X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów czy robić test ciążowy?
Odpowiedz

czy robić test ciążowy?

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Asta Autorytet
    Postów: 490 303

    Wysłany: 31 marca 2014, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysponujesz może normami lab? I w jakim dniu cyklu robiłaś badania?

    Wiesz, jeśli doszło do jakiś zakłóceń w pierwszej fazie cyklu to z automatu cykl będzie wydłużony, więc i @ się przesunie w czasie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 11:30

    Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • anet525 Autorytet
    Postów: 1495 1354

    Wysłany: 31 marca 2014, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    krwinki białe 4,3 tys/ul norma: 4,0-10,0
    krwinki czerw 4,34 min/ul 4,00-5,2
    HGB hemoglobina 13,1 g/dl 12-16,0
    MCV sr obj krw czerw 90,1 fl 78-98
    HCT HEMOTOKRYT 39,1 % 36-45
    MCH sr masa hgb 30,2 PG 27-34
    MCHC sr stęzenie HBG 292 TYS/UL 150-400
    HORMONY:

    FSH 9,5 MUL/ML

    norma 2,8 - 11,3 f.folik
    3,0-14,4 f.folik (2-3d)
    5,8-21 srodek cyklu
    1,2-9,0 f lutealna
    21,7-153 menopauza

    LH 8,6
    norma 1,5 -8 f folikularna I
    2,0-8 f folikularna II
    0,2-6,5 F LUTEALNA
    9,6-80 OWULACJA
    0,8-33 MENOPAUZA


    PROLAKTYNA 68,05 NG/ML NORMA 4,79-23,3









    mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Asta Autorytet
    Postów: 490 303

    Wysłany: 31 marca 2014, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym dniu dokładnie robiłaś badania?

    Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • anet525 Autorytet
    Postów: 1495 1354

    Wysłany: 31 marca 2014, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    26 MARCA 32 DZIEN CYKLU TAK MI KAZAŁ LEKARZ

    mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet
    Postów: 1495 1354

    Wysłany: 31 marca 2014, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skok temp moze byc przyczyną zmiany czasu z zimowego na letni? zawsze mierzyłam o 6 rano i dzis tak samo ale przeciez była zmiana czasowa wiec czy moze to wpłynąc na moją temp ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 11:54

    mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Asta Autorytet
    Postów: 490 303

    Wysłany: 31 marca 2014, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porównując wyniki z wykresem sugerują, że byłaś wówczas faktycznie jeszcze w fazie folikularnej, a nieco podwyższone LH może sugerować, że zbliżałaś się do owulacji. Przynajmniej na moje oko tak by to wyglądało.

    Anet525 trudno powiedzieć, ale zaburzona byłaby wówczas raczej tylko temperatura z niedzieli.
    No i pojawienie się śluzu o charakterze płodnym daje do myślenia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 11:57

    Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • anet525 Autorytet
    Postów: 1495 1354

    Wysłany: 31 marca 2014, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dlatego mam nutkę nadziei ze moze jednak sie udało zajść.
    Przy pierwszej ciazy ( 8 lat temu) lekarze tez twierdzili ze nie mam owulacji i nie ma szans na zapłodnienie a przy kolejnym badaniu okazało sie ze jestem w 3 miesiącu ciąży wiec wiesz łudze sie ze historia lubi sie powtarzac...

    mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet
    Postów: 1495 1354

    Wysłany: 31 marca 2014, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ciągle wilgotno tam i sluz jest przezroczysty do dzisiaj nie wiem dlaczego .

    mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • my dream Autorytet
    Postów: 507 445

    Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wysoka ta prolaktyna :( ja też mam wysoką. Jutro gin na obniżenie TSH, prl, FSH

    mhsvh371pdpt408y.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ