X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wynik beta a tydzień ciąży
Odpowiedz

Wynik beta a tydzień ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga_93 Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem mega szczęśliwa! 37 dnia cyklu zrobiłam badanie beta, wyszła 739,70 mIU/ml. Normy są następujące:
    3 tydzień ciąży 5,8-71,2
    4 tydz 9,5-750
    5 tydz 217-7138
    6 tydz 158-31 795
    7 tydz 3 697-63 563 itp

według mnie, dzisiaj rozpoczął się 6 tydzień, ale nie wiem jak interpretować wynik.. W piątek powtórzę test.

Wiem, że lekarz mi lepiej powie, ale jestem tak pobudzona, że postanowiłam prosić Was o opinie!

Z góry dziękuję!

• Magot Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję aga_93 !

Generalnie wynik bety nie określa jednoznacznie tygodnia ciąży- jak widzisz mieścisz się w zakresie od 4-6 tc. Istotny jest jej przyrost w ciągu 48/72 h.
    W prawidłowym przebiegu ciąży wartość b-hcg podwaja swoją wartość po ok. 72h.

Dlatego idź do lekarza na usg. Na jego podstawie określi wiek Twojej ciąży bardziej dokładnie- chyba,że wiesz dokładnie kiedy był "złoty strzał".

Powodzenia!!

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie
    a ujemna beta 4 dni przed okresem 10 dzien po owu????
    jest jeszcze cien szansy???

Brychta
  • Magot Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra jest szansa...
    Beta zaczyna się pojawiać dopiero po zagniezdzeniu zarodka, a to może trwać od 7-12 dni od zapłodnienia. Poczekaj do terminu @ ... Wiem, wiem łatwo się mówi...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ