X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Za wcześnie beta???:(
Odpowiedz

Za wcześnie beta???:(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) Mój problem jest dość złożony...;/ W wielkim skrócie - 3 lata nie miesiączkowałam (bo chciałam "troszkę" schudnąć...;/), w listopadzie 2014 nagle ni z gruchy, po 3 miesiącach bez leków okres powrócił. Pierwszy cykl trwał 33 dni, kolejny 27 i następny też 27. Wszystko jak w zegarku, +/- w połowie cyklu objawy jak przy owulce, od tego dnia bóle piersi aż do miesiączki itd. W tym cyklu jednak coś jest nie tak:( Jest to nasz drugi cykl starań. Zupełnie nie wyczułam owulacji, ale staraliśmy się w potencjalnie płodnych dniach. Okres miał się pojawić 7. marca a tu do tej pory nic... 9. marca robiłam test - wmówiłam sobie, że widzę cień cienia drugiej kreski i pobiegłam na betę - negatywna:( Tymczasem okresu dalej nie ma:(:(:( Za to od dwóch dni mam sporo przezroczystego, ciągnącego śluzu, piersi jeszcze do wczoraj bardzo mnie bolały, teraz już przestają... Pobolewa mnie brzuch i krzyż za to, ale nic nie zapowiada miesiączki - zawsze min. dzień przed śluz zmieniał barwę:( Czy jest możliwe, że owulka się przesunęła i betę wykonałam za wcześnie...? Może jest jeszcze jakaś szansa, że jednak się udało...?:( Bo już nie wiem co o tym myśleć:( Przepraszam, że taki długi wpis, ale chciałam jak najlepiej przybliżyć sprawę:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że owulacja była później, to że program oznaczył ją w danym dniu nie daje 100% pewności, mogła być nawet 3 dni po skoku temperatury. Zrób jeszcze jeden test ciążowy z porannego sikańca.
    Inna opcja: beta za wcześnie
    Kolejna opcja: może po tym drastycznym odchudzaniu organizm jeszcze się nie uregulował i cykl jest wydłużony.
    Ostatnia opcja, której Ci życzę: ciąża! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro miesiączkujesz dopiero od listopada, jest możliwość, że cykl nie zdążył się jeszcze wyregulować i robi Ci psikusy.
    Na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze jeden test (najlepiej z krwi) i z jego wynikiem udała się do lekarza :-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga - dzięki, marzę, żeby to była ciąża...:)

natalia_ - myślę jeszcze przytestować w sobotę i w poniedziałek powtórzyć betę;/ Ale coś czuję, że po prostu za szybko napaliłam się, że już wszystko ok z hormonami...;/ Umówię się też do mojej gin, ale wizyta będzie pewnie dopiero za miesiąc lekko...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ