X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Za wysoki wzrost bety?
Odpowiedz

Za wysoki wzrost bety?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dusia94 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio miałam odwrotny problem, wzrosty o 20%, niski progesteron i ciążę straciłam, teraz znowu się martwię - co mogą oznaczać takie wyniki? Czy to zaśniad? Beta powinna przyrastać 66-100%... Tutaj niecałe 300%:

2021-07-24 09:19:21 135,6 IU/L
    2021-07-22 09:03:14 34,7 IU/L

Progesteron 46,26 ng/mL

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tak wczesnym etapie beta może przyrastać o te 300% :)
    Później na pewno się ustabilizuje i troszkę zwolni, nie panikuj:)

Dusia94 lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Dusia94 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp, trochę mnie uspokoiła :) Staramy się 30 cykli, tym bardziej teraz po poronieniu jest ciężko nie panikować :D

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz betę za kilka dni dwa razy i umów się do lekarza mniej więcej za dwa-trzy tygodnie, powinno być coś widać :)

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia94 i jak tam sytuacja? :)

7u22flw1vl3i5lsf.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ