Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wynik badania a laboratorium
Odpowiedz

Wynik badania a laboratorium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ostatnio bylam w laboratorium pobierać krew na hcg. potem byłam w innym. pani powiedziała że trzeba powtarzać w tym samym bo wyniki mogą się znacznie różnić w zależności od laboratorium-metody.
    co mnie dalej zdziwiło normy w laboratorium. w lux medzie przy becie wygląda to dziwnie.
    jakoś 0, 2-1 tydz
    2-3 tydz
    i te wyniki w porównaniu z innymi laboratoriami wskazują że oni liczą ciążę od dnia owulacji?

Bo się w tym pogubilam. I jeszcze jedno-czy pamiętacie jakie wyniki hcg mialyscie właśnie w lux med ok 11 dni po owulacji?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka na innym forum wkleiła normy hcg jakies ustandaryzowane z internetu, wiec tym bardziej nie wiem czemu laboratoria stosuja sobie swoje normy.

iv09i09katk65tr1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ