Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj biel na tescie na bete nie ide bo nie ma sensu.
Wczoraj miałam płaczliwy dzien maż juz się smial ze mnie i prosi zeby okres przyszedł 😀
Ps. Dziewczynki miałyście stymulację owulacji robioną u siebie ?? Musze zadzwonić umówić się do lekarza i mamy robić stymulację i jestem ciekawa czy wam się udało po stymulacji 🙂
Miłego dnia 🙂
-
Ola-Ola1992 wrote:Dzisiaj biel na tescie na bete nie ide bo nie ma sensu.
Wczoraj miałam płaczliwy dzien maż juz się smial ze mnie i prosi zeby okres przyszedł 😀
Ps. Dziewczynki miałyście stymulację owulacji robioną u siebie ?? Musze zadzwonić umówić się do lekarza i mamy robić stymulację i jestem ciekawa czy wam się udało po stymulacji 🙂
Miłego dnia 🙂
A masz problem z owulka ze stymulacja ?
Mi chciał dać clo jeśli bym miała problem z owulacjami ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, jedyne co to sobie biorę ten nac.
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:A masz problem z owulka ze stymulacja ?
Mi chciał dać clo jeśli bym miała problem z owulacjami ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, jedyne co to sobie biorę ten nac.
Wiesz co ja mam swoje owulacje tylko one są zdaniem lekarza późno bo dopiero w granicach 21/23 dc
I ostatnio właśnie powiedział że on chcialby je stymulować zeby poprostu było ich wiecej i mam się nad tym zastanowić dlatego zapytałam 🙂 dzisiaj kupiłam sobie miovelie nac wiec w nowym cyklu spróbuję 😀 bo wizytę mam na koniec miesiąca wiec zobaczymy jak na mnie zadziała 🙂 -
Ola-Ola1992 wrote:Wiesz co ja mam swoje owulacje tylko one są zdaniem lekarza późno bo dopiero w granicach 21/23 dc
I ostatnio właśnie powiedział że on chcialby je stymulować zeby poprostu było ich wiecej i mam się nad tym zastanowić dlatego zapytałam 🙂 dzisiaj kupiłam sobie miovelie nac wiec w nowym cyklu spróbuję 😀 bo wizytę mam na koniec miesiąca wiec zobaczymy jak na mnie zadziała 🙂
A takie buty No to fakt trochę pozno. Ciekawe czemu. Ciekawe czy nac by ich nie przyspieszył trochę jeśli będziesz brała od 3dc do 7. Ja właśnie wczoraj nac skończyłam i czekam na owu w przyszłym tyg w po/wt powinnam mieć i mam zaplanowane usg na przyszły wtorek żeby sprawdzić co i jakJa 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:A takie buty No to fakt trochę pozno. Ciekawe czemu. Ciekawe czy nac by ich nie przyspieszył trochę jeśli będziesz brała od 3dc do 7. Ja właśnie wczoraj nac skończyłam i czekam na owu w przyszłym tyg w po/wt powinnam mieć i mam zaplanowane usg na przyszły wtorek żeby sprawdzić co i jak
Przetestuje nac i zobaczymy co to bedzie 🙂niby przy Pcos nac poprawia owulkę 🙂oby na mnie zadziałał 🙂
Trzymam kciuki za piekne twoje pęcherzyki 🍀🍀ten cykl bedzie twoj 🙂👍👍
-
Ola-Ola1992 wrote:Przetestuje nac i zobaczymy co to bedzie 🙂niby przy Pcos nac poprawia owulkę 🙂oby na mnie zadziałał 🙂
Trzymam kciuki za piekne twoje pęcherzyki 🍀🍀ten cykl bedzie twoj 🙂👍👍
U mnie póki co dobrxe działa ale wiadomo każdy inaczej. Trzeba próbować 🙈 idę do innego gina poleconego przez znajoma która 2 lata próbowała i nic. Zobaczę co powie na moje i męża wyniki. Póki co moj mówi ze kwestia czasu ale wole żeby ktoś jeszcze spojrzał.
Ja za twój cykl 🍀❤️Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:U mnie póki co dobrxe działa ale wiadomo każdy inaczej. Trzeba próbować 🙈 idę do innego gina poleconego przez znajoma która 2 lata próbowała i nic. Zobaczę co powie na moje i męża wyniki. Póki co moj mówi ze kwestia czasu ale wole żeby ktoś jeszcze spojrzał.
Ja za twój cykl 🍀❤️
Bedzie wszystko ok zobaczysz musisz być dobrej myśli ❤ 🙂
ja tez właśnie w listopadzie poszłam do tego lekarza obecnego i to była najlepsza decyzja jaka podjęłam 🙂 zrobił nam cala diagnostyke od a do z 🙂 powiedzial ze to kwestia czasu i się uda wiec mam nadzieje jestem w dobrych rękach 🙂
-
Ola-Ola1992 wrote:Wiesz co ja mam swoje owulacje tylko one są zdaniem lekarza późno bo dopiero w granicach 21/23 dc
I ostatnio właśnie powiedział że on chcialby je stymulować zeby poprostu było ich wiecej i mam się nad tym zastanowić dlatego zapytałam 🙂 dzisiaj kupiłam sobie miovelie nac wiec w nowym cyklu spróbuję 😀 bo wizytę mam na koniec miesiąca wiec zobaczymy jak na mnie zadziała 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 21:48
Księżna lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj oglądałam live na instagramie fajnej babeczki, która obserwuje odnośnie hormonów. Ktoś zadał pytanie o stymulację jeśli się ma owulacje i pecherzyki pękają. Mówiła o tym ze stymulacja to duży wysiłek dla organizmu i można sobie zaszkodzić a nie pomoc. Wiadomo jesli ktoś ma duże problemy to inaczej. Odradzała. 🤷🏻♀️ Mówiła ze warto włączyć dobra suplementację i dietę. U mnie z dieta słabo ale staram się. Dla mnie fertistim i nac w PCOS to taka mocna podstawa.Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Dzisiaj oglądałam live na instagramie fajnej babeczki, która obserwuje odnośnie hormonów. Ktoś zadał pytanie o stymulację jeśli się ma owulacje i pecherzyki pękają. Mówiła o tym ze stymulacja to duży wysiłek dla organizmu i można sobie zaszkodzić a nie pomoc. Wiadomo jesli ktoś ma duże problemy to inaczej. Odradzała. 🤷🏻♀️ Mówiła ze warto włączyć dobra suplementację i dietę. U mnie z dieta słabo ale staram się. Dla mnie fertistim i nac w PCOS to taka mocna podstawa.
Hej, a mowila konkretniej o suplementacji i diecie?Starania od Września 2018❤️🩹 -
Żelka1990 wrote:Hej. Mam PCOS i miałam owulacje w 21dc, lekarz chciał mi skracać cykle duphastonem ale ja to zrobiłam fertistim dla kobiet (saszetki) + NAC ( 1g dziennie) do tego oczywiście biorę inne suplementy ale to na pewno mi pomogło biorę to przez cały cykl. Po 2 miesiącach mam owulacje już 16 dc mój ginekolog sam w szoku, bo pecherzyki są na prawdę ładne
Właśnie coraz więcej osób mowi mi o fertistim tutaj jak tylko wroci do sprzedaży kupie go 🙂
Okres się zaczął wiec Nac pojdzie w ruch za 2 dni 🙂 i może to pomoże zeby owulka była szybciej 🙂 -
xvwb1994 wrote:Dzisiaj oglądałam live na instagramie fajnej babeczki, która obserwuje odnośnie hormonów. Ktoś zadał pytanie o stymulację jeśli się ma owulacje i pecherzyki pękają. Mówiła o tym ze stymulacja to duży wysiłek dla organizmu i można sobie zaszkodzić a nie pomoc. Wiadomo jesli ktoś ma duże problemy to inaczej. Odradzała. 🤷🏻♀️ Mówiła ze warto włączyć dobra suplementację i dietę. U mnie z dieta słabo ale staram się. Dla mnie fertistim i nac w PCOS to taka mocna podstawa.
U mnie z dieta tez słabiutko ale trochę się pilnuje odkąd pije inofem to troszke zlecialam na wadze ale nie wiem czy to jest jego zasługa czy bardziej tego ze mniej jem 🙂
Na ten cykl jestem przygotowana bojowo wiec mam nadzieje ze bedzie ok 🙂
-
IlonaQ wrote:Hej, a mowila konkretniej o suplementacji i diecie?
O diecie mówiła ze jeśli PCOS albo IO to dieta o niskim indeksie glikemicznym. Ja właśnie trochę próbuje się stosować do tej diety. Ogólnie dieta przeciwzapalna, orzechy i owoce jagodowe np. Sporo tego. a suple to właśnie inozytole te mio i d w stosunku 40:1. I NAC tak jak wcześniej pisałyśmy z Dziewczynami tuJa 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Ola-Ola1992 wrote:U mnie z dieta tez słabiutko ale trochę się pilnuje odkąd pije inofem to troszke zlecialam na wadze ale nie wiem czy to jest jego zasługa czy bardziej tego ze mniej jem 🙂
Na ten cykl jestem przygotowana bojowo wiec mam nadzieje ze bedzie ok 🙂
Ja tak samo tak 60/40 z ta dieta 🙈 ale staram się rzadko jeść jakieś fast foody albo słodycze. Podobno te suple typu inofen, fertistim czy miovelia pomagają z gospodarka wodna i przez to lekko się chudnie bo tez mi tam z 2kg zeszły.
Daj znać jak się po nac czujesz bo ja miałam raz lekki ból głowyJa 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Ja tak samo tak 60/40 z ta dieta 🙈 ale staram się rzadko jeść jakieś fast foody albo słodycze. Podobno te suple typu inofen, fertistim czy miovelia pomagają z gospodarka wodna i przez to lekko się chudnie bo tez mi tam z 2kg zeszły.
Daj znać jak się po nac czujesz bo ja miałam raz lekki ból głowystarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
xvwb1994 wrote:Ja tak samo tak 60/40 z ta dieta 🙈 ale staram się rzadko jeść jakieś fast foody albo słodycze. Podobno te suple typu inofen, fertistim czy miovelia pomagają z gospodarka wodna i przez to lekko się chudnie bo tez mi tam z 2kg zeszły.
Daj znać jak się po nac czujesz bo ja miałam raz lekki ból głowy
A ćwiczysz cos troszeczkę czy nie ?? Ja po pracy jestem tak zmęczona ze juz nic mi się nie chce:(
A kiedys to bylam pelna energii prace kończyłam o 21 i jeszcze biegałam z psem 😃A teraz 0 ruchu chciałabym to zmienić -
Kasiak89 wrote:A ja dostałam od gastrologa zalecenie NAC przy antybiotyku. Mówił że rozbija biofilm. Dietetyk mówiła że sprawia że wydzieliny są bardziej plynne, te w drogach oddechowych i w przewodzie pokarmowym. O śluzie płodnym nie wspominała, ale może też? A ginekolog mężowi na poprawę nasienia przepisała, że zmniejsza stres oksydacyjny i przez to plemniki lepsze.
Słyszałam ze dla mężczyzn tez się poleca stosowac Nac. Moj bierze fertilman plus, kończy trzecie opakowanie. A na śluz to u mnie super wpływa olej z wiesiołka biorę od 1dc do owulacji i zawsze jest go więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 09:29
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Ola-Ola1992 wrote:A ćwiczysz cos troszeczkę czy nie ?? Ja po pracy jestem tak zmęczona ze juz nic mi się nie chce:(
A kiedys to bylam pelna energii prace kończyłam o 21 i jeszcze biegałam z psem 😃A teraz 0 ruchu chciałabym to zmienić
Swojego czasu chodziłam na cardio na siłownie. Szczerze od października mi się nie chce i przestałam chodzić na sile, za to chodzimy na spacery jak tylko jest możliwość. W weekendy sob i niedziela zawsze bardzo aktywnie a w tygodniu jak pozwala nam czas i pogoda 🙈😄Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Kasiak89 wrote:A ja dostałam od gastrologa zalecenie NAC przy antybiotyku. Mówił że rozbija biofilm. Dietetyk mówiła że sprawia że wydzieliny są bardziej plynne, te w drogach oddechowych i w przewodzie pokarmowym. O śluzie płodnym nie wspominała, ale może też? A ginekolog mężowi na poprawę nasienia przepisała, że zmniejsza stres oksydacyjny i przez to plemniki lepsze.