X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Cyclodynon a owulacja z obu jajników?
Odpowiedz

Cyclodynon a owulacja z obu jajników?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ayrin Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój pierwszy cykl z Cyclodynonem (ginekolog zalecił na wyrównanie poziomu prolaktyny, silny PMS :( ) i wczoraj miałam owulację, 14dc, tak jak zwykle. Skok temperatury gwałtowny jest - z tym też nigdy nie było problemu. Zawsze czuję owulację, zwykle jest dość bolesna.

Testy ovu od przedwczoraj były negatywne, więc spodziewałam się raczej zmiany momentu owulacji, ale wczoraj wieczorem zaczął boleć mnie prawy jajnik, jak na owulację.
    Ból był dużo bardziej intensywny niż zwykle. Po jakichś 2-3 godzinach po prawej stronie się uspokoiło, ale zaczęło po lewej! Nie wiem czy to możliwe (podobno czasem się zdarza), ale wygląda na to, że miałam owulację z obu jajników.

Miałyście podobnie?

Ciekawe jak będzie dalej wyglądał wykres i jakie będą objawy przed okresem.

https://ovufriend.pl/graph/52b37292e6696552fce73b23db3b7d10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 07:36

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ