Wynik beta hcg 1.20
-
nick nieaktualnyWitam mam problem ponieważ od paru dni bolą mnie nie całe piersi tylko sutki i do tego wynik beta hcg robiony dnia 6.12 wyszedł 1.20 przy normie do 5. Ostatnia miesiączkę miałam 14.11.18 owulacja obliczajac przypadła na 27.11 a razem z partnerem kochalismy się 17-18.11 czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia? Dziś dostałam nie wiem czy nazwać to miesiączka czy plamieniem, pojawiła się krew wyglądała tak jak za każdym razem gdy miałam @ pojawiły się malutkie skrzepy ale prawie że nic nie zostawalo na podpasce tylko najwięcej było na papierze toaletowym jak myślicie mogło dojść do implantacji?
-
Jeśli faktycznie owulacja była 27.11, to beta 1.2 w 9 dpo mogłaby być niska, a mimo to wskazywać na ciążę. Ale! Jeżeli uprawialiście seks tylko 17-18.11 to nie ma szans, przy założeniu, że owulacja była 27.11, że jesteś w ciąży. Owulacja musiałaby nastąpić minimum cztery dni wcześniej - a prawdopodobnie i więcej. Z kolei gdyby tak było to beta wyszłaby zdecydowanie większa, niż 1.2. No i dzisiaj na plamienie implantacyjne jest już zdecydowanie za późno (a hcg rośnie od implantacji dopiero), podsumowując, raczej niestety nie w tym miesiącu.
-
nick nieaktualnyKilka miesięcy temu a mianowicie w lipcu też była taka sytuacja ze @ spóźniła mi się o ponad 40 dni zrobiłam betę i wtedy wynosiła 0.5, ale skoro było by to plamienie implantacyjne to mogą się pojawić w nim skrzepy małe i mniejsze ilości niż ostatnio ale były?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nusia to niestety oznacza, ze Twój wynik jest niższy niż 1.2
1.2 to często taka wartość graniczna od której laboratoria w ogóle badają poziom bhcg. -
nick nieaktualny
-
Bo każde laboratorium ma inaczej. JA w jednym w którym robię, mierzą już od poziomu 0,2, w innym 0,5 a jeszcze w innym 1,2
jeśli masz oznaczone <1,2 to oznacza, ze Twój wynik jest niższy i maszyna go nawet nie mierzy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNusia21 wrote:I bhcg robiona 11.12 okazała się tym samym wynikiem <1.20
Przykro mi i witaj w klubie. Moj dzisiejszy wynik rowniez <1.2 czyli wg wielu placowek laboratoryjnych standardowy wynik ujemny. Nie ma sie tu czego doszukiwac, oprocz braku ciazy, jesli sie badanie wykonalo w odpowiednim terminie. Trzymam kciuki za nastepny cykl -
nick nieaktualnyNawet licząc od ostatniej miesiączki to wczoraj minęło już 4 tygodnie więc myślę że wynik powinien być wiarygodny. Ale martwi mnie dlaczego od czasu przed owulacji mam cały czas aż po dzień dzisiejszy szyjke macicy uniesiona wysoko i średnio miękka,i otwarta bo prawie cały opuszek palca wchodzi i chwilami bolą mnie jajniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 19:59
-