Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Długie plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • kuki123 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mampodobny problem.Oddwoch cykli plamie do 12-13 dc. W zeszlym miesiacu( jak zaczely sie plamienia) bylamu ginki i okazalo sie ,że mam torbiel na jajniku. W tym miesiacu znowu plamilam i sama juz nie wiem czy to przez torbiel czy moze mam jakies zapalenie endometrium. Jakie mialyscie objawy zapalenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuki123 wrote:
    Czesc dziewczyny. Mampodobny problem.Oddwoch cykli plamie do 12-13 dc. W zeszlym miesiacu( jak zaczely sie plamienia) bylamu ginki i okazalo sie ,że mam torbiel na jajniku. W tym miesiacu znowu plamilam i sama juz nie wiem czy to przez torbiel czy moze mam jakies zapalenie endometrium. Jakie mialyscie objawy zapalenia?
    Ja własciwie nie wiem czy miałam/ mam zapalenie, ale tak siebie zdiagnozowalam na podstawie objawow: plamienia pojawiły sie po łyzeczkowaniu ( wczesniej najprawdopodobnie ok.3 tyg. Nosiłam w brzuchu juz niezyjące dzieciątko). Zapalenie najczesciej pojawia sie po zabiegach np. łyzeczkowaniu. Plamienia były ciemne i @ byla bardzo bolesna. Po antybiotyku ból zupełnie znikł jak ręką odjął. Mam powiekszoną macicę. I nie mogę zajsc w ciąze chociaz wczesniej nie mialam z tym zadnych problemow.

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah wrote:
    Hej dziewczyny, ja też mam podobny problem, tylko że zamiast spóźnionego okresu dostałam lekkiego krwawienia-plamienia, na początku było brązowe później zaczęła pojawiać się krew, a na końcu była już krew ze skrzepkami, ale tylko przy podcieraniu, nie musiałam nosić podpaski, bo wkładka w zupełności mi wystarczała, zaczęło się to od 8 lutego i trwało do wczoraj, dziś mam lekkie brązowe upławy. Byłam w piątek u ginekologa i nic nie stwierdził niepokojącego, wszystkie narządy w porządku, ciąży też nie wykrył choć o dziwo od 31 stycznia testy ciążowe wychodziły mi pozytywne i nawet w dzień wizyty wyszedł pozytywny, ale nie stwierdził u mnie oznak poronienia, nie mam pojęcia co sądzic na ten temat. Przepisał mi Dupka i mam wizytę za 2 tygodnie, bo byc może to jakas bardzo wczesna ciąża.....? Poza tym wykrył u mnie brodawczaka na szyjce 1cm x1 cm. Może to on powoduje że testy wychodziły pozytywne, choc lekarz to wykluczył. Nie wiem co mam myślec o tym wszystkim jestem w rozterce

Dodam, że ma cykle nieregularne od 2 cykli, bo od grudnia zaczęliśmy nasze starania i zaczęły się pojawiać wtedy jakieś dziwne oznaki.
    Witam was dziewczyny :) mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zajrzy. Miałam wszystko to co ty napisałaś, po miesiączce na poczatku listopada zaczęliśmy starać się o pierwsze dziecko. Na początku grudnia dostałam jasno brązowego lekkiego plamienia, późniejszym zrobiła się ciemniejsze lekko, a na końcu doszła krew i zmieniło się to w niby okres. Samo plamienie trwało 5 dni. Następnie ten dziwny skąpy okres (2 wkładki na dzień) bez skrzepów trwał 8 dni, po czym 9 dnia widziałam to tylko już na papierze ale jak w postaci poczatkowej jasno brązowym. Wszystko trwało prawie 14 dni. Dodam, że mój cykl przy takim okresie wychodził by na 24 dni. Co jest nie normalne bo zawsze miałam po 30 i w górę. Dodam, że mam okresy nie regularne. Bo raz byli 35/45/57/37. W październiku zostało stwierdzone PCOS. Ale wątpię żeby to było od tego bo nigdy tak nie miałam.

30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Evve, zaczynałam kurację 1dc:
    - Klabax (Klarytromycyna) 2x500mg co 12h przez 7 dni,
    - Metronidazol 2x500mg co 12h przez 5 dni,
    - Flucofast (Fluconazole) 1 tabl. przez 7 dni (to na grzybicę).

W tym cyklu brałam te leki, ale plamienia nadal trwały 4 dni. Myślę, że dopiero nowy cykl pokaże, czy jest efekt kuracji. Dam Ci znać. Jeśli nie, zdecyduję się na histeroskopię (pobranie wycinków?). Mam już dosyć strat, nieudanych starań no i tych czortowskich plamień, które ciągną się nieraz niemal do samej owulki.
    Podczas rozmowy z ginką, wyszła sprawa, że mógł mi się po cc rozsiać GBS, miałam dodatni. A Ty pamiętasz swój wynik?

Witam czy może mi Pani pomóc w moim temacie? Tak samo teraz staram sie o dziecko już kilka msc i mam takie same plamienia jak Pani opisuje w postach, nikt nie moze mi pomoc lekarze twierdza ze wszytsko jest ok a dziecka jak nie ma tak nie ma ;/ jestem po cc i plamienia właśnie zaczęły się po cc wcześniej nigdy czegos takiego nie miałam. Dodam ze moje dziecko ma juz 3 lata i ja praktycznie od 3 lat mam takie plamienie po msc... bardzo prosszę o kontakt ze mna, może pomoże mi pani uporac sie z tym problemem

evve_2.0 lubi tę wiadomość

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka - u mnie prawdopodobnie plamienie bylo spowodowane kieszonką ktora zrobiła sie za blizną po cc. W tej kieszonce zbierała sie krew i pozniej powodowala stan zapalny i uniemozliwiala implantację. Przeleczyłam stan zapalny przez miesìąc biorąc encorton - 2x5 mg. W nastepnym miesiacu na tescie 2 kreski - teraz jestem w 26 tc :)

• Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Izka - u mnie prawdopodobnie plamienie bylo spowodowane kieszonką ktora zrobiła sie za blizną po cc. W tej kieszonce zbierała sie krew i pozniej powodowala stan zapalny i uniemozliwiala implantację. Przeleczyłam stan zapalny przez miesìąc biorąc encorton - 2x5 mg. W nastepnym miesiacu na tescie 2 kreski - teraz jestem w 26 tc :)
    bardzo dziekuje ci ze napisałaś :)

tez jestem po cc juz 3 lata i odkad pojawiłą sie miesiaczka po cc to mam ten problem. czasem mniej czasem wiecej... :( Czyli masz objaw NICHE po cc tak ? tak zwana kieszkona? rozejscie sie blizny ? czytałam ze wlasnie to sie zdarza po cc :( Jestem załamana :( że nie bede mogła miec wiecej dzieci :((( jak lekarz ustalił co ci jest bo mój dosłownie "leci w kulki" i mam juz dość jego "wszytsko jest wporządku" a ciaży jak nie było tak nie ma :( Doradz mi co robic... jakie badania... miałaś sonde dopochwowa ???

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwrwszy lekarz rozłozył ręce i stwierdził ze nie wie skąd te plamienoa i dlaczego nie mogę zajsc w ciąze, drugi na entej wizycie przypadkowo zobaczył ze za blizną zostało trochę krwi ( akurat byłam po @ przed owulacją). Stwierdził ze widocznie mam kieszonkę ( inaczej nie widoczną) i ze to nie powinno byc powodem problemow z zajsciem. Olał temat zupelnie - ale ja zaczęłam doczytywac, szukac - wiem ze są miejsca gdzie operują niche. Jako ze moj M ma astme na wlasną rękę przeprowadzilam kurację sterydową i zaszłam w ciaze w następnym cyklu ( to byl moj 16 cykl ). Nie namawiam do samowolki w braniu leków. Aaaa i co istotne - przed plamieniami nie mialam problemow z zajsciem w ciązę, teraz spodziewam się 4 dziecka. Na fb na grupie " cesarskie cięcir" dziewczyny wymieniały się informacjami dotyczacymi tej przypadłosci - działaj, szukaj leków działajacych przeciwzapalnie. Zyczę powodzenia - jak widzisz na moim przykladzie pomimo niche mozna zajsc w ciąze:)

• kasia25760 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Ja zrobiłam tak samo będąc zdesperowana na maxa po 2latach starań 2ciążach biochemicznych i zabiegu który nie dał nic!Encorton i w tym samym cyklu piękne 2kreski.Jak był moj szok i niedowierzanie!!!!!!!!!Też nie namawiam do samowolki ale jeśli jak widac na załaczonym przykładzie działa to dlaczego nie spróbować!!!!!!

Cud lipcowy 2021
    w4sqs65gni1mm362.png
  • ananana Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 🙂 dodam tylko od siebie że też miałam takie plamienie po okresie i czasami kilka dni w środku cyklu. Okazało się że mam polipa malutkiego w jamie macicy i to on mógł powodować plamienia.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ