Zapłodnienie dzień po @ ?
-
Hej laseczki. Ja mam pytanie do zafasolkowanych. Słyszałam, że teoretycznie możliwe jest zajście w ciążę dzień po okresie. Któraś z Was jest potwierdzeniem tej teorii? Albo może macie taki przypadek w bliskim otoczeniu?
-
Teoretycznie - jesli masz cykle krotsze niz 20 dni, to tak jest to mozliwe. Albo jesli nie masz miesiaczki, tylko krwawienie srodcykliczne - jak najbardziej. Masz na mysli dzien po skonczeniu czy dzien po zaczeciu?
Ale jesli masz normalna @ i standardowe cykle, nie ma opcji, ze zajdziesz w czasie @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:18
Anhe lubi tę wiadomość
-
Tez bylam przekonana , ze tak byc nie moze ale moja przyjaciolka zaszla w ciaze wlasnie zaraz po skonczeniu @ A cykle miala normalnej dlugosci. Wiec jest to jednak mozliwe
Anhe lubi tę wiadomość
-
kasiuleks wrote:Tez bylam przekonana , ze tak byc nie moze ale moja przyjaciolka zaszla w ciaze wlasnie zaraz po skonczeniu @ A cykle miala normalnej dlugosci. Wiec jest to jednak mozliwe
Normalnej długości tzn. ile dni? Warto pamiętać, że plemniki są zdolne do zapłodnienia przez 5 dni. Więc załóżmy 6dni miesiączki + 6 życie plemników, mamy 12 dni, co może nam dać cykl 28 dniowy, który uznawany jest za normalny. Tak więc kwestia szczęścia Plus jest wiele czynników, które mogą owulkę przyspieszyć w danym miesiącu: stres, choroba, zmiana klimatu.
Aczkolwiek przyjmuje się, że pierwsze 5 dni cyklu jest dniami w 99,9% bezpiecznymi, jeśli mamy pewność, że to miesiączka, nie krwawienie śródcykliczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:19
Anhe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBardzo rzadko zdarzają się takie przypadki, ale nie jest to wykluczone. Żywotność plemników w dogodnych warunkach to 3-5 dni. Ale nawet w takim przypadku jest to przy cyklach krótkich, nieregularnych lub po prostu kiedy owulacja nastąpi wcześniej niż zazwyczaj. I nie dochodzi do zapłodnienia od razu po @ tylko te kilka dni później - o ile plemniki przeżyją
Anhe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuta jesli twój okres trwał 5 dni a kochałaś się 4 dni po okresie a plemniki potrafią przeżyć w dogodnych im warunkach do 72 godzin a nawet mówi się wg nowych badań że do 5 dni to jest szansa na zajście, ponieważ kochałaś się w 9 dniu cyklu i nawet gdyby dodać te 3 dni gdzie plemniki przetrwały jest to 12dc...a więc wszystko możliwe
-