Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Twoja owulka juz byla ile dni po jestes ?

3dpo

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tez masz ten czas wyczekiwania.Wy macie dobrze,bo macie ginekologow tu w Anglii sprawe rozrodu nie biora na powaznie 😥

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Teraz tez masz ten czas wyczekiwania.Wy macie dobrze,bo macie ginekologow tu w Anglii sprawe rozrodu nie biora na powaznie 😥

Oo, jakos zapomnialam, ze mieszkasz w Anglii (na ogolnej jest grupa staraczki z UK)!

Tak, na poczatku nie moglam uwierzyc, ze nie mozna tak po prostu zobaczyc ginekologa, zeby sie zbadac (w Polsce chodzilam tak raz w roku na usg i cytologie) Tutaj to albo sa kliniki aborcyjne albo nieplodnosci (do ktorych dopiero kieruja praktycznie po 2 latach staran) Tyle sie placi podatkow, a trzeba chodzic prywatnie...

Powodzenia dziewczyny! Czasem w przerwach tutaj zagladam🤗

Ola-Ola1992, Nadzieja🤗, xvwb1994, Księżna lubią tę wiadomość

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Oo, jakos zapomnialam, ze mieszkasz w Anglii (na ogolnej jest grupa staraczki z UK)!

Tak, na poczatku nie moglam uwierzyc, ze nie mozna tak po prostu zobaczyc ginekologa, zeby sie zbadac (w Polsce chodzilam tak raz w roku na usg i cytologie) Tutaj to albo sa kliniki aborcyjne albo nieplodnosci (do ktorych dopiero kieruja praktycznie po 2 latach staran) Tyle sie placi podatkow, a trzeba chodzic prywatnie...

Powodzenia dziewczyny! Czasem w przerwach tutaj zagladam🤗
    Tak jest jak zapytalam o ginekologa to zdziwienie bylo a placi sie i to slono nic z tego nie ma

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki macie może jakieś sprawdzone sposoby aby obnizyc testosteron ? Pani ginekolog przepisała mi leki ale czy mogę jeszcze coś z tym zrobić

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się dzis czujecie,jutro mam zamiar testowac ale nwm czy wogole to jest potrzebne na moim wykresie nie ma spadku implatacyjnego czyli mysle ze na dniach przyjdzie @ z kalanderza wynika ze poniedzialek i tez tak mysle bo moja faza lutealna trwa 15 dni

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !
    Mam pytanko do tych co tez biorą nac. Dietetyczka mi poleciła go brać od 3-7 dc i tak robiłam. Ale moj gin mówił żeby brać cały cykl nac. W tym cyklu z nac zapomniałam kupić i lecę bez ale ciekawi mnie ten temat :) jak wy go bierzecie i jaka ilość ? I jak przy clo?

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Hej dziewczyny jak się dzis czujecie,jutro mam zamiar testowac ale nwm czy wogole to jest potrzebne na moim wykresie nie ma spadku implatacyjnego czyli mysle ze na dniach przyjdzie @ z kalanderza wynika ze poniedzialek i tez tak mysle bo moja faza lutealna trwa 15 dni

Z tego do mi się wydaje to spadek nie musi być jakiś kolosalny. :) tak samo tez nie musi być tego krwawienia impl. :) nie skreslaj cyklu póki tempka ładna !🤞🏻❤️

Nadzieja🤗 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Z tego do mi się wydaje to spadek nie musi być jakiś kolosalny. :) tak samo tez nie musi być tego krwawienia impl. :) nie skreslaj cyklu póki tempka ładna !🤞🏻❤️
    Nie mierzysz tempki od poczatku cyklu ? Czy zaczynasz po.Zerknelam na Twoj wykres 😄

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Dzieki za slowa otuchy 😊odrazu lepiej na duszy 😊

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Dzieki za slowa otuchy 😊odrazu lepiej na duszy 😊

Ja zacznę po krwawieniu od razu mierzyć 😁

Trzeba wierzyć do końca a wykresy ciążowe, które przegladalam czasami mega potrafiły zaskoczyć a wiec nie ma co się martwić kochana, jeszcze kilka dni 😍

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja zacznę po krwawieniu od razu mierzyć 😁

Trzeba wierzyć do końca a wykresy ciążowe, które przegladalam czasami mega potrafiły zaskoczyć a wiec nie ma co się martwić kochana, jeszcze kilka dni 😍
    U mnie tempka ostatnio dopiero obnizyla sie 2 dnia okresu a niby zaburzen nie mam moze sie to zmienilo

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Hejka !
    Mam pytanko do tych co tez biorą nac. Dietetyczka mi poleciła go brać od 3-7 dc i tak robiłam. Ale moj gin mówił żeby brać cały cykl nac. W tym cyklu z nac zapomniałam kupić i lecę bez ale ciekawi mnie ten temat :) jak wy go bierzecie i jaka ilość ? I jak przy clo?

Hej wiesz co ja czytałam gdzieś ze właśnie niektórzy lekarze polecają go brac caly cykl . Moja rodzona siostra ostatnio jak u mnie byla to widziala moje pudełeczko po Nac i powiedziala ze ona kiedys brala go przez pół roku na chore jelita. Wiec wychodzi ze Nac ma różne zastosowania

A jak coś czujesz narazie po clo ?? Jestem bardzo ciekawa ile będziesz miała pęcherzyków :)

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:

Hej testuj jutro i nie przejmuj się temperatura.
    Wszystko będzie dobrze 😘 zobaczysz 😘

Ja się dzisiaj lepiej czuje :) ale kurcze panuje u mnie w rodzince grypa żołądkowa dzieciaki przyniosły z przedszkola a widzialam się z nimi we wtorek wiec mam nadzieje ze mnie nie dopadnie. No wczorajszy dzień to była katastrofa i wieczorem tez zle się czułam....

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej testuj jutro i nie przejmuj się temperatura.
    Wszystko będzie dobrze 😘 zobaczysz 😘

Ja się dzisiaj lepiej czuje :) ale kurcze panuje u mnie w rodzince grypa żołądkowa dzieciaki przyniosły z przedszkola a widzialam się z nimi we wtorek wiec mam nadzieje ze mnie nie dopadnie. No wczorajszy dzień to była katastrofa i wieczorem tez zle się czułam....
    Mam nadzieje ze Ciebie nie dopadnie jutro 12dpo test juz powinien prawde pokazac jak myslicie ?

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Hejka !
    Ja mam brać od 1dc do 3dpo, na poprawę endometrium. 2x1 tabletke swansona, nie pamiętam ile to mg

xvwb1994 lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Xvwb wykres mi się spierdzielił jak coś, zaczął nowy cykl chociaż trwa stary. Bete robiłam i wyszła 58,5. Ja chcę mój stary wykres, taki ładny był 😭

Natka kochana i jak sytuacja u Ciebie ??:) mam nadzieje ze betka ladnie urosła 😘
    Trzymam kciuki 🙂

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Mam nadzieje ze Ciebie nie dopadnie jutro 12dpo test juz powinien prawde pokazac jak myslicie ?

Moim zdaniem powinno juz cos widac wiec kciuki trzymam :) a jak ogolnie sie czujesz dolega ci cos czy cicho sza :)

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Moim zdaniem powinno juz cos widac wiec kciuki trzymam :) a jak ogolnie sie czujesz dolega ci cos czy cicho sza :)
    Czuje jakbym zaraz miala dostac okres a jak ide i sprawdzam to nie ma 🤷‍♀️

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej wiesz co ja czytałam gdzieś ze właśnie niektórzy lekarze polecają go brac caly cykl . Moja rodzona siostra ostatnio jak u mnie byla to widziala moje pudełeczko po Nac i powiedziala ze ona kiedys brala go przez pół roku na chore jelita. Wiec wychodzi ze Nac ma różne zastosowania

A jak coś czujesz narazie po clo ?? Jestem bardzo ciekawa ile będziesz miała pęcherzyków :)

Tak z tym nac to słyszałam ze sportowcy tez biorą :D
    Muszę zapytać wtedy lekarza na usg jak brać i ile.
    Bo chciałam zamówić i się zastanawiam czy ma to sens jeszcze w tym cyklu.

A po clo dobrze się czuje, jutro ostatnia tabletka :D
    Przełożyłam wizytę na 7 maja rano, bo mi zaznaczył żeby przyjść między 11-13dc wiec idealnie bo to będzie 12dc 😃 sama jestem mega ciekawa. Zazwyczaj miałam jeden pęcherzyk na prawym jajniku.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ