Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:U mnie @
trzymam kciuki za was dziewczyny! ❤️🍀
Ehhh, tule🥺
Dziekuje❤️Czekam na testowanie choc wydaje mi sie, ze przez ta glupia szczepionke nie mialam w ogole owulacji😒
W ogole zrobilam dawke przypominajaca bo inaczej mialabym kwarantanne w PL jak niedlugo przylatuje bo mija mi 9 miesiecy od dawki drugiej, a kilka dni pozniej zdjeli wszystkie restrykcje dla przylatujacych🙄 no pech! -
Jutro ide do ginekologa prywatnie znam go bo prowadził moja pierwsza ciąże
Jak to w szpitalu ujęli jajo spławione
Zaczyna dawać objawy
Córka rozlała mleko jak ścierałam to musiałam iść zwymiotować bardzo mocno drażni mnie zapach produktów mlecznych
Silny ból piersi i zawroty głowy o porankuxvwb1994, Natka23, Księżna lubią tę wiadomość
Staranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Dziewczyny, dajcie mi wskazówki odnośnie testów owulacyjnych. Dziś pokazał mi się dziwnie szybko sluz jak białko i to duzo, dwa razy juz dzis się tak ciągnął 😅. To szybko sięgnęłam po test jeszcze z pierwszego moczu i wyszły dwie kreski, tylko ta druga taka jasna, na ulotce napisane, że traktować jak negatywny, a jak będą dwie mocne to jak pozytywny. A jak jest w praktyce? Dodam tez, ze wczoraj z mężem jak to mówicie serduszkowalismy, czy taki sluz to ewentualnie może też po tym być na drugi dzień? Coś tam czytałam o tym, ale juz zgłupiałam. W sumie za wcześnie na owu.
-
Księżna wrote:Dziewczyny, dajcie mi wskazówki odnośnie testów owulacyjnych. Dziś pokazał mi się dziwnie szybko sluz jak białko i to duzo, dwa razy juz dzis się tak ciągnął 😅. To szybko sięgnęłam po test jeszcze z pierwszego moczu i wyszły dwie kreski, tylko ta druga taka jasna, na ulotce napisane, że traktować jak negatywny, a jak będą dwie mocne to jak pozytywny. A jak jest w praktyce? Dodam tez, ze wczoraj z mężem jak to mówicie serduszkowalismy, czy taki sluz to ewentualnie może też po tym być na drugi dzień? Coś tam czytałam o tym, ale juz zgłupiałam. W sumie za wcześnie na owu.
Może być restki spermy
A testy owulacyjne nie robi się z rannego moczu tylko z kolejnego należy przed nim ograniczyć picie przynajmniej 2h przed i codziennie o tej samej poże test dodatni jet wtedy gdy są 2 takie same kreski albo kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej
Oraz najlepiej wykonywać testy wieczorem wtedy stężenie jest podobno najwyższeStaranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Magdak wrote:Widze, tez, ze mialas przepisany Duphaston. Powinien pomoc utrzymac i na ewentualne plamienia.Staranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Księżna wrote:Dziewczyny, dajcie mi wskazówki odnośnie testów owulacyjnych. Dziś pokazał mi się dziwnie szybko sluz jak białko i to duzo, dwa razy juz dzis się tak ciągnął 😅. To szybko sięgnęłam po test jeszcze z pierwszego moczu i wyszły dwie kreski, tylko ta druga taka jasna, na ulotce napisane, że traktować jak negatywny, a jak będą dwie mocne to jak pozytywny. A jak jest w praktyce? Dodam tez, ze wczoraj z mężem jak to mówicie serduszkowalismy, czy taki sluz to ewentualnie może też po tym być na drugi dzień? Coś tam czytałam o tym, ale juz zgłupiałam. W sumie za wcześnie na owu.
Księżna ja robię testy owu raz dziennie bliżej owu, a jak widze kreska juz naprawdę mocni ciemna to rano i wieczorem. Nigdy pierwszy mocz, przed zrobieniem testu powstrzymaj się około 2h z piciem. podobno około 20/22 jest najmocniejsze stężenie LH. Tak jak kika pisała pozytyw jest jak są kreski tak samo mocno ciemne albo ta jedna mocniejsza od kontrolnej. Ja np mam zawsze tak ze maksymalnie tak samo mocne są. A potem juz spada. A śluz gin mówił żeby obserwować nawet kilka razy dziennie bo on się zmienia.
W ostatnim cyklu miałam pęcherzyk 20mm a śluz myślałam ze jakiś słaby a ginekolog mówił ze już płodny. Badanie miałam popołudniu a śluz tylko rano zbadałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 14:01
Księżna lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Hej dziewczynki
Badałam dzis progesteron i wynik 7 dpo to 12.99 myślicie ze owu była ??
W poprzednim cyklu mialam ciaże biochemiczna i tak naprawdę nie wiem kiedy ewentualnie mogę zacząć testować bo jak bedzie pozytyw to mam włączyć duphaston.
Ja najchętniej juz bym go wziela jeżeli tylko ma mi pomóc.
Bardzo się boję -
Ola-Ola1992 wrote:Hej dziewczynki
W poprzednim cyklu mialam ciaże biochemiczna i tak naprawdę nie wiem kiedy ewentualnie mogę zacząć testować bo jak bedzie pozytyw to mam włączyć duphaston.
Bardzo się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 18:16
Marcelina 12.01.2018 -
Ola-Ola1992 wrote:Hej dziewczynki
Bardzo się boję
Ja badałam ostatnio progesteron to miałam potwierdzona owulacje i pęknięcie pęcherzyka a wynik 7dpo był 5.44
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Ja badałam ostatnio progesteron to miałam potwierdzona owulacje i pęknięcie pęcherzyka a wynik 7dpo był 5.44
Ja swoje owulacje mam ogolnie bardzo późno i mam Pcos.
W 21 dc na monitoringu byl pecherzyk 20 mm i test owacyjny wyszedl pozytywny dzis dlatego zbadałam progesteron zeby sprawdzić czy było pęknięcie i czy była owulacja.
Ale teraz się zastanawiam kiedy zrobic test ciazowy czy lepiej skoczyć na bete za kilka dni .
A ty kiedy testujesz?? -
Ola-Ola1992 wrote:Ja swoje owulacje mam ogolnie bardzo późno i mam Pcos.
W 21 dc na monitoringu byl pecherzyk 20 mm i test owacyjny wyszedl pozytywny dzis dlatego zbadałam progesteron zeby sprawdzić czy było pęknięcie i czy była owulacja.
Ale teraz się zastanawiam kiedy zrobic test ciazowy czy lepiej skoczyć na bete za kilka dni .
A ty kiedy testujesz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 18:35
Marcelina 12.01.2018 -
nick nieaktualnyOla-Ola1992 wrote:Hej dziewczynki
Bardzo się boję
Ola myślę, że spokojnie możesz nawet jutro zacząć testować. Jeśli masz zalecenie brania duphastonu od razu po pozytywnym teście to najlepiej wyłapać nawet najmniejszy bladzioch na teście i sięgnąć po ten duphaston wtedy -
Natka23 wrote:Ola myślę, że spokojnie możesz nawet jutro zacząć testować. Jeśli masz zalecenie brania duphastonu od razu po pozytywnym teście to najlepiej wyłapać nawet najmniejszy bladzioch na teście i sięgnąć po ten duphaston wtedy
Jutro kupie testy po pracy i w czwartek zrobię.
Ewentualnie w weekend skocze na bete w sobotę bedzie 11 dzien wiec może coś juz wyjdzie.
Od wczoraj caly czas ziewam, jest mi zimno i mam dreszcze co jakiś czas. W tamtym cyklu było podbnie wiec zobaczymy co to z tego wyjdzie -
Ola-Ola1992 wrote:Ja swoje owulacje mam ogolnie bardzo późno i mam Pcos.
A ty kiedy testujesz??
Tez mam policystyczne jajniki. U mnie owu 14-15dc
Masz dobry progesteron. Widziałam wykresy z ciążami gdzie progesteron wynosił 9 w 7dpo. Ginekolog mówił ze jak ma być ciąża to ten progesteron będzie rósł, jeśli masz coś na wsparcie progesteronu to po dodatnim teście ciążowym zaleca się brać ale to już lekarz Ci pewnie powie co i jak. Ja betę bym badała 12dpo najwcześniej
U mnie już po testowaniu aktualnie drugi dzień miesiączki. Jutro zaczynam brać NAC przez 5 dni.
Polecam przy pcos
Magdak lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnyOla-Ola1992 wrote:Jutro kupie testy po pracy i w czwartek zrobię.
Ewentualnie w weekend skocze na bete w sobotę bedzie 11 dzien wiec może coś juz wyjdzie.
Od wczoraj caly czas ziewam, jest mi zimno i mam dreszcze co jakiś czas. W tamtym cyklu było podbnie wiec zobaczymy co to z tego wyjdzie
Trzymam kciuki, żeby było pozytywnie 🤞🙂