Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Nie, mam zle wspomnienia po ostatniej, a poza tym nic mi tutaj nie da jak zrobie bete (a kosztuje tyle samo co usg)bo ciaza nie jest uznawana za ciaze do 12 tyg. Mam lekka prace przy komputerze wiec po prostu pojde na usg za 2.5 tyg zobaczyc czy jest serduszko❤️ Mam kilka testow w domu i bede sprawdzac czy ciemnieja.

Jak u Ciebie po wizycie? ☺️

Jak narazie jest pęcherzyk w macicy lekarz oszacował że to 4 tydzień ok kolejna wizyta 19 kwietnia zobaczymy czy będzie serduszko bić a to coś wiszące na szyjce to polip doczesnowy on się lubi tworzyć w ciąży

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję że maleństwo się rozwija bo ciąża jest wysoko i trochę gięcie pod piersiami tak miałam też z córką w początkach ciąży jest mi też coraz częściej niedobrze i piersi jak balony gorące na patelni pęcherzyk ma narazie ok 8cm

U mnie ciąża zawsze gięcie żołądek bo mam przodo zgięcie macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 09:33

Księżna lubi tę wiadomość

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jedzą ananasa po owu mam pytanko. Jecie go od razu po pozytywnym teście owu czy jak ? :)
    Chce wdrożyć więcej owoców w diecie a przy okazji widziałam kiedyś ze niektóre jedzą ananasa po owulacji i stwierdziłam ze spróbuje jeśli i tak zmieniam dietę :)

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Jak narazie jest pęcherzyk w macicy lekarz oszacował że to 4 tydzień ok kolejna wizyta 19 kwietnia zobaczymy czy będzie serduszko bić a to coś wiszące na szyjce to polip doczesnowy on się lubi tworzyć w ciąży

To dobrze, ze jest pecherzyj, trzymam kciuki za serduszko! Tez planuje isc w tym terminie jakos. Kciuki za nas❤️

Ksiezna, niestety nie pomoge, bo staram sie tam nie grzebac bo mam dlugie paznokcie😒

Xvwb1994, ja tak jem od dnia po owulacji, dwa/trzy plasterki koniecznie z tym srodkiem bo podobno ma najwiecej wartosci☺️ Nie wiem czy pomaga, ale na pewno nie zaszkodzi. Tak samo jak siemie lniane np.

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak o to super to sobie go dorzucę po owulce :)
    Trzymam kciuki za testy żeby się robiły ciemniejsze i się wszystko dobrze rozwijało❤️

Księżna, Magdak lubią tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    U mnie 11 dpo tescik bialy.
    Beta 2.5 dzis rano poleciałam na badanie wiec wszystko jasne.
    Czekam na okres i walczymy dalej 🙂
    Ps. Co polecacie na polepszenie endometrium ??

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Wiesz po naturalnym szyjka zawsze może być lekko otwarta może się całkiem nie zamykać a otwarta szyjka w owulację jest wtedy gdy szyjka jest wysoko i mieka takie usta i możesz poczuć doleczek pamiętaj o chigienie zawsze przed badaniem myj ręce

Ja zawsze podczas kąpieli sprawdzam, pamiętam o tej higienie, bo łatwo o jakieś infekcje, wyczuwam dołek, ale zamknięta, otwarta, od początku cyklu jest taka sama, tylko zmienia się wysoko, nisko i twarda, miękka. Podczas owu była rozpulchniona, dołek był, ale taki bardziej rowek podłużny i raczej taki niedomkniety, wyraźnie otwartej nie wyczułam. Może to jest powód, ze nie mogę zajść w ciążę? Test owu pozytywny był, skok temp. był , tzn., ze szyjka musiała się otworzyć czy to też nie jest zależne? No chyba, że doszło do zapłodnienia i się szybko zamknęła. Teraz jest 1 dzien po owu i szyjka wysoko, ale jakby twardsza i zamknięta.

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji jak doszło do zapłodnienia szyjka jest zamknięta wysoko i twarda gdy się zbliża okres to obniża się i czasem mięknie a czasem tylko jest twarda i lekko otwarta i nisko

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Magdak o to super to sobie go dorzucę po owulce :)
    Trzymam kciuki za testy żeby się robiły ciemniejsze i się wszystko dobrze rozwijało❤️

Dziekuje❤️ Zrobilam drugi lepszej jakos i faktycznie kreseczka juz ladna, przy ostatnim biochemie do takiej nie dotrwalam nawet (mialam lekko widoczne kreski od 13 do 18dpo) wiec jest nadzieja🍀

https://zapodaj.net/e1a8711f219ce.jpg.html

Ola-Ola1992, xvwb1994 lubią tę wiadomość

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Dziekuje❤️ Zrobilam drugi lepszej jakos i faktycznie kreseczka juz ladna, przy ostatnim biochemie do takiej nie dotrwalam nawet (mialam lekko widoczne kreski od 13 do 18dpo) wiec jest nadzieja🍀

https://zapodaj.net/e1a8711f219ce.jpg.html
    Piękna kreska na bank ciąża ja ostatnia taka kreskę miałam jak miałam bhcg 136

Magdak lubi tę wiadomość

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:

Nie lubie😒
    Trzymam kciuki za kolejny cykl🍀🍀

Ola-Ola1992 lubi tę wiadomość

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:

Ale 11 po to szybko Powtoz 14 po jak nie dostaniesz okresu 2.5 bhc to może być dopiero policzenie plenniki z komórka dopiero

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Piękna kreska na bank ciąża ja ostatnia taka kreskę miałam jak miałam bhcg 136

Myslisz, ze jest sens isc zrobic bete w srode jak nie moglabym jej powtorzyc do kolejne srody? Miejsce obok mnie jest okropne, a mamy tylko jeden samochod i maz ma wolne w srody i niedziele tylko (w niedziele nie robia)
    Zapisalam sie wstepnie, ale czytam, ze jak nie mam jak powtorzyc to troche kasa wydana w bloto.

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Ale 11 po to szybko Powtoz 14 po jak nie dostaniesz okresu 2.5 bhc to może być dopiero policzenie plenniki z komórka dopiero

Wiesz co zrobiłam betke dzisiaj bo chciałam sprawdzić czy mam brac duphaston. Brzuch tak dzis mnie trochę pobolewa jak okresowo ale to dosłownie od czasu do czau, a piersi strasznie bola na dole i po bokach wiec juz nie liczę na ten cykl ale testow zapas mam wiec pewnie w poniedziałek sobie zatestuje chyba ze szybciej przyjdzie szanowna 🐵
    W tamtym cyklu z biochemem 12 dpo beta byla juz na poziomie 25
    No ale nic walczymy dalej 🙂o upragnione❤

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak nawet nie wiesz jak się cieszę ze kreska ciemnieje❤️ Szczerze ja bym nie szła na betę. Umowilabym się po prostu za 2 tygodnie do ginekologa. Po co sie dodatkowo stresować tymi wynikami. Tym bardziej jak nie masz za bardzo jak jej zrobić.

Magdak lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:

Szkoda ze się nie udało w tym cyklu :( ale następny będzie z dwiema kreskami zobaczysz ! 😍
    Niestety nie wiem co na endo. Ja biorę ogólnie fertistim (chwilowo miovelia bo czekam aż ferti wróci do sprzedaży), do tego nac i magnez, olej z wiesiołka do owulacji i omega 3 :)
    W tym cyklu planuje więcej warzyw i owoców a na druga fazę 2/3 plastry codziennie ananasa :)

Ola-Ola1992 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Magdak nawet nie wiesz jak się cieszę ze kreska ciemnieje❤️ Szczerze ja bym nie szła na betę. Umowilabym się po prostu za 2 tygodnie do ginekologa. Po co sie dodatkowo stresować tymi wynikami. Tym bardziej jak nie masz za bardzo jak jej zrobić.

Dziekuje, tak tez zrobie, wysylam ciazowe wiruski🍀❤️

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:

Czerwone wino i migdały

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Jeśli chodzi o inofem to ma mało inozytoli a przy PCOS w suplach tylko fertistim wygrywa bo ma dobry stosunek mio inozytoli i D-chiro-inozytol. Czekam aż wróci do sprzedaży bo aktualnie mi się skończył i ma jeszcze polepszony wrócić w kwietniu. Zastępczo biorę miovelia. :)

Hej ovulomed max też jest polecany jako zamiennik fertistimu ale smak taki sobie

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara Staraczka wrote:
    Hej ovulomed max też jest polecany jako zamiennik fertistimu ale smak taki sobie

O dobrze wiedzieć. Póki co zużyje ten miovelia ale podobno fertistim ma wrócić teraz lada moment :)
    Podobno na powrót ma być jakaś promocja wiec warto śledzić i zrobić wtedy zapas :)

stara Staraczka lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ