Wydłużony cykl przy pierwszym miesiącu starań
-
Zawsze miałam regularne miesiączki co 28 dni, pierwszy miesiąc starań i tydzień opóźnienia miesiączki 🥲 naprawdę nie wiem czy to z tego że sobie wkręciłam coś czy jakiś dziwny przypadek. W każdym bądź razie mam pytania
1. Czy jak wam się przedłużył w jednym miesiącu cykl, czy następny był skrócony?
2. Jakiej firmy polecacie testy owulacyjne?
3. Wiem, że to zaprzecza dwóm pozostałym ale: jak nie wkręcać sobie i nie popadać w psychozę na punkcie zajścia w ciążę? -
1. Nie, to tak nie działa. Kolejne możesz mieć normalnie. A wykluczyłaś ciążę? 😉
2. Żadnych. To gadżet, który ani nie jest niezbędny, ani wiarygodny. Możesz tylko czuć dodatkową presję i stres. Skoro jesteście dopiero na początku przygody ze staraniem się o dziecko, to po prostu współżyjcie regularnie co 2/3 dni i obserwuj swoje ciało. Notuj jaki masz śluz, ewentualnie mierz temperaturę. A kasę jaką miałabyś wydać na testy lepiej przeznacz na dobrej jakości suplementy.
3. Nie da się 😁 a jak zaczynasz świrować to idź na spacer albo znajdź nowe hobby 😉
Powodzenia! 🍀🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 09:42
Malojka lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Malojka wrote:Zawsze miałam regularne miesiączki co 28 dni, pierwszy miesiąc starań i tydzień opóźnienia miesiączki 🥲 naprawdę nie wiem czy to z tego że sobie wkręciłam coś czy jakiś dziwny przypadek. W każdym bądź razie mam pytania
1. Czy jak wam się przedłużył w jednym miesiącu cykl, czy następny był skrócony?
3. Wiem, że to zaprzecza dwóm pozostałym ale: jak nie wkręcać sobie i nie popadać w psychozę na punkcie zajścia w ciążę?
2. Żadnej, ale dla mnie najbardziej czytelne były te z testeo i zaraz poniżej będą różne treści, że pokazują przed czasem, są do kitu itd a u mnie pokazały pik w punkt, to był cykl z ciążą. Do dziś mam zdjęcie jak pięknie mi zapikowało 😁
3. idąc tym tokiem na pewno oddala się od siebie szanse na dwie kreski (napięcie, stres, rozżalenie, smutek, rozpacz, natręctwo szukania objawów i wiele innych)
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Insane wrote:1. Nie, to tak nie działa. Kolejne możesz mieć normalnie. A wykluczyłaś ciążę? 😉
2. Żadnych. To gadżet, który ani nie jest niezbędny, ani wiarygodny. Możesz tylko czuć dodatkową presję i stres. Skoro jesteście dopiero na początku przygody ze staraniem się o dziecko, to po prostu współżyjcie regularnie co 2/3 dni i obserwuj swoje ciało. Notuj jaki masz śluz, ewentualnie mierz temperaturę. A kasę jaką miałabyś wydać na testy lepiej przeznacz na dobrej jakości suplementy.
3. Nie da się 😁 a jak zaczynasz świrować to idź na spacer albo znajdź nowe hobby 😉
Powodzenia! 🍀🤞
Zapomniałam napisać - dostałam w 35 dniu cyklu miesiączkę. Dziękuję ❤️
-
Eedzia11 wrote:1. Nie, był normalny, w normalnym czasie. Aby mówić o wydłuzonym cyklu musisz wykluczyć ciążę. Robiłaś test ciążowy?
2. Żadnej, ale dla mnie najbardziej czytelne były te z testeo i zaraz poniżej będą różne treści, że pokazują przed czasem, są do kitu itd a u mnie pokazały pik w punkt, to był cykl z ciążą. Do dziś mam zdjęcie jak pięknie mi zapikowało 😁
3. idąc tym tokiem na pewno oddala się od siebie szanse na dwie kreski (napięcie, stres, rozżalenie, smutek, rozpacz, natręctwo szukania objawów i wiele innych)
Tak, robiłam testy od 5 dpo bo wydawało mi się że mam objawy, tzn ja miałam je, ale widocznie nie były związane z ciążą, bo wszystkie negatywne…więc teraz czekam do samego terminu miesiączki bo to jakaś psychoza była i muszę się ogarnąć w tym miesiącu 🥲 Dziękuję za polecenie testów -
Malojka wrote:Zawsze miałam regularne miesiączki co 28 dni, pierwszy miesiąc starań i tydzień opóźnienia miesiączki 🥲 naprawdę nie wiem czy to z tego że sobie wkręciłam coś czy jakiś dziwny przypadek. W każdym bądź razie mam pytania
3. Wiem, że to zaprzecza dwóm pozostałym ale: jak nie wkręcać sobie i nie popadać w psychozę na punkcie zajścia w ciążę?
Ja odkąd zaczęliśmy się starać o drugie dziecko miałam strasznie rozregulowane cykle normalnie miałam zawsze co 28 dni jak w zegarku. O drugą ciążę która niestety poroniłam staraliśmy się 3 miesiące a moje cykle wyglądały w ten sposób, 34, 30, 25, i później zaszłam w ciążę, ale owulacja mocno mi się przesunęła, ciąża powinna być 7 tygodniowa, a była 5 i niestety poroniłam.
Pytałam lekarza wtedy czy takie rozregulowanie jest normalne powiedział że tak na prawdę wszystko może mieć na to wpływ nawet stres i napięcie związane z staraniamiMalojka lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️94
👨🏻🦱93
13.10.2016 🩵
SN 41+4
4100g 62cm ❤️
14.09.2024 ⏸️
02.10.2024 💔🖤
29.11.2024 ⏸️💞
30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽
-