X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wynik badania a laboratorium
Odpowiedz

Wynik badania a laboratorium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ostatnio bylam w laboratorium pobierać krew na hcg. potem byłam w innym. pani powiedziała że trzeba powtarzać w tym samym bo wyniki mogą się znacznie różnić w zależności od laboratorium-metody.
    co mnie dalej zdziwiło normy w laboratorium. w lux medzie przy becie wygląda to dziwnie.
    jakoś 0, 2-1 tydz
    2-3 tydz
    i te wyniki w porównaniu z innymi laboratoriami wskazują że oni liczą ciążę od dnia owulacji?

Bo się w tym pogubilam. I jeszcze jedno-czy pamiętacie jakie wyniki hcg mialyscie właśnie w lux med ok 11 dni po owulacji?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka na innym forum wkleiła normy hcg jakies ustandaryzowane z internetu, wiec tym bardziej nie wiem czemu laboratoria stosuja sobie swoje normy.

iv09i09katk65tr1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ