Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
JoannaM wrote:Chyba masz rację. Wybiore siędo ginekologa. Dziękuję
Brązowe plamienia należą do starego cyklu, dopiero czysta krew świadczy o rozpoczęciu nowego cyklu.
Więc albo nie było u Cię miesiączki, co należałoby skonsultować z lekarzem - 60 dni to nie jest normalny cykl.
Albo nastąpiło jakieś nieprawidłowe złuszczanie lub coś to zaburzyło miesiączkę np choroba, stad taka skąpa miesiączka, do tego patrząc na wykres Twojej temp świadczy to o cyklu bezowulacyjnym, takie góry doliny na wykresie to też nie jest normalne.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Dziewczyny o co chodzi. Miałam wszystkie oznaki owulacji łącznie z testem a wynik progesteronu 7dpo to 5.44 ng/ml 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Spadłam z krzesła
Edit SMS od ginekologa - Nie ma dobrego wysokiego,albo zlego niskiego poziomu . Kazda z Pan ma te ceche mocno zindywidualizowana.
Nie wiem już co myślećWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 09:33
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Dziewczyny o co chodzi. Miałam wszystkie oznaki owulacji łącznie z testem a wynik progesteronu 7dpo to 5.44 ng/ml 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Spadłam z krzesła
Edit SMS od ginekologa - Nie ma dobrego wysokiego,albo zlego niskiego poziomu . Kazda z Pan ma te ceche mocno zindywidualizowana.
Nie wiem już co myśleć
Miałam chęć iść zbadać sobie proga za kilka dni ale w takim razie chyba nie idę. Może jest tak, że większość może ma ten próg po owulacji koło 10 ale zdarza się, że niektóre kobiety mają go niższy. Poczytam na necie o tym -
Natka23 wrote:Miałam chęć iść zbadać sobie proga za kilka dni ale w takim razie chyba nie idę. Może jest tak, że większość może ma ten próg po owulacji koło 10 ale zdarza się, że niektóre kobiety mają go niższy. Poczytam na necie o tym
Ja chyba żałuje ze poszłam 🤷🏻♀️ Czytałam o kobietach które miały progesteron 9 i zdziwienie ze ciąża ale moj to jakiś marny. Chociaż lekarz dopisał w następnej wiadomości ze jestem w normie bo norma od 1.8 jest.
Do wczoraj byłam zmotywowana. Wątpię już we wszystko, w siebie i w to ze się udaJa 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Ja chyba żałuje ze poszłam 🤷🏻♀️ Czytałam o kobietach które miały progesteron 9 i zdziwienie ze ciąża ale moj to jakiś marny. Chociaż lekarz dopisał w następnej wiadomości ze jestem w normie bo norma od 1.8 jest.
Do wczoraj byłam zmotywowana. Wątpię już we wszystko, w siebie i w to ze się uda
Kochana nic się nie mart, statystycznie każdej z nas kiedyś się uda tylko nie wiadomo kiedy😉
Może źle wyznaczona owu? I jednak była później?Basik1234 lubi tę wiadomość
-
xvwb1994 wrote:Ja chyba żałuje ze poszłam 🤷🏻♀️ Czytałam o kobietach które miały progesteron 9 i zdziwienie ze ciąża ale moj to jakiś marny. Chociaż lekarz dopisał w następnej wiadomości ze jestem w normie bo norma od 1.8 jest.
Do wczoraj byłam zmotywowana. Wątpię już we wszystko, w siebie i w to ze się uda
Hej
A może to laboratorium ma inny zakres norm? Może to dlatego?xvwb1994 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Lekarz chyba wyczuł w wiadomości moja niemoc do tych starań 🙈 zadzwonił ..
Mówi ze mam w ogóle nie porównywać sobie progesteronu a już w ogóle mam odpuścić i go nie robić. Śluz był, test owu pozytywny wiec mówi ze na bank owulacja była i tylko zmartwiłby się jakby wynik był poniżej 2 ng/ml.
„Dd.norma pg dla drugiej fazy cyklu to 1.8- 24 ng/ml.czekamy .pzdr” - pierwsza wiadomość
A potem właśnie mówił tak jaj w drugim SMS ze to bardzo indywidualne i każdy cykl jest inny.
Trochę mi ulżyło ale testować nie będę raczej. A i mówi ze jakbym poszła o innej godzinie robić badanie to mógłby być nawet podwójna albo potrójna wartość. Ze na to tez ma sporo wpływ bo progesteron bardzo szybko rośnie.
No zobaczymy ale już wiem ze raczej się nie skuszę na ponowne badanie progesteronu 🤯Basik1234 lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Lekarz chyba wyczuł w wiadomości moja niemoc do tych starań 🙈 zadzwonił ..
Mówi ze mam w ogóle nie porównywać sobie progesteronu a już w ogóle mam odpuścić i go nie robić. Śluz był, test owu pozytywny wiec mówi ze na bank owulacja była i tylko zmartwiłby się jakby wynik był poniżej 2 ng/ml.
„Dd.norma pg dla drugiej fazy cyklu to 1.8- 24 ng/ml.czekamy .pzdr” - pierwsza wiadomość
A potem właśnie mówił tak jaj w drugim SMS ze to bardzo indywidualne i każdy cykl jest inny.
Trochę mi ulżyło ale testować nie będę raczej. A i mówi ze jakbym poszła o innej godzinie robić badanie to mógłby być nawet podwójna albo potrójna wartość. Ze na to tez ma sporo wpływ bo progesteron bardzo szybko rośnie.
No zobaczymy ale już wiem ze raczej się nie skuszę na ponowne badanie progesteronu 🤯Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ? -
KiniuśiKinio wrote:Hej,przepraszam że się wtracę ale w moim przypadku jak robiłam hormony na początku cyklu babeczki w laboratorium kazały przejść na badanie po conajmniej 3-4h od wstania bo inaczej hormony się nie wydzielają. Progesteron będę robić w tym cyklu i myślę że pójdę tak samo "później" niż np z samego ranka. Może rzeczywiście u Ciebie to jest jakaś mała przyczyną że jest niższy bo za wcześnie zbadany?
Oo super ze potwierdzasz słowa lekarza i bliskiej mi osoby która tez pracuje w szpitalu w moim mieście.
Tez właśnie mówili ze być może za wcześnie byłam. Pojechałam szybko przed praca dosłownie żeby umylam i szybko się wbijała w dres i poleciałam o 7.30. Lekarz i znajoma jednogłośnie obstawili ze jakbym poszła później jeszcze raz to organizm pewnie dałby mi wyższy wynik. No ale już się uspokoiłam bo przeżyłam prawdziwy szok.
Jak nigdy miałam piękny śluz owulacyjny a tu niespodzianka 🙈Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Oo super ze potwierdzasz słowa lekarza i bliskiej mi osoby która tez pracuje w szpitalu w moim mieście.
Tez właśnie mówili ze być może za wcześnie byłam. Pojechałam szybko przed praca dosłownie żeby umylam i szybko się wbijała w dres i poleciałam o 7.30. Lekarz i znajoma jednogłośnie obstawili ze jakbym poszła później jeszcze raz to organizm pewnie dałby mi wyższy wynik. No ale już się uspokoiłam bo przeżyłam prawdziwy szok.
Jak nigdy miałam piękny śluz owulacyjny a tu niespodzianka 🙈
Piękny płodny śluz też się raczej nie bierze z niczego, napewno organizm próbował a z jakim efektem się okaże , życzę powodzenia w tym cyklu ☘️🤗Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
IUI
* 01.24 - ? -
KiniuśiKinio wrote:Dokładnie, dlatego obstawiam że jeszcze spal się nie obudził mnie za pierwszym razem w laboratorium cofnęły jak powiedziałam że dwie godziny temu wstałam, i wyjaśniły właśnie po jakim czasie przyjść żeby te wyniki były faktycznie takie jak są a nie zakłamane.
Piękny płodny śluz też się raczej nie bierze z niczego, napewno organizm próbował a z jakim efektem się okaże , życzę powodzenia w tym cyklu ☘️🤗
No zobaczymy ja już się pogodziłam z faktem ze starania to proces i wcale nie tak prosta droga
Szkoda ze nie wiedziałam wcześniej o tym ze dosyc szybko się zerwalam na badania, człowiek się uczy na błędach. Również trzymam kciuki za Ciebie🍀❤️❤️Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:No zobaczymy ja już się pogodziłam z faktem ze starania to proces i wcale nie tak prosta droga
Szkoda ze nie wiedziałam wcześniej o tym ze dosyc szybko się zerwalam na badania, człowiek się uczy na błędach. Również trzymam kciuki za Ciebie🍀❤️❤️Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
IUI
* 01.24 - ? -
U mnie nowość 😂 taki glut śluzu delikatna kawa z mlekiem z niteczkami krwi ? Coś takiego
9dpo dzisiaj
Ja chyba wystrzele w kosmos niedługo🙈
Ktoś tak miał i skończyło się sukcesem ?🙈
Miewałam plamienie przed miesiączka ale nowość taka ze w tym te niteczki krwi sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 11:19
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:U mnie nowość 😂 taki glut śluzu delikatna kawa z mlekiem z niteczkami krwi ? Coś takiego
9dpo dzisiaj
Ja chyba wystrzele w kosmos niedługo🙈
Ktoś tak miał i skończyło się sukcesem ?🙈
Miewałam plamienie przed miesiączka ale nowość taka ze w tym te niteczki krwi sa
A może to implantacja 😀😄❤️ -
nick nieaktualny
-
Natka23 wrote:Dziewczyny miałyście tak, że testy owulacyjne wychodziły negatywne a mimo to była owulka?
Z wykresu wyglada jakbyś miała i śluz tez wskazuje na owu. Generalnie dwóch moich ginekologów wyśmialo testy owu i mówili ze strata kasy. Ze najważniejszy jest śluz płodny 🤷🏻♀️
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Natka23 wrote:Dziewczyny miałyście tak, że testy owulacyjne wychodziły negatywne a mimo to była owulka?
-
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Z wykresu wyglada jakbyś miała i śluz tez wskazuje na owu. Generalnie dwóch moich ginekologów wyśmialo testy owu i mówili ze strata kasy. Ze najważniejszy jest śluz płodny 🤷🏻♀️
No właśnie też mi się wydaje, że miałam owulke. Śluz już ciągnąco - kremowy i mało. A szyjka zamknięta już i lejkowata zaczyna się robićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 18:29
-
nick nieaktualnyBasik1234 wrote:Kochane, ja dzisiaj powinnam mieć okres i na razie cisza jak makiem zasiał zawsze dostaję @ rano, więc już się ciuteńkę cieszę, że pierwszy dzień spóźnienia
Basik łaaał, ale masz wykres 😀. Pozwoliłam sobie zerknąć 🙃. Kiedy robisz test ?