Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wlasnie mi uswiadomilas ze ja mam niedomykalnosc przystawki sercowej dowiedzialam sie o tym gdy mialam 14lat , takze spokojnie ;) Fajnie ze wszystko super ;)
    Co wy tak czesto te wizyty macie ? :D ale wam fajnie :D

Alutka trzymam kciuki :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie pocieszyłyscie 😁 już mój brat stwierdził ze będzie fajna i mądra jak wujek a jak będzie jeszcze taka super jak ciotki to wogole ideał mi się szykuje 😁😂
    Ja mam co 4 tyg ale dokładnie w połowie wypadły prenatalne wiec tak się wydaje często 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam jak Luna, a teraz dopiero 2 kwietnia idę.
    Uschnę 😂
    Luna, a mój brat to w ogóle urodził się z dziura w sercu - nic mu nie dolega :)

Ja dzisiaj mam bóle nad jajnikiem. Wiem, że wszystko luz, ale nie lubię jak mnie coś boli. :/

Luna,
    W tym sklepie jak coś to nie mają Bebetto Torino. Mogą zamówić.
    A żeby obejrzeć to trzeba jechać do Bobowozki na Kilińskiego lub Bejbi na Przybyszewskiego 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Tak mnie boli podbrzusze, że wczoraj w nocy się z tego bólu obudziłam. Od razu sięgnęłam po artykuły i źródła akademickie i wiem, że to norma, szczególnie, że aktualnie dochodzi do nasilonej inwazji w endometrium i mają miejsce początki łożyska... Że dopóki nie plamię to mam się tym nie przejmować, ale siedzę jak na szpilkach przez to :(((((((

W dodatku jutro mam ustny egzamin z interny (choroby wewnętrzne) i potężnie się stresuję, mam wrażenie, że to tylko nasila te bóle w podbrzuszu. Co z kolei powoduje pojawienie się błędnego koła, bo stresuję się, że się stresuję i to może źle wpłynąć na ciążę... Ech... do bani 🤦

A z przyjemniejszych kwestii, myślałyście o kupieniu używanego wózka? Bo ja bardzo poważnie rozważam się za kilka miesięcy rozglądać za używanym marki stokke, podobno do miasta świetny bo lekki, wąski i poręczny. Nówki 5-6tys kosztują, ale używki można dostać w świetnym stanie nawet za 1000 w wersji 3w1.

• Marienn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naglenka❤ ktory tydzien ciazy masz?
    Czemu nie mam ciebie na liscie na pierwszej stronie z wstepnym terminem? I kiedy masz pierwsze usg?

Podbrzusze boli ... mnie tez dosc czesto , chociaz ten tydzien juz jest lzejszy....

Ja myslalam o uzywanym wozku ale troszke nie wiem chyba nie na pierwsze dziecko... wiem ze w zlotowkach macie tam masakre z cenami no ale ja chyba wole dac 500€ za nowy niz jak patrzylam 300€ za uzywany wiem ze tez za 500€ moge miec uzywany taki jtory w sklepie kosztuje 1200€ ale chyba jadnak nie... moze bardziej jakis szkielet lozeczka uzywany a materac nowy... cos w tym stylu...
    Moze ja dziwna jestem ale to pierwsza ciaza i raczej wiadome ze chcialoby sie miec wszystko wow ! 😂🙈

Niewyspana moze sie czyms przeciazylas.? Moze pusci ❤✊

Kochane patrzcie co mi dzis sie za styl wyswietlil dla ksiezniczek
    https://zapodaj.net/4719883b9d795.jpg.html

Pieknie to wyglada 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 14:08

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez mi ktoś doradził używkę. Niewyspana, Na Limanowskiego (nie brzmi zachęcająco, wiem 😂) podobno jest komis, gdzie można kupić albo używane albo nowe tylko powystawowe. Tez prawdopodobnie się tam przejedziemy. Z tym ze stary stwierdził ze kupowanie teraz wózka jest bez sensu. Nie mamy gdzie go trzymać w obecnym mieszkaniu a trzymanie w piwnicy/garażu u rodziców może skończyć się jakaś wilgocią, pleśnią, a tego nie chcemy. Pewnie ma racje. Wydebilam chociaż ze pojeździmy pooglądać na żywo, a jak tylko się przeprowadzimy to kupimy. Wtedy będzie cały pokoik do trzymania sprzętów 😂 ale nie skorzystać z promocji nie można, wiec na pewno coś dorwę w ten piątek 😁 tylko coś mniejszego 😂😭

Nalgenka, tez nie raz słyszałam ze może bolec i to normalne. Jeśli tylko nie ma plamienia to trzeba się przemęczyć i postarać nie zamartwiać 😁
    Trzymam kciuki za egzamin, na pewno dasz sobie radę!!

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Też tak miałam jak Luna, a teraz dopiero 2 kwietnia idę.
    Uschnę 😂
    Luna, a mój brat to w ogóle urodził się z dziura w sercu - nic mu nie dolega :)

Ja dzisiaj mam bóle nad jajnikiem. Wiem, że wszystko luz, ale nie lubię jak mnie coś boli. :/

Luna,
    W tym sklepie jak coś to nie mają Bebetto Torino. Mogą zamówić.
    A żeby obejrzeć to trzeba jechać do Bobowozki na Kilińskiego lub Bejbi na Przybyszewskiego 🤦

Już sobie wyobrażam siebie gdybym usłyszała ze moje dziecko ma dziurę w sercu. Chyba kuzwa by mi ta dziura na mózg przeszła a ze mną od razu na oiom 😂 ale to dobrze ze bratu nic nie dolega i to nic poważnego ☺️
    A co do boli, tak sobie wczoraj myślałam ze przed ciąża tez miewalysmy przeróżne bóle. Przynajmniej ja 😂 ale nie zwracałam na to uwagi, bo nie było lokatora w brzuchu. Teraz są nadal, wciąż tak samo niegroźne, ale jednak psychika robi swoje

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, łaał!! Toz to dla królowej! 😁
    Ja sobie obiecywałam ze nie oszaleje z różem i co? I oglądałam wczoraj wózki szaro różowe. No ale skoro są w kawałku szare to moje założenie jest aktualne, nie? 😂
    A jak to jest z czarnymi wózkami? Tam się nie robi sauna przy wyższych temperaturach? Wiem ze wszystkie późnym latem i jesienią rodzimy ale przynajmniej w Polsce nie przewidzimy pogody 😂😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg daty ostatniej miesiączki jestem w 5 t.c, natomiast to dopiero 18 dpo (chociaż w 22 dniu życia płodowego zaczyna bić już serduszko czasem <3) Pierwsze USG umówiłam razem z wizytą na 19.03, ale wczoraj miałam telewizytę (beta, zlecenie badań). Termin wyliczyłam sobie sama 😂 14.11.2021. Chciałabym poczekać jeszcze trochę zanim trafię na tablicę... dziś śniło mi się, że poroniłam, nie wierzę w sny, ale przez to miałam dziś dość ponury poranek. Po południu przyjdą wyniki bety, może wtedy się troszkę uspokoję.

My z kolei uwielbiamy klimat less waste, minimalizmu, naturalnych materiałów i dawania drugiego życia przedmiotom. Jest spora szansa, że skończymy z używanym wózkiem i kącikiem dziecięcym w tym stylu. https://zapodaj.net/4d6cce8772ed2.jpg.html

Księżniczkowy styl zdecydowanie ma swój urok <3

Aaaa... Chcę już lato, mieć skończone studia, wybierać mebelki i wózek, chodzić z okrągłym brzuszkiem w pięknych letnich sukienkach <3

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalgenka, tez myślałam o takich bardziej jesiennych kolorach! Rudy, bordo, ciemna zieleń. Przynajmniej jeśli chodzi o wystrój pokoju.
    Poronienie śniło mi się już dokładnie 4 razy. I tez dziś 😭 tylko w snie to były czworaczki.. na szczęście akurat dziś miałam wizytę. Ale ja tez nie wierze w sny a mimo wszystko taka niepewność meczy później.

Już niedługo wszystkie będziemy paradować w kieckach, z brzuszkami a zaraz z wózkami ❤️❤️ Tak się nie mogę doczekać!

nalgenka lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze ksiezniczki i style ksiezniczkowe mają swoj styl bardzo urokliwy... ja zdecydowanie stawiam na beże, brązy, karmel, troszke złota gdzies moze,(np w wózku :D) ale kurczaki ja przewiduje mężczyznę wiec pewnie zakonczy sie na takim urządzaniu po męsku :P

Ja najchetniej kupilabym wszystko nowe ale napewno tak nie bedzie, bo moj narzyczony to jak niewyspanej ''sknera'' hahha i gdyby nie on to pewnie nie bylibysmy teraz w trakcie budowy domu :P ja wiem ze na dziecku sie nie oszczedza ale ja tez nie chce wydawac mylionów na wszystko, napewno cos bardziej osobistego musi byc nowe ale jakies super wow zabawki czy lezaczki jakies nie wiem ,, to pewnie skonczy sie na uzywkach. Chociaz moj wczoraj oznajmil ze moze juz zacząc sam robić łóżeczko :P hahahahaha wiem ze byc zrobil b o jest budowlancem ale postawilam kategoryczne nie, bo wiem ze jak pozwole to potem nic mi juz nie pozwoli kupic :P nie to zebym go sluchala bo tez mam wlasna firme i zarabiam ale w sumie czesto ma racje i duzo sie przy nim nauczylam jak mozna oszczedzic.

Wiem jak to jest że chcialabym miec wszystko piękne i nowe ale tez mieszkamy na wynajmie narazie i wydatkow jest masa, ja bym chciala zmienic auto pod dziecko , zeby bagaznik sie otwieral tak do gory , najlepiej chcialabym jakiegos SUVa ale oczywiscie ja to se moge chciec :P haha

Wczoraj ustalilismy ze od sierpnia zaczniemy szykowac pokoik dla dziecka i kupowac rzeczy.
    Bo teraz ten pokoik jest moim biurem tez, a do sierpnia myśle zamknąć firmę i ją sprzedac. potem urodzic dziecko i po maciezynskim wrocic do pracy moze jak by sie udalo to na stanowisko menadzerskie zeby juz nie miec obowiazku prowdzenia wlasnej firmy.

No.. plany cudowne... <3 aby wszystko sie spelnilo ...

Nalgenka 3mam mocno kciuki za twoje usg <3 i daj znac jakie masz wyniki :D

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,

Mnie na Limanke nic nie zaciągnie 😂 Byłam dwa razy. Za pierwszym dostałam zawału, jak zajechałem tramwajem i było już ciemno 😂 Za drugim jechaliśmy tam na obiad po chrzcinach i miałam wrażenie, że chcą zajumać mi samochód xD A wcale nie mam jakiejś mega bryki 😂

Ale ogółem pomysł super, można zaoszczędzić sporo kasy.
    Ja nie mam nic przeciwko pewnym używanym rzeczom, sama jestem za. Ale póki co chce pojeździć i zobaczyć co mi się w ogóle podoba.
    Łóżeczko też już znalazłam, 469zł z szufladą i funkcją późniejszego tapczanika. Ale to już raczej na pewno kupię nowe. 🤷

Co do kolorystyki, to musiałam wczoraj pójść na ugodę i też czarny odpadł. Podoba nam się kolor C1 z czarnym stelażem w Bebetto Torino.
    No i Luna, ja też miałam takie postanowienie, że nie będzie różu i co?
    Gówno. XD
    Od wczoraj sikam na wózkiem który jest szary, różowy i ma różowe kwiatki xD taka jestem super twarda.

Marien, to już Księżniczkowatość lvl max 😂😂😂

Nalgenka,
    Cześć :)
    Też już miałam sny przepełnione krwią. Nic na to nie poradzimy, trzeba je olać:)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak , wy bynajmniej macie sklepy otwarte i sobie pochodzic i popatrzec mozecie,
    My tutaj mamy wszystko zamkniete od grudnia na chwilę obecną do kwietnia, a co dalej zobaczymy, i serio wspolczuje tym mamusiom ktore maja teraz terminy, wszystko zamawiac online bez ogladania dotykania i pattrzenia...

Myslicie ze czarny wozek to przesada ? ja zimę przesiedzę pewnie i tak w domu wiec mysle ze od marca dziecko mialoby juz jakies 6miec a potem cale lato jakas spaceroweczka z tego... hmm... kurczaki to mnie zaskoczylyscie ze jednak idziecie w jasne kolory :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 15:42

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mi się czarne podobają. Tylko boje się właśnie tego ze będzie się bardzo nagrzewał. Ale może wózki maja jakieś super rozwiązania ze mimo wszystko w środku nie robi się gorąco, nie zaglebialam się jeszcze 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawdę tylko wózek będę sprawdzała stacjonarnie, cała reszta idzie przez internet. Nie chcę mi się jeździć, szukać, oglądać... No nie 😅
    A idę w jaśniejsze kolory, bo mąż... Gdyby nie on to oczywiście,że poszłabym w czarny 😅 Ale już sporo mieliśmy sprzeczek, więc postanowiłam też trochę odpuścić.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w 4 tc beta wyszła 19,5... Niewiem, czy spada (bo testy wychodziły na czułości 25), czy testy czulsze mimo wszystko... Generalnie w normie. (N: 9,5-750), ale miałam nadzieje na ten sam wynik tyle, że bez przecinka... Za kilka dni chyba pójdę znowu i zobaczymy 🤦

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    Dziewczyny, w 4 tc beta wyszła 19,5... Niewiem, czy spada (bo testy wychodziły na czułości 25), czy testy czulsze mimo wszystko... Generalnie w normie. (N: 9,5-750), ale miałam nadzieje na ten sam wynik tyle, że bez przecinka... Za kilka dni chyba pójdę znowu i zobaczymy 🤦
    Betę warto skontrolować po 48h, żeby sprawdzić przyrost, więc idź sprawdź w czwartek. 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze zrobili ci TOTAL beta? Bo z tego co gdzies kiedys czytalam to jest roznica pomiedzy total a ... hmmm ? Wlasnie co my badamy ? Beta hcg .... ale co?

Kiedys ktos na innym watku o tym pisal ze sie wystraszyla bo malo cos...

Kurcze slowa mi uciekly do tego..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My badamy beta HCG, a to drugie to jest bodajże total HCG.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to to :) wiec moze mialas zbadana Total hcg ?
    Byly juz takiw przypadki,

Lec na BETE za 2 dni i sie nie zamartwiaj bo wszystko powyzej 5 swiadczy o ciazy 🥰❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ