Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, tez, ze mialas przepisany Duphaston. Powinien pomoc utrzymac i na ewentualne plamienia.

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ :)

trzymam kciuki za was dziewczyny! ❤️🍀

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    U mnie @ :)

trzymam kciuki za was dziewczyny! ❤️🍀

Ehhh, tule🥺
    Dziekuje❤️Czekam na testowanie choc wydaje mi sie, ze przez ta glupia szczepionke nie mialam w ogole owulacji😒
    W ogole zrobilam dawke przypominajaca bo inaczej mialabym kwarantanne w PL jak niedlugo przylatuje bo mija mi 9 miesiecy od dawki drugiej, a kilka dni pozniej zdjeli wszystkie restrykcje dla przylatujacych🙄 no pech!

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide do ginekologa prywatnie znam go bo prowadził moja pierwsza ciąże

Jak to w szpitalu ujęli jajo spławione
    Zaczyna dawać objawy
    Córka rozlała mleko jak ścierałam to musiałam iść zwymiotować bardzo mocno drażni mnie zapach produktów mlecznych
    Silny ból piersi i zawroty głowy o poranku

xvwb1994, Natka23, Księżna lubią tę wiadomość

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajcie mi wskazówki odnośnie testów owulacyjnych. Dziś pokazał mi się dziwnie szybko sluz jak białko i to duzo, dwa razy juz dzis się tak ciągnął 😅. To szybko sięgnęłam po test jeszcze z pierwszego moczu i wyszły dwie kreski, tylko ta druga taka jasna, na ulotce napisane, że traktować jak negatywny, a jak będą dwie mocne to jak pozytywny. A jak jest w praktyce? Dodam tez, ze wczoraj z mężem jak to mówicie serduszkowalismy, czy taki sluz to ewentualnie może też po tym być na drugi dzień? Coś tam czytałam o tym, ale juz zgłupiałam. W sumie za wcześnie na owu.

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna wrote:
    Dziewczyny, dajcie mi wskazówki odnośnie testów owulacyjnych. Dziś pokazał mi się dziwnie szybko sluz jak białko i to duzo, dwa razy juz dzis się tak ciągnął 😅. To szybko sięgnęłam po test jeszcze z pierwszego moczu i wyszły dwie kreski, tylko ta druga taka jasna, na ulotce napisane, że traktować jak negatywny, a jak będą dwie mocne to jak pozytywny. A jak jest w praktyce? Dodam tez, ze wczoraj z mężem jak to mówicie serduszkowalismy, czy taki sluz to ewentualnie może też po tym być na drugi dzień? Coś tam czytałam o tym, ale juz zgłupiałam. W sumie za wcześnie na owu.

Może być restki spermy
    A testy owulacyjne nie robi się z rannego moczu tylko z kolejnego należy przed nim ograniczyć picie przynajmniej 2h przed i codziennie o tej samej poże test dodatni jet wtedy gdy są 2 takie same kreski albo kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej
    Oraz najlepiej wykonywać testy wieczorem wtedy stężenie jest podobno najwyższe

Marcelina 12.01.2018
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Widze, tez, ze mialas przepisany Duphaston. Powinien pomoc utrzymac i na ewentualne plamienia.
    Tak mam duphaston I zrozum tu lekarza tu ci daje leki a na wypisie pisze ze poronione splawione jajo płodowe

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna wrote:

Księżna ja robię testy owu raz dziennie bliżej owu, a jak widze kreska juz naprawdę mocni ciemna to rano i wieczorem. Nigdy pierwszy mocz, przed zrobieniem testu powstrzymaj się około 2h z piciem. :) podobno około 20/22 jest najmocniejsze stężenie LH. Tak jak kika pisała pozytyw jest jak są kreski tak samo mocno ciemne albo ta jedna mocniejsza od kontrolnej. Ja np mam zawsze tak ze maksymalnie tak samo mocne są. A potem juz spada. A śluz gin mówił żeby obserwować nawet kilka razy dziennie bo on się zmienia. :)

W ostatnim cyklu miałam pęcherzyk 20mm a śluz myślałam ze jakiś słaby a ginekolog mówił ze już płodny. Badanie miałam popołudniu a śluz tylko rano zbadałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 14:01

Księżna lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Badałam dzis progesteron i wynik 7 dpo to 12.99 myślicie ze owu była ??
    W poprzednim cyklu mialam ciaże biochemiczna i tak naprawdę nie wiem kiedy ewentualnie mogę zacząć testować bo jak bedzie pozytyw to mam włączyć duphaston.
    Ja najchętniej juz bym go wziela jeżeli tylko ma mi pomóc.
    Bardzo się boję

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej dziewczynki
    W poprzednim cyklu mialam ciaże biochemiczna i tak naprawdę nie wiem kiedy ewentualnie mogę zacząć testować bo jak bedzie pozytyw to mam włączyć duphaston.
    Bardzo się boję
    Ale co testować ciążę czy owulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 18:16

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej dziewczynki
    Bardzo się boję

Ja badałam ostatnio progesteron to miałam potwierdzona owulacje i pęknięcie pęcherzyka a wynik 7dpo był 5.44 :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja badałam ostatnio progesteron to miałam potwierdzona owulacje i pęknięcie pęcherzyka a wynik 7dpo był 5.44 :)

Ja swoje owulacje mam ogolnie bardzo późno i mam Pcos.
    W 21 dc na monitoringu byl pecherzyk 20 mm i test owacyjny wyszedl pozytywny dzis dlatego zbadałam progesteron zeby sprawdzić czy było pęknięcie i czy była owulacja.
    Ale teraz się zastanawiam kiedy zrobic test ciazowy czy lepiej skoczyć na bete za kilka dni .
    A ty kiedy testujesz??

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    W 21 dc na monitoringu byl pecherzyk 20 mm i test owacyjny wyszedl pozytywny dzis dlatego zbadałam progesteron zeby sprawdzić czy było pęknięcie i czy była owulacja.
    Ale teraz się zastanawiam kiedy zrobic test ciazowy czy lepiej skoczyć na bete za kilka dni .
    A ty kiedy testujesz??
    Najlepiej w dzień spodziewanej miesiączki iść na bhcg albo 14 dni od owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 18:35

Marcelina 12.01.2018
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Najlepiej w dzień spodziewanej miesiączki iść na bhcg albo 14 dni od owulacji

W takim razie będę czekać grzecznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej dziewczynki
    Bardzo się boję

Ola myślę, że spokojnie możesz nawet jutro zacząć testować. Jeśli masz zalecenie brania duphastonu od razu po pozytywnym teście to najlepiej wyłapać nawet najmniejszy bladzioch na teście i sięgnąć po ten duphaston wtedy

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Ola myślę, że spokojnie możesz nawet jutro zacząć testować. Jeśli masz zalecenie brania duphastonu od razu po pozytywnym teście to najlepiej wyłapać nawet najmniejszy bladzioch na teście i sięgnąć po ten duphaston wtedy

Jutro kupie testy po pracy i w czwartek zrobię.
    Ewentualnie w weekend skocze na bete w sobotę bedzie 11 dzien wiec może coś juz wyjdzie.
    Od wczoraj caly czas ziewam, jest mi zimno i mam dreszcze co jakiś czas. W tamtym cyklu było podbnie wiec zobaczymy co to z tego wyjdzie

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    A ty kiedy testujesz??

Tez mam policystyczne jajniki. U mnie owu 14-15dc :)
    Masz dobry progesteron. Widziałam wykresy z ciążami gdzie progesteron wynosił 9 w 7dpo. Ginekolog mówił ze jak ma być ciąża to ten progesteron będzie rósł, jeśli masz coś na wsparcie progesteronu to po dodatnim teście ciążowym zaleca się brać :) ale to już lekarz Ci pewnie powie co i jak. Ja betę bym badała 12dpo najwcześniej :)

U mnie już po testowaniu aktualnie drugi dzień miesiączki. Jutro zaczynam brać NAC przez 5 dni.
    Polecam przy pcos

Magdak lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Jutro kupie testy po pracy i w czwartek zrobię.
    Ewentualnie w weekend skocze na bete w sobotę bedzie 11 dzien wiec może coś juz wyjdzie.
    Od wczoraj caly czas ziewam, jest mi zimno i mam dreszcze co jakiś czas. W tamtym cyklu było podbnie wiec zobaczymy co to z tego wyjdzie

Trzymam kciuki, żeby było pozytywnie 🤞🙂

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za podpowiedzi i trzymam kciuki za wasze testowanie. ☺

Natka23, xvwb1994 lubią tę wiadomość

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby było pozytywnie 🤞🙂

Nie dziekuje 🙂
    Dam znać jak się wszystko wyjasni

Natka23 lubi tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ