Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny! A co powiecie o moim wykresie? Ostatnio Wam mówiłam, że chyba nie było owulacji, ale temperatura jednak zaczęła rosnąć. Dodatkowo w zeszłym cyklu mierzyłam ją zawsze około 7-8 i było ponad 37. W tym wstaję wcześnie do pracy, więc mierzę około 4.30-4.50 i widzicie, jaka jest. A kiedy mam dzień wolny, zmierzę o 4.50 i od razu idę spać i wstanę ok.8.00 to temp. jest powyżej 37. Ja już zupełnie zgłupiałam...
Kiedy w takim razie mogła być owu? -
Cześć dziewczyny! Przeczytalam prawie cały wątek i widzę jak super się wspieracie. Potrzebuje porady;) U nas 3 cs. I pojawił ze problem. Na kilka dni przed spodziewana miesiączka (16 stycznia) dostalam lekkiego plamienia (różowy śluz, lekko brązowawy) sorki ze tak opisuje ale nie wiem jak to przedstawic. Ostatecznie plemienia lekkie trwały 4 dni. Stwierdziłam że ok, zaliczam to jako okres. No i w dniu planowanej owulacji w obecnym cyklu wspolzylismy z mężem. W 14 dniu po niby potwierdzonej owulacji w apce zrobilam test. Negatywny. Miesiączka powinna się już pojawić według aplikacji 4 dni temu. Narazie dalej nic.
Założy że tamto plamienie sprzed miesiąca to nie była miesiączka. Czy powinnam się zacząć martwić? Bo zaczynam zdrowo panikowac. Bo jeśli nie mogę lekkiego plamienia uznac za okres to już mam 60 ktorys dzien cyklu....
Jeśli nie to czemu dalej nie dostałam okresu?
Mam totalny mętlik w głowie
Robilam z 2 tyg temu morfologie, tsh, ft3 i ft4, glukoze i wszystko było ok.
-
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Ja tam się nie łudzę chociaż nadzieja zawsze jakaś jest😂 czekam sobie bo nic innego nie zostało🙈
No ja z tymi testami naprawdę zauważyłam ze trzeba 2/3 razy dziennie nawet. U mnie faktycznie na wieczor największe stężenie LH zawsze. Polecam tu testy z rossmana te facelle one się super wybarwiaja.
Dobre podejście, jak się nie uda to trudno. Ale może niespodzianka będzie 😄. Tak trzymaj ✊❤️😄. Jeszcze horienów kilka mam to jak mi zabraknie to kupię te facelle -
Basik1234 wrote:Hej Dziewczyny! A co powiecie o moim wykresie? Ostatnio Wam mówiłam, że chyba nie było owulacji, ale temperatura jednak zaczęła rosnąć. Dodatkowo w zeszłym cyklu mierzyłam ją zawsze około 7-8 i było ponad 37. W tym wstaję wcześnie do pracy, więc mierzę około 4.30-4.50 i widzicie, jaka jest. A kiedy mam dzień wolny, zmierzę o 4.50 i od razu idę spać i wstanę ok.8.00 to temp. jest powyżej 37. Ja już zupełnie zgłupiałam...
Kiedy w takim razie mogła być owu?
Ja Cię bacznie obserwuje kochana 😂
A testy owu nie robiłaś ? I czy robiłaś test ciążowy albo może skocz na betę jak masz możliwość ?
Na tych temperaturach się tak super nie znam. W tej kwestii się nie wypowiem
Basik1234 lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Natka23 wrote:Dobre podejście, jak się nie uda to trudno. Ale może niespodzianka będzie 😄. Tak trzymaj ✊❤️😄. Jeszcze horienów kilka mam to jak mi zabraknie to kupię te facelle
Ja mam tez horieny, jakaś wielka pakę 50 sztuk kupiłam 😂 już blisko owu wole na dwa różne lecieć. Tu taki schiz mam lekki.
Sama z siebie się śmieje bo ja sobie wmawiam luz, próbuje sobie go wbić do głowy. Ale prawda taka ze chyba wszystkie siedzimy i tylko czekamy. Ja to bym najchętniej już od dziś testowała codziennie po 2 razy. Dokładnie wiem ze to nie ma sensu ale chora głowa gdzieś w tle jest. 🍀🤯Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Ja mam tez horieny, jakaś wielka pakę 50 sztuk kupiłam 😂 już blisko owu wole na dwa różne lecieć. Tu taki schiz mam lekki.
Sama z siebie się śmieje bo ja sobie wmawiam luz, próbuje sobie go wbić do głowy. Ale prawda taka ze chyba wszystkie siedzimy i tylko czekamy. Ja to bym najchętniej już od dziś testowała codziennie po 2 razy. Dokładnie wiem ze to nie ma sensu ale chora głowa gdzieś w tle jest. 🍀🤯
Wiem kochana. Po prostu pragniesz być mamą ❤️. Życzę ci byś niedługo mogła tego doświadczyć 🙂😘xvwb1994 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasik1234 wrote:Hej Dziewczyny! A co powiecie o moim wykresie? Ostatnio Wam mówiłam, że chyba nie było owulacji, ale temperatura jednak zaczęła rosnąć. Dodatkowo w zeszłym cyklu mierzyłam ją zawsze około 7-8 i było ponad 37. W tym wstaję wcześnie do pracy, więc mierzę około 4.30-4.50 i widzicie, jaka jest. A kiedy mam dzień wolny, zmierzę o 4.50 i od razu idę spać i wstanę ok.8.00 to temp. jest powyżej 37. Ja już zupełnie zgłupiałam...
Kiedy w takim razie mogła być owu?
Szkoda, że tych testów owu nie robisz. Tempka im wcześniej mierzona tym niższa. Dlatego niższą masz o 4:30 niż o tej 8:00 . Temperatura odbiła ci do góry 2 do 3 dni temu i bym obstawiała, że dzień przed wystąpiła owulacja. Zaobserwowałaś jaki śluz wtedy miałaś, czy był rozciągliwy czy już lepki ? -
Natka23 wrote:Wiem kochana. Po prostu pragniesz być mamą ❤️. Życzę ci byś niedługo mogła tego doświadczyć 🙂😘
Trzymam za nas kciuki. Niech nam niesie ten luty 🍀❤️❤️Natka23, Koala27, Basik1234 lubią tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
JoannaM wrote:Cześć dziewczyny! Przeczytalam prawie cały wątek i widzę jak super się wspieracie. Potrzebuje porady;) U nas 3 cs. I pojawił ze problem. Na kilka dni przed spodziewana miesiączka (16 stycznia) dostalam lekkiego plamienia (różowy śluz, lekko brązowawy) sorki ze tak opisuje ale nie wiem jak to przedstawic. Ostatecznie plemienia lekkie trwały 4 dni. Stwierdziłam że ok, zaliczam to jako okres. No i w dniu planowanej owulacji w obecnym cyklu wspolzylismy z mężem. W 14 dniu po niby potwierdzonej owulacji w apce zrobilam test. Negatywny. Miesiączka powinna się już pojawić według aplikacji 4 dni temu. Narazie dalej nic.
Założy że tamto plamienie sprzed miesiąca to nie była miesiączka. Czy powinnam się zacząć martwić? Bo zaczynam zdrowo panikowac. Bo jeśli nie mogę lekkiego plamienia uznac za okres to już mam 60 ktorys dzien cyklu....
Jeśli nie to czemu dalej nie dostałam okresu?
Mam totalny mętlik w głowie
Robilam z 2 tyg temu morfologie, tsh, ft3 i ft4, glukoze i wszystko było ok.
Po pierwsze badania muszą być zrobione pomiędzy 2 a 4 dniem cyklu i wtedy dopiero będzie wiadome czy wszystko jest w porządku.
Kolejna sprawa testy owulacyjne najlepiej zacząć robić od ok 9 dnia cyklu do momentu w którym ponowulacji zaczną wychodzić negatywne. Inaczej ciężko wyłapać dokładny dzień owulacji.
Obserwuj śluz i szyjkę macicy. Owulację faktycznie można potwierdzić dopiero gdy zgodzą nam się wszystkie parametry śluz szyjka temp i testy.
Możesz też pójść na monitoring najlepiej dwa razy przed owu i po żeby sprawdzić czy pęcherzyk faktycznie pękł.
Co do braku okresu, mógł to być cykl bez owulacyjny. Mogłas mieć więcej takich cykli w życiu, to zupełnie normalne. Jest jeszcze opcja ciąży, ale widzę że robiłaś test i jest negatywny. Wybierz się na wizytę do ginekologa tak będzie najbezpieczniej. -
xvwb1994 wrote:Trzymam za nas kciuki. Niech nam niesie ten luty 🍀❤️❤️
Ja serio odpuściłam, zaglądam tylko na forum co tam u innych słychać i oglądam cudze wykresy. Może zacznę swój prowadzic w kolejnym cyklu ale już na luzie -
Koala27 wrote:Codziennie się łapie na tym że zaglądam na twój wykres i codziennie sobie przypominam że przecież nie mierzysz temp. Taka schiza😂😂
Ja serio odpuściłam, zaglądam tylko na forum co tam u innych słychać i oglądam cudze wykresy. Może zacznę swój prowadzic w kolejnym cyklu ale już na luzie
Haha miło🙈 a ja tak właśnie myślałam ze sobie odpuscilas trochę bo wykresu brak. Ale to dobrze jak tobie pomaga to super rozwiązanie. Jak się nie uda teraz to może wrócę do mierzenia temp kto wie🙈
Ja cichym obserwatorem wykresów obcych i sprawdzam czy coś tu się dzieje😍Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Natka23 wrote:Szkoda, że tych testów owu nie robisz. Tempka im wcześniej mierzona tym niższa. Dlatego niższą masz o 4:30 niż o tej 8:00 . Temperatura odbiła ci do góry 2 do 3 dni temu i bym obstawiała, że dzień przed wystąpiła owulacja. Zaobserwowałaś jaki śluz wtedy miałaś, czy był rozciągliwy czy już lepki ?
No właśnie płodny śluz był jakieś 11-13 dni temu. Dlatego jak wtedy nie wskoczyła tempka, byłam pewna, że nie było owu 🤔 -
xvwb1994 wrote:Ja Cię bacznie obserwuje kochana 😂
A testy owu nie robiłaś ? I czy robiłaś test ciążowy albo może skocz na betę jak masz możliwość ?
Na tych temperaturach się tak super nie znam. W tej kwestii się nie wypowiem
Łoo, jak miło! . Właśnie żadnych testów nie robiłam. Stwierdziliśmy z mężem, że od przyszłego cyklu zrobię test na owu, ale jeśli chodzi o ciążowy to mam ogromne opory, bo boję się rozczarowania... -
Koala27 wrote:Witaj
Po pierwsze badania muszą być zrobione pomiędzy 2 a 4 dniem cyklu i wtedy dopiero będzie wiadome czy wszystko jest w porządku.
Kolejna sprawa testy owulacyjne najlepiej zacząć robić od ok 9 dnia cyklu do momentu w którym ponowulacji zaczną wychodzić negatywne. Inaczej ciężko wyłapać dokładny dzień owulacji.
Obserwuj śluz i szyjkę macicy. Owulację faktycznie można potwierdzić dopiero gdy zgodzą nam się wszystkie parametry śluz szyjka temp i testy.
Możesz też pójść na monitoring najlepiej dwa razy przed owu i po żeby sprawdzić czy pęcherzyk faktycznie pękł.
Co do braku okresu, mógł to być cykl bez owulacyjny. Mogłas mieć więcej takich cykli w życiu, to zupełnie normalne. Jest jeszcze opcja ciąży, ale widzę że robiłaś test i jest negatywny. Wybierz się na wizytę do ginekologa tak będzie najbezpieczniej. -
nick nieaktualnyBasik1234 wrote:No właśnie płodny śluz był jakieś 11-13 dni temu. Dlatego jak wtedy nie wskoczyła tempka, byłam pewna, że nie było owu 🤔
Basik a miałaś wtedy jakieś zaburzenia snu, może budziłaś się w nocy albo byłaś osłabiona w tych dniach, bądź zdenerwowana ? To może wpływać na temperaturę -
Natka23 wrote:Basik a miałaś wtedy jakieś zaburzenia snu, może budziłaś się w nocy albo byłaś osłabiona w tych dniach, bądź zdenerwowana ? To może wpływać na temperaturę
Miałam covida na początku cyklu i faktycznie trochę mnie zmiótł z planszy, więc może skąd niska temperatura 🤔 -
xvwb1994 wrote:Basik jak jesteś cierpliwa to poczekaj do weekendu albo zrób dziś tez albo betę żeby mieć pewność ? Bo temperaturę masz fajne. Kurczę ciekawe
Obiecałam sobie, że nie będę robić testów do czasu spóźnienia @, bo później jeszcze bardziej to przeżywam🙈 ale.. coś mnie zaczęło pobolewać jak na okres , więc chyba nici z tego cyklu... -
nick nieaktualnyBasik1234 wrote:Miałam covida na początku cyklu i faktycznie trochę mnie zmiótł z planszy, więc może skąd niska temperatura 🤔
To pewnie przez to Basik. Też go przechodziłam w poprzednim cyklu i mi owulację przesunął o kilka dni, bo chorowałam akurat w normalnym terminie owulki -
Basik1234 wrote:Obiecałam sobie, że nie będę robić testów do czasu spóźnienia @, bo później jeszcze bardziej to przeżywam🙈 ale.. coś mnie zaczęło pobolewać jak na okres , więc chyba nici z tego cyklu...
Nooo ja tez co miesiąc czekam niby do @ ale ciężko. Nie mam testów i mam nadzieje ze nie kupię do @ 🙈
Trzymam kciuki i wierze ze u Ciebie będzie 🍀❤️Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990