X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę te wykresy z dwiema kreskami już od 10dpo to lekko można stracić nadzieje 😆
    Zobaczymy☺️

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała która polipa szyjki macicy i jak go czuła jak papier toaletowy w pochwie😁

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Jak widzę te wykresy z dwiema kreskami już od 10dpo to lekko można stracić nadzieje 😆
    Zobaczymy☺️

Wiem, wiem. Ja mialam dopiero w 13dpo wiec dopiero po tym dniu trace nadzieje😅 dzis 5dpo, pieresze testowanie w srode! 🍀 mi tez ciezko jakiekolwiek objawy wylapac oprocz zmeczenia, ktore po prostu jest spowodowane gorszym snem lub praca, wzdeciami spowodowanymi czasem niewlasciwa dieta, oraz ciezkie piersi, ktore mam zawsze podczas brania duphaston🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Dziewczyny cały czas się martwię może to chormony ciążowe ale chce mi się płakać boję się że z tej ciąży będą nici cały czas mam śluz różowy biorę dupka a takie plamienia podobno mam z polipa na szyjce nie wiem nie badam tam jak narazie bo nie wolno grzebać brzuch jest cały czas twardawy i czuje bolesny jajnik ten cięty ale podobno to jemu chcie zachciało owulacji i on sprawił ta ciążę jestem w domu czuć się w miarę dobrze czuje ale cały czas smutna

Kika a bierzesz nospe na te twardnienie brzucha?

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Wiem, wiem. Ja mialam dopiero w 13dpo wiec dopiero po tym dniu trace nadzieje😅 dzis 5dpo, pieresze testowanie w srode! 🍀 mi tez ciezko jakiekolwiek objawy wylapac oprocz zmeczenia, ktore po prostu jest spowodowane gorszym snem lub praca, wzdeciami spowodowanymi czasem niewlasciwa dieta, oraz ciezkie piersi, ktore mam zawsze podczas brania duphaston🤔

Moj ginekolog powiedział mojej szwagierce ze każdy objaw miesiączkowy tez może być ciążowym wiec zawsze jest 50/50 bo ona na sile szukała co miesiąc. A ja szczerze wole już założyć ze to na miesiączkę i się miło zaskoczyć :)
    A ja mam nudne te cykle wiec u mnie nie ma nawet co na sile szukać objawow 😂😂

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Kika a bierzesz nospe na te twardnienie brzucha?

Tak mam 3x 1 duphaston i nospe 2x2 dziennie ale tak jakoś czuje się na okres silny ból jajników i takie dziwne parcie jak by chciał się organizm tego pozbyć

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Tak mam 3x 1 duphaston i nospe 2x2 dziennie ale tak jakoś czuje się na okres silny ból jajników i takie dziwne parcie jak by chciał się organizm tego pozbyć

Może bierz nospe 3 razy dziennie. Jak mi w ciąży twardniał mega brzuch to właśnie 3 razy dziennie ją brałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I leż dużo, nie dźwigaj. Nie chodź też na długie spacery bo każdy wysiłek skutkuje twardnieniem brzucha. To parcie to zapewne rozciąganie macicy, jest to normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 15:52

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już raz w ciąży ale kompletnie inaczej się czułam

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Byłam już raz w ciąży ale kompletnie inaczej się czułam

No różne ciąże są, nie wiem od czego to zależy. Ale dużo dziewczyn właśnie ma z początku bóle brzucha i jajników. Jedynie to twardnienie brzucha nie jest niczym dobrym. Aby do tego piątku, jak już będzie pęcherzyk ciążowy to na spokojnie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 17:19

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    No różne ciąże są, nie wiem od czego to zależy. Ale dużo dziewczyn właśnie ma z początku bóle brzucha i jajników. Jedynie to twardnienie brzucha nie jest niczym dobrym. Aby do tego piątku, jak już będzie pęcherzyk ciążowy to na spokojnie ❤️

Oby wytrzymać do piątku jak już będzie pęcherzyk to będę spać spokojnie potem serduszko i zleci a w listopadzie końcem Felicja albo chłopczyk to nie wiem

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Oby wytrzymać do piątku jak już będzie pęcherzyk to będę spać spokojnie potem serduszko i zleci a w listopadzie końcem Felicja albo chłopczyk to nie wiem

Wow piękne imię😍

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Wow piękne imię😍
    Nazwałam tak bo przyśnił mi się dziadek zmarły a on miał Felix na imi i jakoś tak że Felicje mi daje i tak jakoś mówię a chłopiec to nie wiem serca były dzień przed owulacja więc pewnie 2 dziewka bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 20:13

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Nazwałam tak bo przyśnił mi się dziadek zmarły a on miał Felix na imi i jakoś tak że Felicje mi daje i tak jakoś mówię a chłopiec to nie wiem serca były dzień przed owulacja więc pewnie 2 dziewka bedzie

Imię śliczne 😀❤️

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie negatyw wiec już czekam na jutro lub wtorek @ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 10:35

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    U mnie negatyw wiec już czekam na jutro lub wtorek @ :)

Nie lubie🥺🥺🥺

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba myśleć pozytywnie to się uda w następnym cyklu

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny cykl następne możliwości :)
    Test negatywny dziś i śluz zabarwiony ciut ciut na brąz wiec dla mnie to już wystarczający znak ze nici z tego ☺️

Trzymam kciuki❤️🍀

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Następny cykl następne możliwości :)
    Test negatywny dziś i śluz zabarwiony ciut ciut na brąz wiec dla mnie to już wystarczający znak ze nici z tego ☺️

Trzymam kciuki❤️🍀
    . Dzięki też mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 19:42

xvwb1994 lubi tę wiadomość

Marcelina 12.01.2018
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kika, staraj się nie smucić, bo to też wpływa bardzo na przebieg początku ciąży, wiem, że ciężko tak się nie przejmować, ale odpoczywaj dużo i włączaj sobie jakieś komedie, dużo endorfinek teraz Ci trzeba i spokoju. A co do dziadka. Mnie jak się śni bliska ciocia albo dziadek to zawsze coś się wydarzy u mnie, co mi wywraca trochę życie, jak są uśmiechnięci we śnie, to zwiastuja coś dobrego, a jak smutni, to niestety jakis problem. U mnie za każdym razem się sprawdza. Myślę, że Twój sen to dobry zwiastun. 😊😊😊

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ