Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Czasem choroba to też zwiastun 🤭

Mi grzybica wróciła 😭 najgorzej że dopiero wizyta jutro i nie mam pojęcia jak to zatrzymać...

Mój mąż był chory to pewnie mnie zaraził, a i spacerki nie pomogły na pewno, przeziębiłam się :(

Hm... A zerknij w necie, czy Tantum Rosa (nie wiem czy znasz, taki proszek) jest dozwolony dla kobiet w ciąży. Rozpuszcza się to w cieplej wodzie i robi takie nasiadówki. Pomaga chociażby też w dotrwaniu do wizyty i trochę ból łagodzi. A jak nie to jeśli masz wannę po prostu dawaj do cieplutkiej wody. Lekarz na pewno już coś poradzi, ale tak doraźnie to nie mam pojęcia.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj skończyłam @ i zaczynam chyba mierzyć temp od jutra. Z ta temp nie jestem pewna czy chce mierzyć czy nie. Przemyśle
    Około 19 stycznia idę na monitoring owulki. Trzymajcie kciuki ze będzie ☺️
    Testy owu chyba dziś tez już do mnie dotrą. Mam w sobie spokój póki co..

pani_sztygar, Tedka lubią tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, spróbuj, Tantum Rosa to faktycznie super pomysł. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. I faktycznie, działa cuda. Jak ręką odjął objawów.

Tedka, patrzyłam na wykres - Ty faktycznie już 1 dzień po terminie @, czy owu się przesunęła? Jak się w ogóle czujesz chorowitku?

01.22 - cp (6tc)
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja dzisiaj skończyłam @ i zaczynam chyba mierzyć temp od jutra. Z ta temp nie jestem pewna czy chce mierzyć czy nie. Przemyśle
    Około 19 stycznia idę na monitoring owulki. Trzymajcie kciuki ze będzie ☺️
    Testy owu chyba dziś tez już do mnie dotrą. Mam w sobie spokój póki co..

I dobrze, że spokoj! Trzeba być baaaardzo spokojną, w końcu wszystkie jednogłośnie powiedziałyśmy, że to ten cykl będzie totalnie TWÓJ! 🍀🍀🍀

xvwb1994 lubi tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Felinka, spróbuj, Tantum Rosa to faktycznie super pomysł. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. I faktycznie, działa cuda. Jak ręką odjął objawów.

Tedka, patrzyłam na wykres - Ty faktycznie już 1 dzień po terminie @, czy owu się przesunęła? Jak się w ogóle czujesz chorowitku?

Gardło boli, glut sie leje…
    @ mam dostać dopiero 13.01. Owulacja była w 12dc, wiec pewnie faza lutealna 16dniowa, stad dopiero pojutrze okres. Bóle okresowe od rana ustały, temperatura skacze bo pewnie gorączkę mam. :( takie życie. Przesunie mi cykl i tyle będzie z tego:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 10:26

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie, że jak łapie Was przeziębienie to to zawsze musi być kur.. chwilę przed okresem lub na jego początku? Nosz ja pierdziule, absolutne kombo. Psikasz co chwilę, co nie dość, że robi z Ciebie zasmarkanego gluta, to jeszcze za każde kichnięcie masz ochotę zabić, bo boli Cię podbrzusze -.-

01.22 - cp (6tc)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka chyba wszystkie jeszcze nie spisaliśmy cię na straty na ten cykl ❤️ Podejrzane to samopoczucie 🍀

No ja wyluzowałam bo wiem ze przy PCOS trzeba chyba być cierpliwym ? Ginekolog wczoraj zerknął na wyniki i napisał ze mam być na usg 15dc i zobaczymy. Daje mi 3 miesięcy prób z ovarin i jeśli nie pyknie to napisał jakieś inne tabsy na wywołanie owu :) zobaczymy co za tydzień pokaże usg ale mocno wierze ze będzie piękna owu i szansa 🍀

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovarin? Hmm, mi lekarz powiedział, że Ovarin ma niską skuteczność u nas, dziewczyn z PCOS. Od razu dał Aromek. I wtedy owulka z 16-17dc wskoczyła na 11-13 :D

01.22 - cp (6tc)
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Też tak macie, że jak łapie Was przeziębienie to to zawsze musi być kur.. chwilę przed okresem lub na jego początku? Nosz ja pierdziule, absolutne kombo. Psikasz co chwilę, co nie dość, że robi z Ciebie zasmarkanego gluta, to jeszcze za każde kichnięcie masz ochotę zabić, bo boli Cię podbrzusze -.-

Każde kichnięcie to wystrzał i potop jednocześnie :p

pani_sztygar, Felinka94 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tedka chyba wszystkie jeszcze nie spisaliśmy cię na straty na ten cykl ❤️ Podejrzane to samopoczucie 🍀

No ja wyluzowałam bo wiem ze przy PCOS trzeba chyba być cierpliwym ? Ginekolog wczoraj zerknął na wyniki i napisał ze mam być na usg 15dc i zobaczymy. Daje mi 3 miesięcy prób z ovarin i jeśli nie pyknie to napisał jakieś inne tabsy na wywołanie owu :) zobaczymy co za tydzień pokaże usg ale mocno wierze ze będzie piękna owu i szansa 🍀

Wierzycie we mnie bardziej niż ja sama :) ❤️
    Wyglada to na dobry plan lekarza, trzymaj sie go :) na pewno wie co robi :) spokój i krok po kroku :) będzie dobrze zobaczysz :) 😍

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wolę nie eksperymentować, gin kazał czekać do jutra. Umyłam się na dole melisą, trochę mi złagodziło objawy, teraz mi lecą jakieś litry śluzu ale niestety z domieszką grudek...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Kochane wolę nie eksperymentować, gin kazał czekać do jutra. Umyłam się na dole melisą, trochę mi złagodziło objawy, teraz mi lecą jakieś litry śluzu ale niestety z domieszką grudek...

:(( no to musisz cierpliwie zaczekać do jutra biedaczysko :* miałaś skłonności do tych grzybic, a słyszałam ze i w ciąży lubią sie pojawiać. Wiec nic sie nie martw, jutro lekarz coś przepisze dobrego i na pewno szybko odczujesz ulgę :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, potrzebuję rady ;) Wczoraj powinna przyjść @, ale nic nie wskazuje na to, żeby miała się pojawić. Testy świecą bielą. Temp. ciągle rośnie. Czuję czasem takie dziwne kłucie w podbrzuszu. Nie wiem, co o tym myśleć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 12:28

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena89 wrote:
    Cześć Dziewczyny, potrzebuję rady ;) Wczoraj powinna przyjść @, ale nic nie wskazuje na to, żeby miała się pojawić. Testy świecą bielą. Temp. ciągle rośnie. Czuję czasem takie dziwne kłucie w podbrzuszu. Nie wiem, co o tym myśleć :(

Idź na bętę, beta wszystko powie.
    Testy to różnie pokazują. :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Idź na bętę, beta wszystko powie.
    Testy to różnie pokazują. :)

Zawsze chodziłam na betę w takich sytuacjach, ale po rozczarowaniach w ostatnich miesiącach dałam sobie spokój w tym cyklu :P Poczekam jeszcze dzień lub dwa, jak nic się nie zmieni, to kierunek laboratorium.

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

• pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena89 wrote:
    Zawsze chodziłam na betę w takich sytuacjach, ale po rozczarowaniach w ostatnich miesiącach dałam sobie spokój w tym cyklu :P Poczekam jeszcze dzień lub dwa, jak nic się nie zmieni, to kierunek laboratorium.

Ja miałam betę 100 w zeszły piątek, a rano przeżyłam istny zawał serca, bo kreska na teście o czułości 10 była tak samo blada, jak wtedy, gdy beta miała 40. A może i nawet była bledsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 13:25

01.22 - cp (6tc)
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Ja miałam betę 100 w zeszły piątek, a rano przeżyłam istny zawał serca, bo kreska na teście o czułości 10 była tak samo blada, jak wtedy, gdy beda miała 40. A może i nawet była bledsza.

O widzisz... Wczoraj i dziś robiłam właśnie testy o czułości 10. Może faktycznie jutro pójdę na betę. Szkoda się stresować.

age.png

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Ovarin? Hmm, mi lekarz powiedział, że Ovarin ma niską skuteczność u nas, dziewczyn z PCOS. Od razu dał Aromek. I wtedy owulka z 16-17dc wskoczyła na 11-13 :D

To tez jeszcze podpytam na usg jak będę. Pisał coś ze jak nir pyknie na ovarin to wywolamy owu clostillbegytem 😃

Ostatnia owu na usg miałam w październiku czysty przypadek. Teraz w grudniu bylam akurat po miesiączce bo zmieniłam gina na innego bardziej polecanego. On jako jedyny w ogóle rozpoznał jajniki policystyczne. Reszta miała wylane :)

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz Ovarin wymienił na Ovulomed max. Też mam pcos.

age.png

• pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    To tez jeszcze podpytam na usg jak będę. Pisał coś ze jak nir pyknie na ovarin to wywolamy owu clostillbegytem 😃

Ostatnia owu na usg miałam w październiku czysty przypadek. Teraz w grudniu bylam akurat po miesiączce bo zmieniłam gina na innego bardziej polecanego. On jako jedyny w ogóle rozpoznał jajniki policystyczne. Reszta miała wylane :)

Ja raz byłam "na szybko" u jednego lekarza, bo byłam poza miastem, w którym mieszkałam, a bardzo źle się czułam.
    Idę do niego, mówię co mi jest, że mam PCOS i endometriozę, a lekarz, BEZ USG, rzucił od razu - ta, endometriozę, i co jeszcze?
    Co mi zostało, podziękowałam za wizytę i poszłam :D

01.22 - cp (6tc)
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ