Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wynik beta a tydzień ciąży
Odpowiedz

Wynik beta a tydzień ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga_93 Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem mega szczęśliwa! 37 dnia cyklu zrobiłam badanie beta, wyszła 739,70 mIU/ml. Normy są następujące:
    3 tydzień ciąży 5,8-71,2
    4 tydz 9,5-750
    5 tydz 217-7138
    6 tydz 158-31 795
    7 tydz 3 697-63 563 itp

według mnie, dzisiaj rozpoczął się 6 tydzień, ale nie wiem jak interpretować wynik.. W piątek powtórzę test.

Wiem, że lekarz mi lepiej powie, ale jestem tak pobudzona, że postanowiłam prosić Was o opinie!

Z góry dziękuję!

• Magot Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję aga_93 !

Generalnie wynik bety nie określa jednoznacznie tygodnia ciąży- jak widzisz mieścisz się w zakresie od 4-6 tc. Istotny jest jej przyrost w ciągu 48/72 h.
    W prawidłowym przebiegu ciąży wartość b-hcg podwaja swoją wartość po ok. 72h.

Dlatego idź do lekarza na usg. Na jego podstawie określi wiek Twojej ciąży bardziej dokładnie- chyba,że wiesz dokładnie kiedy był "złoty strzał".

Powodzenia!!

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie
    a ujemna beta 4 dni przed okresem 10 dzien po owu????
    jest jeszcze cien szansy???

Brychta
  • Magot Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra jest szansa...
    Beta zaczyna się pojawiać dopiero po zagniezdzeniu zarodka, a to może trwać od 7-12 dni od zapłodnienia. Poczekaj do terminu @ ... Wiem, wiem łatwo się mówi...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ