X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Twoja owulka juz byla ile dni po jestes ?

3dpo

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tez masz ten czas wyczekiwania.Wy macie dobrze,bo macie ginekologow tu w Anglii sprawe rozrodu nie biora na powaznie 😥

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Teraz tez masz ten czas wyczekiwania.Wy macie dobrze,bo macie ginekologow tu w Anglii sprawe rozrodu nie biora na powaznie 😥

Oo, jakos zapomnialam, ze mieszkasz w Anglii (na ogolnej jest grupa staraczki z UK)!

Tak, na poczatku nie moglam uwierzyc, ze nie mozna tak po prostu zobaczyc ginekologa, zeby sie zbadac (w Polsce chodzilam tak raz w roku na usg i cytologie) Tutaj to albo sa kliniki aborcyjne albo nieplodnosci (do ktorych dopiero kieruja praktycznie po 2 latach staran) Tyle sie placi podatkow, a trzeba chodzic prywatnie...

Powodzenia dziewczyny! Czasem w przerwach tutaj zagladam🤗

Ola-Ola1992, Nadzieja🤗, xvwb1994, Księżna lubią tę wiadomość

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Oo, jakos zapomnialam, ze mieszkasz w Anglii (na ogolnej jest grupa staraczki z UK)!

Tak, na poczatku nie moglam uwierzyc, ze nie mozna tak po prostu zobaczyc ginekologa, zeby sie zbadac (w Polsce chodzilam tak raz w roku na usg i cytologie) Tutaj to albo sa kliniki aborcyjne albo nieplodnosci (do ktorych dopiero kieruja praktycznie po 2 latach staran) Tyle sie placi podatkow, a trzeba chodzic prywatnie...

Powodzenia dziewczyny! Czasem w przerwach tutaj zagladam🤗
    Tak jest jak zapytalam o ginekologa to zdziwienie bylo a placi sie i to slono nic z tego nie ma

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki macie może jakieś sprawdzone sposoby aby obnizyc testosteron ? Pani ginekolog przepisała mi leki ale czy mogę jeszcze coś z tym zrobić

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się dzis czujecie,jutro mam zamiar testowac ale nwm czy wogole to jest potrzebne na moim wykresie nie ma spadku implatacyjnego czyli mysle ze na dniach przyjdzie @ z kalanderza wynika ze poniedzialek i tez tak mysle bo moja faza lutealna trwa 15 dni

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !
    Mam pytanko do tych co tez biorą nac. Dietetyczka mi poleciła go brać od 3-7 dc i tak robiłam. Ale moj gin mówił żeby brać cały cykl nac. W tym cyklu z nac zapomniałam kupić i lecę bez ale ciekawi mnie ten temat :) jak wy go bierzecie i jaka ilość ? I jak przy clo?

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Hej dziewczyny jak się dzis czujecie,jutro mam zamiar testowac ale nwm czy wogole to jest potrzebne na moim wykresie nie ma spadku implatacyjnego czyli mysle ze na dniach przyjdzie @ z kalanderza wynika ze poniedzialek i tez tak mysle bo moja faza lutealna trwa 15 dni

Z tego do mi się wydaje to spadek nie musi być jakiś kolosalny. :) tak samo tez nie musi być tego krwawienia impl. :) nie skreslaj cyklu póki tempka ładna !🤞🏻❤️

Nadzieja🤗 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Z tego do mi się wydaje to spadek nie musi być jakiś kolosalny. :) tak samo tez nie musi być tego krwawienia impl. :) nie skreslaj cyklu póki tempka ładna !🤞🏻❤️
    Nie mierzysz tempki od poczatku cyklu ? Czy zaczynasz po.Zerknelam na Twoj wykres 😄

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Dzieki za slowa otuchy 😊odrazu lepiej na duszy 😊

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Dzieki za slowa otuchy 😊odrazu lepiej na duszy 😊

Ja zacznę po krwawieniu od razu mierzyć 😁

Trzeba wierzyć do końca a wykresy ciążowe, które przegladalam czasami mega potrafiły zaskoczyć a wiec nie ma co się martwić kochana, jeszcze kilka dni 😍

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja zacznę po krwawieniu od razu mierzyć 😁

Trzeba wierzyć do końca a wykresy ciążowe, które przegladalam czasami mega potrafiły zaskoczyć a wiec nie ma co się martwić kochana, jeszcze kilka dni 😍
    U mnie tempka ostatnio dopiero obnizyla sie 2 dnia okresu a niby zaburzen nie mam moze sie to zmienilo

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Hejka !
    Mam pytanko do tych co tez biorą nac. Dietetyczka mi poleciła go brać od 3-7 dc i tak robiłam. Ale moj gin mówił żeby brać cały cykl nac. W tym cyklu z nac zapomniałam kupić i lecę bez ale ciekawi mnie ten temat :) jak wy go bierzecie i jaka ilość ? I jak przy clo?

Hej wiesz co ja czytałam gdzieś ze właśnie niektórzy lekarze polecają go brac caly cykl . Moja rodzona siostra ostatnio jak u mnie byla to widziala moje pudełeczko po Nac i powiedziala ze ona kiedys brala go przez pół roku na chore jelita. Wiec wychodzi ze Nac ma różne zastosowania

A jak coś czujesz narazie po clo ?? Jestem bardzo ciekawa ile będziesz miała pęcherzyków :)

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:

Hej testuj jutro i nie przejmuj się temperatura.
    Wszystko będzie dobrze 😘 zobaczysz 😘

Ja się dzisiaj lepiej czuje :) ale kurcze panuje u mnie w rodzince grypa żołądkowa dzieciaki przyniosły z przedszkola a widzialam się z nimi we wtorek wiec mam nadzieje ze mnie nie dopadnie. No wczorajszy dzień to była katastrofa i wieczorem tez zle się czułam....

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej testuj jutro i nie przejmuj się temperatura.
    Wszystko będzie dobrze 😘 zobaczysz 😘

Ja się dzisiaj lepiej czuje :) ale kurcze panuje u mnie w rodzince grypa żołądkowa dzieciaki przyniosły z przedszkola a widzialam się z nimi we wtorek wiec mam nadzieje ze mnie nie dopadnie. No wczorajszy dzień to była katastrofa i wieczorem tez zle się czułam....
    Mam nadzieje ze Ciebie nie dopadnie jutro 12dpo test juz powinien prawde pokazac jak myslicie ?

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Hejka !
    Ja mam brać od 1dc do 3dpo, na poprawę endometrium. 2x1 tabletke swansona, nie pamiętam ile to mg

xvwb1994 lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Xvwb wykres mi się spierdzielił jak coś, zaczął nowy cykl chociaż trwa stary. Bete robiłam i wyszła 58,5. Ja chcę mój stary wykres, taki ładny był 😭

Natka kochana i jak sytuacja u Ciebie ??:) mam nadzieje ze betka ladnie urosła 😘
    Trzymam kciuki 🙂

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Mam nadzieje ze Ciebie nie dopadnie jutro 12dpo test juz powinien prawde pokazac jak myslicie ?

Moim zdaniem powinno juz cos widac wiec kciuki trzymam :) a jak ogolnie sie czujesz dolega ci cos czy cicho sza :)

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Moim zdaniem powinno juz cos widac wiec kciuki trzymam :) a jak ogolnie sie czujesz dolega ci cos czy cicho sza :)
    Czuje jakbym zaraz miala dostac okres a jak ide i sprawdzam to nie ma 🤷‍♀️

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej wiesz co ja czytałam gdzieś ze właśnie niektórzy lekarze polecają go brac caly cykl . Moja rodzona siostra ostatnio jak u mnie byla to widziala moje pudełeczko po Nac i powiedziala ze ona kiedys brala go przez pół roku na chore jelita. Wiec wychodzi ze Nac ma różne zastosowania

A jak coś czujesz narazie po clo ?? Jestem bardzo ciekawa ile będziesz miała pęcherzyków :)

Tak z tym nac to słyszałam ze sportowcy tez biorą :D
    Muszę zapytać wtedy lekarza na usg jak brać i ile.
    Bo chciałam zamówić i się zastanawiam czy ma to sens jeszcze w tym cyklu.

A po clo dobrze się czuje, jutro ostatnia tabletka :D
    Przełożyłam wizytę na 7 maja rano, bo mi zaznaczył żeby przyjść między 11-13dc wiec idealnie bo to będzie 12dc 😃 sama jestem mega ciekawa. Zazwyczaj miałam jeden pęcherzyk na prawym jajniku.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ