Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Za niski poziom Beta hcg?
Odpowiedz

Za niski poziom Beta hcg?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żona Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jest to mój pierwszy post na forum, dlatego też wybaczcie za wszelkie nieprawidłowości,których tu dokonam :)

Mam 29 lat, od 2.5 roku staramy się z mężem o dzidziusia. Od marca tego roku postanowiliśmy skorzystać z kliniki niepłodności. Okazało się że pojawiają się problemy z pęknięciem pęcherzyka. Pierwszy cykl lecząc się w klinice z pęcherzyka powstała torbiel, drugi cykl dostałam leki na wzrost pecherzyka i zastrzyk na pęknięcie-okazały się za słabe. Cykl kolejny dostałam clo plus pregnyl - pęcherzyk pękł.

Ostatnią miesiączkę miałam 7 lipiec (nieregularne cykle nawet co 36 dni). Dużej nadziei nie miałam, że się uda aczkolwiek przyjechałam z wakacji i zrobiłam test ciążowy - zdziwienie ogromne (ale takie pozytywne że masakra) bo test wyszedł pozytywny:) zrobiłam Beta hcg wczoraj i wyszło tylko 143.02 - a niby już końcówka 4 tygodnia.
    Czy ten wynik kochane nie jest za niski jak na prawie 5 tydzień? Jak sądzicie? Jutro idę na kolejną betę i zobaczę czy się podwoi.

Dodam że jestem osobą hmm u której organizm przeszedł mega zmiany - schudłam 100 kg i dlatego może taka reakcja i strach, że coś moze nie tak przez te schudnięcie.

Wybaczcie, że tak panikuje ale tak bardzo pragnę maleństwa.

Ahh i dodam jeszcze że żelazo kiepskie mi wyszło - 24 :(

2018r. - Początek starań ❤️
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety okej. Ważniejszy jest przyrost :) poczekaj na drugi wynik, by miec co porównywać. :)
    Gratulacje ! :)

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Żona Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, Beta spada :( dziś 78

2018r. - Początek starań ❤️
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiaczke ostatnia 13.07 dzis beta...... 18,300
    https://ibb.co/rGPj1z3
    Wiec jeszcze nizej.
    I sama nie wiem.
    Progesteron 15,800

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ