Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka to prawda, ze jak moj byl na usg prywatnie ze mną i zobaczyl serduszko to poleciala mu lezka, a jak przynioslam mu z kolejnego usg zdjecie to widzialam ze jest okey ale juz nie tak samo... popatrzyl i mowi ze duzo sie nie zmienilo tylko urosl... wiec bardzo bym chciala zeby byl ze mną na kazdym usg...

dajcie znac jak po usg :D

u mnie po 2 dniach bez bolowych dzis zaczely sie klucie jajnika i znow ciągniecie w brzuchu... czyli norma ale jednak zostalo w glowie co to bylo te zabranie ze mine uczucie ciązy... masakra nigdy nie bede spokojna...

chcialam kupic ten detektor tetna ale mieszkam na takiej dziurze na wyspie ze u nas wszedzie online wyprzedane... nigdzie nie ma... a z polski nie ma wysylki do mnie... no przeciez to masakra

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie, wszystko ok, więc szczęśliwa <3
    wyniki badań dobre, maleństwo urosło, usg pokazuje już 11 tc 1d, i termin na 11.10.2021.
    Doktor powiedział, że zagrożenie już mięło, ale cały czas trzeba odpoczywać i uważać. Nie mamy konfliktu serologicznego. Będę robić też test PAPPA.
    Położna mnie zważyła, nic nie przytyłam ale to przez ten brak apetytu, może tak być do 20 tygodnia i to fizjologiczne, mam się nie martwić. Ciśnienie mam za wysokie i mam mierzyć. I za 4 tyg ponownie wizyta :)

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, super! Bardzo się cieszę ze wszystko z dzidzia dobrze 🥰
    Ja do 16 tyg przytyłam aż 700 g 😂 ciekawe jak teraz będzie.
    A co do ceny pappa, moja koleżanka robiła za 300. Wiec niewyspana trafiła na lepsza ofertę :p

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 23 marca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Nadzieja, super! Bardzo się cieszę ze wszystko z dzidzia dobrze 🥰
    Ja do 16 tyg przytyłam aż 700 g 😂 ciekawe jak teraz będzie.
    A co do ceny pappa, moja koleżanka robiła za 300. Wiec niewyspana trafiła na lepsza ofertę :p

Dzieki :) Luna A jak z apetytem? Pamiętam że też nie jadłaś za bardzo mięsa, teraz już możesz?
    Dobrze że nie jestem sama bo słyszałam że nirktore do 9 tyg 2-3kg mają więcej.
    Zresztą ja niska i drobna od zawsze, a kiedyś Długi czas z niedowaga.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Dzieki :) Luna A jak z apetytem? Pamiętam że też nie jadłaś za bardzo mięsa, teraz już możesz?
    Dobrze że nie jestem sama bo słyszałam że nirktore do 9 tyg 2-3kg mają więcej.
    Zresztą ja niska i drobna od zawsze, a kiedyś Długi czas z niedowaga.

Nie mogę patrzeć, dotykać i jeść piersi z kurczaka. Wszystko poza tym już tak 🤪 ale na początku miałam duży problem z jedzeniem. Byłam głodna cały czas a nie miałam ochoty na nic. Przetrwałam pierwszy trymestr głównie na bułkach z serkami kanapkowymi. I pomidory ze śmietana i cebulka to mój hit ciagle 😂😂
    Jeśli chodzi o wagę, ja ciagle mam niedowagę. Takie geny, od zawsze byłam mega szczupła. Do tego jestem dość wysoka. No i nic na to nie poradzę. W każdym razie nie boje się tego ile przytyje 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, No i pieknie 🥰❤ juz mozesz byc spokojniejsza 🥰 zazdroszcze ci tego podgladania❤🥰 I jak wygladal dzidzi? Pewnie widzialas juz raczki nozki 😁😁

Fajnie ze wasza waga sie ktos zajmuje i to sprawdza bo ja tak jak mowie jeszcze nie mialam ani wagi ani wzrostu ani krwi robionej 😂 sama sobie staje na wage to chyba 0.5kg przytylam...
    Wkurza mnie niesamowicie takie podejscie... a moj partner oczywiscie uwaza ze to jest przeciez super! Najlepsze rozwiazanie zeby niczego nie sprawdzac i sie nie doszukiwac a bedzie najlepiej🤦‍♀️
    No wiec tak se zyjemy w niewiedzy teraz..

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 24 marca 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn nie przejmuj się i sama monitoruj wagę.
    To samo z ciśnieniem. Ja od dziś będę.

Tak! cały czas mi się twarz śmieje jak lekarz mi pokazał kopniaka na ekranie😂 niesamowite to wszystko

Ja też nie martwię się że przytuje😁 chyba wreszcie bo całe życie nie mogłam.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja po wejściu do przychodni po prostu idę do zabiegowego żeby mnie zważyli i zmierzyli ciśnienie. Miałam zbyt wysokie i wtedy musiałam mierzyć 2x dziennie, na kolejnej wizycie lekarz na to zerknął i stwierdził ze jest ok. Wagi ostatnio mi nie skomentował nawet, robie to bardziej dla siebie. W karcie ciąży mam wpisana tylko wagę ‚startowa’ 😂

Przyszło mi dziś zamówienie z shein i jestem pozytywnie zaskoczona. Jestem zadowolona ze wszystkiego, jak na taka cenę. Myślałam ze się zawiodę a tu proszę 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cisnienie i wage tez sobie sama badam bo jak narazie to nikt sie nawet tym nie zainteresowal :P ale teraz jak pojde na 12stke to wprost zapytam czy ktos mi wykona podstawowe badania?

Tez otrzymalam zamowienie z shein i wszystko jest mega! <3 tez mialam szok jak otworzylam paczke, wszystko super i nawet z rozmiarem trafilam i dlugosc odpowednia bo jetem dosc wysoka... takze juz widze nasze kolejne zakupy tam :D

Tak ogolem to sie strasznie zadreczam od ostatniego incydentu w weekend jak przestalam czuc ciaze... oczywiscie objawy jakiegos czucia wrocily ale lzejsze, np jak spie i sie budze na siku to nie czuje bolu brzucha, rano po obudzeniu mam miekki brzuch a wczesniej byl lekko spuchniety...w ciagu dnia mam bardzo zadkie klucie... zastanawiam sie czy ja moglabym podjechac na emergency zeby mi zrobii usg? ale co ja powiem ze przyjechalam bo nie boli mnie tak jak bolalo? wyśmieją mnie... wizyta dopiero 15.04 to za 3 tygodnie , obawiam sie ze zwariuje do tego czasu.... a moj prywatny naprawde jest daleko zzeby jehac i sprawdzic czy wszystko wpozadku...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze możesz powiedzieć ze właśnie Cię boli.. 😁 i chcesz żeby sprawdzili czy z dzidzia wszystsko ok. Ja jestem zdania ze lepiej zrobić z siebie wariatkę ale się uspokoić niż czekać tak jak w Teoim przypadku 3 tyg w stresie.
    Na pewno wszystko jest ok skoro nie ma boli i plamien, ale to Twoja decyzja i Twoje samopoczucie ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstepnie zamowilam ten detektor angelsounds z UK , kosztowal mnie wiecej i pewnie jeszcze clo zaplace bo to z UK ale trudno , ma przyjsc po 28.03 wiec moze uda mi sie znalezc to tetno i sie uspokoje.... dopoki nie boli nic mocno i nie plamie to chyba jest okey :)
    ale ciaza to naprawde ogromny stres ....

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam to pokazać, bo umrę. 🙈
    https://zapodaj.net/84d14094c08e6.jpg.html

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤦‍♀️😂 w jakim celu rozrzedza sie nasienie? 😂 i wogole skad ten pomysl?🤦‍♀️😂😂😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia o co w ogóle chodziło, czy to wpis trollowy, czy co... Może zbyt gęsta sperma nie jest idealna do zapłodnienia - nie mam pojęcia.
    Ale sam pomysł syropu... No nie! 🤣
    Chyba, że czegoś nie wiem, ale wątpię, żeby to się sprawdzało i na kaszel i na... Plemniczki 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witajcie po dłuższej nieobecności ✋😉
    Ja dostałam niestety kolejną miesiączkę i tym razem cykl trwał 26 dni czyli dwa dni wcześniej bo mam cykle 28 dniowe i tak sobie myślę, że powodem może byc wcześniejsza owulacja bo tym razem miałam już ja w 11..
    12 d.c.
    Pojechałam 13 dc. Do lekarza na monitoring a tu lekarz szuka pęcherza a on już pękł i było ciałko żółte 😱
    Także tym razem była kilka dni wcześniej .
    No i znów się umówiłam na ocenę owulacji ale tym razem po dwóch ocenach lekarz mówił że będziemy coś radzić dalej. ...🤷
    Czyli coś innego ?
    Jak myślicie owulacja może się przesuwać i od czego to zależy? Macie doświadczenia w tym temacie?
    Poprzedni mój lekarz nie chciał zbadac mi prolaktyny twierdząc, że jest w porządku i kazał mężowi po 4 latach znów zrobić badania nasienia dlatego zmieniłam lekarza.
    Obecny ginekolog odrazu zajął się prolaktyna i dał bromergon i ocena owulacji.
    Ciekawe czy mężowi będzie teraz kazał robić badania czy mi jakieś inne ?
    Większość badań miałam robione i były ok.
    A może da jeszcze szansę jedna nam na ocenę owulacji ?
    Ah....staram się zachować spokój ale już bym chciała żeby było po tym wszystkim męczy mnie już to te wizyty badania pieniądze także bo chodzę prywatnie. Ale to nie zna ceny chce być zdrowa i być w ciąży nie patrzę na pieniądze.
    Mi doskwiera nadal pms i bolące mam zawsze piersi po owulacji już kilka dni aż do miesiączki niestety nerwowa także jestem .
    Poprzedni lekarz zawsze mi mówił że to dobre objawy ze jest pms i regularne cykle .

• Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myślicie jeśli miałam cc w pierwszej ciąży to mogą być jakieś zrosty na macicy których nie widać na USG dopochwowym ?
    Czytałam że to także mogłoby być powodem czasem niepłodności wtórnej. 🤷

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, dawno się nie udzielałam, niw czytałam... Musiałam odpocząć psychicznie po kolejnej cb od forum, nawet już nie mam jak nadrobić waszych postów 🤦 przepraszam że się tak wpieprzam w połowie :)
    Starania u nas narazie na takim etapie że w sumie tylko stary się spuszcza 😂😂, żadnych wyliczeń, żadnych temperatur, nic kompletnie, jak narazie nawet nie chce się starać za bardzo....
    Jutro znowu pobieranie krwi na tarczycę, pojutrze znowu wizyta u Endo, oczywiście powiem jej o kolejnej cb, niech mi ona w końcu pomoże 😭

Bardzo się ciesze ze wasze maluszki rosną w siłę, że już kupujecie wózki, robicie pokoiki, może i mi kiedyś będzie to dane.

Pozdrawiam Was serdecznie ❤️

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alutka, Bardzo fajnie ze zajrzalas do nas na chwilke chociaz ❤ mysle ze niedlugo zawitasz na dluzej ❤🤞
    Badaj sie, bierz co trzeba i kontynuuj na spokojnie ♥️
    Problemu z zajsciem nie masz wiec mysle ze szybko dolaczysz 😘😘

Milka -ciezko mi cos ci doradzic ale widze ze jestes bardzo zaniepokojona cala sytuacja ♥️ interesuje mnie jednak fakt ze mialas owulacje wczesniej np to nie staracie sie caly czas? Tzn wiele razy w cyklu? Tylko czekasz do dni plodnych?
    Jesli moge poradzic to moze wlasnie odpusc umysl i postaraj sie dosuplementowac siebie i partnera witaminami, no i dzialajcie na spontanie np co 2-3dni bez sprawdzania kiedy owulacja?
    Nasienie slugo trzymane w partnerze nie zawsze jest dobre bo moze byc np slabe, i potem nie zdaza doleciec plemniczek.
    W innej kwestii niestety nie pomoge ❤Ale za to mocno trzymam kciuki 🤞

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, ściskam Cię mocno.

Do mnie właśnie przyszło wezwanie do sądu. Jeszcze tego było mi potrzeba 🙄

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Alutka, ściskam Cię mocno.

Do mnie właśnie przyszło wezwanie do sądu. Jeszcze tego było mi potrzeba 🙄

A co narobilas ? 😁 niepotrzebny stres 😑

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ