Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dziwna miesiączka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej może ktoś miał podobnie i coś poradzi. Dostałam miesiączkę w 28dc tak jak powinna być w 11dc12dc 13dc 14 dc 15dc staraliśmy się z mężem o ciąże wszystko super aż tu nagle w 17dc znowu krwawienie nie było zbyt obfite ale też nie było to plamienie wszystko czysta krwią dziś 20dc czysto. I teraz zastanowią mnie czy to już nowy cykl bo jak zaznaczam w aplikacji lekkie krwawienie to włącza mi nowy cykl czy jednak coś się pomieszało i to jeszcze stary cykl i za tydzień znowu dostanę znów miesiączkę 🤔

preg.png
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienia między miesiączkowe maja różne przyczyny może to być nowy cykl ale wtedy krwawienie musi trwać minimum 3 dni może być to owulacja a MOŻE BYĆ zagnieżdżenie

Ala1215, Maliina lubią tę wiadomość

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś to wszystko dziwne trochę szybko jeśli chodzi o zagnieżdżenie za mocne na plamienie owulacyjne więc zostaje nowy cykl chyba jeszcze zobaczę czy za tydzień dostanę miesiączkę czy nie 🤔 pierwszy raz mi się coś takiego zdążyło aż jestem w szoku i trochę się martwię że to coś niedobrego 😔

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobnie u mnie okazało się ze mam torbiel na jajniku wiec moim zdaniem lepiej odwiedzić ginekologa i zrobić usg

• Karola1688 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już się umówiłam ale dopiero na 21 lipiec więc czekam co będzie dalej czy kolejna miesiączka przyjdzie a może jakiś cud i już nie przyjdzie 😉 no nic muszę czekać

preg.png
  • Ala1215 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj mam 37 dzień cyklu, owulacja według aplikacji 22 dzień (dość długi cykl w tym miesiącu, najczęściej mam 29/30 dni). Wczoraj miałam lekkie krwawienie, jakby początek miesiączki, lecz po kilku godzinach ustało. Dzisiaj tylko dużo śluzu. Test ciążowy negatywny, zrobiłam bo myślałam ze to może to krwawienie związane z zagnieżdżenie zarodka. Co robić?

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1215 wrote:
    Cześć dziewczyny, dzisiaj mam 37 dzień cyklu, owulacja według aplikacji 22 dzień (dość długi cykl w tym miesiącu, najczęściej mam 29/30 dni). Wczoraj miałam lekkie krwawienie, jakby początek miesiączki, lecz po kilku godzinach ustało. Dzisiaj tylko dużo śluzu. Test ciążowy negatywny, zrobiłam bo myślałam ze to może to krwawienie związane z zagnieżdżenie zarodka. Co robić?
    Powtórzyłabym test lub zrobiłabym betę :)

Ala1215 lubi tę wiadomość

• Ala1215 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Powtórzyłabym test lub zrobiłabym betę :)
    Dziękuję za odpowiedz, jeśli nie pojawi się okres to powtórzę. A może ktoś miał podobny przypadek, albo jeszcze jakieś złote rady? :)

• Ala1215 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura dzisiaj rano, spadła o 2 kreski w dół. Myślicie, ze już teraz @ się pojawi napewno i nie trzeba powtarzać testu?

• Karola1688 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak spadła to raczej miesiączka przyjdzie 😔

preg.png
  • KatarzynkaP1988 Debiutantka

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Jakieś to wszystko dziwne trochę szybko jeśli chodzi o zagnieżdżenie za mocne na plamienie owulacyjne więc zostaje nowy cykl chyba jeszcze zobaczę czy za tydzień dostanę miesiączkę czy nie 🤔 pierwszy raz mi się coś takiego zdążyło aż jestem w szoku i trochę się martwię że to coś niedobrego 😔
    Mi się okres zaczął 15.06. cykle mam niezbyt regularne ale trwają ostatnio około 35 dni. Myślałam że 19 dnia bede miala owulacje, robiłam testy owu, nic z nich nie wynikało mimo to staraliśmy się usilnie. 20 dnia cyklu dostałam krwawienia mocnego ze skrzepami. Trwało 7 dni. Dziś poleciałam do ginekologa, bo w niedziele mi sie skonczyl ten "okres". Myślałam że to może polip lub mięśniak daje o sobie znać bo kiedyś miałam polipa i objawy podobne. Okazało się, że mam w obydwu jajnikach pęcherzyki. W prawym 33 mm w lewym 18 mm. Lekarz sam się zdziwił. Stwierdził, że to był okres i powinnam mieć zaraz owulacje. Ja natomiast jestem spuchnięta jak na okres, który powinnam dostać dopiero 18. 07 .... Pokręcone to wszystko.

• Karola1688 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz pęcherzyk 18 to pewnie owulacja i miesiączkę dostaniesz za 12 - 16 dni. Oczywiście nie zaszkodzi się starać 😉 nasz organizm to niestety nie zegarek i bywa różnie. Ja mierze temperaturę i widzę że właśnie po tym dziwnym krwawieniu spadła i utrzymuje się na niski poziomie więc nie długo pewnie owulacja. Ah co za życie zawsze odwrotnie 😔

Maliina lubi tę wiadomość

preg.png
  • JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dziwny przypadek, przed okresem bole w pachwinach, rozdrażnienie, bole piersi, brzucha i nagle 2 dniowy okres. Drugiego dnia juz nic nie bolało. Trzeciega dnia usza, Czwartek dnia pare kropel. Nie wiem co o tym mysleć. Watpie by to była ciąża byłabym w niezłym szoku, ale boje sie ze cos sie dzieje niedobrego z moim organizmem. Test z moczu negatywny. Temp w pochwie 37 stp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 11:20

Sisi35 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo.
    Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Hej może ktoś miał podobnie i coś poradzi. Dostałam miesiączkę w 28dc tak jak powinna być w 11dc12dc 13dc 14 dc 15dc staraliśmy się z mężem o ciąże wszystko super aż tu nagle w 17dc znowu krwawienie nie było zbyt obfite ale też nie było to plamienie wszystko czysta krwią dziś 20dc czysto. I teraz zastanowią mnie czy to już nowy cykl bo jak zaznaczam w aplikacji lekkie krwawienie to włącza mi nowy cykl czy jednak coś się pomieszało i to jeszcze stary cykl i za tydzień znowu dostanę znów miesiączkę 🤔

Karola a miałam jakieś objawy, bole? I jak sytuacja sie rozwineła?

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannaWK wrote:
    Karola a miałam jakieś objawy, bole? I jak sytuacja sie rozwineła?
    Wszystko było jak przy normalnej miesiące tylko krew była taka czysta bez skrzepów. W sumie chyba był to normalny okrs dla pewności zrobiłam test wyszed negatywny i temperatura też wskazuję że to kolejny cylkl. Widocznie tak czasem bywa może jak człowiek się stara o dziecko to bardziej zwraca na wszystko uwagę i tyle.

preg.png
  • JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2022, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Wszystko było jak przy normalnej miesiące tylko krew była taka czysta bez skrzepów. W sumie chyba był to normalny okrs dla pewności zrobiłam test wyszed negatywny i temperatura też wskazuję że to kolejny cylkl. Widocznie tak czasem bywa może jak człowiek się stara o dziecko to bardziej zwraca na wszystko uwagę i tyle.

Rozumiem u mnie tez okazało się ze to dziwny okres 😕

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • Yass Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączę, bo ta moja miesiączka w tym cyklu woła o pomstę do niebios. Dziś 3 dzień i się skończy, bo tylko plamienie (zazwyczaj miałam 5 dni, chociaż od pół roku mam skąpsze okresy ale nigdy nie mniej niż 4 dni). Pierwszy dzień jedynie krwawienie od razu z grubej rury z mega bólami..

• JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yass wrote:
    I ja się dołączę, bo ta moja miesiączka w tym cyklu woła o pomstę do niebios. Dziś 3 dzień i się skończy, bo tylko plamienie (zazwyczaj miałam 5 dni, chociaż od pół roku mam skąpsze okresy ale nigdy nie mniej niż 4 dni). Pierwszy dzień jedynie krwawienie od razu z grubej rury z mega bólami..

Tez tak miałam. Najwidoczniej wszystko jest możliwe 🤷🏼‍♀️ Organizm lubi płatać figle.

Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • Yass Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannaWK wrote:
    Tez tak miałam. Najwidoczniej wszystko jest możliwe 🤷🏼‍♀️ Organizm lubi płatać figle.

Coś szaleją w tym miesiącu, mi zaniknęła po 3 dniu, by wrócić w 4 wieczorem i 5 dnia z rana plamieniem.. Nie mogę coś tych moich okresów doprowadzić do normy, wyniki hormonów i usg w normach, dobre..

• natala Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem może być tak, że jakiś drobny czynnik wpływa na nasz organizm, stres, wysiłek fizyczny, nieprzespana noc. Nie zwracamy na to uwagi, a jednak odbija się to na naszym funkcjonowaniu 🤔

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ