Dwufazowość temperatur a owulacja.
-
WIADOMOŚĆ
-
To nie wiem jakie tam są badania. Czemu myślisz,że coś jest nie tak? Masz super wykresy, ginka mówiła, że masz pęcherzyk itp. Podobno w diagnostyce (a to chyba sieć na całą polskę) mają pakiet badań ale nie wiem jaka cena. Nie polecam robić od tak samej na rękę bo ja za ostatnie badania dałam prawie 800 zł, a nie zbadałam prócz progesteronu jeszcze innych hormonów.
-
Badanie męskiego nasienia to w zależności gdzie ok 90-130 zł chyba, progesteron 25-35 chyba, i inne hormony podobnie, podobno amh nie warto robić (150 zł ) ale inhibine tak to też koszt 150...
Staracie się drugi cykl, tak? Może warto zacząć od monitoringu i badań samego męża? Jeśli zależy Ci na kasie i oszczędności to lepiej to jakoś skonsultować z ginem bo tak możesz niepotrzebnie się nakręcić. -
AMH podobno nie jest adekwatne, ale nie wiem, ja niby mam w idealnej normie i inhibina nie jest zła a mam pco podobno i owulacji chyba ani razu nie miałam
-
Podobno co miesiąc potrafi wyjść inne, ja mam na razie 5,7 na normę 7 z hakiem i jak na mój wiek to niby super ;P ale nie mam w ogóle chyba owulacji, więc to się nijak ma do tego.
-
A nie lepiej zrobić monitoring? Kiedyś pisałaś,że jak nie teraz to się wstrzymacie, bo jeśli macie wrócić do starań za pół roku to i wszystko może się zmienić, a jeśli jednak teraz to lepiej zrobić monitoring i pod kontrolą badania
-
Netka96 wrote:Chodziło mi o ten cykl, który jest. A na monitoring nie wiem czy mnie stać na ten moment.
Rozumiem, ale więcej wydasz chyba na badania niż na sam monitoring. Poczekaj, ja myślę, że jest dobrze, nie ma co się nakręcać -
Netka-mysle ze nie warto od razu robić nie wiadomo ile badan i wydawać tyle pieniędzy... Poki co pomysl o bhcg bo ładnie to wygląda u Ciebie juz będzie wiarygodna (w przeciwieństwie do testów domowych ale i te powoli mogą juz wychodzić). No i bedziesz miała jasna sprawę powodzeniahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
dziś mierzyłam temperaturę i najpierw było 36,3 za drugim razem 36,4 a później dwa razy wyszło 36,5
Za kazdym razem nie ruszałam sie z miejsca, Jak myślicie która zaznaczyć??
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Szyszka1 wrote:A Dobolku jakiego termometru uzywasz? Elektroniczne podobno potrzebuję chwilę "odpoczać" między pomiarami, by ten kolejny nie był przekłamany w górę. Choć nie wiem, czy to prawda...
a czemu powtarzałaś pomiary?
Miałam budzik 7:30 zmierzyłam i było 36,3 poszłam spać dalej obudziłam sie o 8:30 było 36,4 poszłam dalej spać i jak się obudziłam o 9:00 dwa razy było 36,5
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Jeśli budzimy się później to korygujemy i odejmujemy tempkę Więc jak zawsze mierzysz o 7.30 to budząc się o 8,30 musisz odjąć 0,10, a o 9.00 ,15 czyli wychodzi chcąc nie chcąc ta 36.30
Ja zawsze wstaje i mierzę o 5, dziś obudziłam się o 7.00 więc z 36.90 musiałam odjąć 0,20 i to mi daje tempkę 36.70 która powinna być o 5.00 Poszukaj na forum informacji jak się koryguje temperatury itp. -