X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta HCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Jeszcze raz dziękuję za pomoc, jak będę miała wyniki to dam znać. A co do testów domowych to mam wrażenie, że te 25 bardziej pokazują niż ten 10...

Daj znać jak wynik. Jestem ciekawa różnicy przy tych zakresach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam betę w innym laboratorium wyszła 17.5 ale progesteron 1.05 nie spodziewam się więc niczego dobrego

Ania1003 lubi tę wiadomość

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może warto podejść z tymi wynikami do jakiegos gina lub na izbę przyjęć?

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Robilam betę w innym laboratorium wyszła 17.5 ale progesteron 1.05 nie spodziewam się więc niczego dobrego

No przyrost słaby. Progesteron na @. Czyli raczej ciąża biochemiczna... idź na izbę przyjęć- weź ze sobą te wyniki z dzisiaj i wtedy. Zobacz co powiedzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojego ginekologa, powiedział, że mam czekać do poniedziałku i powtórzyć badania. Godzinę temu zaczęłam plamić więc chyba wszystko jasne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, powiem Ci, że drugi raz czytam taką historię w tym tygodniu...
    Każda tutaj radzi, żeby jechać na IP, a dzwonisz do gina i on na to CZEKAĆ...
    Wiem, że nie uratuje nic na siłę, bo na takim etapie, samo się dzieje..
    Ale... najbardziej przeraża ta ludzka bezsilność :( I to, że jesteś świadoma, co się dzieje.

Ja jeszcze tego nie doświadczyłam, mam nadzieję nie doświadczyć. A teraz się dowiedziałam, że jestem narażona na poronienia ze względu na mutację MTHFR...

Jedno co mogę poradzić na tym etapie na którym jestem- badaj się sama... na przekór lekarzom. Ja zaczynałam tutaj od 0- z wiedzą gimnazjalisty. Teraz... 6 cykl na OvuF i siedzę w badaniach genetycznych... gdzie na początku człowiek nie wiedział że coś takiego jest.

A w Twoim przypadku jak dochodzi właśnie do poronienia, to warto mieć takie problemy na uwadze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dzwoniłam do mojego ginekologa, powiedział, że mam czekać do poniedziałku i powtórzyć badania. Godzinę temu zaczęłam plamić więc chyba wszystko jasne...

Marrgoo jak tam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dobrze, trafiłam do dobrego lekarza, który zlecił odpowiednie badania i mnie uspokoił. Na razie mamy zakaz starań na 3 miesiące, powiedział, że lepiej odczekać bo statystycznie przez ten czas kolejna ciąża biochemiczna jest bardziej prawdopodobna. Wykrył też pcos, wiec te 3 miesiące spędzę na leczeniu a potem ruszamy znowu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 12:37

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ