X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wydłużony cykl przy pierwszym miesiącu starań
Odpowiedz

Wydłużony cykl przy pierwszym miesiącu starań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam regularne miesiączki co 28 dni, pierwszy miesiąc starań i tydzień opóźnienia miesiączki 🥲 naprawdę nie wiem czy to z tego że sobie wkręciłam coś czy jakiś dziwny przypadek. W każdym bądź razie mam pytania
    1. Czy jak wam się przedłużył w jednym miesiącu cykl, czy następny był skrócony?
    2. Jakiej firmy polecacie testy owulacyjne?
    3. Wiem, że to zaprzecza dwóm pozostałym ale: jak nie wkręcać sobie i nie popadać w psychozę na punkcie zajścia w ciążę?

• Insane Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Nie, to tak nie działa. Kolejne możesz mieć normalnie. A wykluczyłaś ciążę? 😉

2. Żadnych. To gadżet, który ani nie jest niezbędny, ani wiarygodny. Możesz tylko czuć dodatkową presję i stres. Skoro jesteście dopiero na początku przygody ze staraniem się o dziecko, to po prostu współżyjcie regularnie co 2/3 dni i obserwuj swoje ciało. Notuj jaki masz śluz, ewentualnie mierz temperaturę. A kasę jaką miałabyś wydać na testy lepiej przeznacz na dobrej jakości suplementy.

3. Nie da się 😁 a jak zaczynasz świrować to idź na spacer albo znajdź nowe hobby 😉

Powodzenia! 🍀🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 09:42

Malojka lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    Zawsze miałam regularne miesiączki co 28 dni, pierwszy miesiąc starań i tydzień opóźnienia miesiączki 🥲 naprawdę nie wiem czy to z tego że sobie wkręciłam coś czy jakiś dziwny przypadek. W każdym bądź razie mam pytania
    1. Czy jak wam się przedłużył w jednym miesiącu cykl, czy następny był skrócony?
    3. Wiem, że to zaprzecza dwóm pozostałym ale: jak nie wkręcać sobie i nie popadać w psychozę na punkcie zajścia w ciążę?
    1. Nie, był normalny, w normalnym czasie. Aby mówić o wydłuzonym cyklu musisz wykluczyć ciążę. Robiłaś test ciążowy?
    2. Żadnej, ale dla mnie najbardziej czytelne były te z testeo i zaraz poniżej będą różne treści, że pokazują przed czasem, są do kitu itd a u mnie pokazały pik w punkt, to był cykl z ciążą. Do dziś mam zdjęcie jak pięknie mi zapikowało 😁
    3. idąc tym tokiem na pewno oddala się od siebie szanse na dwie kreski (napięcie, stres, rozżalenie, smutek, rozpacz, natręctwo szukania objawów i wiele innych)

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Malojka Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    1. Nie, to tak nie działa. Kolejne możesz mieć normalnie. A wykluczyłaś ciążę? 😉

2. Żadnych. To gadżet, który ani nie jest niezbędny, ani wiarygodny. Możesz tylko czuć dodatkową presję i stres. Skoro jesteście dopiero na początku przygody ze staraniem się o dziecko, to po prostu współżyjcie regularnie co 2/3 dni i obserwuj swoje ciało. Notuj jaki masz śluz, ewentualnie mierz temperaturę. A kasę jaką miałabyś wydać na testy lepiej przeznacz na dobrej jakości suplementy.

3. Nie da się 😁 a jak zaczynasz świrować to idź na spacer albo znajdź nowe hobby 😉

Powodzenia! 🍀🤞

Zapomniałam napisać - dostałam w 35 dniu cyklu miesiączkę. Dziękuję ❤️

• Malojka Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    1. Nie, był normalny, w normalnym czasie. Aby mówić o wydłuzonym cyklu musisz wykluczyć ciążę. Robiłaś test ciążowy?
    2. Żadnej, ale dla mnie najbardziej czytelne były te z testeo i zaraz poniżej będą różne treści, że pokazują przed czasem, są do kitu itd a u mnie pokazały pik w punkt, to był cykl z ciążą. Do dziś mam zdjęcie jak pięknie mi zapikowało 😁
    3. idąc tym tokiem na pewno oddala się od siebie szanse na dwie kreski (napięcie, stres, rozżalenie, smutek, rozpacz, natręctwo szukania objawów i wiele innych)

Tak, robiłam testy od 5 dpo bo wydawało mi się że mam objawy, tzn ja miałam je, ale widocznie nie były związane z ciążą, bo wszystkie negatywne…więc teraz czekam do samego terminu miesiączki bo to jakaś psychoza była i muszę się ogarnąć w tym miesiącu 🥲 Dziękuję za polecenie testów

• 94Donia12 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:

Ja odkąd zaczęliśmy się starać o drugie dziecko miałam strasznie rozregulowane cykle normalnie miałam zawsze co 28 dni jak w zegarku. O drugą ciążę która niestety poroniłam staraliśmy się 3 miesiące a moje cykle wyglądały w ten sposób, 34, 30, 25, i później zaszłam w ciążę, ale owulacja mocno mi się przesunęła, ciąża powinna być 7 tygodniowa, a była 5 i niestety poroniłam.
    Pytałam lekarza wtedy czy takie rozregulowanie jest normalne powiedział że tak na prawdę wszystko może mieć na to wpływ nawet stres i napięcie związane z staraniami :)

Malojka lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ