X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Nie dziekuje 🙂
    Dam znać jak się wszystko wyjasni

Oki. To czekamy 🙂

Żelka1990 lubi tę wiadomość

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tez mam policystyczne jajniki. U mnie owu 14-15dc :)
    Masz dobry progesteron. Widziałam wykresy z ciążami gdzie progesteron wynosił 9 w 7dpo. Ginekolog mówił ze jak ma być ciąża to ten progesteron będzie rósł, jeśli masz coś na wsparcie progesteronu to po dodatnim teście ciążowym zaleca się brać :) ale to już lekarz Ci pewnie powie co i jak. Ja betę bym badała 12dpo najwcześniej :)

U mnie już po testowaniu aktualnie drugi dzień miesiączki. Jutro zaczynam brać NAC przez 5 dni.
    Polecam przy pcos

Lekarz właśnie powiedzial ze jak tylko bedzie pozytywny test mam brac duphaston .

Właśnie w tym cyklu brałam NAC 🙂
    A ja ci jeszcze polece przy pcos Inofem🙂

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Lekarz właśnie powiedzial ze jak tylko bedzie pozytywny test mam brac duphaston .

Właśnie w tym cyklu brałam NAC 🙂
    A ja ci jeszcze polece przy pcos Inofem🙂

Jeśli chodzi o inofem to ma mało inozytoli a przy PCOS w suplach tylko fertistim wygrywa bo ma dobry stosunek mio inozytoli i D-chiro-inozytol. Czekam aż wróci do sprzedaży bo aktualnie mi się skończył i ma jeszcze polepszony wrócić w kwietniu. Zastępczo biorę miovelia. :)

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Jeśli chodzi o inofem to ma mało inozytoli a przy PCOS w suplach tylko fertistim wygrywa bo ma dobry stosunek mio inozytoli i D-chiro-inozytol. Czekam aż wróci do sprzedaży bo aktualnie mi się skończył i ma jeszcze polepszony wrócić w kwietniu. Zastępczo biorę miovelia. :)

Wiesz co ja brałam Miovelie ale tak się okropnie po niej czułam ze to było coś strasznego a po inofemie jest super.
    O fertistim slyszalam ale właśnie nigdzie go nie znalazlam ale dobrze ze piszesz będę śledzić i sprobuje jak się pojawi 🙂

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Wiesz co ja brałam Miovelie ale tak się okropnie po niej czułam ze to było coś strasznego a po inofemie jest super.
    O fertistim slyszalam ale właśnie nigdzie go nie znalazlam ale dobrze ze piszesz będę śledzić i sprobuje jak się pojawi 🙂

Miovelia to jakaś porażka smakowa 🙈
    Podobno fertistim ma wrócić początkiem kwietnia. Sprawdzam codziennie czy są jakieś info kiedy🙈
    Trzymam kciuki żebyś już nie musiała brać, oby był to twój szczęśliwy cykl🍀❤️

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Miovelia to jakaś porażka smakowa 🙈
    Podobno fertistim ma wrócić początkiem kwietnia. Sprawdzam codziennie czy są jakieś info kiedy🙈
    Trzymam kciuki żebyś już nie musiała brać, oby był to twój szczęśliwy cykl🍀❤️

Zgodzę się z Tobą smak okropny ale czego się nie wypije aby tylko przybliżyć się do upragnionego bobaska 🙂
    Wczoraj mieliśmy z mężem urodzinki wiec prezent byłyby idealny 🙂 ale co ma być to bedzie 🙂 za kilka dni wszystko się okaże 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tez mam policystyczne jajniki. U mnie owu 14-15dc :)
    Masz dobry progesteron. Widziałam wykresy z ciążami gdzie progesteron wynosił 9 w 7dpo. Ginekolog mówił ze jak ma być ciąża to ten progesteron będzie rósł, jeśli masz coś na wsparcie progesteronu to po dodatnim teście ciążowym zaleca się brać :) ale to już lekarz Ci pewnie powie co i jak. Ja betę bym badała 12dpo najwcześniej :)

U mnie już po testowaniu aktualnie drugi dzień miesiączki. Jutro zaczynam brać NAC przez 5 dni.
    Polecam przy pcos

Ja dzis melduje biel, ale jeszcze duzo moze sie zdazyc.

Od nastepnego cyklu tez bede brac NAC i bede brac od 3 do 7 dnia cyklu☺️ Jeszcze nie zamowilam bo mam nadzieje, ze mi sie nie przyda😅 w ogole w necie same duze opakowania, a ja mam nadzieje, ze nie bede tyle potrzebowac!

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Ja dzis melduje biel, ale jeszcze duzo moze sie zdazyc.

Od nastepnego cyklu tez bede brac NAC i bede brac od 3 do 7 dnia cyklu☺️ Jeszcze nie zamowilam bo mam nadzieje, ze mi sie nie przyda😅 w ogole w necie same duze opakowania, a ja mam nadzieje, ze nie bede tyle potrzebowac!

Trzymam kciuki🍀❤️ Jeszcze wcześnie wiec nie ma co!
    A jeśli chodzi o nac to ja kupuje ten miovelia nac i on akurat jest 15 tabletek wiec masz od 3dc do 7dc. Może nie najtańsze bo 40-48 zł ale nie ma problemu z dostępnością w aptekach :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz dziś stwierdził że pęcherzyk jest w macicy ciąża ma ok 4 tyg ale też jest i Polip doczesnowy

https://naforum.zapodaj.net/548343b23261.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 20:44

Księżna lubi tę wiadomość

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Lekarz dziś stwierdził że pęcherzyk jest w macicy ciąża ma ok 4 tyg ale też jest i Polip doczesnowy

Nie znam się na polipach. To się wchłonie ? Nie przeszkadza w ciąży? :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:

Kika to super gratulacje 😀❤️. Teraz aby serduszko się pokazało i będzie dobrze. Tak czułam właśnie, że polip może być. A mówił czy on jakoś może wpływać na ciążę?

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Kika to super gratulacje 😀❤️. Teraz aby serduszko się pokazało i będzie dobrze. Tak czułam właśnie, że polip może być. A mówił czy on jakoś może wpływać na ciążę?
    Mogę plamić przez niego a nawet poronić ale powinien gdzieś koło 14 tyg odpaść albo dopiero się usunie po porodzie

Marcelina 12.01.2018
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Nie znam się na polipach. To się wchłonie ? Nie przeszkadza w ciąży? :)

Na pewno powoduje plamienia

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Mogę plamić przez niego a nawet poronić ale powinien gdzieś koło 14 tyg odpaść albo dopiero się usunie po porodzie

To uważaj na siebie teraz bardziej, będzie dobrze 🤞🙂. Pracujesz czy w domku siedzisz?

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    To uważaj na siebie teraz bardziej, będzie dobrze 🤞🙂. Pracujesz czy w domku siedzisz?
    W domu

Marcelina 12.01.2018
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    W domu
    I dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe 1 raz dziennie

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    W domu

No to dobrze, bo tak to wskazane by pewnie było L4 🙂. Nie dźwigaj zakupów, niech mąż je nosi. Dziecka też staraj się nie nosić bo to jednak ciężar. Leż dużo, nie chodź na długie spacery i bierz ten duphaston ❤️. I trzymam 🤞, żeby się wchłonął ten polip 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    I dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe 1 raz dziennie

To dobrze 🙂. One zadbają o to, żeby nie tworzyły się zakrzepy i krew dobrze przepływała, dla dziecka to ważne

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    To dobrze 🙂. One zadbają o to, żeby nie tworzyły się zakrzepy i krew dobrze przepływała, dla dziecka to ważne

Z ciążą z córką miałam dużego zakrzepy w macicy

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trzymajcie kciuki bo chyba zobaczylam cien cienia😍 oby to nie fabryczna, wczoraj byla biel, dzis cos tam lekko przeswituje (ta sama firma) powtorze na dniach. Wiem, ze pewnie wiele z Was powie czemu tak szybko testowalam, ale ciekawosc wygrala. Dzis ladny skok temperatury, ale wczoraj bylo troche🍷 wiec moze dlatego🤔

Księżna, Natka23 lubią tę wiadomość

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ