Analiza mojego wykresu - poczatkująca
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie zapomnij o sprawdzaniu sluzu i zaobserwuj kiedy jest szczyt śluzu czyli ostatni dzień kiedy śluz ma chociaż jedną cechę płodności ( przezroczysty, rozciągliwy na co najmniej 2-3 cm, daje uczucie śliskości/lubrykacji przy podcieraniu) bo bez tego objawu nie da się nic konkretnego wywnioskować
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję za odpowiedzi wiem, że jeszcze wcześnie ale mam nadzieję, że będziecie zerkać i podpowiadać
Co do śluzu to na razie sucho ale mam zamiar zwrócić na niego uwagę, ostatnio nie miałam..a przynajmniej tak mi się wydawało, był to mój pierwszy cykl z duphastonem. -
nick nieaktualny
-
ja również dołączam się z prośbą o jakieś rady staram się 30 mięsiecy ale to mój pierwszy cykl mierzenia temp. śluz obserowałam już dłuższy czas. ale jestem otwarta na wszelkie rady porady propozycje. z góry dziękuję
-
nick nieaktualnyinka84 wrote:Jak dlugie miewasz cykle?
Gdzie mierzysz temperature?
Jak badasz sluz? Tylko na zewnatrz czy przy szyjce takze?
Poki co ten skok nic jeszcze nie mowi.
Śluz zaczynam obserwować tylko zewnętrznie, na razie od @ nie miałam..dzisiaj pod wieczór zauważyłam minimalnie.
Cykle średnio miewam co 30-34 dni, wcześniej miałam co 27-28 dni, ale odkąd przestaliśmy się zabezpieczać miałam co 30 dni, później 34 ale po duphastonie 31 ostatnio.
Temperaturę badam waginalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 20:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:Na razie lekarz mi tego nie zalecił bo nie wiemy czy pęka czy nie, to dopiero początki monitorowania, w sumie II mies. ale w pierwszym nie było pęcherzyków więc nie ma podstaw by myśleć, że nie pęka. Na razie próbujemy.
Tyle, że prawdziwy monitoring polega na ocenie jak pęcherzyk rośnie + czy potem pęka.
Sama piszesz, że nie wiecie czy pęcherzyk pęka czy nie, więc wg mnie spr tego byłoby priorytetem.
W I mies monitorowania nie było pęcherzyków - kiedy ich nie było?? -
nick nieaktualnyaga.just wrote:Tyle, że prawdziwy monitoring polega na ocenie jak pęcherzyk rośnie + czy potem pęka.
Sama piszesz, że nie wiecie czy pęcherzyk pęka czy nie, więc wg mnie spr tego byłoby priorytetem.
W I mies monitorowania nie było pęcherzyków - kiedy ich nie było?? -
pirelka wrote:Pęcherzyki były, ale nie było żadnego dominującego w terminie między 10-14 d.c. tak jak ginekolog zaleca sprawdzanie. Teraz w 13 d.c. jest dominujący.
Jeśli mam być szczera - szukałabym innego gina, który spr wszystko od początku do końca. To, ze nie było dominującego pęcherzyka 10-14 dc nie oznacza, że nie było go później.
Teraz niby pęcherzyk jest, ale nie wiesz czy pękł. Gin też nie za bardzo przejął się spr, nie zalecił kontroli.
Monitoring powinien dać Ci odp czy owulacja była czy nie - czy pęcherzyk pękł czy nie. A Ty nadal tak naprawdę nic nie wiesz. Czy jest sens takiego monitoringu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻeby nowego wątku nie zakładać, tutaj napiszę, mój wykres jest bez sensu dla mnie, czy któraś może coś mi o nim powiedzieć? Ovu wyznaczył mi owulacje, ale czy ona była rzeczywiście, śluz pokrywa mi się z braniem octu, wiec nie wiem czy to nie jego sprawka.
-
nick nieaktualny