Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie zagnieżdżenie i pierwsze mdłości 3 dni po owulacji - to w ogóle możliwe?
Odpowiedz

zagnieżdżenie i pierwsze mdłości 3 dni po owulacji - to w ogóle możliwe?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • GoGa_ Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współżyliśmy z mężem 12, 13 i 14 dnia cyklu. Podejrzewam, że owulacja była 13. dnia. Po 3 dniach w nocy (dokładnie z 15. na 16. dc) dostałam lekkiej biegunki i mdłości. Wirusa nie podejrzewam, bo nikt inny nie złapał, nic dziwnego nie jadłam. Po tej nocy do południa 16. dc już czułam się dobrze, a na następny dzień, czyli 17. dc od rana (to dzisiaj) znowu mdłości, które powoli przechodzą. Dodam, że do tej pory codziennie rano piłam kawę, a dzisiaj kompletnie mnie odrzuciło od niej.

I tu moje pytanie: gdzieś czytałam, że przy zagnieżdżaniu może być biegunka, czy to w ogóle możliwe, żeby doszło do zagnieżdżenia już 3 dni po owulacji? I żeby od razu pojawiły się mdłości? Miała któraś z Was tak? Jest sens robić już beta hcg czy czekać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 08:48

madalena1103 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka moim skromnym zdaniem jest to niemozliwe zazwyczaj zagniezdzenie odbywa sie pozniej czytaj od 10 dnia po miemianej owulce :-\ pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że sobie poi prostu wkręcasz te objawy. Albo to grypa żołądkowa. Mdłości + biegunka.

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Nie jest to możliwe tak szybkie zagnieżdżenie się zarodka. Potrzebuje on bowiem minimum 6 dni na dotarcie do macicy, a następnie implantacja w niej. Sądzę, że za dużo o tym myślisz i tym samym się nakrecasz. Beta w tym czasie jest bezsensowna, bo i tak nic nie wykaże, a ty na marne wydasz pieniądze. Poczekaj do terminu @ i wtedy wykonaj test ciążowy. Pozdrawiam.

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • GoGa_ Debiutantka

Wysłany: 14 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam Wam dziewczyny potwierdzić, że to jak najbardziej możliwe :) Może ten wstręt do kawy 3 dni po owulacji nie był związany z zagnieżdżeniem, ale z zapłodnieniem na pewno. Bo okazało się, że jestem w ciąży :) I właśnie dokładnie od tego dnia nie mogę wypić kawy.

Sówka35, Rossanna, madalena1103, Artemisia, Karolka14, karmar, Bergo2, przedszkolanka:), Karolcia89, JagnaaJankowska, Niezwykła lubią tę wiadomość

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 4 dni po owulacji i od wczoraj zloto zaczelo mi brudzic skore. A mialam tak w poprzedniej ciazy ktora niestety poronilam. Ciekawe czy to jakas oznaka ;-) GoGa gratulacje ;-)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ