cykl bez owulacji?
-
WIADOMOŚĆ
-
wlasnie mialam pisac ze owulacja moze jeszcze wystapic..moze poporstu masz niskie temperatury,poztym temperatura moga byc czyms zaklocona, latego warto sprawdzac sluz i szyjke macicy dodatkowo ale jak widze po wykresie juz ja mialas
moni_c lubi tę wiadomość
-
No to mam teraz doła. Byłam właśnie na monitoringu który miał stwierdzić czy było ovu i tak zatoka bez płynu, na lewym jajniku pęcherzyk 18 mm, endo zmniejszyło się do 5,7 i brak ciałka żółtego. Widzicie mój wykres, powiedzcie co mam o tym myśleć. To że nie ma płynu jestem w stanie zrozumieć bo według mojej wiedzy płyn utrzymuje sie przez kilkanaście godzin. Czy lekarz mogl pomylic ciałko żółte z pecherzykiem, jakiej wielkości są ciałka żółte? No i to endo, koszmar. Ratunku
-
Napisałam Ci na profilu - spytaj o estrofem
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny
mam ogromna prosbe, mam cykl bezowulacyjny ;/ wg wykresu - brak skoku temperatury. sluz byl ok, szyjka macicy wydawalo mi sie ze tez, ale moze jednak nie - jestem laikiem w tej dziedzinie.
czytalam ze cykle bezowulacyjne sa albo bardzo dlugie lub interpretowane jako krotkie gdy wystepuje krwawienie srodcykliczne. Bo bez owulacji nie mozna mowic o prawdziwej @
Temperature mierze od tego cyklu. Ostatnia @ byla bardzo skapa 1 dzien plamienia, 1 dzien mocnego plamienia, 1 dzien krwawienia i dwa plamienia - zazwyczaj jest tak ze odrazu zaczyna sie krwawieniem ktore trwa ok 3, 4 dni i pozniej sa 2 dni plamienia, cykl trwal 29 dni (wczesniej 33-36)
Moje pytanie dotyczy dni wzglednie plodnych. Otoz skoro nie mialam skoku temperatury to nie mozna mowic o owulacji. jezeli nie bylo owulacji nie ma dni nieplodnych?
Ovu zaznaczyl mi dzis jednak ze to juz dzien nieplodny.
Pytanie jak to jest z tymi dniami plodnymi i nie skoro nie bylo skoku?
Dodam ze czuje zbizajaca sie @ mimo ze dszis dopiero 23 dzien cyklu -
Być może masz co 2 cykl bez owulacyjny?czasem jest tak, że jeden jajniczek pracuję a drugi nie?Ja tak miałam podobno miesiąc temu... a itesty owulacyjne to potwierdziły bo żaden nie wykazał dni płodnych.... a robiłam je prawie cały miesiąc....i wcale nie był bardzo długi - trwał 27 dni... czyli jak inneLilianka
-
no u mnie jest tak ze test owulacyjny byl pozytywny 11 dnia cyklu (testowa minimalnie jasniejsza) 13 dnia cyklu obie takie same, przestalam testowac i zaczelam dzialac hehe:p bo podobno testuje sie do momentu pozytywnego wyniku. ale temperatura prawie nie drgnela. wczoraj 23 dzien cyklu- zrobilam test owulacyjny znowu pozytywny (testowa nawet juz ciemniejsza od kontorlnej) i dzis to samo. nie wiem co powinnam zbadac?
-
nick nieaktualny
-
Czy może się zdarzyć ,że temperatura po owulacji podnosi się o zaledwie ( z 36,2 na 36,4 max ) ? mam tak kolejny raz.
Śluz kilka dni bardzo obfity, bolące jajniki a temperatura ponownie stoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 21:41
-
Dziewczyny możecie do mnie zobaczyć ? Miałam monitoring jak byłam na urlopie w Pl w 12dc pecherzyk miałam 3 mm w 14 9mm a w 16 12mm. Już na pierwszym usg lekarz powiedział że to bedzie bezowulacyjny. Teraz temp od parru dni lekko wzrasta a ovu wyznaczyło owulację i sama już nie wiem pomożecie ??? Swoją drogą ciekawe dlaczego mam bezowulacyjny? Może podróż do Polski w 6dc i to tak wpłynęło???
-
Dziewczyny zerknijcie proszę na mój wykres bo jestem na skraju szaleństwa 12dc miałam usg - prawy jajnik pęcherzyk 19mm, lewy jajnik pęcherzyk 21,2mm, endo 7mm. 14dc ( czyli wczoraj ) kolejny monitoring - obydwa jajniki puste, płyn w zatoce, endo 9mm... Niby wszystko ok, nawet mój gin się ucieszył że może w końcu się uda ale dzisiaj rano tempka nieznacznie skoczyła i sama nie wiem co mam o tym myśleć. W poprzednich cyklach skok temperatury był większy
-
karola_aa wrote:Dziewczyny możecie do mnie zobaczyć ? Miałam monitoring jak byłam na urlopie w Pl w 12dc pecherzyk miałam 3 mm w 14 9mm a w 16 12mm. Już na pierwszym usg lekarz powiedział że to bedzie bezowulacyjny. Teraz temp od parru dni lekko wzrasta a ovu wyznaczyło owulację i sama już nie wiem pomożecie ??? Swoją drogą ciekawe dlaczego mam bezowulacyjny? Może podróż do Polski w 6dc i to tak wpłynęło???
-
Nie wiem na jakiej podstawie lekarz u Ciebie określił cykl jako bezowulacyjny - można o nim mówić dopiero po zakończonym cyklu, a nie w trakcie. Najprawdopodobniej podróż wpłynęła mocno na przesunięcie owulacji, ale na tą chwilę wygląda to na wykres dwufazowy ze spokojnym pięciem się temperatury w górę. Fajnie by było, gdybyś była w stanie określić kiedy wystąpił u Ciebie szczyt śluzu, wówczas więcej można by spróbować wyczytać w wykresu.
Jak dla mnie szansa, że jednak do owulacji doszło jest.