Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Nie dziekuje 🙂
    Dam znać jak się wszystko wyjasni

Oki. To czekamy 🙂

Żelka1990 lubi tę wiadomość

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tez mam policystyczne jajniki. U mnie owu 14-15dc :)
    Masz dobry progesteron. Widziałam wykresy z ciążami gdzie progesteron wynosił 9 w 7dpo. Ginekolog mówił ze jak ma być ciąża to ten progesteron będzie rósł, jeśli masz coś na wsparcie progesteronu to po dodatnim teście ciążowym zaleca się brać :) ale to już lekarz Ci pewnie powie co i jak. Ja betę bym badała 12dpo najwcześniej :)

U mnie już po testowaniu aktualnie drugi dzień miesiączki. Jutro zaczynam brać NAC przez 5 dni.
    Polecam przy pcos

Lekarz właśnie powiedzial ze jak tylko bedzie pozytywny test mam brac duphaston .

Właśnie w tym cyklu brałam NAC 🙂
    A ja ci jeszcze polece przy pcos Inofem🙂

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Lekarz właśnie powiedzial ze jak tylko bedzie pozytywny test mam brac duphaston .

Właśnie w tym cyklu brałam NAC 🙂
    A ja ci jeszcze polece przy pcos Inofem🙂

Jeśli chodzi o inofem to ma mało inozytoli a przy PCOS w suplach tylko fertistim wygrywa bo ma dobry stosunek mio inozytoli i D-chiro-inozytol. Czekam aż wróci do sprzedaży bo aktualnie mi się skończył i ma jeszcze polepszony wrócić w kwietniu. Zastępczo biorę miovelia. :)

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Jeśli chodzi o inofem to ma mało inozytoli a przy PCOS w suplach tylko fertistim wygrywa bo ma dobry stosunek mio inozytoli i D-chiro-inozytol. Czekam aż wróci do sprzedaży bo aktualnie mi się skończył i ma jeszcze polepszony wrócić w kwietniu. Zastępczo biorę miovelia. :)

Wiesz co ja brałam Miovelie ale tak się okropnie po niej czułam ze to było coś strasznego a po inofemie jest super.
    O fertistim slyszalam ale właśnie nigdzie go nie znalazlam ale dobrze ze piszesz będę śledzić i sprobuje jak się pojawi 🙂

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Wiesz co ja brałam Miovelie ale tak się okropnie po niej czułam ze to było coś strasznego a po inofemie jest super.
    O fertistim slyszalam ale właśnie nigdzie go nie znalazlam ale dobrze ze piszesz będę śledzić i sprobuje jak się pojawi 🙂

Miovelia to jakaś porażka smakowa 🙈
    Podobno fertistim ma wrócić początkiem kwietnia. Sprawdzam codziennie czy są jakieś info kiedy🙈
    Trzymam kciuki żebyś już nie musiała brać, oby był to twój szczęśliwy cykl🍀❤️

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Miovelia to jakaś porażka smakowa 🙈
    Podobno fertistim ma wrócić początkiem kwietnia. Sprawdzam codziennie czy są jakieś info kiedy🙈
    Trzymam kciuki żebyś już nie musiała brać, oby był to twój szczęśliwy cykl🍀❤️

Zgodzę się z Tobą smak okropny ale czego się nie wypije aby tylko przybliżyć się do upragnionego bobaska 🙂
    Wczoraj mieliśmy z mężem urodzinki wiec prezent byłyby idealny 🙂 ale co ma być to bedzie 🙂 za kilka dni wszystko się okaże 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tez mam policystyczne jajniki. U mnie owu 14-15dc :)
    Masz dobry progesteron. Widziałam wykresy z ciążami gdzie progesteron wynosił 9 w 7dpo. Ginekolog mówił ze jak ma być ciąża to ten progesteron będzie rósł, jeśli masz coś na wsparcie progesteronu to po dodatnim teście ciążowym zaleca się brać :) ale to już lekarz Ci pewnie powie co i jak. Ja betę bym badała 12dpo najwcześniej :)

U mnie już po testowaniu aktualnie drugi dzień miesiączki. Jutro zaczynam brać NAC przez 5 dni.
    Polecam przy pcos

Ja dzis melduje biel, ale jeszcze duzo moze sie zdazyc.

Od nastepnego cyklu tez bede brac NAC i bede brac od 3 do 7 dnia cyklu☺️ Jeszcze nie zamowilam bo mam nadzieje, ze mi sie nie przyda😅 w ogole w necie same duze opakowania, a ja mam nadzieje, ze nie bede tyle potrzebowac!

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Ja dzis melduje biel, ale jeszcze duzo moze sie zdazyc.

Od nastepnego cyklu tez bede brac NAC i bede brac od 3 do 7 dnia cyklu☺️ Jeszcze nie zamowilam bo mam nadzieje, ze mi sie nie przyda😅 w ogole w necie same duze opakowania, a ja mam nadzieje, ze nie bede tyle potrzebowac!

Trzymam kciuki🍀❤️ Jeszcze wcześnie wiec nie ma co!
    A jeśli chodzi o nac to ja kupuje ten miovelia nac i on akurat jest 15 tabletek wiec masz od 3dc do 7dc. Może nie najtańsze bo 40-48 zł ale nie ma problemu z dostępnością w aptekach :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz dziś stwierdził że pęcherzyk jest w macicy ciąża ma ok 4 tyg ale też jest i Polip doczesnowy

https://naforum.zapodaj.net/548343b23261.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 20:44

Księżna lubi tę wiadomość

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Lekarz dziś stwierdził że pęcherzyk jest w macicy ciąża ma ok 4 tyg ale też jest i Polip doczesnowy

Nie znam się na polipach. To się wchłonie ? Nie przeszkadza w ciąży? :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:

Kika to super gratulacje 😀❤️. Teraz aby serduszko się pokazało i będzie dobrze. Tak czułam właśnie, że polip może być. A mówił czy on jakoś może wpływać na ciążę?

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Kika to super gratulacje 😀❤️. Teraz aby serduszko się pokazało i będzie dobrze. Tak czułam właśnie, że polip może być. A mówił czy on jakoś może wpływać na ciążę?
    Mogę plamić przez niego a nawet poronić ale powinien gdzieś koło 14 tyg odpaść albo dopiero się usunie po porodzie

Marcelina 12.01.2018
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Nie znam się na polipach. To się wchłonie ? Nie przeszkadza w ciąży? :)

Na pewno powoduje plamienia

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Mogę plamić przez niego a nawet poronić ale powinien gdzieś koło 14 tyg odpaść albo dopiero się usunie po porodzie

To uważaj na siebie teraz bardziej, będzie dobrze 🤞🙂. Pracujesz czy w domku siedzisz?

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    To uważaj na siebie teraz bardziej, będzie dobrze 🤞🙂. Pracujesz czy w domku siedzisz?
    W domu

Marcelina 12.01.2018
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    W domu
    I dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe 1 raz dziennie

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    W domu

No to dobrze, bo tak to wskazane by pewnie było L4 🙂. Nie dźwigaj zakupów, niech mąż je nosi. Dziecka też staraj się nie nosić bo to jednak ciężar. Leż dużo, nie chodź na długie spacery i bierz ten duphaston ❤️. I trzymam 🤞, żeby się wchłonął ten polip 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    I dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe 1 raz dziennie

To dobrze 🙂. One zadbają o to, żeby nie tworzyły się zakrzepy i krew dobrze przepływała, dla dziecka to ważne

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    To dobrze 🙂. One zadbają o to, żeby nie tworzyły się zakrzepy i krew dobrze przepływała, dla dziecka to ważne

Z ciążą z córką miałam dużego zakrzepy w macicy

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trzymajcie kciuki bo chyba zobaczylam cien cienia😍 oby to nie fabryczna, wczoraj byla biel, dzis cos tam lekko przeswituje (ta sama firma) powtorze na dniach. Wiem, ze pewnie wiele z Was powie czemu tak szybko testowalam, ale ciekawosc wygrala. Dzis ladny skok temperatury, ale wczoraj bylo troche🍷 wiec moze dlatego🤔

Księżna, Natka23 lubią tę wiadomość

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ