czy robić test ciążowy?
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny pomóżcie. spóżnia mi sie okres ponad tydzien co mi sie nigdy nie zdarzyło, mimo ze wykres pokazuje iż owulacja nastąpiła to jest to błędna interpetacja bo w 34 dniu cyklu owulacji byc nie moze. robiłam badania i mam podwyszona prolaktynę, tempka zaczyna mi piąc sie do góry. nie wiem co mam o tym myslec??? pomożcie
-
-
kurcze serio?????? czytalam ze wysoki poziom prolaktyny moze byc przyczną ciąży tez, kurcze usg mam dopiero na 11 kwietnia. zadzwonie dzis do moejgo gin.
-
Anet sorki skasował mi się poprzedni post.
Może być wynikiem ciąży, ale Twój poprzedni wykres jest niepokojący jeśli chodzi o temperaturę i krwawienie w 12-14 dc. Test nie zaszkodzi, dla pewności warto zrobić betę z krwi. -
w zeszłym tyg bylam u gina dał mi skierowanie na badanie krwi przy czym wypisał mi badanie hormonów LH, FSH, i prolaktyny. wszystkie mam wysokie nie bardzo umiem odczytac wynik badan a wyznaczył mi jeszcze usg na przyszły tydz i dopiero potem mam sie do niego zgłosić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 10:53
-
Wysłałam Ci zaproszenie do znajomych, jeśli zaakceptujesz to możesz słać wiadomości prywatne
Szkoda, że wtedy nie zrobił usg, bo byłoby jasne na jakim etapie było endometrium i jajniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 11:06
-
wypisuje wiec tak:
krwinki białe 4,3 tys/ul
krwinki czerw 4,34 min/ul
HGB hemoglobina 13,1 g/dl
MCV sr obj krw czerw 90,1 fl
HCT HEMOTOKRYT 39,1 %
MCH sr masa hgb 30,2 PG
MCHC sr stęzenie HBG 292 TYS/UL
HORMONY:
FSH 9,5 MUL/ML
LH 8,6
PROLAKTYNA 68,05 NG/ML -
ALE OWULKA MI SIE CIĄGLE PRZESUWA GDY WPROWADZAM TEMP DANEGO DNIA. Pierwszy termin owulacji był w 30dniu cyklu i ciagle sie przesuwa.masakra jakas