ABC progesteronu i Duphastonu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lulu_ovufriend wrote:Dobry i wartościowy tekst, ja jestem jedną z tych pacjentek, której gin zapisał duphaston "w ciemno" - gratuluję, mamy XXI wiek...
tez brałam w pierwszym miesiącu w ciemno
wiec w tym cyklu wezme go jedynie po monitorowaniu i po owulce -
Nona wrote:Mi też i prywatny gin i na NFZ chcieli dac luteinę tak na oko.
Niby spoko ale sprawdziłam na własna rękę i okazało się ze prg mam ok a luteina niepotrzebnie mogłaby mi zahamować owulacje jakbym w złych dniach brała (nie mierzę tempki wiec nie wiem na 100% kiedy owuluję, a testy owu to nie 100% pewnosc)
dokladnie XXI wiek... -
nick nieaktualny
-
Ja się dołączę. Brałam dupka przez 2-3 cykle na początku starań bo mój gin stwierdził że mam niedomogę lutealną. Na nic nie pomógł. Po tym jak rok się staraliśmy poszłam do niego ale biedaczysko nie mógł wypisać mi skierowania na badania progesteronu bo się nie zna na hormonach (jego słowa, nie moje). W końcu wywalczyłam prywatnie badania progesteronu i poziom wydaje się być ok. Nie będę pisać dokładnie co o tym sądzę, bo jest późno a ja i tak mam dziś mega wk**w na to wszystko.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
Jesli masz tak nieregularne cykle, to zalecam albo monitoring albo metode termiczno-objawowa w celu potwierdzenia owulacji. Progesteron nalezy badac okolo 7dpo.
Monitoring bylby wskazany w tak dlugich cyklach, zeby wykluczyc brak owulacji.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -