X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zapłodnienie dzień po @ ?
Odpowiedz

Zapłodnienie dzień po @ ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anhe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Ja mam pytanie do zafasolkowanych. Słyszałam, że teoretycznie możliwe jest zajście w ciążę dzień po okresie. Któraś z Was jest potwierdzeniem tej teorii? Albo może macie taki przypadek w bliskim otoczeniu?

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie - jesli masz cykle krotsze niz 20 dni, to tak jest to mozliwe. Albo jesli nie masz miesiaczki, tylko krwawienie srodcykliczne - jak najbardziej. Masz na mysli dzien po skonczeniu czy dzien po zaczeciu?
    Ale jesli masz normalna @ i standardowe cykle, nie ma opcji, ze zajdziesz w czasie @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:18

Anhe lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylam przekonana , ze tak byc nie moze ale moja przyjaciolka zaszla w ciaze wlasnie zaraz po skonczeniu @ A cykle miala normalnej dlugosci. Wiec jest to jednak mozliwe :)

Anhe lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Tez bylam przekonana , ze tak byc nie moze ale moja przyjaciolka zaszla w ciaze wlasnie zaraz po skonczeniu @ A cykle miala normalnej dlugosci. Wiec jest to jednak mozliwe :)

Normalnej długości tzn. ile dni? Warto pamiętać, że plemniki są zdolne do zapłodnienia przez 5 dni. Więc załóżmy 6dni miesiączki + 6 życie plemników, mamy 12 dni, co może nam dać cykl 28 dniowy, który uznawany jest za normalny. Tak więc kwestia szczęścia :D Plus jest wiele czynników, które mogą owulkę przyspieszyć w danym miesiącu: stres, choroba, zmiana klimatu.
    Aczkolwiek przyjmuje się, że pierwsze 5 dni cyklu jest dniami w 99,9% bezpiecznymi, jeśli mamy pewność, że to miesiączka, nie krwawienie śródcykliczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:19

Anhe lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo rzadko zdarzają się takie przypadki, ale nie jest to wykluczone. Żywotność plemników w dogodnych warunkach to 3-5 dni. Ale nawet w takim przypadku jest to przy cyklach krótkich, nieregularnych lub po prostu kiedy owulacja nastąpi wcześniej niż zazwyczaj. I nie dochodzi do zapłodnienia od razu po @ tylko te kilka dni później - o ile plemniki przeżyją :)

Anhe lubi tę wiadomość

• paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam syna z pierwszego dnia tzn przytulanko bylo pierwszego dnia po okresie pozniej rozlaka na calutki miesiac wiec albo plemniki przetrwaly tak dlugo albo owu ta sie przesunela ,syn ma 3 lata :)

Frufru lubi tę wiadomość

<3
  • juta Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam pytanie czy jest mozliwosc zajscia
    W ciaze 4 dni po okresie moj cykl trwa 27-30 a miesiaczke mam zawsze
    5 dni prosze o szybka odp pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juta jesli twój okres trwał 5 dni a kochałaś się 4 dni po okresie a plemniki potrafią przeżyć w dogodnych im warunkach do 72 godzin a nawet mówi się wg nowych badań że do 5 dni :-) to jest szansa na zajście, ponieważ kochałaś się w 9 dniu cyklu i nawet gdyby dodać te 3 dni gdzie plemniki przetrwały jest to 12dc...a więc wszystko możliwe

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ