Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Jestem po Pappie i USG, już moje dziecko nie jest już młodsze niż termin OM.
    Wady wykluczone, ale czekamy na wynik krwi i do odbioru za kilka dni.
    Mózg ma dwie półkule, serduszko szybko bije, słuchaliśmy, kończyny mają po 5 paluszków, maluch nie chciał współpracować :D położył się głową w dół i wszystko zasłaniał , ale nie wariował za bardzo :) Lekarz jak włączył aparat mówi : ale kawał człowieka, macica ładnie się rozrosła.
    Na koniec doktor : " a Pani czuje że to syn czy córka?" powiedziałam, ze mogę mieć niespodziankę, dla mnie tylko ważne że zdrowe ( tak jak i Wam wcześniej mówiłam)
    Moja mama po objawach mówi ze dziewczynka, a mąż marzy o synku.
    No i on : a co Pani tu widzi? Ja - Syn? Tak :D <3
    Gratulacje!
    W końcu mamy tu chłopa! 😍😍😍

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, gratulacje!! 😁 Macie jakieś typy imion?

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3

Mi się od dawna podobał Gabriel lub Jakub, nie wiem jeszcze jakie pomysły będzie miał mój mąż :) choć kiedyś nie protestował słysząc. może i mi się jeszcze zmienić :)
    wiem że zdarza się że prawie całą ciąże niektórzy mają wybrane imię a po porodzie zmieniają ( u mojej siostry tak było)

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Jula😍🥰 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Dzięki dziewczyny <3

Mi się od dawna podobał Gabriel lub Jakub, nie wiem jeszcze jakie pomysły będzie miał mój mąż :) choć kiedyś nie protestował słysząc. może i mi się jeszcze zmienić :)
    wiem że zdarza się że prawie całą ciąże niektórzy mają wybrane imię a po porodzie zmieniają ( u mojej siostry tak było)
    Hej kochana u mnie na tydzien przed zmienionie imiona na takie ktire zawsze mowilam ze nigdy w zyciu bym nie dala
    Dziecku takiego imienia 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy sąd Gabriel, gdyby był boy, więc polecam mocno! 😁
    Piękne imię!
    Jakub również 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja pieknie ❤🥰♥️ Gratulacje ze wszystko dobrze!
    No i jest facet! 💜
    I teoria ze nasze mamy to czują jaka bedzie plec zostala obalona 😁
    Wazne ze zdrowiutki maluszek!

Nie moge doczekac sie swojej 12stki
    Pierwsza w szpitalu 15go
    Druga Prywatnie 19go -na ta licze najbardziej 💜😁

Niewyspana twgo samwgo dnia mamy badanie 🤞

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien, super 🥰
    Na którą masz?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15go w szpitalu na 15.40 PL czasu... 😁 ale podobno to nie bedzie jakies super hiper badanie z tego co mi wiadomo 😁 ale zawsze cos 😁

A ty?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn ja też mam 19.04 :) kontrolną u prowadzącego

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    15go w szpitalu na 15.40 PL czasu... 😁 ale podobno to nie bedzie jakies super hiper badanie z tego co mi wiadomo 😁 ale zawsze cos 😁

A ty?
    Równo 16:00 😁😁😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to extra 🥰 Bedziemy mialy o czym gadac 😁😁😁🤞🤞
    Nadzieja 19go Prywatnie mam na 9.00 PL czasu a ty?

Czy prenatalne robi sie dopochwowo czy przez powloke? Bo gdzies przeczytalam ze dziewczyna miala dopochwowo...

Ja bym chciala znac plec... sprawdzam te zasady itp i wg mnie ten NUB pokazuje mi dziewczynke ale ktos mi na forum napisal ze chlopak...no i mam zagadke 😂😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja obstawiam boya, ale ciekawa jestem co będzie 🖤

A co do badania to różnie, raczej przez powłoki brzuszne, ale jeśli nie mogą czegoś znaleźć, to robią też dopochwowo:)

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn mam na 14.00
    Teraz to już czekamy na Ciebie z informacją czy córcia czy synuś 😄

Ja miałam tylko przez brzuch.
    Ale trzeba się nastawić że może być tak i tak tak jak Niewyspana napisała.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok super 😁😁 doczekac sie nie moge! 🥰 juz za dlugo nie widzialam Bejbusia i znaw zaczynam miec glupie mysli, wiec musi mi ten czas szybko minac 😂😁

Dzis ogladalismy wozek Adamex Reggio Special Edition
    I powiem wam ze recenzje i jego "dizajn" mnie niesamowicie zaskoczyly na plus 🥰🥰 co o nim myslicie?

Niewyspana ciesze sie ze znaw zerocilas do zakupkow i juz ci sie humorek poprawia 😁🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo z dziękuję za podsunięcie Adamexa 😂
    Właśnie wybrałam coś 4 kg lżejszego od mojego Bebetto 😂

Marien, mnie w oczy wpadł Adamex Cristiano, bo spojrzałam przy Twoim na wagi!
    Trzeba jechać obejrzeć.

Ja ogółem mam problem z takimi bardziej prostokątnymi gondolami, wolę te jajowate, ale tutaj waha wygrała 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no kurcze zaciekawilas mnie 🥰 Cristiano tez sliczny !
    Jakies 3kg lzejszy od Reggio , ale musze obejrzec jutro film prezentacyjny na Youtube.
    Obejrzalam wczesniej o Reggio i powiem ze szok , tyle fajnych gadzetow, schowkow itp, troche maly koszyk pod spodem mial ale chyba mi wiekszy nie potrzebny bo i tak na zakupy autem jezdze... Adamexy coraz bardziej przepadaja mi do gustu no i opcja cichego zamykania daszku , latwe skladanie, wymiana gondoli na fotelik samochodowy jednym klikiem... mozna przelozyc raczke na druga strone... no i miejsce na kubek do kawy 🥰🥰😁😁😂😂 taki gadzeciarski jest
    😁 ciesze sie ze adamexy nie tylko mi wpadly w oko 😁

Ciekawi mnie film prezentacyjny o Cristianno 😁😁 Jak obejrzysz na zywo to daj znac 🙏 mam prosbe rowniez jesli moglabys to dla mnie zrobic...
    Jedne z nich maja stelaz Zloty a inne miedziany( jakby rozowe zloto) czy moglabys zrobic mi zdjecia jak to na zywo wyglada? Lepiej zloty czy miedziany? Moze na zywym zdjeciu lepiej mi bedzie wybrac 💙 Jesli nie dasz rade to nic sie nie dzieje 💜

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na strone producenta Adamex i jest troche tych modeli :) Musze sie jeszcze zaglebic😁😁

Tez wole jajowate a najbardziej pasuje mi ten w plastikowym takim fajnym blyszczacym ale moj sie nie zgadza zeby trzumac dziecko w plastikowej kuli , moze to ma atesty itp ale troche go zrozumiem bo ten plastik moze byc ciezki i dziwny oraz grzewczy...

Ja tez chce aby ta gondola sluzyla mi troche i byla bardziej wieksza w bo mamy dom pietrowy tutaj wiec jak bede na dole to bedzie tez lozeczkiem dziecka 😂🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie podobają te bardziej prostokątne i jak na razie wygrywa chyba Bebetto Flavio, ewentualnie Muuvo Slick. Tylko o tym Bebetto nie mogę znaleźć zbyt wiele opinii i recenzji. Musimy w końcu wybrać się do sklepu i na miejscu o nim pogadać. Mam o tyle dobrze ze czeka mnie tylko 5 schodków do pokonywania wiec powinnam dawać radę 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki z propozycje Luna <3 wlasnie sprawdzilam i ....

Muuvo Slick jest ladny ale nie ma zadnej mojej kolorystyki... wiec dla mnie odpada.

Bebeto Flavio - ma bardzo podobny stelaz do Adamex Cristiano Sp.Edition <3 ale Cristiano ma ogromną game kolorystyczną do wyboru :D

Moj partner nie chce takiej gondoli jak ma Cristiano bo mowi ze jego dziecko w plastiku lezec nie bedzie :P a ja ogolem najchetniej to bym kupila ten: Adamex Chantal :P no ale coz.. mamy kompromisy :P

Wiec jak na ta chwile Stoimy za Adamex Reggio ale kosz pod wozkiem podoba mi się z Cristiano :P hahahaa
    ale dobrze ze podsowacie pomysly :) Jest w czym wybierac :D

Nadzieja wpisuję ci KSIĘCIUNIA <3

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien, jeśli będą to zrobię zdjęcia, nie ma problemu. Ale póki co wiem, że będziemy jechać dopiero jakoś w maju:)

A co do plastiku, czemu uważa, że w plastiku? Gondola jest z tego, z czego są wszystkie zrobione. 🙈
    Mógłby tak powiedzieć np o wózku Junama 🙈😅

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ