Pamiętniki 9 cykl
Dodaj do ulubionych
1 2 3

14 czerwca 2013, 13:30

5 CYKL - bez mierzenia temperatury, termometr poszedł do szuflady. Zrealizowałam plan 3 cykli poglądowych w razie co i to by było na tyle. Ovufriend bezbłędnie obliczał termin od owulacji (wyznaczonej przez system) do @.

Statystyki- dzień (lub dwa) przed @ spadek temperatury a 15 dnia fl krwawienie - fl - 14 DNI
cykle od października: 37, 32, 41, 35, 31 , 30 (trzy ostatnie z ovufriend).

BADANIE NASIENIA:
abstynencja: 4 dni,
objętość ejakulatu 4,9 (norma 1,5-5,00),
ph 7,6 (norma 7,2-8,00),
liczba 48 (norma 15-120,00),
ruch postępowy 55% (norma 32%);
szybki postępowy - 30,
ruch oscylujący - 7,
ilość plemników prawidłowych 4% (dolna granica 4%),
pleminiki patologiczne 96% (górna granica 96%)-
patologia główki 96,
patologia wstawki 43,
patologia witki 12,
pleminiki niedojrzałe 1,
aglutynacja 0 (norma 0-10,00)
agregacja 0% (0-10 norma)
komórki okrągłe <5 (norma 0-5)
liczba leukocytów <0,1 (norma 0-1)
liczba komórek spermatogenezy <0,1 (norma 0-1)
pleminiki żywe 89% (minimum 58)
HOST 82% (minimum 58).

problem z morfologią :(
witaminujemy się: rano:kwas foliowy
w dzień: wit c1000 musujaca, wit e 2x2, od dzsiaj selen 2x1
wieczorem: salfazin do kolacji
dbamy o jąderka: luźne bokserki zamiast slipów, zero komórki w przedniej kieszeni, chłodna woda po prysznicu, spanie nago, chodzenie po domu w luźnych spodenkach bez gatków.
konsultacja z gin na wizycie.

BADANIE TSH,FT3,FT4
tsh - 1,245 (norma 0,55-4,00)
ft3 - 5,25 (norma 3,5-6,5)
ft4 - 16,82 (norma 11,5-22,70)

->chyba dobrze?

Do odbioru wyniki posiewu nasienia, wyniki posiewu wydzieliny
WIZYTA U GIN - wtorek

za jakiś czas wizyta u urologa

Wiadomość wyedytowana przez autora 14 czerwca 2013, 13:42

19 czerwca 2013, 06:34

13 dc

Wczorajsza wizyta u gin : " Z takimi wynikami męża w ciążę pani nie zajdzie"

Miło i pocieszająco, dotego odesłanie do kliniki niepłodności....


U mnie jakiś gronkowiec w nadmiarze- antybiotyk 8 dni, 5 dni coś na ewentualnego grzybka, probiotyk zaraz po. Dni płodne, kolejny cykl w plecy..............
KIEDYŚ SIĘ UDA? KIEDYŚ SIĘ MUSI UDAĆ NO.....

27 czerwca 2013, 11:48

Dzisiaj sobie uświadomiłam, że w zasadzie chciałam urodzić na wiosnę a zatem postarać się od lata. Czyli te wszystkie nieudane próby to był przedwstęp :P

He jak dobrze się pocieszać ;) Ten cykl też do owocnych nie należy - <3 raptem trzy razy, w ostatnich dniach testy pozytywne, dzisiaj też jakaś tam kreska jest.... Nasze chłopaki do owulacji raczej nie przetrwały.

Ja znów mam zapalenie pęcherza - lecze się.

A może w tym roku nie jest nam pisane po prostu?

28 czerwca 2013, 09:48

Tak bardzo chciałabym powiedzieć mojemu mężowi, że się udało....
To chyba moje jedyne największe marzenie
Wiem, że potrzebujemy czasu
I mam nadzieje, że przyjdzie ten czas....

8 lipca 2013, 09:11

32 dc

Do @ jeszcze 3 (prawdopodobnie bo nie mierze temp). Wszystko normalnie, wczoraj kolkowe bóle w prawym jajniku, duże piersi, nie bolą (czyli jak co miesiąc). Cierpliwie czekać do czwartku i zaczynac od nowa.

Dzisiaj mąż wizyta u urologa.

9 lipca 2013, 14:53

Czekając na @ - czyżby cykl 36 dniowy?
Śluz wodnisty - który pojawia się u mnie na kilka dni przed @ daje o sobie znać od wczoraj.

Kolejny już 6 cykl to czas badania hormonów i monitoring

Mąż po wizycie u urologa - wszystko ok, nawet 4% jest ok.

ILE JESZCZE?

10 lipca 2013, 16:54

6 CYKL

11 lipca 2013, 13:48

A może to oczekiwanie ma jednak sens.... Uczy pokory... Dzięki temu kiedy się uda (a mimo wszystko wierzę, że przyjdzie taki dzień), nigdy nie powiem swojemu dziecku, że nie mam czasu albo że jestem zmęczona, bo wtedy przypomne sobie ten czas wyczekiwania, przykrość na widok kolejnej @ i kolejne bezowocne próby.
Może to ma na celu wystawienie nas na próbę...
Nie wiem....
Wiem jednak, że teraz mam czas na swój własny rozwój(aspekt intelektualny i fizyczny),a pozostając w temacie na zbieranie cennych informacji na temat rozwoju małego człowieka.

Zmarnowałam prawie pół roku na życie od @ do owulacji i od owulacji do kolejnej @.
Czas powiedzieć D O Ś Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I zacząć żyć swoim życiem.

13 lipca 2013, 09:06

Badania 3 dc:

LH: 7,01 (ff 2,8-11,3)
FSH: 11,46 (ff 1,9-12,5)

STOSUNEK 1:63 :/

Estradiol: 32,98 (ff 19,5-144,2)
Prolaktyna: 19,13 (2,8-29,20)

Testosteron: 52,63 (15-81)
DHEA-SO4: 183,86 (25,9-460,2)
Androstendion: 3,96 (0,3-3,30) :/

Prawdopodobnie PCOS :/
Teraz w przyszłym tygodniu znowu posiew wymazu a potem usg żeby ocenić jajniki :/

25 lipca 2013, 08:40

Monitoring w 14 dc - wszystko ok. Owulacja z lewego jajnika 23mm pęcherzyk, endometrium 12,5.
Dzisiaj 16dc idę sprawdzić czy pęchol pękł - mam nadzieję, ze tak....., że wszystko jest dobrze...

Pęcherzol pękł :) endo 9mm, ciałko żółte 18mm
Za tydzień badanie progesteronu

Wiadomość wyedytowana przez autora 25 lipca 2013, 21:39

26 lipca 2013, 09:22

Tak się cieszę, ze chociaż tutaj wygląda na to, ze wszystko w porządku. Wygląda...bo podobno jedynym pewnym potwierdzeniem owulacji jest tylko ciąża.

1 sierpnia (7-8dzień fl) - badanie progesteronu
I to ostatnia z zaplanowanych rzeczy. Co dalej? Nie wiem....

Teraz przez te dwa tygodnie czas zapomnieć o ovufriend i o innych forach i w ogóle o temacie ;)
I czekać na @ albo i nie.... (chciałabyś ;))

30 lipca 2013, 20:12

5 DNI PO OWULACJI

- pobolewają nie wiem czy jajniki czy to gazy czy co to, dodatkowo plecy w krzyżu, ale to pewnie od siedzenia bo na "objawy" jeszcze za wcześnie...

CZWARTEK:
-> posiew moczu
-> progesteron

j a k z n o w u s i ę n i e u d a :( to w przyszłym cyklu prolaktyna z obciążeniem
# zaczynam się zastanawiać nad badaniami pcr na chlamydie, mykoplazme i uroplazme (tylko, ze wyniesie mnie to majątek)

1 sierpnia 2013, 20:41

7 DNI PO OWULACJI - 23 dc

progesteron - 17,31 (norma dla fl 4,5-17,8 ) więc chyba dobrze

o posiewie zapomniałam i siknęłam do kibelka ups


Nie wiem co teraz, hormony przebadane, wszystko ok oprócz androstendionu, który przekracza normę, ale pcos nie mam i owulacja jest. Ciekawe czy ten hormon nie ma wpływu na jakość jajka? Nie wiem co dalej?
Czyżby przyczyną niepowodzeń były tylko te 4% prawidłowych plemników?
Co następne-badanie drożnosci? Wrogość śluzu?

Wiadomość wyedytowana przez autora 1 sierpnia 2013, 20:41

7 sierpnia 2013, 07:36

13 DNI PO OWULACJI

test negatywny, temp zmierzona z ciekawości 36,75 czyli standard w II fazie
ALE jutro poleci w dół by przywitać kolejną @ w piątek

Tylko ten inny kremowy nigdy niewystępujący o tej porze śluz namieszał mi w głowie, ehhh.....

8 sierpnia 2013, 20:28

14 DNI PO OWULACJI czyli 30 dc

Temperatura dzisiaj rano nie spadła jak to ma w zwyczaju dzień przed @ i wynosiła 36,79
Temperaura wieczorem dzień przed @ wynosiła już ok 36,6-36,5 a jest 37,7 (być może przez upał)

Albo źle liczyłam faze lutealną albo... jutrzejsza temperatura powie wszystko...


Śluz biały, kremowy nadal jest i mokro, kłuje w podbrzuszu po bokach, piersi bez zmian

Wiadomość wyedytowana przez autora 8 sierpnia 2013, 20:30

9 sierpnia 2013, 05:42

7 C Y K L

no coment

16 sierpnia 2013, 11:00


cykl bez mierzenia, bez testów, bez monitoringu być może nawet bez seksu

CYKL pt. nie zależy mi i jest mi z tym dobrze :)

27 sierpnia 2013, 17:27

Przerwa w staraniach na razie do końca roku.

27 sierpnia 2013, 18:48

Wiadomość wyedytowana przez autora 27 sierpnia 2013, 18:48

25 października 2013, 17:40

ZACZYNAMY JESZCZE RAZ tym razem z pozytywnym nastawieniem i wiarą, że może nie teraz, ale że się uda
1 2 3
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego