X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wynik beta a tydzień ciąży
Odpowiedz

Wynik beta a tydzień ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga_93 Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem mega szczęśliwa! 37 dnia cyklu zrobiłam badanie beta, wyszła 739,70 mIU/ml. Normy są następujące:
    3 tydzień ciąży 5,8-71,2
    4 tydz 9,5-750
    5 tydz 217-7138
    6 tydz 158-31 795
    7 tydz 3 697-63 563 itp

według mnie, dzisiaj rozpoczął się 6 tydzień, ale nie wiem jak interpretować wynik.. W piątek powtórzę test.

Wiem, że lekarz mi lepiej powie, ale jestem tak pobudzona, że postanowiłam prosić Was o opinie!

Z góry dziękuję!

• Magot Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję aga_93 !

Generalnie wynik bety nie określa jednoznacznie tygodnia ciąży- jak widzisz mieścisz się w zakresie od 4-6 tc. Istotny jest jej przyrost w ciągu 48/72 h.
    W prawidłowym przebiegu ciąży wartość b-hcg podwaja swoją wartość po ok. 72h.

Dlatego idź do lekarza na usg. Na jego podstawie określi wiek Twojej ciąży bardziej dokładnie- chyba,że wiesz dokładnie kiedy był "złoty strzał".

Powodzenia!!

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie
    a ujemna beta 4 dni przed okresem 10 dzien po owu????
    jest jeszcze cien szansy???

Brychta
  • Magot Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra jest szansa...
    Beta zaczyna się pojawiać dopiero po zagniezdzeniu zarodka, a to może trwać od 7-12 dni od zapłodnienia. Poczekaj do terminu @ ... Wiem, wiem łatwo się mówi...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ