Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli NAC jest wszechstronny :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, Magdak jak tam wasze samopoczucie? Jak tam Wasze robaczki?

Magdak lubi tę wiadomość

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna wrote:

Jak narazie bez zmian czekam do 19 kwietnia wtedy powinno 💓💗

Księżna lubi tę wiadomość

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna wrote:

Dzieki za troske, na razie wiekszych objawow nie mam, mam nadzieje, ze wszystko dobrze. Jestem dobrej mysli, ale troche jest stres, ze skonczy sie jak ostatnio…
    21.04 mam pierwsza wizyte i mam nadzieje na serduszko❤️

Jak u Was starania?

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które z was prowadzą obserwacje swoich cykli, czy któraś z was miała może wysokie temperatury bez spadku dostawała okres?
    Nie wiem co się dzieje z moim cyklem. W zeszłym cyklu 12 dpo miałam 36,8 spadek w 13 dpo na 36,6 w 14 dniu cyklu późnym wieczorem dostałam okres. Teraz wszystko idealnie obserwowane wyliczone testy negatywne ciąży brak temp wysoko dosc się trzyma okresu brak.

age.png
    age.png
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    Jak narazie bez zmian czekam do 19 kwietnia wtedy powinno 💓💗

Ja testuje 16 kwietnia, a 18 kwietnia nie chce widzieć 🐵, trzymam kciuki za serduszko.

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Dzieki za troske, na razie wiekszych objawow nie mam, mam nadzieje, ze wszystko dobrze. Jestem dobrej mysli, ale troche jest stres, ze skonczy sie jak ostatnio…
    21.04 mam pierwsza wizyte i mam nadzieje na serduszko❤️

Jak u Was starania?

Tez trzymam kciuki za Twoje serduszko, idziecie z Kika w parze z Waszymi maluszkami. 😍 Ja testuje 16 kwietnia.

Magdak lubi tę wiadomość

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Dziewczyny które z was prowadzą obserwacje swoich cykli, czy któraś z was miała może wysokie temperatury bez spadku dostawała okres?
    Nie wiem co się dzieje z moim cyklem. W zeszłym cyklu 12 dpo miałam 36,8 spadek w 13 dpo na 36,6 w 14 dniu cyklu późnym wieczorem dostałam okres. Teraz wszystko idealnie obserwowane wyliczone testy negatywne ciąży brak temp wysoko dosc się trzyma okresu brak.

Odpisałam Ci w innym wątku 🙃 Daj znać co tam wyszło.

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak nie ma innej opcji musi być dobrze i czekamy na same dobre wieści z wizyty❤️

Ja dopiero przed owu także u mnie praktycznie początek cyklu. Szacuje owu na pon/wt.
    A mam pytanko może głupie ale czy po stosunku tez z was na początku sporo śluzu leci ? Ja zazwyczaj poleze jakiś czas, siku i po muszę wkładki użyć bo jeszcze ze mnie jakiś śluz leci. Zastanawiam się co to za śluz i czy może to złe ?

Magdak lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Magdak nie ma innej opcji musi być dobrze i czekamy na same dobre wieści z wizyty❤️

Ja dopiero przed owu także u mnie praktycznie początek cyklu. Szacuje owu na pon/wt.
    A mam pytanko może głupie ale czy po stosunku tez z was na początku sporo śluzu leci ? Ja zazwyczaj poleze jakiś czas, siku i po muszę wkładki użyć bo jeszcze ze mnie jakiś śluz leci. Zastanawiam się co to za śluz i czy może to złe ?

To sperma zmieszana ze śluzem. Może tak do 24 h lecieć. Po tym czasie to już sam śluz 🙂. Każda kobietka tak ma i to całkiem normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

Dziekuje❤️

A odnosnie pytania to u nas zawsze 90% to sperma, a 10% to moj sluz😅 mam wrazenie, ze w dni plodne mniej jej wylatuje bo wiecej przedostaje sie do srodka, ale i tak zawsze jest potok. Haha, najgorzej jak nie ma przytulania przez jakis czas to wtedy jeszcze wiekszy potok😄

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl kiedy używałam kubeczka menstruacyjnego od razu po stosunku i polecam. Dla samej właśnie higieny nic nie wylatuje można się spokojnie wysiusiać nic nie wyleci zostanie więcej do działania tych żołnierzyków 😁😁😁😁 ja kupiłam zwykły w rossmannie facelle

age.png
    age.png
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Pierwszy cykl kiedy używałam kubeczka menstruacyjnego od razu po stosunku i polecam. Dla samej właśnie higieny nic nie wylatuje można się spokojnie wysiusiać nic nie wyleci zostanie więcej do działania tych żołnierzyków 😁😁😁😁 ja kupiłam zwykły w rossmannie facelle

Myślałam nad nim ale trochę jestem przerażona włożeniem go. 🙈 wiadomo pewnie wprawa. Jestem ogólnie podatna na infekcje i dopiero od grudnia tfu tfu jestem bez. Tak to miałam je dosłownie co miesiąc! Dramat.
    Zastanawiam się czy użycie kubeczka nie może złe u mnie wpłynąć. Walczę ze sobą żeby po sexie nie wstać i iść siku, staram się poleżeć trochę ale ciężko😄

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Mi czasem spada później niż w pierwszy dzień okresu.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Dziekuje❤️

A odnosnie pytania to u nas zawsze 90% to sperma, a 10% to moj sluz😅 mam wrazenie, ze w dni plodne mniej jej wylatuje bo wiecej przedostaje sie do srodka, ale i tak zawsze jest potok. Haha, najgorzej jak nie ma przytulania przez jakis czas to wtedy jeszcze wiekszy potok😄
    Mam tak samo, w dni płodne mniej wylatuje. Ciekawe jaki to mechanizm

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzis moj 15dc i niecierpliwie czekam na owulacje 😃😃mam 34 dniowe cykle szkoda ze tak dlugie ale coż poradzic mogę.To moj 8 cykl staran.Nadzieja umiera ostatnia

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Hej dziewczyny dzis moj 15dc i niecierpliwie czekam na owulacje 😃😃mam 34 dniowe cykle szkoda ze tak dlugie ale coż poradzic mogę.To moj 8 cykl staran.Nadzieja umiera ostatnia

Trzymam kciuki kochana ! Ja mam dziś 12dc :) cykle 28 dni. Dziś test owulacyjny negatywny jeszcze.
    Robisz tesy?

Nadzieja🤗 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Trzymam kciuki kochana ! Ja mam dziś 12dc :) cykle 28 dni. Dziś test owulacyjny negatywny jeszcze.
    Robisz tesy?
    Robie testy ale zaczynam od 16dc bo zawsze mam owulacje miedzy 18dc a 22dc

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Robie testy ale zaczynam od 16dc bo zawsze mam owulacje miedzy 18dc a 22dc

O super to razem zaczynamy testowanie :) ja przewiduje 15/16 dc pozytywny :) dziś robiłam i jeszcze bardzo blada druga kreska.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, mam wyniki, rozszerzona tarczyca wszystko ładnie. Jestem 7 dni po owu beta 2,3 a progesteron 20,4. Czy to coś oznacza? Norma jest do 18,00.

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ