogłam więc dziś rano pojechałam. Lekarz mówił że nic nie szkodzi.
I co się u mnie wydarzyło ?
Otóż to drugi cykl z bromergon jak już pisałam wcześniej no i jestem zdziwiona 😱 bo owulacja w tym miesiącu przyszła z kilka dni prędzej co najmniej 4 .
Wczoraj właśnie lekko mnie kulo w lewym jajniku i zaczęliśmy starania.
Tak podejrzewalam że może byc to owulacja ale myślałam że to za wcześnie.
Zazwyczaj mam ją w 16 dc a tu teraz w 12. 😱
No i nie wiem czy się uda bo mogło być już za późno .
Zaczęło boleć w boku źle się czułam ogólnie cały dzień glowa bolała . No i wieczorem dopiero zbliżenie.
Dziś powtórzymy ale czy to coś da nie wiem .
Widoczne na USG ciałko żółte.
Czekamy....
Lekarz kazał przyjść jeśli nie uda się i wtedy będziemy radzić coś dalej 🤷
Ojej już nie wiem czy robimy coś źle 🤔
Na pewno prędzej musimy współżyć po okresie zaraz w 10dc tak mówił lekarz.
Dziewczyny poradzicie coś
-
Bądź silna. -
Milka8686 wrote:Ja dziś byłam na wizycie w 13 dc. Miałam być w 12 ale nie mogłam więc dziś rano pojechałam. Lekarz mówił że nic nie szkodzi.
I co się u mnie wydarzyło ?
Otóż to drugi cykl z bromergon jak już pisałam wcześniej no i jestem zdziwiona 😱 bo owulacja w tym miesiącu przyszła z kilka dni prędzej co najmniej 4 .
Wczoraj właśnie lekko mnie kulo w lewym jajniku i zaczęliśmy starania.
Tak podejrzewalam że może byc to owulacja ale myślałam że to za wcześnie.
Zazwyczaj mam ją w 16 dc a tu teraz w 12. 😱
No i nie wiem czy się uda bo mogło być już za późno .
Zaczęło boleć w boku źle się czułam ogólnie cały dzień glowa bolała . No i wieczorem dopiero zbliżenie.
Dziś powtórzymy ale czy to coś da nie wiem .
Widoczne na USG ciałko żółte.
Czekamy....
Lekarz kazał przyjść jeśli nie uda się i wtedy będziemy radzić coś dalej 🤷
Ojej już nie wiem czy robimy coś źle 🤔
Na pewno prędzej musimy współżyć po okresie zaraz w 10dc tak mówił lekarz.
Dziewczyny poradzicie coś
Ja moge poradzic tylko tyle...
Zacznij wspolczyc od zakonczenia okresu co 3 dni czasem co 2, ale lepiej wiekszosc co 3 dni, az do np 5dni przed @
Wiem ze to wyzwanie ale tak jest najlepiej, plemniki sa wtedy bardzo dobrej jakosci i sa mocne.
Te plemniki z codziennego sa troszke za slabe czasem, a te z tygodnia moga tez juz nie doleciec. To wszystko zalezy od nasienia ale wspolzycie co 3 dni jest najbezpieczniejsze.
Dziewczyny tak mnie boli zoladek ze zejde zaraz.... rumianek, mieta... wszystko juz tu wypilam....
Do tego mam lekkie swedzenie 'pipki'i zastanawiam sie czy to nie jakas infekcja... kuzwa same problemy 😑 nie moze byc spokojnie...Milka8686 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mnie tylko ta mięta pomagała, ale to tak naprawdę na chwilę, musiałam pić kilka dziennie, a od tego nawalał pęcherz.
Więc poza miętą nic Ci nie doradzę
Mnie oczywiście głowa boli. Skończyła mi się woda butelkowana, więc muszę pić filtrowaną z kubeczka.
A ja jak nie mam butli pod gębą to oczywiście się nie napije. No i mam, karę.
A zaczęłam książkę czytać 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 19:29
-
Polecam butelkę filtrująca. Nauczyłam się dzięki niej pic wodę, mam ciagle pod ręka No i wystarczy kranówa. Chyba ze przeszkadza Ci woda z kranu, ale w Łodzi mamy podobno całkiem dobra.
Marienn, wiem co czujesz. Ja nawet nie mogłam się kołdra przykryć bo mi za bardzo naciskało na żołądek. Tylko mi nic nie pomagało
Ja za to chyba mam kolkę jelitowa. I podejrzewam ze te moje kłucia to tez właśnie ta kolka. Mam przynajmniej nadzieje bo to niegroźne dla dzidziucha a ja się przemecze..