Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo byl spadek temperaturki wiec pewnie wtedy doszlo do zagniezdzenia bladziak ale jest

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    11 dpo byl spadek temperaturki wiec pewnie wtedy doszlo do zagniezdzenia bladziak ale jest

Z dnia na dzień bedzie ładniejszy :) 🤩🤩

Ja dzis robiłam proga zeby sprawdzić czy owu byla i wynik na poziomie 11 wiec taki sobie ale lekarz odpisal ze owu byla i pecherzyk pękł wiec zastrzyk zadziałał

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Z dnia na dzień bedzie ładniejszy :) 🤩🤩

Ja dzis robiłam proga zeby sprawdzić czy owu byla i wynik na poziomie 11 wiec taki sobie ale lekarz odpisal ze owu byla i pecherzyk pękł wiec zastrzyk zadziałał
    Trzymam kciuki ze cos z tego będzie 🤞🤞 warto warto uzbroic się w cierpliwosc a jutro przed Toba rozmowa o pracę

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Trzymam kciuki ze cos z tego będzie 🤞🤞 warto warto uzbroic się w cierpliwosc a jutro przed Toba rozmowa o pracę

Strasznie zaczynam się stresować ta rozmowa ale co ma być to bedzie

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Strasznie zaczynam się stresować ta rozmowa ale co ma być to bedzie
    Tez mialam w tym miesiacu zawirowanie bo chcialam zmienic prace nawet bylam na jednym dniu probnym ale sie nie zgodzilam noi skupilam sie na tym dlatego moze wzeszlo dla mnie slonce

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Tez mialam w tym miesiacu zawirowanie bo chcialam zmienic prace nawet bylam na jednym dniu probnym ale sie nie zgodzilam noi skupilam sie na tym dlatego moze wzeszlo dla mnie slonce

No czasem tak właśnie jest :) nic nie dzieje się bez przyczyny :) ja mój cykl spisałam na straty a
    Moze to tez znak ze jeszcze musze poczekać zeby znaleźć pracę i dopiero bedzie kropek :)

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    No czasem tak właśnie jest :) nic nie dzieje się bez przyczyny :) ja mój cykl spisałam na straty a
    Moze to tez znak ze jeszcze musze poczekać zeby znaleźć pracę i dopiero bedzie kropek :)
    Dokladnie bedzie odpowiedni moment to przyjdzie 😄

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo sie starasz bo nie pamietam ?

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:

Wiesz co w sumie mozna powiedzieć od sierpnia tamtego roku ale z racji ze swietna Pani doktor zatrzymała mi owulacje to aktualny doktorek liczy wszystko od listopada .
    Teraz w lutym byla ciaza biochemiczna :( i poroniłam kropka w 2020 r w 6 tygodniu( zaszłam w 1 cyklu naszych staran) potem z racji poronienia musieliśmy odpuścić sobie starania a ze kupilismy mieszkanie to odpuściliśmy sobie bo były inne sprawy na głowie.

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:

A wy ile się staracie ??

Widzialam twoj wykresik jest piekny 😍😍

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niedlugo u mnoe historia tez nieciekawa bo w marcu zeszlego roku byla pozamaciczna mialam usuwana laparaskopijnie musialam zrobic przerwe pol roku noi w pazdzierniku zaczelismy na nowo.Mam bardzo niereguralne cykle tu w UK wysylali mnie do kliniki i na bicie hormonow nie odwazylam sie i wzielam sprawy we wlasne rece i sile natury.Mam 32 lata a ty ?I to walka o pierwsza ciaze

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    To niedlugo u mnoe historia tez nieciekawa bo w marcu zeszlego roku byla pozamaciczna mialam usuwana laparaskopijnie musialam zrobic przerwe pol roku noi w pazdzierniku zaczelismy na nowo.Mam bardzo niereguralne cykle tu w UK wysylali mnie do kliniki i na bicie hormonow nie odwazylam sie i wzielam sprawy we wlasne rece i sile natury.Mam 32 lata a ty ?I to walka o pierwsza ciaze

Ja mam 30 lat
    No u nas juz wiadomo w czym jest problem bo doktorek zrobil nam badania od razu wiec musze walczyć z Pcos maz wyniki ma piekne.
    Waga mi spada okres juz sie mozna powiedzieć ustabilizował bo po poronieniu byl albo go nie było

Wiec trzeba walczyć o szczęście i musimy być dobrej myśli :) ze kiedys będziemy szczęśliwymi mamusiami :)

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Ja mam 30 lat
    No u nas juz wiadomo w czym jest problem bo doktorek zrobil nam badania od razu wiec musze walczyć z Pcos maz wyniki ma piekne.
    Waga mi spada okres juz sie mozna powiedzieć ustabilizował bo po poronieniu byl albo go nie było

Wiec trzeba walczyć o szczęście i musimy być dobrej myśli :) ze kiedys będziemy szczęśliwymi mamusiami :)
    U mnie endometrioza stad zawsze niepewnosc czy sie dobrze zagniezdzil.Wazne aby nigdy sie nie poddawac

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    U mnie endometrioza stad zawsze niepewnosc czy sie dobrze zagniezdzil.Wazne aby nigdy sie nie poddawac

Ojej to faktycznie ale jak juz kiedys pisałam wcinaj migdaly i orzechy brazylijskie to pomaga na endometrium sama wiem po sobie :) ale trzymam kciuki żeby korpus sie pieknie zadomowił :)

a zwracałaś uwagę na sluz jaki mialas po owulacji bo ja mam go bardzo dużo takiego kremowego przez kila dni i sie zastanawiam czy to jest ok.

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam caly czas strasznie sucho ale musle ze to indywidualna sprawa jak czytalam to wszystkie moaly duzo kremowego a ja nic.Jakie zmiany zauwazylam to co bym nie zjadla bylo mi niedobrze ale nie prowadzilo do wymiatow i myslalam ze poprostu cos zoladek fiksuje i moze cos jem nie tak.Zylki na piersiach na otoczcce sutka sa jak zylaki noi bole glowy codziennie sie z nim budze

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Mam caly czas strasznie sucho ale musle ze to indywidualna sprawa jak czytalam to wszystkie moaly duzo kremowego a ja nic.Jakie zmiany zauwazylam to co bym nie zjadla bylo mi niedobrze ale nie prowadzilo do wymiatow i myslalam ze poprostu cos zoladek fiksuje i moze cos jem nie tak.Zylki na piersiach na otoczcce sutka sa jak zylaki noi bole glowy codziennie sie z nim budze

A piersi cie bola ??
    Wiadomo każdy ma inne objawy pamiętam że moja siostra przez cały 1 trymestr strasznie męczyła się z bólem głowy i jadla wszystko jak oszalała 😁

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    A piersi cie bola ??
    Wiadomo każdy ma inne objawy pamiętam że moja siostra przez cały 1 trymestr strasznie męczyła się z bólem głowy i jadla wszystko jak oszalała 😁
    Bola ale nie tak jak to inne opisuja i kluje prawy jajnik oby bylo wszystko w porzadku tak bardzo sie boje

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Bola ale nie tak jak to inne opisuja i kluje prawy jajnik oby bylo wszystko w porzadku tak bardzo sie boje

Nie bój się bedzie wszystko dobrze.
    Wiem ze łatwo się mowi jak już się tyle przeslo :( ale trzeba się cieszyć bo to na kropka wplywa

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Nie bój się bedzie wszystko dobrze.
    Wiem ze łatwo się mowi jak już się tyle przeslo :( ale trzeba się cieszyć bo to na kropka wplywa
    Masz racje 🙂za tydzien pojde na usg mam nadzieje ze kropek juz bedzie widoczny

Ola-Ola1992 lubi tę wiadomość

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Masz racje 🙂za tydzien pojde na usg mam nadzieje ze kropek juz bedzie widoczny

Daj znać jak dzisiaj twoj tescik :)
    U mnie zupełnie biało bo musialam sprawdzic dzis 9 dpo wiec ovi juz wgl nie ma

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ