X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara Staraczka wrote:
    Czerwone wino i migdały

Dziękuje 🙂 migdały zajadam codziennie za winkiem średnio przepadam ale zapas w domu jest duży po weselu wiec trzeba chyba tak tylko na smaczka pic jak ma przyniesć lepszy rezultat 😀

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj biel na tescie na bete nie ide bo nie ma sensu.
    Wczoraj miałam płaczliwy dzien maż juz się smial ze mnie i prosi zeby okres przyszedł 😀
    Ps. Dziewczynki miałyście stymulację owulacji robioną u siebie ?? Musze zadzwonić umówić się do lekarza i mamy robić stymulację i jestem ciekawa czy wam się udało po stymulacji 🙂
    Miłego dnia 🙂

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Dzisiaj biel na tescie na bete nie ide bo nie ma sensu.
    Wczoraj miałam płaczliwy dzien maż juz się smial ze mnie i prosi zeby okres przyszedł 😀
    Ps. Dziewczynki miałyście stymulację owulacji robioną u siebie ?? Musze zadzwonić umówić się do lekarza i mamy robić stymulację i jestem ciekawa czy wam się udało po stymulacji 🙂
    Miłego dnia 🙂

A masz problem z owulka ze stymulacja ? :)
    Mi chciał dać clo jeśli bym miała problem z owulacjami ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, jedyne co to sobie biorę ten nac.

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    A masz problem z owulka ze stymulacja ? :)
    Mi chciał dać clo jeśli bym miała problem z owulacjami ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, jedyne co to sobie biorę ten nac.

Wiesz co ja mam swoje owulacje tylko one są zdaniem lekarza późno bo dopiero w granicach 21/23 dc
    I ostatnio właśnie powiedział że on chcialby je stymulować zeby poprostu było ich wiecej i mam się nad tym zastanowić dlatego zapytałam 🙂 dzisiaj kupiłam sobie miovelie nac wiec w nowym cyklu spróbuję 😀 bo wizytę mam na koniec miesiąca wiec zobaczymy jak na mnie zadziała 🙂

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Wiesz co ja mam swoje owulacje tylko one są zdaniem lekarza późno bo dopiero w granicach 21/23 dc
    I ostatnio właśnie powiedział że on chcialby je stymulować zeby poprostu było ich wiecej i mam się nad tym zastanowić dlatego zapytałam 🙂 dzisiaj kupiłam sobie miovelie nac wiec w nowym cyklu spróbuję 😀 bo wizytę mam na koniec miesiąca wiec zobaczymy jak na mnie zadziała 🙂

A takie buty No to fakt trochę pozno. Ciekawe czemu. Ciekawe czy nac by ich nie przyspieszył trochę jeśli będziesz brała od 3dc do 7. Ja właśnie wczoraj nac skończyłam i czekam na owu w przyszłym tyg :) w po/wt powinnam mieć i mam zaplanowane usg na przyszły wtorek żeby sprawdzić co i jak :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    A takie buty No to fakt trochę pozno. Ciekawe czemu. Ciekawe czy nac by ich nie przyspieszył trochę jeśli będziesz brała od 3dc do 7. Ja właśnie wczoraj nac skończyłam i czekam na owu w przyszłym tyg :) w po/wt powinnam mieć i mam zaplanowane usg na przyszły wtorek żeby sprawdzić co i jak :)

Przetestuje nac i zobaczymy co to bedzie 🙂niby przy Pcos nac poprawia owulkę 🙂oby na mnie zadziałał 🙂
    Trzymam kciuki za piekne twoje pęcherzyki 🍀🍀ten cykl bedzie twoj 🙂👍👍

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Przetestuje nac i zobaczymy co to bedzie 🙂niby przy Pcos nac poprawia owulkę 🙂oby na mnie zadziałał 🙂
    Trzymam kciuki za piekne twoje pęcherzyki 🍀🍀ten cykl bedzie twoj 🙂👍👍

U mnie póki co dobrxe działa ale wiadomo każdy inaczej. Trzeba próbować 🙈 idę do innego gina poleconego przez znajoma która 2 lata próbowała i nic. Zobaczę co powie na moje i męża wyniki. Póki co moj mówi ze kwestia czasu ale wole żeby ktoś jeszcze spojrzał. :)
    Ja za twój cykl 🍀❤️

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    U mnie póki co dobrxe działa ale wiadomo każdy inaczej. Trzeba próbować 🙈 idę do innego gina poleconego przez znajoma która 2 lata próbowała i nic. Zobaczę co powie na moje i męża wyniki. Póki co moj mówi ze kwestia czasu ale wole żeby ktoś jeszcze spojrzał. :)
    Ja za twój cykl 🍀❤️

Bedzie wszystko ok zobaczysz musisz być dobrej myśli ❤ 🙂
    ja tez właśnie w listopadzie poszłam do tego lekarza obecnego i to była najlepsza decyzja jaka podjęłam 🙂 zrobił nam cala diagnostyke od a do z 🙂 powiedzial ze to kwestia czasu i się uda wiec mam nadzieje jestem w dobrych rękach 🙂

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej. Mam PCOS i miałam owulacje w 21dc, lekarz chciał mi skracać cykle duphastonem ale ja to zrobiłam fertistim dla kobiet (saszetki) + NAC ( 1g dziennie) do tego oczywiście biorę inne suplementy ale to na pewno mi pomogło biorę to przez cały cykl. Po 2 miesiącach mam owulacje już 16 dc mój ginekolog sam w szoku, bo pecherzyki są na prawdę ładne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 21:48

Księżna lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj oglądałam live na instagramie fajnej babeczki, która obserwuje odnośnie hormonów. Ktoś zadał pytanie o stymulację jeśli się ma owulacje i pecherzyki pękają. Mówiła o tym ze stymulacja to duży wysiłek dla organizmu i można sobie zaszkodzić a nie pomoc. Wiadomo jesli ktoś ma duże problemy to inaczej. Odradzała. 🤷🏻‍♀️ Mówiła ze warto włączyć dobra suplementację i dietę. U mnie z dieta słabo ale staram się. Dla mnie fertistim i nac w PCOS to taka mocna podstawa. :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • IlonaQ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Dzisiaj oglądałam live na instagramie fajnej babeczki, która obserwuje odnośnie hormonów. Ktoś zadał pytanie o stymulację jeśli się ma owulacje i pecherzyki pękają. Mówiła o tym ze stymulacja to duży wysiłek dla organizmu i można sobie zaszkodzić a nie pomoc. Wiadomo jesli ktoś ma duże problemy to inaczej. Odradzała. 🤷🏻‍♀️ Mówiła ze warto włączyć dobra suplementację i dietę. U mnie z dieta słabo ale staram się. Dla mnie fertistim i nac w PCOS to taka mocna podstawa. :)

Hej, a mowila konkretniej o suplementacji i diecie?

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06. - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Hej. Mam PCOS i miałam owulacje w 21dc, lekarz chciał mi skracać cykle duphastonem ale ja to zrobiłam fertistim dla kobiet (saszetki) + NAC ( 1g dziennie) do tego oczywiście biorę inne suplementy ale to na pewno mi pomogło biorę to przez cały cykl. Po 2 miesiącach mam owulacje już 16 dc mój ginekolog sam w szoku, bo pecherzyki są na prawdę ładne

Właśnie coraz więcej osób mowi mi o fertistim tutaj jak tylko wroci do sprzedaży kupie go 🙂
    Okres się zaczął wiec Nac pojdzie w ruch za 2 dni 🙂 i może to pomoże zeby owulka była szybciej 🙂

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

U mnie z dieta tez słabiutko ale trochę się pilnuje :) odkąd pije inofem to troszke zlecialam na wadze ale nie wiem czy to jest jego zasługa czy bardziej tego ze mniej jem 🙂
    Na ten cykl jestem przygotowana bojowo wiec mam nadzieje ze bedzie ok 🙂

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hej, a mowila konkretniej o suplementacji i diecie?

O diecie mówiła ze jeśli PCOS albo IO to dieta o niskim indeksie glikemicznym. Ja właśnie trochę próbuje się stosować do tej diety. Ogólnie dieta przeciwzapalna, orzechy i owoce jagodowe np. Sporo tego. :) a suple to właśnie inozytole te mio i d w stosunku 40:1. I NAC tak jak wcześniej pisałyśmy z Dziewczynami tu :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    U mnie z dieta tez słabiutko ale trochę się pilnuje :) odkąd pije inofem to troszke zlecialam na wadze ale nie wiem czy to jest jego zasługa czy bardziej tego ze mniej jem 🙂
    Na ten cykl jestem przygotowana bojowo wiec mam nadzieje ze bedzie ok 🙂

Ja tak samo tak 60/40 z ta dieta 🙈 ale staram się rzadko jeść jakieś fast foody albo słodycze. Podobno te suple typu inofen, fertistim czy miovelia pomagają z gospodarka wodna i przez to lekko się chudnie :) bo tez mi tam z 2kg zeszły.
    Daj znać jak się po nac czujesz bo ja miałam raz lekki ból głowy :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja tak samo tak 60/40 z ta dieta 🙈 ale staram się rzadko jeść jakieś fast foody albo słodycze. Podobno te suple typu inofen, fertistim czy miovelia pomagają z gospodarka wodna i przez to lekko się chudnie :) bo tez mi tam z 2kg zeszły.
    A ja dostałam od gastrologa zalecenie NAC przy antybiotyku. Mówił że rozbija biofilm. Dietetyk mówiła że sprawia że wydzieliny są bardziej plynne, te w drogach oddechowych i w przewodzie pokarmowym. O śluzie płodnym nie wspominała, ale może też? A ginekolog mężowi na poprawę nasienia przepisała, że zmniejsza stres oksydacyjny i przez to plemniki lepsze.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

A ćwiczysz cos troszeczkę czy nie ?? Ja po pracy jestem tak zmęczona ze juz nic mi się nie chce:(
    A kiedys to bylam pelna energii prace kończyłam o 21 i jeszcze biegałam z psem 😃A teraz 0 ruchu chciałabym to zmienić

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    A ja dostałam od gastrologa zalecenie NAC przy antybiotyku. Mówił że rozbija biofilm. Dietetyk mówiła że sprawia że wydzieliny są bardziej plynne, te w drogach oddechowych i w przewodzie pokarmowym. O śluzie płodnym nie wspominała, ale może też? A ginekolog mężowi na poprawę nasienia przepisała, że zmniejsza stres oksydacyjny i przez to plemniki lepsze.

Słyszałam ze dla mężczyzn tez się poleca stosowac Nac. Moj bierze fertilman plus, kończy trzecie opakowanie. A na śluz to u mnie super wpływa olej z wiesiołka biorę od 1dc do owulacji i zawsze jest go więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 09:29

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    A ćwiczysz cos troszeczkę czy nie ?? Ja po pracy jestem tak zmęczona ze juz nic mi się nie chce:(
    A kiedys to bylam pelna energii prace kończyłam o 21 i jeszcze biegałam z psem 😃A teraz 0 ruchu chciałabym to zmienić

Swojego czasu chodziłam na cardio na siłownie. Szczerze od października mi się nie chce i przestałam chodzić na sile, za to chodzimy na spacery jak tylko jest możliwość. W weekendy sob i niedziela zawsze bardzo aktywnie a w tygodniu jak pozwala nam czas i pogoda 🙈😄

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Tez go podaje mężowi. Ogólnie tez zalecany przy problemach z wątroba. Ale jak szukałam supli dla siostry po covidzie tez polecali NAC

age.png
    age.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ