X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Pamiętniki W nadziei o lepsze jutro...
Dodaj do ulubionych
1 2 3 4 5

2 czerwca, 06:03

6dpt
Biel
Czekam na betę.
Coraz bardziej tracę juz nadzieję:(

2 czerwca, 14:58

6dpt

Progesteron 14.52
Beta < 2.30

Pękło 💔

Wiadomość wyedytowana przez autora 2 czerwca, 16:58

3 czerwca, 12:31

7dpt
Eh.. wczoraj miałam mega ból brzucha, nie wiem czemu.. może z nerwów ..az musiałam wziąć nospe ... tak.. człowiek mimo wszystko jeszcze się łudzi. Idę jutro i w poniedziałek na betę. Muszę utwierdzić się, że faktycznie się nie udało.
Boli. Kurewsko boli.. I ten żal ściskający serce.
Pamiętnik i forum to jedyne miejsce gdzie mogę uzewnętrznić swoje emocje. Bo nie lubię mówić o tym co boli i co cieszy. Taki typ człowieka. Eh.

4 czerwca, 13:16

8dpt

Ciąży z tego nie będzie ;)

Beta < 2.30
Homocysteina 4.98 (4.44 - 13.56)
Witamina B12 248.20 (187 - 883)
Ferrytyna 26.72 (4.6 - 204)
Kwas foliowy 14.60 (1.6 - 19.5)

7 czerwca, 12:56

30dc

Ja juz po wizycie.
Zrobilam badania z miliony monet
- badania w kierunku trombofilii
- ANA 1
- KIRy
- Immunofenotyp
- zespół antyfosfolipidowy w skład którego wchodzą :
Antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe, ANA2, p/c B2 glikoproteinowe (nie mogę się rozczytac)

Teraz od 1dc mam brać Estrofem w 10dc przyjsc na usg I potem będę miała biopsje i będę robila NK i CD138

Czarna magia dla mnie...

Pytałam się czy warto podać 2 zarodki powiedziała, że jeśli chodzi o blastki to absolutnie.

Odnośnie wit B (248.20) I ferryrny (26.72) powoedziala ze jest w normie i nie muszę brac. Wystarczy pregna start.

No i ten cykl na biopsje kolejny jak Bóg da na transfer.

8 czerwca, 17:15

31dc

Niestety ciąży nie ma :(
Aktualnie czekam na okres i w nowym cyklu robimy biopsje i dopiero w kolejnym cyklu będzie transfer jeśli wszystko pójdzie dobrze:)

Wczoraj leki odstawiłam i złe się czuje, boli okropnie brzuch a małpy brak 🥺

TSH 1.02

Wiadomość wyedytowana przez autora 8 czerwca, 17:46

9 czerwca, 20:23

32 dc
Byłam dziś u diabetologa i ogólnie wkurwiłam się na klinikę bo lekarz z kliniki twierdzi, że ferrytyne i B12 mam w normie a diabetolog, że sporo za mało.
No i mam Szelazo SR jednocześnie z wit C łykać plus Bellamin ale tego nie mieli w aptece musze poszukać gdzie mają.

Ehhh ręce opadają.

Dodam jeszcze, że identyczna syt byla z glukoza i insulina, klinika mowi ze ok a diabetolog ze nieznaczna IO plus stan przedcukrzycowy.

10 czerwca, 15:20

1dc
Boże co za ból.. chyba po tych lekach czuje się okropnie :(
Stresuje się ta biopsja. :/
20.06 idę na usg I wyznaczymy termin biopsji

20 czerwca, 21:56

11dc
Trochę mnie nie było, nawet na forum nie zaglądałam. Chyba musiałam odpocząć.
28.06 mam biopsje + Cd138 + NK.
Dziś odebrałam kilka wyników. To co mnie zastanawia i nie jest w normie:
CD4:CD8 ratio 2,2 (0,9 - 1,9)

MTHFR homozygota
SERPINE1 homozygota wariant 5G/5G
Genotyp KIR Bx (podobno jest ok)
KIR niewykryte: 2DL4del, 2DL5(gr.1), 2DL5(gr.2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1

PTT-LA (APTT sens. LA) 45.3 (31.4 - 43.4)
ANA1 dodatni
ANA 2 słabo dodatni

I co ja mam rozumiec? Reszta w normie badz wykreskowana czy negatywna woec myślę że ok

30 czerwca, 12:24

21dc
28.06 biopsja endometrium- bol może i chwilowy ale okropny. Jeśli będę musiała zrobić to kiedyś ponownie to tylko w znieczuleniu. Amen.

21 lipca, 18:04

Dawno mnie tu nie było. Jakoś opadłam z sił.
Byliśmy dzisiaj u immunologa.
Zalecenia:
- w pierwszej kolejności rozważyć antybiotykoterapię ( czyli dupa jasia z sierpniowego transferu 😭 bo antybiotykna 14dni ponoć)
- do transferu dołączyć G-CSF
W razie słabszego przyrostu endometrium 3/5dni przed transferem 1amp Accofil a 30mln j. domacicznie
- od 2dpt kontynuacja 1/2 ampułki podskórnie co 3 dni i kontynuacja do 12tc.
Terapia poza ChPL
- 5 dni przed transferem -Encorton 7,5mg rani
- Neoparin 40mg /d

W razie Niepowodzenia ET - kontrola alloMLR po 10 tyg

Eh. . Mieliśmy nadzieję na transfer w lipcu, potem w sierpniu a teraz co, dopiero wrzesień? 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora 21 lipca, 18:18

4 września, 21:23

12dc
W piątek bylam na usg, niestety endometrium słabo rośnie, chyba 0,6 było...
Estrofem zwiększony 1-1-2.
Jutro kolejne usg.
Wszystkie badania mam aktualne więc jutro się okaże czy na dniach możemy podchodzić do 2 próby.
Tylko zastanawiam się bo Pani dr mówiła, że jak będzie ok to za 5 dni transfer (przynajmniej tak mąż słyszał, bo ja na tych wizytach wychodzę z połowa wiedzy, chyba się stresuje, że mało pamiętam haha) więc to by był 18dc w sobotę, a z tego co wiem to okno transferowe jesy między 19 a 21dc. Czy to nie będzie kolidowało o ten jeden dzień? Jak ja obliczałam to wychodziło mi, że transfer będzie 20dc w pon bo wiadomo w niedziele nie zrobią.
Zaczynam się stresować, boję się, że znów przełożą transfer i miesiąc czy dwa.
Nie wiem co myśleć.

5 września, 16:47

12dc
Ja juz po usg.. niestety endometrium mało rośnie.. w piątek było 0.6 dzis 0.73 (za pierwszym transferem miałam w 10dc 0.6 a w 13dc 0,95) .
Dostałam Accofil domacicznie i w środę kolejne usg na którym będzie ustalany transfer. Z tego co się dowiedziałam może być w poniedziałek wiec trzymajcie kciuki.

7 września, 18:21

Popłakałam się... w poniedziałek endo miało 0.73 i dostałam Accofil domacicznie a dziś 2dni później endo brzydkie 0.5...
Odstawiamy estrofem, dostałam Duphaston za tydzień wizyta i dostanę jakiś zastrzyk (zolotex? Nie pamiętam nazwy) i po 2 kolejnych tygodniach wizyta i potem od nowa przygotowanie.

Nawet nie miałam pojęcia, że takie coś się może stać.
Zrobilam badanie Progesteronu i Estradiolu I da odpowiedź czy był wyrzut Progesteronu

Estradiol 388.5
Progesteron 0.207

No to co się zwaliło skoro prog jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora 7 września, 20:05

9 października, 16:27

15dc
Od dzisiaj
Estrofem 1-1-1
Lenzetto 1-0-1
Encorton 1,5 - 0 - 0
Cyclogest 1 - 1 - 1
Progesteron Besins 1 - 1 - 1
Plus:
Metformax 1 -0 - 1
Witamina C
Szelazo SR
Pregna Start
Ballamin
Dodatkowo
Symbicort 2x
Bromocorn 0,5tabl

Wlew Accofil jutro
Transfer w piąteczek 14.10 + Embroglue + Atosiban
Od 0dpt Neoparin
Od 2dpt co 3 dni 0,5 Accofilu

Czy jestem obstawiona lekami? Być może.
Czy się uda? Być może.
Czy się boję? Nooo kurde... pewnie, że tak.
5 miesięcy trwało nim mogliśmy podejść do 2 transferu. Tak bardzo pragnę aby się udało...
Cieszę się, że Pani dr dołożyła mi o 1 tabletkę Cyclogestu, bo ostatnio po lekach mialam ładnie bo 36 ale przed lekami tylko 14, więc zasugerowałam Jej czy można dołożyć.
Bo ogólnie wkurza mnie to, że odnośnie transferu byłam już u 3 lekarzy, jutrzejszy wlew będzie u 4 lekarza... moim zdaniem to jest glupie, bo każdemu potem mówić co i jak. Staram się zawsze chodzić tam do max 2 lekarzy ale niestety nie zawsze jest możliwość :/

Śnieżynko moja ukochana, mam nadzieję, że Ci się u mnie spodoba... pamiętaj, że mama nie może się juz doczekać. ❤️

10 października, 07:37

16dc
I znowu się zaczyna . .. stres.
Czy nie zapomnę któregoś leku.
Czy zabrałam wszystkie leki do pracy.
Bo po dopochwowych wszystko leci.
Bo zamiast po pracy jechać do domu musze lecieć do łazienki wziąć wszystkie leki.
Bo człowiek się nie wyspał bo leki od 6:00 biorę, a praca np. na 13:00.
Bo muszę się ukrywać.
Bo się boję.
Bo żyje z zegarkiem w ręce.
Bo mam 12 budzików ustawionych na leki.
Bo muszę tak wyjścia ogarnąć zeby zdążyć z lekiem.
Bo od wstania do zaśnięcia myślę o tym.
Bo mam ogromną nadzieję, żeby się udało.
Bo mam ogromny stres, że się nie uda.
Bo nie wiem jak myśli ogarnąć.
A w dniu transferu będę chwilowo szczęśliwa, że się udało, że doszło do transferu. A potem przyjdzie strach... czy sie udało...
Jedyny plus, że na razie nie mam zastrzyków... dopiero w piątek o 12.30 neoparin. .

12 października, 19:11

18dc

Normalnie już zesrana chodzę 🤣
Cały dzień czekałam na tel od embriologa, bo klinika mi powiedziała, że będą dzwonić 2dni przed, a okazało się, że dzwonią dzień przed... no nic czekam na jutrzejszy telefon.
Boję się cholernie niepowodzenia...
Najgorsze, że już sobie wyobrażam jak będzie pięknie, że rodzinie na święta prezent zrobimy... ale nie ma żadnej gwarancji, że się uda :(
Boje się, że znowu spadnę na pysk.

Kiedyś będzie dobrze i pięknie ♥️

14 października, 06:46

20dc i 0dpt
To dziś! ❤️
Moja kochana ❄️ przyjedziemy dzis z Tata po Ciebie.. proszę, zostań z Nami juz na zawsze ❤️

14 października, 10:51

0dpt
Juz po :) zaraz zjem se zapiekse, a co !
Bylam na sali o 9.06 tak jak w maju a o 9.17 juz leżałam z atosibanem :)
Jakiś spokoj we mnie jest. I dobrze!

17 października, 20:29

3dpt
Do chwili temu było ok, zero stresu, pełen chill...
Aż tu nagle na papierze malusia plameczka w kolorze czerwonym.. I mam nadzieję... że to implantacja, że będę w ciąży... boję się tego myślenia bo boję się rozczarowania :(
Wyniki po accofilu szaleją ale staram się nie panikować, bo mogą być leukocyty do 40tys :)
Chociaż zamiast po 9:00 zrobić badanie (po 12h od iniekcji) walnęłam się i zrobiłam je o 6:20 ...
Przez accofil mam całodzienne zawroty głowy.
1 2 3 4 5